» »

Luka Dončić

Luka Dončić

Temo vidijo: vsi
««
22 / 26
»»

D3m ::

Dallas mora zgubljati.
|HP EliteBook|R5 6650U|

perci ::

So you say.

hamez66 ::

perci je izjavil:

Seveda slabo igrajo. Vendar dejstvo je, da je Dončič v zadnjih minutah z lepimi akcijami držal priključek. Praktično solo. Takih potez, kot jih dela on, tudi Harden nima, IMO. Pa ne pravim, da sta na istem nivoju, da ne bo pomote.

Res je, držal je v zadnjih minutah z nekaj lepimi akcijami in trojko držal priključek. Samo problem, ker je prej igral bolj slabo oz. tako, da jim je Minnesota nabila 15 pik več, ko je bil na igrišču. Potem je pa Dallasova klop priborila priključek. Dončić, Jackson in Brunson -15, Burke, Harris in Lee pa +13,+13,+11.

Drugače pa ja, njegove poteze so odlične, ko zadeva in koši padajo. Samo jaz bi raje videl več zmag in mi grejo flashy poteze, ki se pogosto spremenijo v izgubljene žoge ali zgrešene mete, že malo na živce. Zdej če zmagujejo in dela take šale, kot jih je recimo ravno proti Houstonu na začetku decembra, potem nimam nič proti. Poraz za porazom je pa težko gledat. Zdej če nalašč tankajo, potem Luka igra svojo vlogo res odlično. Hehe.

Groot ::

hamez66 je izjavil:

...
https://imgur.com/a/Pnga3BI

Na drugem spisku sem dodal še nekaj imen, da lahko malo primerjate. Za Kobeta se je precej govorilo, da je soler, pa da ga je imel dobro ekipo in podobno. Vidimo lahko, da je imel večino kariere pozitiven doprinos k ekipi, ki pa je po mojem mnenju manj impresiven od Dirkovega, Lebronovega, Currijevega. Sicer so navedeni podatki samo za regularno sezono in za playoff obstaja posebej on-off statistika. Tam se vidi, da je imel Dirk v playoffu občasno zelo hladne sezone, ampak leta 2011 je bil pa vseeno top in upravičeno dobitnik finals mvp.

https://imgur.com/hSLlxy0

Slike so na imgur in mi jih ne prikaže. Kam naj jih dam, da bo delalo?

Super statistika in upam da boš zdej končno uspel malce bolj odpreti oči na svojo lastno statistiko. Poglej cifre pri Lebronu, Durantu in Curryju v prvi sezoni. Vsi gladek minus (večji od trenutnega Lukatovega). Torej obračanje cifer po rookie sezoni je popolnoma brezveze, ker je preprosto toliko dejavnikov, ki vplivajo na to statistiko (draft v izdelano ekipo - situacija Simmons in Mitchell, ali pa draft v low table ekipo, menjave v ekipi, stil igranja, itd.).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Groot ()

D3m ::

perci je izjavil:

So you say.

Da si zaščitijo pick.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Groot je izjavil:

hamez66 je izjavil:

...
https://imgur.com/a/Pnga3BI

Na drugem spisku sem dodal še nekaj imen, da lahko malo primerjate. Za Kobeta se je precej govorilo, da je soler, pa da ga je imel dobro ekipo in podobno. Vidimo lahko, da je imel večino kariere pozitiven doprinos k ekipi, ki pa je po mojem mnenju manj impresiven od Dirkovega, Lebronovega, Currijevega. Sicer so navedeni podatki samo za regularno sezono in za playoff obstaja posebej on-off statistika. Tam se vidi, da je imel Dirk v playoffu občasno zelo hladne sezone, ampak leta 2011 je bil pa vseeno top in upravičeno dobitnik finals mvp.

https://imgur.com/hSLlxy0

Slike so na imgur in mi jih ne prikaže. Kam naj jih dam, da bo delalo?

