Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
Alexius Heristalski ::
Pri nogometu je toliko hitrih (zmazanih) kadrov, da 4K nima neke hude dodane vrednosti.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
neverjetni99 ::
Zakaj je na slo-techu toliko takih odgovorov jaz to ne rabim, meni je brez veze...
Pač veliko ljudi, če bi se lahko privoščilo oz. imelo možnost bi gledalo v 4K itd. Vsi smo si različni. OLED pa tudi lepo pokaže zeleno barvo ;)
Da se lazje sprijaznejo, ker si nemore vsak privoscit tv za 1600e+. Marsikdo bi imel OLED, ce bi si ga lahko privoscil ampak ne morejo in potem sami sebi lazejo, tak kot si napisal. Je brezveze, ne rabijo, burn in burn in itd ko beres kak jocejo o burn in-u po forumah in pljuvajo po oledu sam zaradi tega, ker ga nimajo. Normalno, OLED vse lepse prikaze. ;)
krepki ::
Alexius Heristalski je izjavil:
Pri nogometu je toliko hitrih (zmazanih) kadrov, da 4K nima neke hude dodane vrednosti.
Ne vem kje ti gledaš zmazke,že na mojem ful HD Philipsu je nogomet na SLO2 HD prava paša za oči brez zmazkov,res pa da moraš kupit malo dražji tv ne za 500€ pa še to bi eni radi imeli 65 diagonale potem pa so zmazki.
leiito ::
Alexius Heristalski je izjavil:
Ne drži, slika je danes 50FPS, nobenih zmazanih kadrov ni, tudi ko žoga potuje z maks hitrostjo, pa tega ni veliko, je kristalno čista.
Koliko ima 4K dodane vrednosti je stvar subjektivnega okusa, enako bi lahko trdil tudi za filme, stvari grejo pač v smer visoke resolucije in HDR in zame je šport, ne samo fuzbal, tudi Formulo 1 ali pa curling, večji užitek gledati v 4K HDR, ampak bolj sem imel v mislih, da Slovenija presenetljivo zaostaja, jaz v svoji shemi, T2, niti Športkluba v HD ne morem več dobiti, o športu v 4k pa nihče še niti ne govori, verjetno smo še leta stran.
neo5468 ::
Gledati world cup na slovenskih shemah je kr fail. Tudi če imaš 1080p verzijo kanala, je kvaliteta slike kvečjemu 480p. Zrihtat si moraš acestream in gledat 1080p50fps stream od bbc/itv, šele takrat boš dobil dobro smooth sliko. 1 miljon EUR vreden TV te ne bo rešil pred temi šit slovenskimi sourcei.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neo5468 ()
Sej gledam na acestreame, tudi pred WC sem jih, ampak na prvenstvu so ultra dobri in stabilni. Na Macbooku imam sodaplayer in potem prek apple tv airplayam sliko na tivi. Nekaj sicer jamrajo, da sodaplayer vohuni, ampak kaj čmo.
andrej69 ::
In about a month and a half the time has come; IFA 2018 will start again in Berlin. True to tradition TP Vision shows the latest Philips TVs here and we seem to be able to expect a lot of beautiful things this year. However, a model will also be announced that we already know; the OLED803.
The Philips OLED803 OLED TV was shown to the public last January during a Philips event in Amsterdam. Yet the TV has not yet appeared on the market, but that has to be done this year. TP Vision has confirmed that the OLED803 will be announced during IFA 2018, including a renewed P5 processor.
The new OLED TV comes in a 55-inch and 65-inch format, and therefore has an improved version of the P5 processor announced last year. In addition, the television comes with everything that you can expect from a premium device, including HDR support (HDR10, HLG and HDR10 +), Android TV software, the 4K resolution and Ambilight on three sides. The design has not changed compared to the model that was shown in January. The models come without a visible audio system. Instead, the speakers, including three woofers, can be found on the back of the TV. The foot is simplistic and sleek, with the Philips logo subtly on the left foot.
The Philips OLED803 OLED TV was shown to the public last January during a Philips event in Amsterdam. Yet the TV has not yet appeared on the market, but that has to be done this year. TP Vision has confirmed that the OLED803 will be announced during IFA 2018, including a renewed P5 processor.
The new OLED TV comes in a 55-inch and 65-inch format, and therefore has an improved version of the P5 processor announced last year. In addition, the television comes with everything that you can expect from a premium device, including HDR support (HDR10, HLG and HDR10 +), Android TV software, the 4K resolution and Ambilight on three sides. The design has not changed compared to the model that was shown in January. The models come without a visible audio system. Instead, the speakers, including three woofers, can be found on the back of the TV. The foot is simplistic and sleek, with the Philips logo subtly on the left foot.
garfi ::
scipascapa je izjavil:
kateri je OLED TV je potem best buy 1500€ ranga?
