» »

Telekom onesposablja internet povezavo?

Telekom onesposablja internet povezavo?

qwertzy ::

Zanima me, če ima še kdo podobne izkušnje: ob uporabi torrentov ali več proxy povezav opažam, da mi pogosto upade hitrost internetne povezave na praktično nič. Če izklopim napajanje modema in routerja se mi ob ponovni vzpostavitvi ne poveže, ampak javi "connection reset by peer" ali pa neko DHCP napako. Zadeva se spravi v red šele ko dobim drugi IP naslov ali čez več ur.

Sicer povezava deluje brezhibno. Zgoraj opisana dogodka (torrenti/proxy in crk povezave) se preveč pogosto ujemata, da bi lahko to ignoriral kot kakšno naključje.

Ve kdo kaj več o tem?

AmokRun ::

Pri meni ne. Je pa že večkrat crknil modem. Ko je bila linija bolj obremenjena, je vse skupaj nehalo delat. Rešitev je bila menjava modema.

filip007 ::

Pomaga, če program zapreš in odpreš žez nekaj časa, drugače pa ne uporabljam UPnP in vedno zbrišem listo sledilcev, da je linija čim bolj čista.
Trevor Philips Industries

blackbfm ::

pregrevanje modema/routerja? probaj drugače postavit

cekr ::

qwertzy je izjavil:

Zanima me, če ima še kdo podobne izkušnje: ob uporabi torrentov ali več proxy povezav opažam, da mi pogosto upade hitrost internetne povezave na praktično nič. Če izklopim napajanje modema in routerja se mi ob ponovni vzpostavitvi ne poveže, ampak javi "connection reset by peer" ali pa neko DHCP napako. Zadeva se spravi v red šele ko dobim drugi IP naslov ali čez več ur.

Sicer povezava deluje brezhibno. Zgoraj opisana dogodka (torrenti/proxy in crk povezave) se preveč pogosto ujemata, da bi lahko to ignoriral kot kakšno naključje.

Ve kdo kaj več o tem?

Zmanjšal število niti na minimum. Modem ni sposoben prebavit toliko hkratnih povezav.
Novejši modemi teh težav nimajo. Moral boš pa Telekomovce tehtno prepričat, da ti ga zamenjajo.
Torrent ni ravno dober izgovor.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

b0rc ::

Torrent ni dober izgovor... heh
Pač reče, menjajte modem al pa jaz menjam vas, ob predpostavki, da ni vezan.

mat xxl ::

Ni samo modem, navadno je ruter .....

cekr ::

b0rc je izjavil:

Torrent ni dober izgovor... heh
Pač reče, menjajte modem al pa jaz menjam vas, ob predpostavki, da ni vezan.

Na to se bo pa kdo kaj sikiral? Ha, ha.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporaba popcorn time povzroči izpad interneta?

Oddelek: Programska oprema
123957 (3055) sandmodnigga
»

router

Oddelek: Kaj kupiti
241334 (953) Super_Budalo
»

mirc problem

Oddelek: Omrežja in internet
61440 (1299) fiction
»

mIRC > * [10053] Software caused connection abort ?

Oddelek: Omrežja in internet
8985 (916) mare87
»

Kaj pomeni "Connection reset by peer" na IRC-u?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91179 (919) mrTwelveTrees

Več podobnih tem