» »

Irska - rent-a-car

Irska - rent-a-car

tomaz- ::

Živjo,

konec meseca potujemo na Irsko, pa bom vzel rentacar za 1 teden.. Ima kdo izkušnje, kateri ponudnik je najbolj OK ? Vzel bi nekaj majhnega, v stilu polota ali yarisa - 3 osebe.. najraje direktno na letališču v Dublinu..

flyby ::

Mi smo vzeli pri europcar, rezervacijo smo opravili že prej - preko spleta, je bila to takrat najcenejša opcija.

Je pa zanimivo, ker imaš takoj pri izhodu iz letališča nekaj krožišč. Zanimiv uvod - menjalnik v levi roki, po nasprotni strani se voziš in v krožišču pelješ v obratno smer. Nepozaben krst :)

konspirator ::

Pri vožnji po levi strani si na steklo (notranja stran) nalepi listek z rdečim klicajem, drugače boš prej ali slej zapeljal na desno, +20 let avtomatike dela svoje.
--

Zgodovina sprememb…

no comment ::

Enako, Europcar, trenutno na Irskem.

Ker nikoli ne placam "excess insurance" je seveda teoreticno mozno kaksno presenecenje tudi ce nic ne naredim na avtu. So pa tokrat bili veliko bolj vztrajni pri prodajanju excessa. Tip je na koncu glumil kot da sem prvi, ki ni placal tega rip-offa...

Na levo stran se navadis in ni problem, ampak moras biti res skoncentriran. Jaz tudi po 2k kilometrih pred kriziscem v mislih ponovim isti dril, poglej desno, poglej levo, poglej desno, drzi se leve strani. Vozniki so drugace zelo strpni.

DuleKrtola ::

namesto excessa si vzamite tole:
http://www.insurance4carhire.com

Imam za celo leto in se mi je že taprvič obneslo :) - dobil povrnjenih 100GBP za praskico na feltni

thramos ::

Hertz in zgornje zavarovanje http://www.insurance4carhire.com, ki pa ga nisem koristil.

Dokler si nekje v gneči ni problem z vožnjo po levi, poleg oznak v rentanih avtomobilih so tudi oznake na cestah v praktično vseh turističnih krajih. Ko pa nekje sredi ničesar zapeljelješ nazaj na cesto ... lahko pozabiš. Meni se je v enem tednu zgodilo dvakrat.

RedDrake ::

Ampak tale insurance4carhire.com ti povrne stroške, right?
Se pravi, če se vame trofne en pijan lokalec, moram še vedno jaz kriti do tistih 4k EUR stroškov in potem čakati, da mi to vrnejo, da?
Ker če excess vzameš pri rental firmi, nisi nikomur nič dolžan, kakor jaz razumem.

no comment ::

Ja. Ce excess coverage ne vzames pri rental firmi, ti bodo oni vseeno naredili avtorizacijo na kartici. In ce vrnes avto s kakrsnokoli prasko, pravzaprav ne vidim kako ti rental ne bi z veseljem bremenil kartico.

Stripy ::

Kolikor vidim tale insurance4carhire ne velja za Slovence (EXCLUSIONS: Policyholders who are not residents of The UK, The Channel Islands, The Netherlands, France, Spain, Italy, Sweden, Republic of Ireland or Germany.) Jaz sem pred nekaj leti vzel zavarovanje pri www.icarhireinsurance.com, ampak na srečo ga nisem nikoli uveljavljal. Ravno včeraj sem pa spet rezerviral avto (brez excessa), tako da bom spet vzel zavarovanje pri njih. Je še kdo kdaj uveljavljal excess pri zunanjem ponudniku? Na spletu ni ravno veliko izkušenj s samim uveljavljanjem.

So pa tele rent-a-car firme res oderuške pri excessu. Na Portugalskem mi hočejo na dan zaračunati 10€, ICH pa stane 46€ za celo leto.

Aja, pa še excess pri rent-a-car firmah običajno ne krije stekel, gum, itd., medtem ko naj bi zunanje firme to imele všteto v zavarovanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stripy ()

Blazz ::

Avis budget je bil zame veliko cenejši kot europcar , ko sem bil v angliji.

RedDrake ::

So pa tele rent-a-car firme res oderuške pri excessu. Na Portugalskem mi hočejo na dan zaračunati 10€, ICH pa stane 46€ za celo leto.

Na Portugalskem sem plačal 35 EUR na dan excessa za rent avta v vrednosti ~40k EUR.

no comment ::

Pri zunanjih excess coverage ponudnikih imas isti problem kot pri full zavarovanju, ki ga itak moras vzet z avtom in brez excessa direktno pri rental firmi. Ce se kaj zgodi moras imet vso papirologijo, da ti potem povrnejo stroske.

Kot sem ze rekel, tu na Irskem mi je izdatno tezil in zavijal z ocmi, ker nisem hotel vzeti excessa. Potem mi je dopizdilo in sem mu malo glasneje (tako da sta zaceli poslusat se dve americanki pri sosednjem salterju, ki so ju lupili) razlozil, da ce tako NUJNO clovek rabi excess, da je potem nekaj narobe s full coverage zavarovanjem, ki ga itak vzames z avtom. Potem je le izkasljal, da po njegovih izkusnjah "samo" kakih 80% ljudi ustrezno uredi papirologijo, da jim vrnejo avtorizacijo na kartici, ki jo naredijo, ce ne vzames excessa direktno pri njih. Torej placas za excess eno tretjino potencialnega zneska za katerega obstaja 20% moznost, da ostanes brez njega. CE se ti zgodi kaj vecjega.

Seveda, ker si na pocitnicah in komu mogoce dodatnih par sto evrov ne bo naredilo bistvene razlike v proracunu, je za koga tudi smiselno vzeti excess...

koyotee ::

Ja sej na islandiji tut pretiravajo z ash in sandstorm doplačilom, ki ga mogoče doživi 0,001% uporabnikov.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

thramos ::

Verjetno odvisno od ponudnika. Meni pri Hertzu niso niti omenjali dodatnega zavarovanja, avtorizacija pa je bila prav tako vrnjena brez problemov in kakršne koli papirologije.

no comment ::

Hertz je normalna firma (ze v zacetku zaracunajo za izposojo toliko, da ne rabijo prinasat not z excessom). Papirologijo rabis samo v primeru, da si kaj naredil na avtu (zapisnik poskodbe na parkiriscu, racun od vlecne sluzbe...).

no comment ::

Sedaj po koncu lahko rečem, da se je Europcar izkazal čisto OK. Brez problemov sprostili avtorizacijo in vrnili depozit za gorivo.

tomaz- ::

Hvala vsem! Vzel sem pri Europcar


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem avtomobila v tujini in kreditna kartica

Oddelek: Na cesti
4110291 (1117) Tidule
»

Rentacar v Italiji

Oddelek: Na cesti
426464 (3931) weasel
»

Najem avtomobila na Irskem in njihov excess payment 1500€

Oddelek: Na cesti
185784 (2819) HappyPills
»

Zavarovanje (najetega) avtomobila v EU

Oddelek: Na cesti
62270 (1714) Pogacniko
»

Najem avtomobila (in ostalo v UK)

Oddelek: Na cesti
274803 (3662) estons

Več podobnih tem