» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
128 / 976
»»

Zeitgeist ::

pol sem z mojim enim eth mel srečo da sem lahko kupil :)

stabil99 ::

oracle je izjavil:

slotechar je izjavil:

Za kolk je pa bcc padel? Meni se zdi na podobni isti ceni v usd

Na koncu dneva šteje BCC/BTC. Zjutraj je bil še 0.2, zdaj je 0.168. Ni problema gledat USD ceno, če si hodler. Če hočeš pa trgovat šteje samo BTC.

Oprosti, ampak stem se pa ne strinjam.
Ce bitcoin zraste za 500usd je logicno da bo recimo ltc na grafu ltc/btc mocno padu da izenac razmerje medtem ko v usd ostane isto..
ce se ti da napisat na dolgo zakaj ti tko misles prilepi zraven LTC address, ti sendam neki . Če seveda ni kr en bullshit.
btw trejdam za usd ne da naberam btc

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stabil99 ()

slotechar ::

Koga sprasujes?

oracle.

lahko pa tudi kdo drug. Me res zanima

Če sm se ze prijavil na forum.

Nikjer nisem opazil, da bi kdo kaj napisal o STORJ coinu.

https://www.banklesstimes.com/2017/11/1...

https://itsblockchain.com/bitclave-stro...

Jaz sem dones ze kupu in prodov za lep profit. Zdej pa spremljam ce bo se kaksen skok.

Vazelin ::

Majkemo iconomi ne prebije 110 mio capa

perci ::

stabil99 je izjavil:

oracle je izjavil:

slotechar je izjavil:

Za kolk je pa bcc padel? Meni se zdi na podobni isti ceni v usd

Na koncu dneva šteje BCC/BTC. Zjutraj je bil še 0.2, zdaj je 0.168. Ni problema gledat USD ceno, če si hodler. Če hočeš pa trgovat šteje samo BTC.

Oprosti, ampak stem se pa ne strinjam.
Ce bitcoin zraste za 500usd je logicno da bo recimo ltc na grafu ltc/btc mocno padu da izenac razmerje medtem ko v usd ostane isto..
ce se ti da napisat na dolgo zakaj ti tko misles prilepi zraven LTC address, ti sendam neki . Če seveda ni kr en bullshit.
btw trejdam za usd ne da naberam btc

Če s svojim trejdanjem izgubljaš napram BTC, je boljše kupit BTC in HODL-at. Se ti ne zdi?

alanm ::

Pozdrav,

Kaj pravite na ta ICO ?

https://lockchain.co/

Saj vem niste jasnovidci, me pa zanima vaše mnenje.

Lp,

Verjetno ga zanima zakaj bi mogu gledat oziroma trgovat tako, da ma na koncu cim vec bitcoinov. Glede na to, da je napisal, da gleda trgovanje altcoinov v usd. Vecina trejdarjev je mnenja, da je bitcoin kralj vseh kovancev. Pricakujejo, da bo na konc najbolj vreden in najbolj pomemben kovanec. Tudi pri trgovanju kovancev se najvec trguje z 'glavno' valuto bitcoinom s katerim se kupuje in trguje z drugimi kovanci.Tako da vecinoma ne gledajo koliko ima kak altcoin vrednost v usd ampak bolj gledajo, da pri vsakem trgovanju z altcoini izvlecejo cim vec bitcoina ven. Dokler se bodo na kripto borzah kovanci trgovali v protivrednosti bitcoina lahko taksno vedenje in trgovanje pricakujemo.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

ne verjamem da bo kriptobalon zdržal do poletja 2018, ker po mojem ne bo niti delniški. če bo padel delniški, bo kripto šel v minus...
http://www.zerohedge.com/news/2017-11-1...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

oracle ::

stabil99 je izjavil:

ce se ti da napisat na dolgo zakaj ti tko misles

Sta me perci in slotechar prehitela z odgovorom :) Trenutno so take okoliščine in največ trgovanja je vezano na BTC. Tudi tehnične analize so posledično najbolj uporabne za pare altcoin/BTC. Edina izjema je USD/BTC in EUR/BTC, ker je pač "vstopna" točka. Lahko se pa seveda zadeve v prihodnosti spremenijo, ampak oblasti hočejo na sploh precej kontrole nad tokom FIATA, tako da na menjalnicah ni močnega interesa za FIAT. Bittrex je popolnoma ukinil FIAT. Maš na voljo USDT, ki je pač ukrep proti oblastem (tudi preventiven). Verjetno je tudi kakšen tehnološki vidik, kaj pa vem.

