» »

Začetnik rabim pomoč pri nalaganju datoteke v podatkovno bazo

Začetnik rabim pomoč pri nalaganju datoteke v podatkovno bazo

Nalagalec ::

Pozdravljeni, želel sem ustvariti kratko spletno stran, preko katere bi naložil datoteko v podatkovno bazo. Zaenkrat mi je uspelo naložiti datoteko v določeno mapo, v podatkovno bazo pa slike še ne vem naložiti, če povem po pravici sem poizkusil že vse, a mi nikakor ne gre v glavo.

Prepričan sem, da je potrebno uporabiti mysql query, vendar vas raje vseeno vprašam za pravilno rešitev.

Do zdaj imam narejeni index.php z form-om, kjer izberem sliko, slika pa se nato naloži v mapo 'upload_files'
in pa php datoteko s funkcijo z upload slike, v kateri pa nevem spremeniti tega, da se datoteka naloži v bazo. (glej kodo spodaj)

V phpmyadminu imam ustvarjeno tabelo, dokončati je samo potrebno vrstico za upload v podatkovno bazo.
'slike', ki ima stolpce 'id','opisSlike','direktorijSlike','datum','idUporabnika','kategorija'

Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč

Koda:

php

php

index

index

c3p0 ::

Ne vem zakaj bi to želel početi, če pa že, je google poln zadetkov:

https://www.google.si/search?q=mysql+ad...

smacker ::

Sliko naložiš v mapo, v bazo pa shraniš samo pot do slike ;)

Stari89 ::

smacker je izjavil:

Sliko naložiš v mapo, v bazo pa shraniš samo pot do slike ;)

+1

illion ::

Tko kot je rekel Sago + ne pozabi nastavit tipa stolpca na BLOB (oz. blob familijo; LONGBLOB itd..). Drugace pa je bil edini plus, ki sem ga kadarkoli videl v tem da so datoteke shranjene v bazi namesto na disku, ko smo uporabljali MS sql, ki je znal indexirat pdf in druge doc datoteke in delat full text matching po njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: illion ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava svojega "dropboxa"

Oddelek: Izdelava spletišč
344730 (3207) techfreak :)
»

PHP: Izpis galerije slik

Oddelek: Izdelava spletišč