Super statistika in upam da boš zdej končno uspel malce bolj odpreti oči na svojo lastno statistiko. Poglej cifre pri Lebronu, Durantu in Curryju v prvi sezoni. Vsi gladek minus (večji od trenutnega Lukatovega). Torej obračanje cifer po rookie sezoni je popolnoma brezveze, ker je preprosto toliko dejavnikov, ki vplivajo na to statistiko (draft v izdelano ekipo - situacija Simmons in Mitchell, ali pa draft v low table ekipo, menjave v ekipi, stil igranja, itd.).

Sej znam brat cifre ane.

Luka -5, Curry +2. 7 razlike.

Lebron +2.2, Luka -5. 7 razlike.

Dirk +17

Wade +3,4

Od vseh na spisku ima samo Durant slabšo točno to statistiko.

Pač Luka ima samo eno sezono, ki je rdeča, ostali igralci imajo pa večino zelenih. Zdej če bo Luka nadaljeval v takem stilu, kot sedaj, potem bo imel vse rdeče in bo slab. Ali pa se bo pač izboljšal, kar se verjetno bo.

Drugače sem pa statistiko dal zato, ker je tip trdil, da je Dallas boljši z Lukom, kot brez, ampak ga točno tale statistika kaže, da je Dallas v resnici boljši, ko je Luka na klopi. Primerjave z drugimi tako v bistvu nimajo veze s to statistiko, zagotovo pa Luka v tej sezoni ni pokazal, da je tako dober, kot igralci, ki imajo tako statistiko. Ful se ga hvali kljub temu, da ima -5 vpliv na ekipo in da zaradi njega izgubijo veliko tekem. Ostali so imeli pozitiven vpliv.

D3m je izjavil:

perci je izjavil:

So you say.

Da si zaščitijo pick.

Ki ga bojo itak dali preč drugo leto... al kako?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Vazelin ::

Luka je kul za gledat, interesanten in zanimiv igralec. Bo pa seveda zanimivo spremljat ali je že dosegel svoj vrh ali bo še dosti napredoval. Nekateri mislijo, da imajo nekateri drugi novinci tule več rezerve. Sedaj ga čaka še precej težje delo, saj bo moral svoj talent kronati tudi z rezultati. Recmo da bo Porzingis v približno OK formi, letos na draftu izberejo še enega med TOP picki. Imajo potencialno že 3 močne v prvi peterki, morda letos še kakšnega trejdajo in v par letih znajo biti zelo nevarni. Je pa seveda po drugi strani res, da se bo Cuban tudi magari Luka hitro znebil, če ne bo nekega rezultatskega napredka.

Upam da Luka vs Trae preraste v rivalstvo. En na vzhodu, drugi na zahodu.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

hunter01 ::

Še dobro, da ta statistika defacto pomeni, kako dober igralec je nekdo za ekipo. Še dobro, da je ne odkrijejo trenerji in špprtni direktorji, ker bo nas luka pristal na zavodu za zaposlovanje, glede na to kako skodo svoji ekipi dela.

Drevesce ::

hunter01 je izjavil:

Še dobro, da ta statistika defacto pomeni, kako dober igralec je nekdo za ekipo. Še dobro, da je ne odkrijejo trenerji in špprtni direktorji, ker bo nas luka pri
stal na zavodu za zaposlovanje, glede na to kako skodo svoji ekipi dela.

Pusti Hameza... on je trdno prepričan v neko svojo statistiko, ki si jo sploh ne zna razlagati ter zapakirati vse aspekte skupaj, da lahko realno vidiš kaj je Luka za Dallas. On denimo sploh ne upošteva, da ko je Luka na igrišču igrajo udarne petorke, medtem ko ostali igrajo proti rezervnim igralcem oziroma na parketu ponavadi preživijo manj časa proti tistim najboljšim.Ampak igrati proti branilcem Beverlyu, Georgu in podobnim je verjetno ista stvar zanj kot igrati proti nekim rezervistom.