gruntfurmich, sej vem da sm samo ovca, ampak eno čist temeljno dejstvo ti pa naj le zameketam: Kripto scena je obratno sorazmerna s politično in gospodarsko blaginjo. Še posebej sedaj, ko je zlato v qrcu in imamo še malo grenkih spominov z nepremičninskim trgom. Ogromen delež uspeha kriptoscene je prav na račun fenomena "safe haven". Čim se pojavijo težave na nekem investicijskem področju se začne denar stekat drugam...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

Tisti, ki ste imeli bitcoin pred april 2018, imate na vsak bitcoin 0.5 se en neznan fork kovanca. Danes je zrastel za 60%. Bi ga na vasem mestu pustil rast dokler ne pride na znane borze. :) pa ni bitcoin gold

Zgodovina sprememb…

šernk ::

to da je BCC izgubil 20% enostavno ni res. kot trejder si morda izgubil 20% potencialnega zaslužka, nisi pa izgubil 20% vložka.

to je isto kot da te vprašajo zakaj hodiš v službo. najbrž zato ker ti je doma dolgčas, velika večina nas hodi zaradi denarja. Ravno tako kot nas velika večina ne trejda da bomo imeli čez 10 let 100.000 bitcoinov. Kaj ti bodo pa pomagali če bodo slučajno vredni 0,00005$?

torej vi primerjajte BTC/BCC, osebno bom ostal pa na realnih tleh in primerjal vse z USD oz. eur, ker v končni fazi je to pomembno. No v končni fazi pa niti zagotovila ni, da bom čez 10let lahko z 5.000eur sploh karkoli kupil ampak ga je vsekakor več kot da za BTC.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

sarma832 ::

gruntfürmich je izjavil:

ne verjamem da bo kriptobalon zdržal do poletja 2018, ker po mojem ne bo niti delniški. če bo padel delniški, bo kripto šel v minus...
http://www.zerohedge.com/news/2017-11-1...

Hja do sedaj še ni bilo kriptota med krizo, bomo videli kako bo

šernk je izjavil:

to da je BCC izgubil 20% enostavno ni res. kot trejder si morda izgubil 20% potencialnega zaslužka, nisi pa izgubil 20% vložka.

to je isto kot da te vprašajo zakaj hodiš v službo. najbrž zato ker ti je doma dolgčas, velika večina nas hodi zaradi denarja. Ravno tako kot nas velika večina ne trejda da bomo imeli čez 10 let 100.000 bitcoinov. Kaj ti bodo pa pomagali če bodo slučajno vredni 0,00005$?

torej vi primerjajte BTC/BCC, osebno bom ostal pa na realnih tleh in primerjal vse z USD oz. eur, ker v končni fazi je to pomembno. No v končni fazi pa niti zagotovila ni, da bom čez 10let lahko z 5.000eur sploh karkoli kupil ampak ga je vsekakor več kot da za BTC.

Se mi zdi da ne razumeš najbolje. Evo ti primer:
Zjutraj si imel 1 BCC (=1326 $ oziroma 0,194 BTC). Če bi to zjutraj takoj pretvoril v BTC, bi imel sedaj 0,194 BTC, ki ga v tem trenutku lahko prodaš za 7273*0,194 =1411 $.
Namesto tega imaš še vedno 1 BCC, ki ga lahko v tem trenutku prodaš za 1191 $. To je izguba 18,5 % današnje investicije. Kljub temu, da je dejanska cena BCC padla "samo" za 11,3 %.

Perci: Glede na to, da nimam kristalne kugle, neverjamem v bitcoin oz. v 99% kripto sveta
se mi ne zdi. V mojem primeru je obratno ko potegnem crto (zaradi NEO-ta. drugace bi bilo bolje samo holdat.. ampak kdo je pa vedu).
Ko pride taprava korekcija ali pok bom vprašal vse, ki sedijo na btcju z namenom profita in ne uporabe kako se pocutjo medtem, ko bom jaz v usdt-ju. (upam, da se motm ampak glede na to da je trenutna cena posledica pohlepa spekulacije fomota in its the future blabla.. mislem da se ne)

Slotechar: kar si napisu je res. To, da se vecino trejda na BTC je men bebasto, da neznam opisat.

