Forum » Pomoč in nasveti » Priklop dveh enakih diskov in pekača
Priklop dveh enakih diskov in pekača
V-i-p ::
Sicer vem, da lahko kable mešam levo desno in sam sprobam, pa vendar me zanima, ker imam občutek, da ni ravno stvar hitra, ali je to vredu. Dva diska (vsak po 40gb ata 100) sem dal na primarni kabel, disk z OS na master, drugega na slave, na sekundarni kabel pa sem pod master dal (počasno, 8x) pečko. Je to čisto vredu, ali je recimo bolje, da dam vsak svoj disk na svoj kabel pod master, pa potem pod sekundarnega na slave pekača? Thnx...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Lith ::
po moje kr v redu, ker CDRW 8x zna bit še počasnejši disk zarad njega (ker verjetno ne podpira noben DMA, kaj šele DMA100), je pa fajn če v winsih vklopiš DMA na obeh diskih pod lastnostmi diska
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
schurda ::
CD dej na slave, ne glede na to, ali imaš na master disk ali ne. Glede diskov pa malo razmisli kaj imaš gor. Če stalno kopiraš iz diska na disk, potem jih daj vsakega na svoj kabel. Isto je s CD-jem. Če stalno pečeš, potem imej disk, s katerega pečeš in CD vsakega na svojem kablu. Tako boš omogočil lažji pretok.
Moje osebno mnenje: dej oba diska na master, CD pa na secondary slave.
P.S. Glede na to da sta diska enaka, naredi polje RAID in stripping gor.
Moje osebno mnenje: dej oba diska na master, CD pa na secondary slave.
P.S. Glede na to da sta diska enaka, naredi polje RAID in stripping gor.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | secondary ide channel no 80 conductor installOddelek: Pomoč in nasveti | 1560 (1368) | Lizard |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3267 (2291) | Blind |
» | Najboljša vezava večih IDE enot??Oddelek: Strojna oprema | 1015 (930) | delfinus |
» | Kako priključiti za najboljše/hitrejše delovanje?Oddelek: Strojna oprema | 1150 (1024) | V-i-p |
» | hpt370Oddelek: Strojna oprema | 1592 (1453) | MadMax |