Še včeraj je denimo trdil, da so Lakersi boljši brez Lebrona, še včeraj je primerjal Wilta in Johnsona košarkarje iz 70' 80' z Dončićem, kljub temu, da se je takrat igrala popolnoma drugačna košarka, ampak boli njega kita za te obstranske zadeve, važno da on neko svojo statistiko fura.
Še tretjič, še včeraj je trdil, da je bil Lebron v rookie sezoni bistveno bistveno boljši košarkar od Luke (seveda je tudi to govoril nekaj na pamet), ker v takih primerih njegova statistika kar naenkrat zataji.

Tip nima v glavi razčlenjenih osnovih pojmov, da se enostavno ne da primerjati igralcev iz TOP ekip, ki so pofilane na vseh položajih ter ekipama kot sta Dallas in Atlanta. To mu enostavno ne moraš zabiti v glavo, zato mu tudi več posredno ne odgovarjam, ker nima smisla. Jaz ubistvu upam, da model na polno trollo, ker tole kar on vn meče...

Košarko ali pa vsaj NBA pa je očitno (sem zelo prepričan) začel spremljati šele letos po draftu. Ne razume niti dejstva, da ekipa tanka, ker želi na koncu končati za Memphison na lestvici ter tako ostati 6. najslabša ekipa v ligi, saj ima tako na loteriji večje možnosti, da zadrži pick, ker so z Atlanto sklenili posel (TOP 5 protected), kar pomeni, da v primeru da na koncu Dallas pristane med TOP 5 klubi na draftu zadržijo svoj pick.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drevesce ()

Drevesce je izjavil:

hunter01 je izjavil:

Še dobro, da ta statistika defacto pomeni, kako dober igralec je nekdo za ekipo. Še dobro, da je ne odkrijejo trenerji in špprtni direktorji, ker bo nas luka pri

Pusti Hameza... on je trdno prepričan v neko svojo statistiko, ki si jo sploh ne zna razlagati ter zapakirati vse aspekte skupaj, da lahko realno vidiš kaj je Luka za Dallas. On denimo sploh ne upošteva, da ko je Luka na igrišču igrajo udarne petorke, medtem ko ostali igrajo proti rezervnim igralcem oziroma na parketu ponavadi preživijo manj časa proti tistim najboljšim.Ampak igrati proti branilcem Beverlyu, Georgu in podobnim je verjetno ista stvar zanj kot igrati proti nekim rezervistom.

To je recimo res. Ampak tudi James, Curry in ostali so igrali proti prvim peterkam, ane. Ja, nekaj vpliva to, da igrajo proti različnim igralcem, je seveda res. Statistika ni sveta, vseeno pa veliko stvari lepo pokaže. In jaz pač trdim, da je Luka preveč nahypan. Ja če bi zaradi njega Dallas zmagoval ali če bi bili dejanski soigralci krivi za neuspeh, bi rekel. Pa ni, in to vem, ker gledam tekme. In potem lahko vidim, kako Dallas dobiva točke, in potem iste stvari vidim tudi v statistiki, ki sem jo vam predstavil.

Sej isto je, če bi se človek kregal glede Appla ali Iphona, amd ali nvidia, levica ali desnica, Messi ali Ronaldo in tako naprej. V glavnem ta dobri igralci imajo te številke zelene, in upam, da bo mel tudi Luka naslednje leto statistiko v drugem kvadratku zeleno. To bo pomenilo, da ima pozitiven doprinos.

Drevesce je izjavil:

hunter01 je izjavil:

Še včeraj je denimo trdil, da so Lakersi boljši brez Lebrona, še včeraj je primerjal Wilta in Johnsona košarkarje iz 70' 80' z Dončićem, kljub temu, da se je takrat igrala popolnoma drugačna košarka, ampak boli njega kita za te obstranske zadeve, važno da on neko svojo statistiko fura.
Še tretjič, še včeraj je trdil, da je bil Lebron v rookie sezoni bistveno bistveno boljši košarkar od Luke (seveda je tudi to govoril nekaj na pamet), ker v takih primerih njegova statistika kar naenkrat zataji.