Oracle: ko sem napisal usd sem seveda mislil usdt.
V tehnične analize se nebi spuscu, ker mam obcutek, da nebi koncala do sluzbe jutri :)
pac je kot je trenutno alt/btc :)
hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stabil99 ()

stabil99, govora je bilo o dnevnem trgovanju. Ko... če... poči, bomo itak vsi zbežal v fiat.

Fiat punto? :)

hamez66 ::

stabil99 je izjavil:

Perci: Glede na to, da nimam kristalne kugle, neverjamem v bitcoin oz. v 99% kripto sveta
se mi ne zdi. V mojem primeru je obratno ko potegnem crto (zaradi NEO-ta. drugace bi bilo bolje samo holdat.. ampak kdo je pa vedu).
Ko pride taprava korekcija ali pok bom vprašal vse, ki sedijo na btcju z namenom profita in ne uporabe kako se pocutjo medtem, ko bom jaz v usdt-ju. (upam, da se motm ampak glede na to da je trenutna cena posledica pohlepa spekulacije fomota in its the future blabla.. mislem da se ne)

Meni se pa ravno USDT zdi tista stvar, ki bi lahko počila in s sabo potegnila celoten kripto svet, saj je v osnovi nekaj podobnega, kot Liberty Reserve @ Wikipedia

Si pa tega nikakor ne želim.

slotechar je izjavil:

Fiat punto? :)

Made my day :)) Been there, not gonna go again ;((

FOMO je pa tko... poteka že 7 al kok let, pa se je šele dobr začel. Kripto je še zmeri v povojih in maneverskega prostora za dodaten FOMO je OGROMNO. Ko bodo v domu upokojencev začel debatirat o kriptovalutah, ko bo reklama po radiu in tv... takrat bo pa za ven pobrat. Tist bo šele taprav balon.

EDIT: ja, un USDT je res mal rizičen... bolš ta prav USD po mojem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

Glede na to, da držim digitalne valute najvec 3dni povprečno par ur. Bom jst vrjetno med prvimi v fiatu. Da to prihaja se mi zdi pa da, se oba zavedava.

BTC je trenutno totalno nepredvidljiv tako da ta pretvarjanja BCC/BTC so mal..

Jerry000 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

r0b3rt je izjavil:

Prosim za mnenje poznavalcev!
BTC dump je zamujen in me zanima vaše mnenje ali ima trenutno smisel investiral v BTC?

Buy low sell high. Lahko pa si gozdni joža in greš v buy high sell low 8-)

Kaj ce je trenutna cena low in bo samo gor slo se?

ta usdt tud mene mal skrbi..

Kaj pa vem, jaz nisem tako črnogled. Ljudje hočejo imeti večji nadzor nad lastnim premoženjem in tega po mojem ni za podcenjevat. Dokler nam sistem krade v obliki inflacije in davkov bo interes za alternativo. Se ne bojim za dolgoročni uspeh kriptovalut, vprašanje samo v kakšni konfiguraciji. Ne vem če se da proces ustavt. Tko kot se ne more dark weba kr ugasnit, prav tako ne piratstva in ostalih ilegalnih dejavnosti. Človk je iznajdljiv in kjer je denar se najde pot. In v kripto sceni je ogromno denarja in vpleteni so pomembni ljudje. Tako da kljub volatilnosti se mi zdijo temelji in vrednost tehnologije težko zanemarljivi. Loh mi rečeš da sm "biliver", ampak ko pogledam Slovenijo... Evropo... ZDA (joj mene), da o Aziji niti ne govorimo... vidim veliko več nesigurnosti (in s tem odplava tudi varnost FIATA).

kiFni ::

stabil99 je izjavil:

Če sm se ze prijavil na forum.

Nikjer nisem opazil, da bi kdo kaj napisal o STORJ coinu.

https://www.banklesstimes.com/2017/11/1...

https://itsblockchain.com/bitclave-stro...

Jaz sem dones ze kupu in prodov za lep profit. Zdej pa spremljam ce bo se kaksen skok.

Še dobr da si me spomnu. sem mel sjcx, zdaj zamenjal za storj.

