Forum » Šport » Luka Dončić
Luka Dončić
Temo vidijo: vsi
koyotee ::
Mislim, da bo Luka kmalu spoznal, da bi bilo bolje, če ga ne bi zamenjali z Youngom na izboru.
Dvomim. Mavericks ima boljse lastnike, ekipo, vecji potencial za prihodnost (precej budgeta), vecji trg, itd.
Boljso ekipo, kdo točno v tej ekipi je pa po tvoje dober?
Kdo pa je po tvoje v atlanti dober? Ekipa ima se bistveno slabsi W/L ratio kot Mavericki, s tem da igrajo na vzhodu. Imajo nesrecne visoke pogodbe (npr. Jeremy Lin, ki jim jemlje 13mio letno). Vsi upi so polozeni na Trae Youngu.
Mavericki imajo po drugi strani Doncica, DSJ-a, in nekaj solidnih igralcev s klopi, naslednje leto imajo cisto proste roke (kar se proracuna tice) za zacetek gradnje ekipe okoli Doncica. Kar se mene tice imajo tudi boljsega trenerja in na splosno strokovni stab.
Edit: v resnici je imel Luka prekleto sreco z ekipo (glede na to kaj je bilo na voljo).
This starting unit does not work
There’s enough of a sample size (294 minutes) to say this definitively. Dennis Smith, Luka Doncic, Wesley Matthews, Harrison Barnes, and DeAndre Jordan post a net rating of -5.7 points per 100 possessions and that was before tonight’s game where all of the starters but Jordan posted plus minuses of -20 points or more. They are astoundingly bad.
According to NBA lineup data this line up is the worst 5 man unit with 250+ minutes and it’s not even close. Cutting it down to 200 minutes there is one trash fire Chicago Bulls line up that’s worse and a weird Rockets one that doesn’t work either.
What the Mavericks continue to see in this unit is beyond me.
The rotations are bad too
I touched on this in the last recap I did and seeing the Sixers play only reinforced it. I fail to understand how both Ben Simmons and Joel Embiid can see significant time against the Maverick back ups yet Luka Doncic and Harrison Barnes get almost zero looks against lesser Sixer players. That’s a failure in Dallas coaching.
I understand how over the long haul establishing a rotation and sticking to it matters, but Dallas isn’t good enough to play the long game. Every loss in the West matters and these last few losses have been awful in large part because they’ve been death by 1000 cuts. The Mavericks just aren’t talented enough to have these hockey shift changes.
Dallas doesn’t get easy looks for their best players
Twice in the first quarter, I wrote down that Ben Simmons got a great look at the rim. The first was on a back screen where he cut to the rim from the free throw line and got a lay up. The second was a lay up from the left block after getting a cross screen. The Mavericks don’t have a scoring threat like Joel Embiid to open things up like the Sixers do but the closest Dallas ever tries are isolation post ups from the short corner for Wesley Matthews or Harrison Barnes.
Doncic is the best player for the Mavericks. I see it. You see it. The league sees it. Do the Maverick coaches see it? The first and only time Doncic got a post up, he scored and got the foul. Doncic rarely is involved in plays where he’s moving to the basket without the ball. He tries to cut that way a lot but he’s not getting the ball often. Heck, Barnes is shooting 42% from three! Maybe get him a catch and shoot look coming off a couple of screens.
The Maverick offense has no creativity and it’s become easy to scout. They must do better.
Time to get Luka Doncic (or heck, the Mavericks) a free throw coach?
As a man prone to overreactions, this may be one, since Doncic is dealing with a toe injury and nearly hurt himself crashing into a camera man.
But 75% from the free throw line isn’t going to cut it. He’s shooting 50% in three games in 2019 and while the sample size is very small, it’s been a small but important part of why the Mavericks keep losing these close games.
Dirk Nowitzki has obviously spoiled me on the free throw shooting, but getting to the mid-80’s for free throws has to be a goal for Luka during his development the next few years.
The lack of shooting has caught up with the Mavericks
After a hot shooting performance against the Hornets this may seem like an overreaction, but Dallas does not have enough shooting from distance. In their last three losses, Dallas is 34-113 from deep, good for 30%.
Both Harrison Barnes and Wesley Matthews are good three point shooters, but the creaky weird offense doesn’t get them a lot of looks unless things are running through Doncic as a point guard. Otherwise each is often left to get threes in less than ideal situations. Doncic’s fine, but he’s a streaky rookie and so few of his looks are assisted.
The bench has two shooters above 30%, Barea who is at 30% and Dorian Finney-Smith at 35%, but his stats are boosted by a hot October/November. That’s hard to survive in a league where shooting matters now more than ever.
Perhaps Ryan Broekoff (3-5 from three vs the Sixers) should get a little more burn.
Pa veselo branje :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Sem ze bral, ampak ne vidm kako to oporeka temu kar sem napisal.
To, da ima Atlanta boljšo peterko in da RC zgleda ni dober trener.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
PacificBlue ::
Hecen je RC, pravi da bo dal največ priložnosti tistemu, ki bo pokazal najvec truda in volje. Potem pa v zadnji cetrtini, ko se tekma lomi potegne Dončica na klop..pa se od vseh se najbolj trudi v obrambi.
Je pa dejstvo da Dončic in DSJ ne morta igrat skupaj, se vidi iz vesolja.
Je pa dejstvo da Dončic in DSJ ne morta igrat skupaj, se vidi iz vesolja.
