» »

Servis gorskega kolesa

Servis gorskega kolesa

klekej ::

Ker sem se 5 let vozil z mopedom :|, mi je ves ta čas v baraki sameval tale, za te čase še vedno solidna Kona. Zadeva je minimalno vožena, tako da nekih hudih nastavitev pomoje ni treba delat. Katere maže naj nabavim in kako naj se zadeve lotim, da bo spet kot nova? Če je za tole potreben večji remont raje peljem na servis, ker menjalnika, hidravličnih diskov itd. sam ne bi razdiral, ker s tem nimam izkušenj. Katerega priporočate osrednji Sloveniji, da opravi zadevo korektno in je cenovno sprejemljiv, ker zadeva kljub malo km verjetno ni vredna več kot 200€ ali pa še to ne. Hvala.

https://www.dropbox.com/sh/1mhih5mmjr9i...

K0l1br1 ::

Očisti ga, namaži ketno, preizkusi, če primejo zavore in vozi.

Diski so hidravlični, tako da je treba zamenjati olje. Vidim, da sem zamudil vse akcijske cene servisa. Čerin je imel do konca marca -40% za dve kolesi, Veb Company slabih 50€ za generalko.. 70€ je verjetno blizu polovice vrednosti tega kolesa in me kr malo stisne.

dasf ::

Zaradi rje je verjetno treba zamenjati ketno in vsaj očistiti + namazati menjalnike, pri zavorah pa menjati olje, verjetno še zavorne ploščice.

Skoraj dvomim da bi to kdo šel delati za 50-70EUR, to je mišljeno za generalko približno vzdrževanega kolesa (brez menjav kakih delov). Je kar veliko dela če je nekaj let samo stal, delo pa seveda stane isto kot če je 10x več vredno kolo.

Na youtube poišči "GMBN maintenance" playlist in imaš hobi projekt za kak vikend :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dasf ()

Eh zadeva je minimalno vožena, tako da delov pomoje sploh ni treba menjati. Ketno se namaže, diske spuca in zamenja olje. Nimam ne časa/volje/znanja, zato iščem servis v Lj, ki mi ne bo spulil 70€ za 200€ vredno kolo.

dj_uro ::

kaj nimaš nobenega kolega, ki bi ti to uredil za pivo/dve?
vw-klub.si

Scaramouche ::

klekej je izjavil:

Diski so hidravlični, tako da je treba zamenjati olje. Vidim, da sem zamudil vse akcijske cene servisa. Čerin je imel do konca marca -40% za dve kolesi, Veb Company slabih 50€ za generalko.. 70€ je verjetno blizu polovice vrednosti tega kolesa in me kr malo stisne.

Jaz sem v bajkmaniji zamenjal obe ploščici za disk, 20 material 5 delo, pokliči kok te olje pride?

Klical sem v Veb Company na Cankarjevo in se mi je javil možakar, ki je šel na svoje-Marko Munih v Tolminu. Za generalko, za katero hoče Veb Company 70€, ima ceno 30€. ;(

Da prideš v Tolmin, pa si ob cel dan, narediš 200 km z avtom, po kilometrini 0,37 EUR/km, ob tem, da bicikl, razen malo olja na ketno, ne potrebuje popolnoma nič drugega.

Invictus ::

Greš na izlet. So lepi konci.

Če ti ga zrihta v soboto, pelješ tja, on naredi servis, ti greš pa na Gregorčičeve slapove. popoldne ga pobereš in greš domov. Ali pa prespiš in ga greš takoj naslednji dan nekam sprobat ;).

Ne bit tako zahojeno slovensko šparoven in trpeč...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

fosil ::

Kok pocen je šele v Romuniji.
Saj greš zraven še na izlet, je marsikaj za videt.
Tako je!

h1427096 ::

Ni treba ravno k čerinu vozit, imaš cel kup lokalcev.
Če si blizu šiške, priporočam tega.

harvey ::

h1427096 je izjavil:

Ni treba ravno k čerinu vozit, imaš cel kup lokalcev.
Če si blizu šiške, priporočam tega.

22,00 EUR delovna ura, a je to že postala raketna znanost.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Invictus ::

Pojdi v Pici Bici pri Tivoliju.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Bi šel kdo z mano na generalko k Svadu? Če pripeljeva dve kolesi imava ceno 48€ po komadu.

Večina si zna sama poservisirat bicikl, za 48 EUR pa kupiš že polovico novih delov.

Za koliko bi pa ti mojega potem poservisiral?

Zastonj, material, če je treba kaj menjati, tvoj. A še računali da bi za tako?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Servis za kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6111453 (1254) LeQuack
»

Kolesarjenje! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11215584 (4765) cresh
»