Model Philips 9002 ali Lg B7.
cekr ::
Kateri sistem uporablja Panasonic?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
cekr ::
ja
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
Tomson ::
Panasonic My Home Screen (še malo bolj podrobno), temelji pa na Mozilla's Firefox TV OS, ki ga je kakšno leto nazaj Mozzila prenehala razvijat, pa sedaj Panasonic sam skrbi zanj ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
The results came out as follows:
Best Home Theater TV: Panasonic FZ802 (14.93 points); runners-up Sony AF8 (13.27 points)
Best Living Room TV: Sony AF8 (15.82 points); runners-up Panasonic FZ802 (15.69 points)
Best Gaming TV: Samsung Q9FN (4.23 points); LG C8 (4.10 points)
Best HDR TV: LG C8 (4.15 points); Panasonic FZ802 (4.13 points)
Looking at the more specific results used to calculate the above headline awards, the scores go like this:
Getting into more detail on the specific performance areas used to calculate the above 'headline' results, the audience recorded the following scores:
Contrast performance: Panasonic FZ802 (4.58 points); Sony AF8 (4.45 points)
Color accuracy: Panasonic FZ802 (4.36 points); Sony AF8 (4.31 points)
Motion: Sony AF8 (4.27 points); Panasonic FZ802 (4.18 points)
Video Processing: Sony AF8 (4.27 points); Panasonic FZ802 (3.87 points)
Uniformity: LG C8 (4.19 points); Panasonic FZ802 (4.05 points)
Bright-room performance: Samsung Q9FN (4.52 points); LG C8 and Panasonic FZ802 (3.43 points)
Gaming: Samsung Q9FN (4.23 points); LG C8 (4.10 points);
HDR: LG C8 (4.15 points); Panasonic FZ802 (4.13 points).
Teoh has also supplied a brief written explanation of why each of the main four categories turned out the way they did, and these run as follows:
Best Home Theater TV: Panasonic FZ802 has the most accurate colors, providing the closest match to the Sony BVM-X300 reference monitor.
Best Living Room TV: The Sony AF8 handles less-than-pristine off-air broadcasts in the cleanest manner, as well as boasting the best motion for watching sports.
Best Gaming TV: The Samsung Q9FN has the lowest input lag, supports Auto Game Mode switch and VRR (variable refresh rate), and poses no burn-in risk.
Best HDR TV: LG C8's looks generally brighter than other OLEDs thus giving more HDMI impact. Samsung suffered in dark scenes where local dimming could be too aggressive causing loss of shadow detail.
The results, of course, are brilliant news in particular for Panasonic - and having recently tested an FZ802 myself, I concur with the audience's findings that it is currently the pick of the OLED crop for home theater.
Best Home Theater TV: Panasonic FZ802 (14.93 points); runners-up Sony AF8 (13.27 points)
Best Living Room TV: Sony AF8 (15.82 points); runners-up Panasonic FZ802 (15.69 points)
Best Gaming TV: Samsung Q9FN (4.23 points); LG C8 (4.10 points)
Best HDR TV: LG C8 (4.15 points); Panasonic FZ802 (4.13 points)
Looking at the more specific results used to calculate the above headline awards, the scores go like this:
Getting into more detail on the specific performance areas used to calculate the above 'headline' results, the audience recorded the following scores:
Contrast performance: Panasonic FZ802 (4.58 points); Sony AF8 (4.45 points)
Color accuracy: Panasonic FZ802 (4.36 points); Sony AF8 (4.31 points)
Motion: Sony AF8 (4.27 points); Panasonic FZ802 (4.18 points)
Video Processing: Sony AF8 (4.27 points); Panasonic FZ802 (3.87 points)
Uniformity: LG C8 (4.19 points); Panasonic FZ802 (4.05 points)
Bright-room performance: Samsung Q9FN (4.52 points); LG C8 and Panasonic FZ802 (3.43 points)
Gaming: Samsung Q9FN (4.23 points); LG C8 (4.10 points);
HDR: LG C8 (4.15 points); Panasonic FZ802 (4.13 points).
Teoh has also supplied a brief written explanation of why each of the main four categories turned out the way they did, and these run as follows:
Best Home Theater TV: Panasonic FZ802 has the most accurate colors, providing the closest match to the Sony BVM-X300 reference monitor.