I’m out.
:3
:3
kow ::
DSJ nima dovolj talenta (razen atletskega). Nikoli ne bo res dober in je vreden rookie denarja. Vec pac ne. Powell bo se naslednje leto kuril 10 milijonov dolarjev. Jordan ne igra obrambe. 5 milijonov mecejo letos stran za Dirka, ki dela samo skodo.
Prvo bi poskusal Kleberju dati 3 ali 4 letno pogodbo. Tipa 5 milijonov do 10 milijonov na leto. Ker je top obrambni igralec. Ce izboljsa met in post game tehniko, bo pa sploh dober.
Prvo bi poskusal Kleberju dati 3 ali 4 letno pogodbo. Tipa 5 milijonov do 10 milijonov na leto. Ker je top obrambni igralec. Ce izboljsa met in post game tehniko, bo pa sploh dober.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Smurf ::
Sem ze bral, ampak ne vidm kako to oporeka temu kar sem napisal.
To, da ima Atlanta boljšo peterko in da RC zgleda ni dober trener.
Hoces reci, da ima Atlanta neko boljso peterko v primerjavi s specifno Maverickovo peterko? Pa se to na podlagi ene cifre?
DSJ nima dovolj talenta (razen atletskega). Nikoli ne bo res dober in je vreden rookie denarja. Vec pac ne. Powell bo se naslednje leto kuril 10 milijonov dolarjev. Jordan ne igra obrambe. 5 milijonov mecejo letos stran za Dirka, ki dela samo skodo.
DSJ bo potreboval nekoliko vec casa da bo zrastel. Se zmeraj je allstar talent, in drugi najboljsi p/p igralec pri Maverickih. Jordan je kljub kritikami se zmeraj najboljse kar so lahko trenutno dobili, ce bodo hoteli dobiti kaj boljsega v prihodnosti se bodo morali precej bolj stegniti, kar je vprasanje ce se trenutno splaca. Dirk ima poslovilno sezono, let him have fun. Dirkov trenutno najvecji added value ni sama igra, ampak mentoriranje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
"DSJ bo potreboval nekoliko vec casa da bo zrastel. Se zmeraj je allstar talent"
Nobenega dokaza ni, da je all star talent. Ko zoge izgubljeno mece v roke nasprotnikov, in to pri 21 letih, je jasno da nikoli ne bo vrhunski PG.
Kar pomeni, da ni vreden 10+ milijonskih pogodb.
"Jordan je kljub kritikami se zmeraj najboljse kar so lahko trenutno dobili"
To ne vem. 22 milijonov dolarjev na leto ni malo, ni pa spet ogromno. Drzi.
"Dirk ima poslovilno sezono, let him have fun."
S tako mentaliteto ne bodo prisli do naslova se 50 let.
"Dirkov trenutno najvecji added value ni sama igra, ampak mentoriranje."
PR bullshit. Nobenega dokaza ni, da je Dirk genialni mentor. Mentorirajo lahko tudi ostali starejsi igralci. Barrea ali Harris.
Nobenega dokaza ni, da je all star talent. Ko zoge izgubljeno mece v roke nasprotnikov, in to pri 21 letih, je jasno da nikoli ne bo vrhunski PG.
"Jordan je kljub kritikami se zmeraj najboljse kar so lahko trenutno dobili"
To ne vem. 22 milijonov dolarjev na leto ni malo, ni pa spet ogromno. Drzi.
"Dirkov trenutno najvecji added value ni sama igra, ampak mentoriranje."
PR bullshit. Nobenega dokaza ni, da je Dirk genialni mentor. Mentorirajo lahko tudi ostali starejsi igralci. Barrea ali Harris.
Samael ::
Problem tu niso fani Mavericksov, ampak fani Luke Doncica (novopečeni fani Mavericksov, ki to niso), ki ne vidijo dlje od lastnega nosu oz. od zadnje tekme, dveh in bi po vsakem porazu menjali pol ekipe. Letos je imel DSJ nekoliko težav s poškodbami, ni se še povsem ujel v novi vlogi v ekipi itd... ampak to ne pomeni, da ne zmore igre na najvišjem nivoju.
Koliko njegovih tekem si si pa ogledal lani? Predvidevam, da si par mesecev nazaj šele slišal zanj.
DSJ zna in lahko igra fantastično. Upam, res upam, da se bo sčasoma v novi vlogi v ekipi ujel, da se bosta z Luko našla, ker bi znala biti ta naveza v prihodnje res ubijalska.
In pa seveda, da ga ne bodo prodali (o čemer spet fantazirajo novopečeni fani Mavericksov, ki to niso), ker kaj boljšega pa danes dobiš?
Doncic ne igra vloge.
Lani ga res nisem gledal. Letos sem gledal vsaj polovico tekem. In me v vlogi PG pac ne preprica. Imel je nekaj dobrih tekem, nobenih presezkov. To ni dovolj za "all star" kaliber. Morda se seveda motim, ampak kvaliteten PG je biti zelo tezko. Po videnem DSJ nima PG mentalitete. Brunson jo recimo ima, samo mu manjka visina oz. hitrost. Je pa res, da neka mesana PG/SG vloga ima zanj vec smisla.