Ne, trdil sem, da ni nujno, da je LA zaradi Lebrona boljši. In je bilo obdobje, ko zaradi njega niso bili boljši, in to je bilo takoj, ko se je vrnil po poškodbi. Ker pa ne gledam tekem Lakersov, niti ne gledam Lebronovih tekem, niti nisem videl te statistike, sem pač trdil, da je možno, da so Lakersi slabši z Lebronom. Ampak ti zgleda ni kul, da sem danes pač povedal, da očitno so boljši z njim, ker na to nakazuje tudi +8.2 statistika.

Luke nisem primerjal z Wiltom in Magicom, napisal sem, da me moti, da so po porazih taki bombastični naslovi, kjer ga kljub porazom primerjajo s temi najboljšimi. Ne zdi se mi pač higienično, da po šestnajstem porazu v zadnjih 18ih tekmah pišejo take budaleštine. Ne bi imel pa čisto nič proti, če bi isto pisali, ko bi ekipa imela 16 zmag in 2 poraza. Takrat bi pa rekel, sam pismo on je pa res tako dober kot so bili ti velikani.

Zgodovina sprememb…

Drevesce je izjavil:

hunter01 je izjavil:

Tip nima v glavi razčlenjenih osnovih pojmov, da se enostavno ne da primerjati igralcev iz TOP ekip, ki so pofilane na vseh položajih ter ekipama kot sta Dallas in Atlanta. To mu enostavno ne moraš zabiti v glavo, zato mu tudi več posredno ne odgovarjam, ker nima smisla. Jaz ubistvu upam, da model na polno trollo, ker tole kar on vn meče...

Košarko ali pa vsaj NBA pa je očitno (sem zelo prepričan) začel spremljati šele letos po draftu. Ne razume niti dejstva, da ekipa tanka, ker želi na koncu končati za Memphison na lestvici ter tako ostati 6. najslabša ekipa v ligi, saj ima tako na loteriji večje možnosti, da zadrži pick, ker so z Atlanto sklenili posel (TOP 5 protected), kar pomeni, da v primeru da na koncu Dallas pristane med TOP 5 klubi na draftu zadržijo svoj pick.

Ne, ti ne razumeš, da za primerjavo različnih stvari uporabljam različne statistike. Za doprinos k posamezni zmagi ali porazu uporabljam večinoma +/-. Če je majhna razlika v +/-, potem je nepomembno, če ima recimo nekdo -3, drugi pa -5, bistvene razlike ni. Ko ima pa nekdo +10, drugi pa -15, pa ta razlika definitivno obstaja. Pa če bi bilo to samo na eni tekmi, bi spet lahko rekel, da gre za slučaj, ker se pa ista zgodba ponavlja tekmo za tekmo, pa tega pač ne bom spregledal.

Glede drafta seveda vem, da imajo top5 protected pick, ampak če ga letos ne bodo dali Atlanti, ga bodo pa drugo leto. Torej je tankanje vprašljiva strategija. Zaradi tega, ker imajo ta draft trade, imajo še slabše koristi od tankanja, kot ostale ekipe, saj če ne dobijo top5 picka, ampak recimo pick 6, s tem samo pomagajo Atlanti. Ne vem pa, ali bo drugo leto tudi top5 protected pick, ki se prenese v naslednje leto, ali je to to?

On-off statistika pa pove, ali je ekipa boljša ali slabša, ko je igralec na igrišču. Kot si sam ugotovil, seveda ta statistika ni popolna, ker eni igrajo proti prvi ekipi, drugi pa več proti klopi, ampak ker je situacija enaka pri drugih igralcih v drugih klubih in ker Dallas precej menja peterke, ta vpliv ne more biti ne vem kako velik in komot lahko v kontekstu primerjamo statistike različnih igralcev v različnih sezonah.

