Forum » Omrežja in internet » Net dela in ne dela; odvisno od kabla!?
Net dela in ne dela; odvisno od kabla!?
brezidej ::
Najprej en lep pozdrav vsem skupaj!
Preden opišem problem naj povem, da sem prebral nekaj stvari v zvezi z njim na tej strani, a nisem našel popolnega odgovora.
Torej!
Kupil sem 4 žilni kabel dolžine 30m. Kar v trgovini so mi priključili tudi konektorja. A kabel ne dela. Na modemu lučke normalno utripajo, tudi računalnik zazna "linijo", a z netom si ne morem nič pomagati. Zanimivost: ta isti kabel na isti liniji pri kolegu dela. Kabel sem zmeril z ohm-metrom in je lepo prevoden.
Zdaj pa: tukaj sem ugotovil, da ni vseeno, kakšen kabel priključiš. Jaz sem, vsaj mislim, kupil kar navadnega telefonskega, 4 žilnega, moral pa bi menda UTP.
Kabli v konektorju so priključeni natanko tako, kakor v kablu, ki dela.
Kakšen kabel naj kupim, da bo zadeva zanesljivo delala?
Še slika kabla, ki ne dela:
in kabla, ki dela:
Prosim za pomoč!
Preden opišem problem naj povem, da sem prebral nekaj stvari v zvezi z njim na tej strani, a nisem našel popolnega odgovora.
Torej!
Kupil sem 4 žilni kabel dolžine 30m. Kar v trgovini so mi priključili tudi konektorja. A kabel ne dela. Na modemu lučke normalno utripajo, tudi računalnik zazna "linijo", a z netom si ne morem nič pomagati. Zanimivost: ta isti kabel na isti liniji pri kolegu dela. Kabel sem zmeril z ohm-metrom in je lepo prevoden.
Zdaj pa: tukaj sem ugotovil, da ni vseeno, kakšen kabel priključiš. Jaz sem, vsaj mislim, kupil kar navadnega telefonskega, 4 žilnega, moral pa bi menda UTP.
Kabli v konektorju so priključeni natanko tako, kakor v kablu, ki dela.
Kakšen kabel naj kupim, da bo zadeva zanesljivo delala?
Še slika kabla, ki ne dela:
in kabla, ki dela:
Prosim za pomoč!
darh ::
5m pre-made UTP kabla stane tam okol jurja... a se RES splača varčevat pri takih zadevah?
Excuses are useless! Results are priceless!
flipflop ::
xbite:jaz sem za 35 metrov UTP kabla z delom in dvema RJ45 priključkoma dal ~3k.
brezidej:a to mas navaden modem ali kabelski/adsl? Na navadnem modemu bi moral net delati brez težav z navadnim telefonskim kablom.
brezidej:a to mas navaden modem ali kabelski/adsl? Na navadnem modemu bi moral net delati brez težav z navadnim telefonskim kablom.
sash ::
jaz sem pred časom v PowerPlus-u kupo 70m UTP-ja za manj ko 5 jurjov
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
flipflop ::
Za kabelski modem rabiš UTP kabel.Dobil sem pri www.egt.si,pred kasnim enim letom. Sicer imam pa kabelski modem na računalnik priklopljen preko USB,za mrežo pa UTP,tak da mam net čez ICS.
potem pa poglej če imaš morda bolj dol zvit kak pin na mrežni kartici in zato pr njemu dobi stik pr tebi pa ne - imel sam pdobne primere
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Mah, hvala za odgovore, bom kar kupil to čudo od UTP-ja, samo naj potem dela že enkrat. Aja, pozabil sem povedat, da kabel tudi drugje ne deluje; pri kolegu je slučajno deloval.
A moram na kaj posebaj paziti pri nakupu ali enostavno zahtevam UTP kabel in to je to?
Je ta kabel 4 ali 8 žilni? Nekaj sem bral o 4-h paricah...
lp vsem
A moram na kaj posebaj paziti pri nakupu ali enostavno zahtevam UTP kabel in to je to?
Je ta kabel 4 ali 8 žilni? Nekaj sem bral o 4-h paricah...
lp vsem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: brezidej ()
pazit moraš edino to ali rabiš cross (prekrižan) ali patch (ravni) kabl
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Cokolesnik ::
ToniT: pri UTP kablu imamo 8 barvnih zick. Katere stiri je potrebno za delovanje mreze zvezovati - so to belozelena, belooranzna, zelena in oranzna? Slednje se namrec pri crossover kablu obracajo, modra, belomodra, belorjava in rjava pa ne.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
barv nisi omeno , ker so te kao zelo pomembne
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
SasoS ::
Kabel mora biti UTP zato ker so parice zavite okoli in tako pravokotne ena na drugo kar zmanjšuje motnje. To da je kabel delal pri kolegu je čista sreča pač manj motenj oz. manj občutljive mrežne. S konektorji je tako...pin 1 in 2 ter 3 in 6 morata biti ista parica (pri crossoverju se na drugi strani zamenjajo točno ti konektorji 1->3, 2->6). Katere barve uporabiš naj bi bilo dokaj vseeno, čeprav sem slišal da so lahko fizično žičke različnih barv drugačne. En standard je: belo-oranžna,oranžna,belo-zelena,modra,belo-modra,zelena,belo-rjava,rjava. Ako tako priklopiš ne more bit nič narobe .
nsignific ::
Nam skusas morda povedat, da je tvojemu kolegu na mrezni kartici deloval ta tvoj telefonski kabel? Zelis morda to razloziti??
Bil sem ob slanih vodah, zato nekoliko pozno odgovarjam.
Hvala, SasoS! Končno sem dobil zadovoljiv odgovor.
Torej: delovanje neustreznega kabla je čista sreča in če kupim UTP, potem zadeva enostavno mora delovati!?
nsignific,
kaj ni razvidno iz prvega posta, kaj sem želel povedati?
Ja, pri kolegu ''telefonski'' deluje, pri meni ne.
No, lp vsem.
Hvala, SasoS! Končno sem dobil zadovoljiv odgovor.
Torej: delovanje neustreznega kabla je čista sreča in če kupim UTP, potem zadeva enostavno mora delovati!?
nsignific,
kaj ni razvidno iz prvega posta, kaj sem želel povedati?
Ja, pri kolegu ''telefonski'' deluje, pri meni ne.
No, lp vsem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: brezidej ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UTP kabel na razdalji 100m naenkrat ne deluje večOddelek: Omrežja in internet | 5251 (4589) | ...:TOMI:... |
» | Utp kabel in ISDN telefonOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3436 (2917) | Gogo |
» | Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9768 (8286) | Vanich |
» | pomoč- kakšen kabelOddelek: Omrežja in internet | 2048 (1964) | mare_ |
» | Razcepnik-ADSL modem vprasanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1983 (1527) | Bungee- |