Best Living Room TV: The Sony AF8 handles less-than-pristine off-air broadcasts in the cleanest manner, as well as boasting the best motion for watching sports.
Best Gaming TV: The Samsung Q9FN has the lowest input lag, supports Auto Game Mode switch and VRR (variable refresh rate), and poses no burn-in risk.
Best HDR TV: LG C8's looks generally brighter than other OLEDs thus giving more HDMI impact. Samsung suffered in dark scenes where local dimming could be too aggressive causing loss of shadow detail.
The results, of course, are brilliant news in particular for Panasonic - and having recently tested an FZ802 myself, I concur with the audience's findings that it is currently the pick of the OLED crop for home theater.
https://www.forbes.com/sites/johnarcher...
Ja, kje je pa Philips?
We also enquired about the availability of the anticipated Philips 873 and 973 OLED TVs, and a spokesperson said, "The 873 & 973 were being delayed by UK approval so a decision was made not to take the sets in the UK, and instead focus on making sure the new OLED sets due to be launched at the Berlin IFA will be available in the UK in September - at the same time as the rest of Europe".
Zakaj so v gaming kategorijo dal C8, če imajo igre veliko statičnih HUD elementov? Če bi imel OLED, ne bi igral iger gor, pa nima veze kakšna je slika.
Spock83 ::
Tko so govorili tudi za plazme pa glej ga zlomka. Moj Panasonic ST60 dela še vedno kot urica.
Igrej destiny 5ur v eno par dni, pol pa glej tist svoj health bar zraven vsakega filma :)
edi45 ::
Zakaj so v gaming kategorijo dal C8, če imajo igre veliko statičnih HUD elementov? Če bi imel OLED, ne bi igral iger gor, pa nima veze kakšna je slika.
še en ignorant, ki ne ve kaj govori :) Imam OLED in igram gor igre na ps4 pro. Večino časa tudi po par ur v eno in glej ga zlomka, niti image retention-a ni, kaj šele burn in.
Igrej destiny 5ur v eno par dni, pol pa glej tist svoj health bar zraven vsakega filma :)
Sem igral tudi destiny 2, brezvezna igra da dol padeš in spet, nič ni bilo image retentiona. Dokler je TV pod standby ko je ugašen, nima kaj bit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()
Destiny serija vem da je sranje ampak ni poanta kakšna je igra, dal sem ta primer ker ima tisti statični HUD konstantno na istem mestu. Če je statičnen HUD, logo ali karkoli podobnega konstantno na enem in istem mestu več ur, več dni, bo nastal burn in pa nima veze kako paziš. Lahko pogledaš oled burn in test na rtings.com ali pa greš na avs forum kjer imaš čez 600 strani v dedicated OLED temi in veliko jih poroča da so se na plazmah in oledih pokazali statični elementi HUD-ov iz iger, največkrat je bil omenjen pa ravno destiny health bar.
Zdej če igraš the last of us, uncharted ali pa god of war, kjer je veliko cutsceneov in na momente HUD izgine, potem logično ne bo nobenga burn ina ker nimaš statičnih elementov prisotnih čez celoten gameplay. Ne igram na konzolah, zato bom v prihodnje zagotovo kupil oled, ker ga bom imel samo za filme in za mene burn in ne bo obstajal. Je pa brightness tudi zelo pomemben, če ga imaš na 100% bo burn in nastal 3x ali celo 4x hitreje kot pa če ga imaš na 50% ali nižje.
Ne pa govort da burn in ne obstaja ker ne moreš lagat o tehnologiji za oledom. Zaenkrat preprosto ne gre okoli tega. Pa če imaš ti burn in v svojem use case testu ali pa ne, ne govort da to ni problem.
Zdej če igraš the last of us, uncharted ali pa god of war, kjer je veliko cutsceneov in na momente HUD izgine, potem logično ne bo nobenga burn ina ker nimaš statičnih elementov prisotnih čez celoten gameplay. Ne igram na konzolah, zato bom v prihodnje zagotovo kupil oled, ker ga bom imel samo za filme in za mene burn in ne bo obstajal. Je pa brightness tudi zelo pomemben, če ga imaš na 100% bo burn in nastal 3x ali celo 4x hitreje kot pa če ga imaš na 50% ali nižje.
Ne pa govort da burn in ne obstaja ker ne moreš lagat o tehnologiji za oledom. Zaenkrat preprosto ne gre okoli tega. Pa če imaš ti burn in v svojem use case testu ali pa ne, ne govort da to ni problem.