Zgodovina sprememb…

Pa malo mi je tudi smešno, ko folk pravi, da Dallas tanka. Kot da je Luka edini tako pameten, da zna izgubit, ko pa igralci igrajo brez njega, jim pa trener ne zna dopovedat, da morajo izgubit...?? Pač meni se zdi "tankanje" ves čas samo izgovor in nič drugega. Ampak lej, možno, tankajo, ampak edino Luka zna tankat tako, kot se zagre, ostali majo pa pač premalo pameti, da bi delali napake..

Samael ::

hamez66 je izjavil:

Pa malo mi je tudi smešno, ko folk pravi, da Dallas tanka.

Luka, Powell in Brunson ... nocoj zunaj ;-)

Meizu ::

Zgubiti in zmagat morajo glih prav. S tem ostalim igralcem zboostat state, da obdrzijo trading vrednost ali jo celo povecajo.

Verjemite da tu ne bomo pogruntali crne luknje. Te ekipe niso neumne, domisljije premorejo vec kot mi vsi skupaj, vidijo pa leta v prihodnost. Niso mozje od vceraj tam noter.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

Še en impresiven podatek o slabiču Dončiću (mnenje neke osebe na tem forumu)

Most made FGs to tie or take the lead with less than 2 minutes in the game:

1. Luka Doncic: 13 (59.1%)
2. Zach Lavine: 13 (41.9%)
3. Kawhi Leonard: 11 (45.8%)
4. Bradley Beal: 11 (44.0%)
5. Evan Fournier: 10 (52.6%)
6. Kyrie Irving: 10 (50%)
7. Damian Lillard: 10 (38.5%)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drevesce ()

Lep procent za zadnji dve minuti, impresivno.

Tudi rookie Oscar Robertson je bil impresiven: 30 pik/10.1 skok/9.7as. povrečje skozi sezono.

Larry Bird je imel fajn rookie sezono. Bil je ROY, all star, imel povprečje 21.3, 10.4, 4.5 asistenc (zelo primerljivo z Dončićem). Boston Celtics so iz 29-53 postali 61-21 ekipa.

Wilt v prvi sezoni 37 pik 26 skokov.

Lebron ima dejansko primerljivo rookie sezono, tako po osebnih točkah, kot po ekipnem rezultatu. 20.9/5.5/5.9. Cavs so se izboljšali iz 17-65 na 35-47.

Jordan v prvi sezoni 28.2 pik povprečje z 51.5 FG%. Rezultat Bullsov sicer ni bil tako impresiven - 38-44, so se pa uvrstili v prvi krog, kjer so izgubili proti Milwuakee Bucks.

Tudi Luka bo eden redkih rookijev z boljšo kot 20-5-5 statistiko. Lebron je bil šele tretji v zgodovini. Dallasovo razmerje se je prav tako izboljšalo, lani so bili 24-58, letos imajo pa še tri tekme in so trenutno pri 31-48.

Sicer pa nikjer nisem omenjal, da je slabič. To bi se nanašalo na njegov karakter. Ampak njegov karakter definitivno ni karkater slabiča. Je karakter zelo uspešnega, zagrizenega in tudi delovnega človeka, ki je pri 20ih letih že dovolj dosegel, da mu ni treba nič več, pa bo dosegel več kot večina izmed nas. Enako velja za njegov zaslužek, do zdaj je zaslužil toliko, kot nekaj ljudi v celem življenju. Tudi osebnostno je zelo zrel in prijazen, brez arogance, spoštljiv do drugih in tako naprej. Tak človek zagotovo ni slabič, ampak je vzoren človek.

