Forum » Programiranje » Začetnik rabim pomoč pri nalaganju datoteke v podatkovno bazo
Začetnik rabim pomoč pri nalaganju datoteke v podatkovno bazo
Nalagalec ::
Pozdravljeni, želel sem ustvariti kratko spletno stran, preko katere bi naložil datoteko v podatkovno bazo. Zaenkrat mi je uspelo naložiti datoteko v določeno mapo, v podatkovno bazo pa slike še ne vem naložiti, če povem po pravici sem poizkusil že vse, a mi nikakor ne gre v glavo.
Prepričan sem, da je potrebno uporabiti mysql query, vendar vas raje vseeno vprašam za pravilno rešitev.
Do zdaj imam narejeni index.php z form-om, kjer izberem sliko, slika pa se nato naloži v mapo 'upload_files'
in pa php datoteko s funkcijo z upload slike, v kateri pa nevem spremeniti tega, da se datoteka naloži v bazo. (glej kodo spodaj)
V phpmyadminu imam ustvarjeno tabelo, dokončati je samo potrebno vrstico za upload v podatkovno bazo.
'slike', ki ima stolpce 'id','opisSlike','direktorijSlike','datum','idUporabnika','kategorija'
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč
Koda:
Prepričan sem, da je potrebno uporabiti mysql query, vendar vas raje vseeno vprašam za pravilno rešitev.
Do zdaj imam narejeni index.php z form-om, kjer izberem sliko, slika pa se nato naloži v mapo 'upload_files'
in pa php datoteko s funkcijo z upload slike, v kateri pa nevem spremeniti tega, da se datoteka naloži v bazo. (glej kodo spodaj)
V phpmyadminu imam ustvarjeno tabelo, dokončati je samo potrebno vrstico za upload v podatkovno bazo.
'slike', ki ima stolpce 'id','opisSlike','direktorijSlike','datum','idUporabnika','kategorija'
Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč
Koda:
c3p0 ::
Ne vem zakaj bi to želel početi, če pa že, je google poln zadetkov:
https://www.google.si/search?q=mysql+ad...
https://www.google.si/search?q=mysql+ad...
illion ::
Tko kot je rekel Sago + ne pozabi nastavit tipa stolpca na BLOB (oz. blob familijo; LONGBLOB itd..). Drugace pa je bil edini plus, ki sem ga kadarkoli videl v tem da so datoteke shranjene v bazi namesto na disku, ko smo uporabljali MS sql, ki je znal indexirat pdf in druge doc datoteke in delat full text matching po njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: illion ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava svojega "dropboxa"Oddelek: Izdelava spletišč | 4730 (3207) | techfreak :) |
» | PHP: Izpis galerije slikOddelek: Izdelava spletišč | 1395 (1238) | Lion29 |
» | xml dnevni uvoz v bazoOddelek: Programiranje | 1778 (1531) | keworkian |
» | MySQL - MySQL server has gone awayOddelek: Izdelava spletišč | 1859 (1603) | krho |
» | [Delphi] Izbira podatkovne bazeOddelek: Programiranje | 2524 (1984) | zhigatsey |