Horejšio ::

BTC je mal sumljiv, alti pa -10%. Upam na Bearish Butterfly in pump altov :)

To vedno upate ko btc zacne narascat lol. Zgleda da mate ful altov babysitting

Zgodovina sprememb…

Horejšio je izjavil:

BTC je mal sumljiv, alti pa -10%. Upam na Bearish Butterfly in pump altov :)

No ja, butterfly... loh pa tud cup&handle vidiš. Treba je poleg TA tud ostale faktorje upoštevat (temelji, novice). Trenutno su ful bullish novice (domneven prodor BTC na klasične platforme trgovanja). Je pa relativno velika verjetnost, da to pade v vodo, pol bo pa cel hudič ja.

kiFni: 8-) 8-)

oracle: iz tvojih ust v božja ušesa.. jst sm bolj nagnjen k *to big to fail*
ej sem se spovnu k si omenu : ko bojo v domu za ostarele govoril o btcju..
Zadnic sm v centru Lj. srecu sosolca iz osnovne, ki je danes *ulicni decek*.
Sm ga prou stem namenom vprasu če je kej seznanjen o kriptovalutah...njegov odgovor:
ja ja mudel, smo z ortaki kupl neki ripple pa etr na povno mudel. :'(

Trenutno sploh nimam BTC. Mal me je zaneslo :) Moraš met menda vsaj 50%.

8-)Na kaj si pa tvegal? >:D:O

Zgodovina sprememb…

OKBTC, OMGBTC, DASH in ETH.

Pa nic ne prestavlas vmes ce vidis da se bo trend obrnil? Je pa zanimiv da si stavu na eth na btc pa nic. Te je blo strah zgleda padca

Zgodovina sprememb…

Če maš alt vezan na BTC in gre BTC 10% gor, alt pa 10% dol, si v dolarjih na istem.

Vidm ja. Ethereum je na istem ze nekaj mesecev :D

D3m0r4l1z3d ::

Samo tako za splošno znanje, ovce beketajo, koze pa meketajo.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Evo, FTC se ni nikamor premaknil ze lep cas, vceraj jih prodam, danes pa naraste. Story of my life

leeon ::

oracle je izjavil:

stabil99, govora je bilo o dnevnem trgovanju. Ko... če... poči, bomo itak vsi zbežal v fiat.

žal ne boš moral zbežat. niti ostali. ker če hočeš ti prodat svoj BTC, za karkoli drugega, moraš imeti na drugi strani kupca. ki pa ga v tem primeru ne boš imel. ker bodo vsi prodajali. ja, lahko boš kliknil na 'sell' na platformi. vendar pa to ne bo izvedeno. pa tisti, ki še niste trgovali kaj drugega, kot je crypto, ne govorite, da to ni res. ker je.

kingsix ::

kingsix je izjavil:

btw. Pravkar pretvoril nekaj ETH v IOTA.

Bilo 0,346 (ali 0,364 - ne morem sedaj preverit.) . Trenutna cena pa: 0,6323.
Brez preverjanja grafov in bluzenja. Delno prodano z zaslužkom nekaj čez 2k EUR. Good games.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

binez ::

Za butnit par eth v iota smo prepozni, al bo šel še kak % gor?

xabre ::

Pa še gre gor :)

binez je izjavil:

To tudi mene zanima

kingsix ::

Nimam pojma. Jaz sem del prodal, en del pa špekuliram na rast. Mi pa je vseeno če pade.
Ste pa imo malo pozni.
Je pa IOTA zame long term hold.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

pwn3rrr ::

Buy High, Sell Low, Repeat Until Broke.

Vazelin ::

Upam da ste vnovčili BCH

Kolikor sem na hitro pogledal par coinov, trenutno ni primeren čas za nakupe, razen če gemblate, da bo šlo še gor. BTC vedno zjeba vse, ker je vse vezano na njega, jao :)

binez je izjavil:

IOTA Launching on China Exchange OKEx..Nov.20

Nejc28 ::

Iota zna bit precej volatilna (tudi +/- 10%-20% na dan). Sedaj je na najvisjem nivoju od zadnjih par mesecev, je pa se vedno manj kot ob zacetku trgovanja na Bitfinexu, avgusta letos, ki je skoraj edina borza kjer se z IOT trguje. Zna pa po mojem mnenju cena kar konkretno narasti, ko bo prisla se na ostale borze in ko se bo ekipa zacela ukvarjat malo z marketingom. Naj bi imel ta internet-of-things kar dosti moznih implementacij.

Disclaimer: Author holds IOTA. Nekaj nabavil pred 3 meseci po 0,60€, vecji del dokupil po 0,40€ in hodlam:)

Spremljam malo Basic Attention Token in pa Syscoin, izgledata, kot da imata še potencial in nista spumpana. Kaj mislite?

sumixam666 ::

Btc testira 7500 usd ... če to prebije gremo do kam :) ?
««
128 / 976
»»