Forum » Programiranje » SQL dostop do tabele
SQL dostop do tabele
EdHardy ::
Pozdravljeni,
v šoli se moramo za nalogo povezati na že ustvarjeno bazo ter na njej delati povpraševanja. Problem je da je ena izmed tabel poimenovana "LIKE", kar je v SQL jeziku rezervirana beseda. Zanima me kako v orodju sql developer dostopati do podatkov v tej tabeli.
Primer: SELECT LIKE.ID FROM LIKE; -> to seveda zaradi besede like sprozi error.
Poiskusil sem z backtick znakom (`), vendar še vedno poizvedba ne deluje. Morda kdo pozna rešitev ?
P.S. Baze oziroma imen tabel se ne da spreminjati
Lp
v šoli se moramo za nalogo povezati na že ustvarjeno bazo ter na njej delati povpraševanja. Problem je da je ena izmed tabel poimenovana "LIKE", kar je v SQL jeziku rezervirana beseda. Zanima me kako v orodju sql developer dostopati do podatkov v tej tabeli.
Primer: SELECT LIKE.ID FROM LIKE; -> to seveda zaradi besede like sprozi error.
Poiskusil sem z backtick znakom (`), vendar še vedno poizvedba ne deluje. Morda kdo pozna rešitev ?
P.S. Baze oziroma imen tabel se ne da spreminjati
Lp
MrStein ::
Odvisno od baze.
Narekovaji so baje standardni: SELECT "LIKE".ID FROM "LIKE";
Pazi: Vsaj pri Oraclu je v narekovaju potrebno napisati točno ime, torej velike in male črke. Spet vsaj na Oraclu: če je bilo kreirano brez narekovajev (create table test_primer ...) potem se ime pretvori v velike črke, torej točno ime te tabele iz primera bo "TEST_PRIMER").
Narekovaji so baje standardni: SELECT "LIKE".ID FROM "LIKE";
Pazi: Vsaj pri Oraclu je v narekovaju potrebno napisati točno ime, torej velike in male črke. Spet vsaj na Oraclu: če je bilo kreirano brez narekovajev (create table test_primer ...) potem se ime pretvori v velike črke, torej točno ime te tabele iz primera bo "TEST_PRIMER").
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL vprasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8357 (5036) | BivšiUser2 |
» | oracle 12 identity (the old way)Oddelek: Programiranje | 1060 (865) | detroit |
» | C# težavaOddelek: Programiranje | 3721 (2567) | mladec |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7403 (5461) | travica |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3281 (2501) | c0dehunter |