Lani ga res nisem gledal. Letos sem gledal vsaj polovico tekem. In me v vlogi PG pac ne preprica. Imel je nekaj dobrih tekem, nobenih presezkov. To ni dovolj za "all star" kaliber. Morda se seveda motim, ampak kvaliteten PG je biti zelo tezko. Po videnem DSJ nima PG mentalitete. Brunson jo recimo ima, samo mu manjka visina oz. hitrost. Je pa res, da neka mesana PG/SG vloga ima zanj vec smisla.
Ironično, da to napišeš o ekipi, ki kot ena redkih v NBA ni nikoli prav dosti taktizirala, se ni iz sezono v sezono šlepala preko full tank mode (deseti izbor DSJ lani in letos peti Trae Young, pred tem pa? jaz se ne spomnim ničesar) in kjer se je napr. Dirk večkrat odrekel milijonom (to je splošno znano), da so lahko dobili nove okrepitve.
Ah, ti novopečeni Mavericks fani, ki so ste si v življenju ogledali enih par zadnjih tekem, pa veste "vse".
Ja, letos, pa še kakšno leto res niso ekipa, ki bi se lahko potegovala za naslov (že to, da do se približali končnici po tistem, kar so prikazali lani, je lepo presenečenje) ampak če bodo Cuban & co pravilno odigrali karte okoli veteranov, ki jim letos potečejo pogodbe in proračuna (to je že @Smurf zgoraj omenjal, pa se mu ni zdelo razložiti) zna biti še zanimivo.
Seveda, Mavsi ima svoje probleme. Veliko tega vidimo vsi. Ampak to ta moment pomeni bore malo. Letos pač niso ekipa, ki bi lahko iztržila kaj več. Ja Maxi, pa Brunson, pa še kdo bi lahko igrali več. Pa Wes pa še kdo manj. Ampak konec koncev ta moment to res ni pomembno. Dallas je v odlični poziciji, da si z letošnjo sezono sprosti proračun in zgradi okoli Luke povsem novo ekipo. Vendar se to ne bo zgodilo to sezono. V NBA ena sezona ne pomeni nič. Ta moment več kot ena ekipa počasi gradi, premišljeno izgublja in hkrati čaka, da se konča zlata era GSW-jev.
Jaz tudi menim tako, kot je rekel @Smurf, da je imel Luka preklemansko srečo, da je ob vsem, kar je bilo na voljo, končal pri Mavericksih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Ce bi bil Dirk tak altruist kot pravis, bi se predvsem odrekel minutazi, da bi lahko igral Kleber. Tip trenutno ne prinese nic. Samo dela skodo.
Ekipa je razpadla, ko se je vrnil Dirk, ker je unicil rotacije. Trenutno so prakticno negledljivi, pa sem jih ze kar vzljubil.
Wes mi je ratal celo simpaticen, medtem ko je na zacetku sezone sutiral brez vsakega zadrzka.
To, da se ti sprosti proracun, ti samo po sebi ne pomaga nic. Pomaga ti dobiti dobre podplacane igralce. Kot je npr. Brunson, ki ga imajo do sezone 2021/2022 in bo igral za drobiz. Podobno bi lahko imo tvegali z Maxijem.
Ekipa je razpadla, ko se je vrnil Dirk, ker je unicil rotacije. Trenutno so prakticno negledljivi, pa sem jih ze kar vzljubil.
Wes mi je ratal celo simpaticen, medtem ko je na zacetku sezone sutiral brez vsakega zadrzka.
To, da se ti sprosti proracun, ti samo po sebi ne pomaga nic. Pomaga ti dobiti dobre podplacane igralce. Kot je npr. Brunson, ki ga imajo do sezone 2021/2022 in bo igral za drobiz. Podobno bi lahko imo tvegali z Maxijem.
Dirk je takšen "altruist" kot pravim :) Ali pa domnevaš, da sem se tisto izmislil?
In da, zaveda se da je počasen. Nikoli več ne bo mlajši in po operaciji boljši, ampak ljudje ga pač želijo. Cuban ga želi. Hornetsi so vzklikali, da hočejo Dirka. V Bostonu so vsi vstali in se mu z vzkliki poklonili v upanju, da bo dal (proti njihovi lastni ekipi) tisti koš. Vsi ga želijo to zadnjo sezono, izjema so novopečeni Mavericks fani, ki ne razumejo, da to leto ne pomeni prav nič.
Kaj okoli tega ti je težko za razumeti?
Saj razumem, mi bi si želeli, da Luka igra in zmaguje čimveč. In opazimo vse, vsako "krivico", ki se mu zgodi na igrišču. In oh in sploh je mentaliteta Evropske košarke, kjer je pomembna vsaka tekma, vsaka zmaga, drugačna. V NBA zmagovanje v sezoni, ker nimaš zgrajene ekipe za končnico, ne pomeni nič.
In da, zaveda se da je počasen. Nikoli več ne bo mlajši in po operaciji boljši, ampak ljudje ga pač želijo. Cuban ga želi. Hornetsi so vzklikali, da hočejo Dirka. V Bostonu so vsi vstali in se mu z vzkliki poklonili v upanju, da bo dal (proti njihovi lastni ekipi) tisti koš. Vsi ga želijo to zadnjo sezono, izjema so novopečeni Mavericks fani, ki ne razumejo, da to leto ne pomeni prav nič.
Kaj okoli tega ti je težko za razumeti?
Saj razumem, mi bi si želeli, da Luka igra in zmaguje čimveč. In opazimo vse, vsako "krivico", ki se mu zgodi na igrišču. In oh in sploh je mentaliteta Evropske košarke, kjer je pomembna vsaka tekma, vsaka zmaga, drugačna. V NBA zmagovanje v sezoni, ker nimaš zgrajene ekipe za končnico, ne pomeni nič.
Ce bi bil Dirk tak altruist kot pravis, bi ...
Poglej točko #5 oz. če utegneš, kar cel video (ne da bi ti kaj dokazoval, mislim da boš, kot ljubitelj košarke, užival v tem videu, pa mogoče tudi razumel, zakaj ga letos, zadnjič, še vedno vidimo na igrišču).
Nowitzki had max contract offers from the Houston Rockets and Los Angeles Lakers of $97 million over four years but was reportedly never interested in any offers outside Dallas. Instead, the 12-time All-Star voluntarily took a 65 percent pay cut, leaving over $72 million on the table. Let that sink in for a moment. The money Nowitzki let slide is larger than all but the league's biggest contracts. Is this the biggest salary concession in league history?
https://www.forbes.com/sites/jimpagels/...
(Dirk Nowitzki Passes Up Most Money In NBA History)
Zgodovina sprememb…
Glede DSJ in rasti. Na splosno rabijo PG-ji bistveno vec casa, da se u laufajo v nba-ju. Luka Doncic je kar se tega tice redka izjema. Ce res ni all-star kvaliteta se bo videlo sele cez nekaj let. Ampak recimo Atlanta nima tako dobrega potencialnega igralca (razen Trae-ja).
Dirk je verjetno eden najbolj altruisticnih igralcev v NBAju. Odpovedal se je visoki pogodbi v korist drugim igralcem, ko je bil na vrhuncu svojih moci. Hkrati je ves cas vztrajal z Mavericki tudi, ko jim ni slo. Niti noce razglasati, da je to njegova zadnja sezona. Fenomen. Je razlog, da je med navijaci Maverickov nedotakljiv. Ce letos igra vecje skode ne bo. Ta ekipa ima v best case, domet prvega kroga koncnice. Letos morajo Mavericki samo omogociti rast Lukata in DSJa, ter ugotoviti kaksne igralce potrebujeta ob sebi (idealno bi bilo dobiti mlajse in obetajoce, v teoriji).
Tudi tisto glede Wesa na zacetku sezone, ko so ga vsi kritizirali zakaj toliko mece je bilo smesno. Glede na to, da je bil Barnes poskodovan, Doncic pa se je sele uveljavljal je logicno, da je dobil dovoljenje od trenerja za tako stevilo metov. Ko je prisel Barnes enkrat nazaj, je tudi primerno zmanjsal stevilo metov.
Dirk je verjetno eden najbolj altruisticnih igralcev v NBAju. Odpovedal se je visoki pogodbi v korist drugim igralcem, ko je bil na vrhuncu svojih moci. Hkrati je ves cas vztrajal z Mavericki tudi, ko jim ni slo. Niti noce razglasati, da je to njegova zadnja sezona. Fenomen. Je razlog, da je med navijaci Maverickov nedotakljiv. Ce letos igra vecje skode ne bo. Ta ekipa ima v best case, domet prvega kroga koncnice. Letos morajo Mavericki samo omogociti rast Lukata in DSJa, ter ugotoviti kaksne igralce potrebujeta ob sebi (idealno bi bilo dobiti mlajse in obetajoce, v teoriji).
Tudi tisto glede Wesa na zacetku sezone, ko so ga vsi kritizirali zakaj toliko mece je bilo smesno. Glede na to, da je bil Barnes poskodovan, Doncic pa se je sele uveljavljal je logicno, da je dobil dovoljenje od trenerja za tako stevilo metov. Ko je prisel Barnes enkrat nazaj, je tudi primerno zmanjsal stevilo metov.
V bistvu sta mi pritrdila. Dirka gledamo zaradi sentimentalnih razlogov. Je tudi dovolj sebicen (saj jaz bi tudi bil v njegovem polozaju), da se ne odrece igralnemu casu za dobro kluba. Pac rad igra kosarko.
Ne vem, jaz ga ne morem videti na igriscu, ker je stvar komicna. Da se gres tako blamirati - pa da ti v klubu odkrito ne povejo... Cuban je cuden tip.
Ne vem, jaz ga ne morem videti na igriscu, ker je stvar komicna. Da se gres tako blamirati - pa da ti v klubu odkrito ne povejo... Cuban je cuden tip.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Saj ti razlagava obadva, pa ne želiš razumeti. Prav nobene škode ni, če letos nekaj malega igra. Cuban čuden tip? Da, lahko bi se reklo tudi tako, je pa poleg tega, da je sam največji navijač svojega kluba, tudi poslovnež. A ti res misliš, da je "v dobro kluba" samo to, kar ti vidiš na TV streamu? Da za klub res ni nobene računice, če se legendarni swish41 še vedno tu pa tam pojavi na igrišču?
Vsi vemo, da ko bo šlo v letu, dveh "zares" (in ne, letos ne gre) ne bo v ekipi ne Dirka, ne Wesa, pa še koga.
Pa še nekaj. Še lani je imel Dirk prav solidno igro, potem zaradi poškodbe ni igral 8 mesecev, in zdaj po poškodbi je zaigral skupno "celih" 100 minut. Pokaži mi igralca, ki po skoraj letu odsotnosti igrišča v prvih minutah igre naredi čudež. Toliko o "blamaži" ki jo vidi samo zgoraj omenjen novopečeni del mavs fanbaze.
Vsi vemo, da ko bo šlo v letu, dveh "zares" (in ne, letos ne gre) ne bo v ekipi ne Dirka, ne Wesa, pa še koga.
Pa še nekaj. Še lani je imel Dirk prav solidno igro, potem zaradi poškodbe ni igral 8 mesecev, in zdaj po poškodbi je zaigral skupno "celih" 100 minut. Pokaži mi igralca, ki po skoraj letu odsotnosti igrišča v prvih minutah igre naredi čudež. Toliko o "blamaži" ki jo vidi samo zgoraj omenjen novopečeni del mavs fanbaze.
Malo visje si razlagal kako Mavericksi niso nikoli kaj veliko taktizirali. Sedaj pravis, da bo slo zares sele cez leto ali dve.
Jaz ti razlagam, da je skoda velika, ker bi lahko ze letos prisli v playoff. Kar se mi, kot laiku, zdi bolje za klub kot nekaj aplavzov s tribun. Kakorkoli, mene so ze izgubili kot potencialnega navijaca.
Jaz ti razlagam, da je skoda velika, ker bi lahko ze letos prisli v playoff. Kar se mi, kot laiku, zdi bolje za klub kot nekaj aplavzov s tribun. Kakorkoli, mene so ze izgubili kot potencialnega navijaca.
Malo visje si razlagal kako Mavericksi niso nikoli kaj veliko taktizirali. Sedaj pravis, da bo slo zares sele cez leto ali dve.
Tako je. Oboje drži. Mogoče bi za razumevanje konteksta prebra celoto, namesto, da se obesiš zgolj na izseke.
Ja, o tem sem govoril, ko sem omenjal, da ni problem v Mavericksovih navijačih, temveč navijačih Luke Dončiča, ki ne razumejo najbolje, kako NBA funkcionira, ne razumejo, da se zmagovalno ekipo zgradi skozi leta itd ... in pričakujejo trenutne rezultate, ki sami po sebi dolgoročno ne pomenijo nič.
Tebe so, kot praviš izgubili kot navijača po nekaj začetnih tekmah (wot?), jaz pa upam, da bom v njihovi igri užival še leta in leta.
Zgodovina sprememb…
@Samael
Ne vem zakaj domnevas, da ne razumem kako NBA funkcionira ali da sem nek vecji fan Mavericksov...
Tudi ne razumem zakaj potem navijas za Maverickse? Ker je bil nekoc Nowitzki najboljsi igralec?
Zivis v Dallasu? Ker naslednje leto bodo salary cap sprostili tudi Lakersi ali Sacramento.
Seveda je mozno, da bo Dallas naredil genijalne trade in postavil fantasticno ekipo. Samo moznost se zdi precej majhna,
dokler nekoga konkretno ne podplacas. Kot recimo GS podplacuje Klaya.
Ne vem zakaj domnevas, da ne razumem kako NBA funkcionira ali da sem nek vecji fan Mavericksov...
Tudi ne razumem zakaj potem navijas za Maverickse? Ker je bil nekoc Nowitzki najboljsi igralec?
Zivis v Dallasu? Ker naslednje leto bodo salary cap sprostili tudi Lakersi ali Sacramento.
Seveda je mozno, da bo Dallas naredil genijalne trade in postavil fantasticno ekipo. Samo moznost se zdi precej majhna,
dokler nekoga konkretno ne podplacas. Kot recimo GS podplacuje Klaya.
Saj ti razlagava obadva, pa ne želiš razumeti. Prav nobene škode ni, če letos nekaj malega igra. Cuban čuden tip? Da, lahko bi se reklo tudi tako, je pa poleg tega, da je sam največji navijač svojega kluba, tudi poslovnež. A ti res misliš, da je "v dobro kluba" samo to, kar ti vidiš na TV streamu? Da za klub res ni nobene računice, če se legendarni swish41 še vedno tu pa tam pojavi na igrišču?
Ne vse to trenutno dogajanje vidijo tudi dolgoletni navijači Dallasa, kot naprimee na njihovem forumu:
http://www.dallas-mavs.com/vb/showthrea...
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Ne vse to trenutno dogajanje vidijo tudi dolgoletni navijači Dallasa, kot naprimee na njihovem forumu:
http://www.dallas-mavs.com/vb/showthrea...
Povej kaj več. Mogoče kaj, kar ne vemo?
A ti še jaz skopiram kakšen bolj uravnotežen post s tistega drugega foruma, za katerega vem, da ga spremljaš tudi ti in kjer je opazen največji razkorak med uravnoteženimi posti starih Mavs navijačev in temi novopečenimi Mavs "strokovnjaki", ki mislijo da imajo uvid v vsako Carlishovo potezo in spremenijo mnenje o igralcu in ekipi vsak drugi teden.
Zgodovina sprememb…
@Samael ne vem zakaj domnevas, da ne razumem kako NBA funkcionira ali da sem nek vecji fan Mavericksov...
Vem, da nisi.
Kakorkoli, mene so ze izgubili kot potencialnega navijaca.
...kar je naravnost hecno.
Tebe so, kot praviš izgubili kot navijača po nekaj začetnih tekmah (wot?), jaz pa upam, da bom v njihovi igri užival še leta in leta.
Kaj okoli tega, kar pravi Smurf, ti ni jasno:
Letos morajo Mavericki samo omogociti rast Lukata in DSJa, ter ugotoviti kaksne igralce potrebujeta ob sebi (idealno bi bilo dobiti mlajse in obetajoce, v teoriji).
Gagarin ::
Ma kakor koli imaste RC kot enega super duper trenerja njegovi rezultati niso baš nekaj. Razen 2011 ni naredil nič konkretnega. Pri njem me moti njegovo eno in isto vodenje tekem (robot Rick ga kličejo) ne glede na dogajanje na igrišču - praktično vedno točno veš do minute kdaj bo naredil hokejsko menjavo - celotno prvo postavo zamenjal z drugo. Pa ja, če se ve da bo letos sezona brez PO je rahlo butasto da tolk forsira veterane. Razen Luke igrajo največ tisti, ki jih drugo leto verjetno sploh ne bo v Dalasu (DA, WM, Barea, Harris, Barnes). Brunson, Kleber igrata malo, Broekhoff in Spalding pa praktično nič.
Katera je pa boljsa alternativa RCja, ki je na voljo na trgu? RC je dosedaj pokazal, da lahko ogromno stisne iz povprecnih igralcev. Sicer je mozno, da postaja zastarel, ampak trenutno je se premalo tekem, da bi lahko to trdili. Bistveno boljsi vpogled kar se tega tice bomo imeli cez kaksno leto (v tem casu se zna tudi ekipa mocno spremeniti).
Ne vem, ampak če hokejske menjave še ajde razumem (prejšnje dve leti mu je to nekak kao špilalo (po rezultatih tudi ne) ko je Dirk igral z drugo postavo, pa forsiranje veteranov (razen Dirka za poslovilno turo to razumem) nikakor ne...
Matthews, Barea, Harris - njihove minute bi lahko v veliki meri posvetil Finney-Smithu, Brunsonu in Broekhoffu. Pa namesto Jordana bi lahko več igral Kleber. Tako bi razvijal ekipo za naslednja leta. Mogoče bi sicer bil letošnji rezultat slabši kar pa je tudi vprašanje.
Matthews in Harris sta se zmeraj objektivno igralca za prvo peterko. Ter #2 in #3 proizvajalca tock. Brez njiju ne morejo doseci dovolj tock, trenutno ni boljse alternative. Itak pa je verjetno plan, da se bo vsaj eden od njiju prodal (zaradi cesar je do neke mere tudi v interesu kluba, da ju igra v prvi peterki), ce ne oba. Hkrati sumim, da na splosno lahko poslabsa odnose v slacilnici, ce boljsemu igralcu das manj minut (ce bi recimo forsirali DFSja, Brunsuna in Broekhoffa). Tudi Doncic je najprej moral dokazati, da si zasluzi najvec dovoljenje za najvec vrzenih metov v ekipi.
Jordan, in Kleber sta razlicna tipa igralcev in igrata razlicno pozicijo, posledicno nista ekvivalentni zamenjavi. Kar se tice Maxa, se strinjam, da bi si zasluzil vecjo minutazo glede na rezultate, ampak izgubi nekaj na racun Nowitzkija (in ne toliko na racun Jordana). Pa ce smo realni, se Jordano dela nekoliko krivica. Sej ni perfekten, ampak je pa cisto soliden center (ne vem kdaj so imeli Mavericki nazadnje boljsega centra).
Ce ze bi jaz nekoliko premesal peterke (da niso samo hokejske menjave). Pri minutah pa se trenutno nekaj ful pomoje ne da carati.
Jordan, in Kleber sta razlicna tipa igralcev in igrata razlicno pozicijo, posledicno nista ekvivalentni zamenjavi. Kar se tice Maxa, se strinjam, da bi si zasluzil vecjo minutazo glede na rezultate, ampak izgubi nekaj na racun Nowitzkija (in ne toliko na racun Jordana). Pa ce smo realni, se Jordano dela nekoliko krivica. Sej ni perfekten, ampak je pa cisto soliden center (ne vem kdaj so imeli Mavericki nazadnje boljsega centra).
Ce ze bi jaz nekoliko premesal peterke (da niso samo hokejske menjave). Pri minutah pa se trenutno nekaj ful pomoje ne da carati.
Harris je v drugi peterki in gre drugo leto v penzijo. Verjetno si zamenjal z Barnesom. Barnes pa ni veteran - mislim da je ene 27 let star in ga tudi nisem omenjal. Kleber in Jordan - Kleber v obrambi na centru igra bolje kot Jordan, v napadu je pa bistveno bolj gibljiv, kamot igra moderno petico. Ne rabi bit na štirki.
Glede Matthewsa - v bistvu ne vemo kako bi bilo, če bi nekaj njegovih minut pobrala Finney-Smith in Broekhoff. Slednji sploh ni še dobil pravih minut, Finney-Smith je pa ob odsotnosti Barnesa na začetku sezone igral povsem solidno.
Pa ja Jordan ni tako slab ampak ga drugo leto skoraj sigurno ne bo več, ne verjamem da ga bo Dalas podpisal na max in je nesmiselno da toliko igra. No, razen če ga bodo do 7.2. prodali, kar pa dvomim, tudi za pol leta ne bi za njega kaj dost dobili.
Glede Matthewsa - v bistvu ne vemo kako bi bilo, če bi nekaj njegovih minut pobrala Finney-Smith in Broekhoff. Slednji sploh ni še dobil pravih minut, Finney-Smith je pa ob odsotnosti Barnesa na začetku sezone igral povsem solidno.
Pa ja Jordan ni tako slab ampak ga drugo leto skoraj sigurno ne bo več, ne verjamem da ga bo Dalas podpisal na max in je nesmiselno da toliko igra. No, razen če ga bodo do 7.2. prodali, kar pa dvomim, tudi za pol leta ne bi za njega kaj dost dobili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gagarin ()
Ja, Barnesa sem mislil.
Ne vem, ce se bodo odpovedali Jordanu, bodo morali najti alternativo, ki bo najverjetneje slabsa.
Ne vem, ce se bodo odpovedali Jordanu, bodo morali najti alternativo, ki bo najverjetneje slabsa.
@Samuel
"Vem, da nisi."
Seveda. Nisem fan samo zato, ker tam igra Doncic ali pa ker imam "crush" na Dirka.
"...kar je naravnost hecno."
Ne vem kaj je hecno. Ekipo sem gledal, in ugotovil da igrajo povprecno. Kar niti ne bi bil problem, ce bi se trudili ali pa igrali v okviru svojih zmoznosti.
In bi realno lahko lovili playoff, ne da bi zrtvovali prihodnost.
"Kaj okoli tega, kar pravi Smurf, ti ni jasno"
Ocitno ti za kosarko ni mar, drugace bi hotel gledati zabavno in tekmovalno kosarko. Ne pa "rast" igralcev.
Tudi nikjer nisem pisal, da DSJ naj ne igra. Pravim samo, da ga naj probajo za dober denar prodati, ce bo moznost. Trenutno itak igra za majhen denar in je vreden vsakega centa.
"Vem, da nisi."
Seveda. Nisem fan samo zato, ker tam igra Doncic ali pa ker imam "crush" na Dirka.
"...kar je naravnost hecno."
Ne vem kaj je hecno. Ekipo sem gledal, in ugotovil da igrajo povprecno. Kar niti ne bi bil problem, ce bi se trudili ali pa igrali v okviru svojih zmoznosti.
In bi realno lahko lovili playoff, ne da bi zrtvovali prihodnost.
"Kaj okoli tega, kar pravi Smurf, ti ni jasno"
Ocitno ti za kosarko ni mar, drugace bi hotel gledati zabavno in tekmovalno kosarko. Ne pa "rast" igralcev.
Tudi nikjer nisem pisal, da DSJ naj ne igra. Pravim samo, da ga naj probajo za dober denar prodati, ce bo moznost. Trenutno itak igra za majhen denar in je vreden vsakega centa.
Ampak saj se zavedaš, da ga bodo za "dober denar" prodali oz. zamenjali, samo če bo igral? I-G-R-A-L.
Kar se večina tistih, ki bi takoj zdaj menjali pol ekipe, pa ki bi tistim z bencha dajali prednost pred igralci iz prve peterke ne zaveda, je, da Dallas ni neka popularnejša FA destinacija in da morajo igralci, ki jih bodo skušali zamenjati za nekaj, kar bo ekipi prineslo dodatno vrednost, dejansko igrati. Kaj boš dobil nazaj za igralca, ki si ga postavil na klop zgolj zato, da bosta Brunson in DFS letos večkrat na koš vrgla?
Jasno ti je pa tudi menda, da dolgoročno zmagovite ekipe ne boš zgradil zgolj s temi v pomoč Luki, ki so danes na klopi?
Pa ce smo realni, se Jordano dela nekoliko krivica. Sej ni perfekten, ampak je pa cisto soliden center (ne vem kdaj so imeli Mavericki nazadnje boljsega centra).
Enega sposobnega rebounderja, ki bi igral vsaj približno na Jordanovem levelu niso imeli vsaj 7 let. Mislim Zaza Pachulia? JaVale McGee? :D
Se enkrat, nikjer nisem pisal naj manj igra. Napisal sem, da nikoli ne bo res vrhunski PG. Seveda se lahko motim, ampak jaz playmaking sposobnosti ne vidim.
Morda bo bolj mix SG z obcasnim prevzemanjem vloge PG. Poglej si kaksen posnetek kako je igral Udrih za Olimpijo pri 18, 19 letih. Talent se ne bo cudezno prikazal pri 21 letih.
Brunson mora cim vec igrati, ker ima talent da v naslednjih nadomesti JJB. Za zelo majhen denar. DFS nima dovolj talenta v napadu, ne bi ga veliko igral.
Zmagovite ekipe ne bos dobil samo z dobro prvo peterko.
Morda bo bolj mix SG z obcasnim prevzemanjem vloge PG. Poglej si kaksen posnetek kako je igral Udrih za Olimpijo pri 18, 19 letih. Talent se ne bo cudezno prikazal pri 21 letih.
Brunson mora cim vec igrati, ker ima talent da v naslednjih nadomesti JJB. Za zelo majhen denar. DFS nima dovolj talenta v napadu, ne bi ga veliko igral.
Zmagovite ekipe ne bos dobil samo z dobro prvo peterko.