Sem pa napisal oz želel napisat, da sta kot rookija tako Dončić kot Trey slabša od predhodnikov, glede doprinosa k igri, ter da tega osnovna statistika ne pokaže posebej dobro. Sicer je pa to itak samo moje mnenje, se ni treba sekirat. Sem se malo potrudil in poskušal razložit, zakaj tako mislim, to je pa tudi vse. Če je komu zanimivo, potem fino, če pa ne, pa tudi prav.

Itak se ve, da ekipa od tiste zamenjave igralcev tanka. No, možno je da so tudi samo tako slabi, da enostavno nimajo za burek, saj so menjali večino prve peterke. Nima veze. Verjamem, da je Luki marsikaj dol padlo po toliko porazih.

Z menjavo Porzingisa je postalo jasno, da ciljajo na prihodnja leta.

hunter01 ::

Hamez66, ce bi hotel, da se nas tvoja statistika "dotakne" jo pridobi za 1. polovico sezone oz dokler so bili v ekipi se D.Jordan, H.Barnes in D.Smith Jr.

Takrat je Dallas imel celo 50%+ razmerje v dolocenih trenutkih. Po teh menjavah in dejstvu, da so takoj rekli, da Porzingis letos ne bo igral je statistike vpliva na ekipo brez veze gledat, ker je bilo jasno, da grejo se po kak dober pick na draftu. Verjetno ni ekipe, ki jim Zion Williamson ne bi dišal ... ;)

hlače13 ::

MOJ IZBOR TOP 10 ZABIJANJ LUKE V LETOŠNJI SEZONI!

Katero je pa vaše najljubše?

Luka s PARKINGA!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hlače13 ()

firbec ::

moj poklon Luki za prvo NBA sezono
zdaj pa počakajmo, kaj se bo zgodilo z ROY
še primerjava dveh najboljših

drvo ::

PO teh statistikah je bil torej Young boljši samo v prostih metih(to mora kaliber igralca Dončič definitivno popravit) in asistencah, kar je logično da jih ima Young več, ker je od začetka organizira igro, Dončiča pa so na to mesto postavili kasneje. Kje je torej sploh vprašanje, kdo je ROY? Je problem v tem, da ni Američan, da je belec, ali oboje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

perci ::

To, da je belec, mu je IMO prej v plus.

ROY je oddan. Trae je malo prepozno začel trpati.

perci je izjavil:

To, da je belec, mu je IMO prej v plus.

Za zvezdniški status ja, ni pa razloga, da sedaj nekateri ocenjujejo, da je Young boljši, ko nobena statistika temu ne pritrjuje. Res da je močno izboljšal statse a vendar ni bil niti približno tako konstanten in "hladnokrven" kot Luka čez celotno sezono. Edina razlaga zakaj je tako, je lahko, da ni Američan, ali za to ker so navajeni temnopoltih košarkarjev(saj veš, White men cant jump, pa to. :) ali kombinacija obojega.

Vajenc ::

Hamez, jaz bi iz kugle prebral, da si Lukova generacija in poln zavisti ob njegovem uspehu in talentu.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

20 minut LUKA MAGIC. Season highlights

Vajenc je izjavil:

Hamez, jaz bi iz kugle prebral, da si Lukova generacija in poln zavisti ob njegovem uspehu in talentu.

Lej, možno, misli si, kar si češ.

Se strinjam, da je ROY oddan. V zadnjih tekmah Trae ni bil tako uspešen, izgubil je tudi zadnjo tekmo. Po drugi strani je Luka odigral eno boljših iger letos, ko je bila poslovilna Dirkova tekma v Dallasu. Trojni dvojček, ogromno skokov, clutch 2 trojki zapored in še nekaj pik.. Pa še Dirku je podajal in mu dobro asistiral. Zadnji vtis je vsekakor na Lukovi strani, statistika je na Lukovi strani, in celo takrat, ko naj bi bil Trae boljši, je statistika še vedno zelo izenačena. Ima pa Trae največ pik na tekmi (z 4imi overtimi, če se ne motim), in največkrat več kot 30 pik. Je pa obrambno eden najslabših igralcev. Na koncu je imel lepo serijo in v enem tednu dvakrat zaključil s clutch pikami v zadnji sekundi. Ampak overall je bil Luka vseeno boljši in mislim, da tako razmišlja večina tistih, ki glasujejo.

