» »

Prepovedan promet v obe smeri

Prepovedan promet v obe smeri

BRBR ::

Ali je za kršenje tega znaka kakšna sankcija ? Ne najdem.

GizmoX ::

40EUR za kolesa, 300EUR za motorna vozila:
ZPrCP
28. člen (omejitve prometa)
(1) V Republiki Sloveniji se sme z odredbo omejiti oziroma prepovedati promet udeležencev cestnega prometa ali vozil zaradi zagotavljanja varnosti ali nemotenega poteka cestnega prometa, vzdrževanja javnega reda ali varovanja okolja.
(2) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, razen voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z odredbo o omejitvi ali prepovedi prometa.
(3) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ne ravna v skladu z odredbo o omejitvi in prepovedi prometa.
(4) Z globo 1.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, katerega voznik ravna v nasprotju z odredbo o omejitvi ali prepovedi prometa, njihova odgovorna oseba pa z globo 120 eurov.



Prometni znaki za izrecne odredbe
udirač => uni. dipl. inž. rač.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GizmoX ()

BRBR ::

Hvala, to sem rabil.

BRBR ::

Kdo pa lahko postavi znak (katerikoli)?
Če ga postavim na moji zasebni lasti (ki je dana v javno rabo - gozdna cesta), potem sem zmagal, danes ga zasadim, jutri kličem policijo, redarstvo, da izvede enforcement -->

link

Če lastniki ali upravljalci na svojem zemljišču postavijo pravilno oziroma veljavno prometno signalizacijo in je ta dana v javno rabo, občinsko redarstvo ali policija lahko izvajata nadzor oziroma sankcionirata kršitve


Ni ravno jasno kaj je tule dano v javno rabo, last ali znak (Ne vem kako bi bil lahko privat znak v javni rabi). Predvidevam, da je last zemmljišča v javni rabi.

Ziga Dolhar ::

Da, javna raba se nanaša na zemljišče.
https://dolhar.si/

GizmoX ::

Če te zanima ta znak, na gozdni cesti:
Zakon o cestah, 6. člen (uporaba nekategoriziranih cest):
(2) Na nekategorizirani cesti, ki se uporablja za javni cestni promet, mora biti promet urejen in označen v skladu s predpisi o javnih cestah.
(3) Nekategorizirana cesta, ki se uporablja za javni cestni promet, mora biti vzdrževana tako, da jo lahko, ob upoštevanju prometnih pravil in vremenskih pogojev za odvijanje prometa, varno uporabljajo vsi uporabniki cest, ki jim je namenjena.
(4) Določbi drugega in tretjega odstavka tega člena se ne uporabljata za gozdno cesto in nekategorizirano cesto, ki jo lastnik uporablja izključno za lastne potrebe. Dovoz na tako cesto mora biti ostalim udeležencem v prometu prepovedan s predpisano prometno signalizacijo, lahko pa je preprečen z zapornico ali drugo fizično oviro.
(5) Gradnjo, vzdrževanje, označitev in uporabo gozdnih cest urejajo predpisi o gozdovih.
udirač => uni. dipl. inž. rač.

smacker ::

Primer iz prakse (sosed zaprl cesto za traktorje, ki so ropotali, smradili in ogrožali otroke v celi ulici): če je cesta v javni rabi, potem moraš na občino z utemeljenimi razlogi. Oni odredijo postavitev znaka, postavi ga podjetje ki ima koncesijo za vzdrževanje cest. Lokalci, ki so navajeni tam vozit, se bojo vozili še naprej. Državni organi so pri tem bolj ali manj nemočni. Če bi se slučajno zbrala cela soseska in nesete podpise na občino, bi komaj poslali kako patruljo v kontrolo. Seveda imaš v primeru popolne zapore možnost namestit fizične ovire (dva kola ob strani in čez cesto verigo s ključavnico).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

parkirišča ob blokih

Oddelek: Loža
91577 (826) St235
»

Izpit in registacija če se ne voziš po cesti?

Oddelek: Na cesti
287578 (5654) krneki0001
»

Veljavnosti omejitve po križišču (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
567940 (6694) Mare2

Zmanjkalo prometnih strokovnjakov

Oddelek: Loža
414945 (4092) WarpedGone
»

Kazen - kontrola prometa

Oddelek: Loža
193839 (3123) M-XXXX

Več podobnih tem