Mislim da mu All-star ne uide
Komot mu uide, če se igralci in mediji tako odločijo.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Jap, kot je rekel koyotee. Ni za pričakovati, da bodo igralci tudi glasovali za Luko, tako da bodo najbrž pretehtali glasovi medijev, ki ga imajo sicer radi, hkrati pa bodo najbrž bolj uravnoteženi, kot glasovi fanov, tako, da je še vse povsem odprto.
MostWanted ::
MostWanted je izjavil:
Je J.J Barea nocoj končal kariero?
po vsej vrjetnosti. 34let.
isto kot pri bryantu. no on je še mel poslovilno sezono.
Škoda. Njegova igra ni bila vedno popolna, kadar mu je pa šlo, tako kot nocoj, je bil pa motor ekipe.
Brunson bo dobil zdaj več priložnosti, ampak Bareina odsotnost vseeno ni nekaj, kar ne bo poznalo ...
Kurzweil ::
Tole pa res ne vem, zakaj bi bil konec kariere...
Poškodba ni nedolžna, ampak tisti, ki spremljamo, smo že videli tudi veliko hujše poškodbe in vrnitve igralcev... tudi pri takšnih letih...
edit: popravljen link
Poškodba ni nedolžna, ampak tisti, ki spremljamo, smo že videli tudi veliko hujše poškodbe in vrnitve igralcev... tudi pri takšnih letih...
edit: popravljen link
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()
Malo verjetno.
Če ima res natrgano ahilovo tetivo (upam da ne, več bomo izvedeli danes) pri njegovih letih in višini, kjer brez hitrosti nima kaj početi na igrišču, ni neke velike možnosti, da ga še vidimo zaigrati v NBA ligi.
No, mogoče vseeno Hopsi Polzela podpišejo drugo sezono z njim za kakšno leto, dve
Če ima res natrgano ahilovo tetivo (upam da ne, več bomo izvedeli danes) pri njegovih letih in višini, kjer brez hitrosti nima kaj početi na igrišču, ni neke velike možnosti, da ga še vidimo zaigrati v NBA ligi.
No, mogoče vseeno Hopsi Polzela podpišejo drugo sezono z njim za kakšno leto, dve
Kurzweil ::
Zelo dobro vem kaj je to... vem pa tudi, da je medical stuff v ZDA na 3x višjem nivoju kot pri nas, sploh kar se lige NBA tiče. Tudi okrevanja so precej krajša in brez težav se lahko možakar še vrne v NBA. Sicer pa že res, da je Barrea precej hvaležen igralec, ampak vsako 2.-3. tekmo pa se tudi povse izgubi in brezglavo leta po igrišču. Če bo Brunson izkoristil njegovo odsotnost, se ne bo tako zelo poznalo. Je pa to tudi "dobro", saj bodo hitreje začeli razmišljati o rešitvi in tudi sicer je Dallas v "rebuilding phase", kar pomeni, da se je to zgodilo v najmanj problematičnem obdobju, še posebej ko se zdi, da bo Dallas res težko prišel v PO (sledijo naprimer še 2 domači tekmi in sicer GSW in SAS, potem pa dva zelo težka gostovanja z IND in MIL), oz. mu roko na srce na dajem preveč možnosti. Pač več minut za Dončiča in Brunsona...
Jaz sicer ne bi takole v prazno nabijal, kot nekateri pred mano... počakajmo na uradno stanje njegove ahilove tetive, lahko vam pa samo povem, ker mi je gotovo več jasno kot vam zgoraj, da je natrgana ahilova tetiva deležna samo parih tednov, da se zaraste, pretrgana pa skoraj identično kot pretrgane kolenske vezi, torej nekje eno leto, pri zdravstvu, ki smo ga deležni navadni smrtniki, kot rečeno za NBA igralce ste lahko prepričani v 3x boljšo oskrbo in zdravljenje.
Jaz sicer ne bi takole v prazno nabijal, kot nekateri pred mano... počakajmo na uradno stanje njegove ahilove tetive, lahko vam pa samo povem, ker mi je gotovo več jasno kot vam zgoraj, da je natrgana ahilova tetiva deležna samo parih tednov, da se zaraste, pretrgana pa skoraj identično kot pretrgane kolenske vezi, torej nekje eno leto, pri zdravstvu, ki smo ga deležni navadni smrtniki, kot rečeno za NBA igralce ste lahko prepričani v 3x boljšo oskrbo in zdravljenje.
Zelo dobro vem kaj je to... vem pa tudi, da je medical stuff v ZDA na 3x višjem nivoju kot pri nas, sploh kar se lige NBA tiče. Tudi okrevanja so precej krajša in brez težav se lahko možakar še vrne v NBA. Sicer pa že res, da je Barrea precej hvaležen igralec, ampak vsako 2.-3. tekmo pa se tudi povse izgubi in brezglavo leta po igrišču. Če bo Brunson izkoristil njegovo odsotnost, se ne bo tako zelo poznalo. Je pa to tudi "dobro", saj bodo hitreje začeli razmišljati o rešitvi in tudi sicer je Dallas v "rebuilding phase", kar pomeni, da se je to zgodilo v najmanj problematičnem obdobju, še posebej ko se zdi, da bo Dallas res težko prišel v PO (sledijo naprimer še 2 domači tekmi in sicer GSW in SAS, potem pa dva zelo težka gostovanja z IND in MIL), oz. mu roko na srce na dajem preveč možnosti. Pač več minut za Dončiča in Brunsona...
no saj to sm mislu ko sm napisu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Šport | 275113 (68746) | mersault |