Drugo leto bo pa Dallas verjetno zaradi Porzingisa, uigranosti, kemije, poletnega treninga in počitka in tako naprej, še boljši. Upam, da pridejo nekje top6, to bi bilo super. Tudi Luka bo že bolj domač, bolj bo poznal dvorane, tako da bodo verjetno boljši tudi na gostovanjih.

Sem pa gledal tudi Goranove tekme. Miami je na žalost izgubil zadnjih nekaj tekem, večinoma za 2 piki oz. za zelo ulovljivo razliko. Goran je igral dobro, posebej je dobro asistiral, problematičen je bil pa njegov met. Ves čas je igral s povitim kolenom, tako da vsa čast, da pri svojih letih in po poškodbi in po operaciji lahko igra na takem nivoju. Igral je tako v prvi peterki, kot z benchom (z Wadeom in Whitesideom). Žal jim je čisto malo zmanjkalo. Če bi bil Goran 100%, potem verjamem, da bi se uvrstili naprej. Sicer njegov met ni bil nič posebnega, ampak se je trudil tako v napadu, kot v obrambi. Upam, da bo naslednji dve sezoni zdrav, potem ga bo pa na žalost emšo ujel. No, po drugi strani emšo mogoče ni tak problem. Jamal Crawford 51 pik proti Dallasu pri 39ih letih.

Začel se je playoff. Danes že 2 presenečenji. Brooklyn je premagal 76se, Orlando je pa premagal Toronto.

Zgodovina sprememb…

TOP 10 AKCIJ LUKE LETOŠNJE SEZONE! UŽIVAJTE!

1na1 proti tipu, ki dela probleme Durantu

Gregor27 ::

Luka se je vrnil ... v madrid!!!

Njegove najboljše tekme so bile tiste proti Rocketsom, v katerih je, natančneje na štirih, dosegal po 20 točk, 9 skokov in 5 asistenc na tekmo.
Pod STEP BACKOM je padel Harden, pod košem Capela, 11 zaporednih točk za zmago, preigravanje med nogami, pa zabijanje.

!

Bi rekli pri nas po domace: Mulc je od hudica.

Mali je norc. Ajde, sem pričakoval, da bo dober igralec tudi v NBA. Nisem pa pričakoval, da bo v sami špici in da Dallas gradi ekipo okoli njega.:)

Aquafriend ::

Kaksne so kej moznosti za nacrtno zgubljanje tekem? Ne spoznam se na nba prevec. Nekaj sem slisal, da imajo dolocene ekipe prednost pri izbiri igralcev?

Zgodovina sprememb…

Massacra ::

Aquafriend je izjavil:

Kaksne so kej moznosti za nacrtno zgubljanje tekem? Ne spoznam se na nba prevec. Nekaj sem slisal, da imajo dolocene ekipe prednost pri izbiri igralcev?

Seveda se dogaja! Temu se v športu pravi "tankanje".

http://www.tankathon.com/pick_odds

Šansa, da Dallas dobi top4 pick, je 26.2% (seštevek).

Matej_K ::

Massacra je izjavil:

To v NBA ne kaznujejo? Pri nas se temu reče ''nameščanje tekem'' oziroma goljufija. Na stavnicah se da verjetno kar dobro služit z ''tankanjem''...
... .. .

Okapi ::

Razlika je, da v NBA nihče ne izpade, zato je motivacija za igranje čisto drugačna, kot v ligah, kjer zadnji, ali zadnja dva, izpadeta.