Destiny serija vem da je sranje ampak ni poanta kakšna je igra, dal sem ta primer ker ima tisti statični HUD konstantno na istem mestu. Če je statičnen HUD, logo ali karkoli podobnega konstantno na enem in istem mestu več ur, več dni, bo nastal burn in pa nima veze kako paziš. Lahko pogledaš oled burn in test na rtings.com ali pa greš na avs forum kjer imaš čez 600 strani v dedicated OLED temi in veliko jih poroča da so se na plazmah in oledih pokazali statični elementi HUD-ov iz iger, največkrat je bil omenjen pa ravno destiny health bar.
Vem kaj misliš, tudi mene je skrbelo točno zaradi teh "HUD-ov" in sem bil v dvomih, če bi nabavil ps4 pro ali ne. Vendar pri nobeni igri še nisem imel image retention ali burn in. TV je tudi nastavljen skoz na HDR dinamično oz živahno, saj imam rad svetlo sliko in živahne barve. Včasih tudi gori oboje skoraj celi dan od jutra do večera in kasneje še gledam kakšen netflix ali pa amazon prime, preden grem spat in ni nobenega image retentiona. Se pa da glih tak preprečit, daš opcijo počisti sliko, kjer se tv ugasne in "čisti" zapečene piksle in pustiš čez noč pod standby. Sam ga imam skoz pod standby, nikoli ne izklopim kabla iz vtičnice. Vendar še po vsej te zlorabi na srečo, nisem nikoli imel nič od zgoraj naštetega. Ni pa tudi ne tak hudo občutljivo, kot si predstavljate tisti, ki nimate OLEDa. Burn in je bil problem na prvi generaciji in še to v trgovini oz nasploh pri marketinških razstavah, kjer gori skoz eno in isto, neka dinamična slika ali logo, cele dneve po par dni, na najvišji svetilnosti in še po možnosti izklopijo kabl iz vtičnice potem in ne počistijo slike. Drugače za komercialno vsakdanjo uporabo doma, pa ni straha.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()
Furbo ::
V Sloveniji si pa LG ni upal poslati TVjev v testiranje reviji Monitor..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
A to tisti filips, ki si ni upal tvja poslat na shootout?
Tukaj je težava..Sicer pa bolje, ker bi Philips odnesel prvo mesto posebej z novim modelom 803:)
We also enquired about the availability of the anticipated Philips 873 and 973 OLED TVs, and a spokesperson said, "The 873 & 973 were being delayed by UK approval so a decision was made not to take the sets in the UK, and instead focus on making sure the new OLED sets due to be launched at the Berlin IFA will be available in the UK in September - at the same time as the rest of Europe".
Kitajc00 ::
Moram povedati, da mi je pred časom neki Andrej69 zaupal, da so praktično najslabši televizorji na evropskem trgu od philipsa. Hisense, TLC in podobni so nekaj korakov pred philipsom, ki vgrajuje tisto kar deklasirajo v drugih tovarnah.
Pravi, da on prodaja philipse pod prisilo, saj bi bil drugače odpuščen. Pa tudi po raznih forumih se mora prijavljati z na desetine različnimi vzdevki, da lahko komunicira sam s sabo in hvali philips tv.
V Indiji kjer otroci razgrajujejo odslužene televizorje se jih je že precej zastrupilo ko so kurili njihova vezja saj vsebujejo ogromno PCBjev, ki se ob intenzivni uporabi TVja tudi sproščajo v dnevne sobe gledalcev.
Sem moral napisati, ker se mi smilijo obstoječi in morebitni kupci. :(
Pravi, da on prodaja philipse pod prisilo, saj bi bil drugače odpuščen. Pa tudi po raznih forumih se mora prijavljati z na desetine različnimi vzdevki, da lahko komunicira sam s sabo in hvali philips tv.
V Indiji kjer otroci razgrajujejo odslužene televizorje se jih je že precej zastrupilo ko so kurili njihova vezja saj vsebujejo ogromno PCBjev, ki se ob intenzivni uporabi TVja tudi sproščajo v dnevne sobe gledalcev.
Moram povedati, da mi je pred časom neki Andrej69 zaupal, da so praktično najslabši televizorji na evropskem trgu od philipsa. Hisense, TLC in podobni so nekaj korakov pred philipsom, ki vgrajuje tisto kar deklasirajo v drugih tovarnah.
Bedak en z IQ sobne temperature..
