Forum » Pomoč in nasveti » Bralnik ročnih zapisov
Bralnik ročnih zapisov
sonyTV ::
Živijo,
prosim za pomoč. Mogoče bo moje vprašanje bolj znanstveno fantastične narave, bom pa vseeno vprašal....
Obstaja kakšen bralnik, sken, ne vem kako bi se reklo temu programu, da bi moje ročne zapise (tiskana pisava npr. imena in priimki in telefonske številke) prebral in pretvoril v npr. word ali excel?
Upam, da ne vprašam preveč in da sem bil dokaj jasen...
Hvala za vašo pomoč.
prosim za pomoč. Mogoče bo moje vprašanje bolj znanstveno fantastične narave, bom pa vseeno vprašal....
Obstaja kakšen bralnik, sken, ne vem kako bi se reklo temu programu, da bi moje ročne zapise (tiskana pisava npr. imena in priimki in telefonske številke) prebral in pretvoril v npr. word ali excel?
Upam, da ne vprašam preveč in da sem bil dokaj jasen...
Hvala za vašo pomoč.
cekr ::
Najprej rabiš navaden scanner, lahko tudi kamera, ki ti spravi tvoje pisanje v digitalno obliko.
Potem pa en OCR program, ki je dovolj pameten, da prežveči ročno pisavo. Tu pa ne pričakuj čudežev. 100% sigurno ne bo šlo.
Scannerji imajo običajno možnost kar direktnega OCR-a.
Potem pa en OCR program, ki je dovolj pameten, da prežveči ročno pisavo. Tu pa ne pričakuj čudežev. 100% sigurno ne bo šlo.
Scannerji imajo običajno možnost kar direktnega OCR-a.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri scanner kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2574 (659) | no comment |
» | pdf file copy paste ne greOddelek: Pomoč in nasveti | 1963 (1717) | ZLOky |
» | Scanner za OCROddelek: Kaj kupiti | 1966 (1684) | marvin42 |
» | Skeniranje v linuxu, DebianuOddelek: Operacijski sistemi | 1040 (937) | dr.J |
» | Scanner?Oddelek: Kaj kupiti | 1946 (1731) | Webmojster |