Profesionalni šport je zaradi svojih pravil marsikdaj manj zanimiv, ker je veliko tekem bolj ekshibicijske narave, Harlem Globetrotter stil.

Samael ::

Matej_K je izjavil:

Massacra je izjavil:

To v NBA ne kaznujejo? Pri nas se temu reče ''nameščanje tekem'' oziroma goljufija. Na stavnicah se da verjetno kar dobro služit z ''tankanjem''...

Praktično nemogoče se je spopasti s tem. Ne deluje po principu, kjer namenoma "spustiš" žogo v gol, kot pri nogometu, ampak na višji ravni. Običajno to ni stvar igralcev ampak FO, trenerjev, itd. ki imajo vse niti poteka igre v svojih rokah.
V igri je precej kontakta. Igralci so ščasoma utrujeni, so poravsani, prihaja do poškodb ... in kaj ti lahko nekdo, če daš najboljšega igralca na priporočilo klubskega zdravnika za par iger sedeti. Ali pa ga predčasno pokličeš iz igre? Ali pa v petorko spustiš mlajše, še ne vrhunsko pripravljene, igralce (lahko povsem legitimno, da nabirajo izkušnje za naslednjo sezono). Ali pa v kritičnem momentu ne kličeš time outa. Konec koncev je vse to od trenerja pravica. Oni že znajo, vse je na pol legitimno in jim živa duša ne more ničesar.

Dovolj je, če ekipa v ključnih trenutkih zgreši met ali dva. Ni je žive sile, ki bi lahko dokazala, da je bil met namerno zgrešen.

razen boga seveda

koyotee ::

Aquafriend je izjavil:

razen boga seveda

Bog ni živ
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Gregex ::

Bog ne obstaja.

Narobe razmisljate. Bog je vse kar obstaja. Torej trditi, da ti kot manjsi delcek boga ne obstajas ali pa da nisi ziv je malo zgresena teza. Clovek je zgrajen iz atomov. Atomi so zgrajeni iz subatomskih delcev. Subatomski delci pa iz gibajoce se svetlobe. Torej je clovek v bistvu zgoscena ali 'materializirana" svetloba.

Zgodovina sprememb…

Aquafriend je izjavil:

Narobe razmisljate. Bog je vse kar obstaja. Torej trditi, da ti kot manjsi delcek boga ne obstajas ali pa da nisi ziv je malo zgresena teza. Clovek je zgrajen iz atomov. Atomi so zgrajeni iz subatomskih delcev. Subatomski delci pa iz gibajoce se svetlobe. Torej je clovek v bistvu zgoscena ali 'materializirana" svetloba.

Basket aqua, basket.

Mi imamo svoga boga, on se zove Bodiroga

Ene izmed najboljših tekem Luke so prišle ravno proti prvakom lige NBA.
Golden State Warriors nerešljiva uganka vseh NBA moštev, so zgleda THE Donu predstavljali dodaten motiv, saj se ni zadovoljil z enim zabijanje ali enim step backom, eno trojko in tako naprej.

VSE našteto je drzno ponovil večkrat in ni izbiral z imeni!!
!!Durant, Igoudala, Cousins... In nekaj več spoštovanja do Stepha... Kot lahko vidite v zgornjem videu!

Še vedno, pa se sprašujem ali se Klayu še kaj vrti...
Luka v 4 tekmah :

23 točk, 7,3 skoka in 6 asistenc v povprečno 30 min na tekmo

KAWHI, Irving, Harden, Derozan... 1na 1 vs Luka!!

Gambino ::

hlače13 je izjavil:

KAWHI, Irving, Harden, Derozan... 1na 1 vs Luka!!

K to gledaš kaj dela Luka, kapa dol. Se vidi da uživa :)

Proti ekipam, ki so njegovo ime "spregledale"
««
22 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733273820 (67453) mersault

Več podobnih tem