A ni bi raje pisal pravljice, morda bi bil zelo uspešen?
profdoktor ::
Tudi jaz sem slišal bolj slabe stvari o Philipsu. Zakaj rabi Philips promotorja na forumih, ki iz 10 različnih računov hvali znamko Philips? Za razmisliti.
OK, vsi ki niso na tem forumu vsaj 3 leta, bi morali kar nehati pisati v to temo, ker se zgleda prerivate dilerji enih in drugih.
test Panasonic OLEDa, ki ima najboljši HDR tone mapping, ampak Dolby Vision je noč in dan proti HDR10
OK, vsi ki niso na tem forumu vsaj 3 leta, bi morali kar nehati pisati v to temo, ker se zgleda prerivate dilerji enih in drugih.
Se strinjam, vse račune iz 2018 bi morali bannat na TV teme, ker so itak vsi od andreja69, drugi pa itak ne prihajajo v te teme komentirat. Takega hvaljenja televizorjev še nisem videl. Firma se mi je ogabila zaradi njega in sedaj še Hue led lučk ne kupim od Phillipsa, iz principa.
GRT ::
Saj profdoktor in Kitajc00 je isto ena oseba,in kot je napisal edi45 z IQ sobne temperature.
Pa ta profdoktor je še veliko slabši kot Andrej s tem da ko ne prenese kritike začne žalit preko ZS.
Lej ne moreš pomagat,mogoče si pa ni sam kriv,da je tak.
A pride letoš na police še kak OLED tv 55 in kdaj razen Philips 9002 in LG C8.
DamjanB52 ::
Lej ne moreš pomagat,mogoče si pa ni sam kriv,da je tak.
Prideta še nova Philips modela 803 in 903 z povsem novim P5 procesorjem. In pa najverjetneje še model 983.
In pa še novi Sony model A9 z novim X1 Ultimate procesorjem. Toda za Sony se še ne ve, ali po v letošnji ponudbi ali ga bodo dali na tržišče prihodnje leto. In pa še dva Vrhunska Philips LCD modela 9103 in 9603.
Kot zgoraj pove Vincent Teoh in HDTV UK, ima najboljši tone mapping HDR slike Panasonic, tisti posnetki so res impresivni, ampak tudi to ne odtehta odsotnosti Dolby Visiona. Kot reče Teoh, ko side by side primerja prizor iz Planet Earth II, signal z BluRaya iz Oppota na Panasonic vs Lg C8, je HDR10 proti Dolby Visionu kot noč in dan. Res je, da govorijo o HDR10+, dinamičnem HDRju brez licence, ampak to govorijo že leta, pa še vedno ni nobenih vsebin v HDR10+, obseg vsebin v Dolby Visionu je pa že zelo soliden, na Netflixu in iTunes, in rapidno narašča.
Tako da ni dvoma, če se danes kupuje malo boljši tivi, se vzame takega z Dolby Vision, karkoli drugega je škoda denarja.
Tako da ni dvoma, če se danes kupuje malo boljši tivi, se vzame takega z Dolby Vision, karkoli drugega je škoda denarja.
fpbs ::
Kot zgoraj pove Vincent Teoh in HDTV UK, ima najboljši tone mapping HDR slike Panasonic, tisti posnetki so res impresivni, ampak tudi to ne odtehta odsotnosti Dolby Visiona. Kot reče Teoh, ko side by side primerja prizor iz Planet Earth II, signal z BluRaya iz Oppota na Panasonic vs Lg C8, je HDR10 proti Dolby Visionu kot noč in dan. Res je, da govorijo o HDR10+, dinamičnem HDRju brez licence, ampak to govorijo že leta, pa še vedno ni nobenih vsebin v HDR10+, obseg vsebin v Dolby Visionu je pa že zelo soliden, na Netflixu in iTunes, in rapidno narašča.
Popolnoma se strinjam s teboj. Kar se pa tiče še novih 55" modelov, pride ne tržiššče še Toshiba 55X9863DA z Dolby Vision podporo in zelo ugodno ceno. Potem poleg Sonyja, Panasonica, še Loewe z zelo neugodno ceno. Od LG poleg C8 še E8, z vgrajenim namenskim OLED procesorjem, ki med številnimi drugimi funkcijami in izboljšavami, prepozna statični del slike, in v izogib burn-ina ustrezno ukrepa. Prihaja še LG 55B8, zaenkrat s še nekoliko neugodno ceno, se pa koncem leta pričakuje izredno ugodna cena, cca 1200€.
Letošnja novost na LGejih je tudi "thinQ AI", če koga zanima, si lahko nekaj od tega ogleda tu od 10:50 dalje: