Forum » Loža » Smrad - problem
Smrad - problem
Temo vidijo: vsi
St235 ::
LEj tukaj ni čisto nič takega, obstaja okolski inšpektor, prijavi zadevo, in po zakonu morajo reagirat. Imajo tudi časovne roke. Potem ti more tudi podati informacije kaj so naredil. Lahko da sosedu kazen. Vsakič ko polije pokliče in vsakič bo dobil kazen.
Zdej pa da vidmo kdo bo prej odnehal :)
Dobil bo kazen za kaj? Škoda, da nimamo inšpektorje za neumnost.
energetik ::
Kaj mešaš tle zraven meščane? In kaj me briga, kako dolgo se že to dela. Zanimajo me samo vplivi na okolje in učinek gnojevke. Poleg tega, če se folk ne bi prenažiral z mesom in mlekom, bi bilo gnoja in gnojevke precej, precej manj.Grem stavit, da se gnojnica poliva večinoma zato, ker je to najcenejši način za znebit.
Ne to se ze dela zelo zelo dolgo. Se preden so se mescani zaceli selit na vasi.
Ljudje onesnazujemo s svojim sranjem (cistili, avti, odpadki, kemikalijami) konkretno nekaj faktorjev vec.Spet, a če svinjamo z drugim sranjem, dajmo še s tem? Kljub temu, da lahko z nekaj preračuna in nadzora svinjamo bistveno manj za enak učinek (=pridelek).
Ce se sekiras zaradi tistih pol litra gnojnice na kvadratni meter, ti povem da ne bo prislo 100m globoko v suhi zemlji, na kateri bo potem preorano in zraslo nekaj.Zakaj na veliko? Točno toliko kot je potrebno. In točno tako gnojilo, kot je potrebno glede na razmerje NPK in dotično rastlino.
Pravis, da je bolje uporabiti umetne nitrate na veliko, ker tisto pa se topi res samo takrat ko to rozica rabi.
Ja, zato pa pravim nadzorovano in točno preračuno glede na potrebe. Nima veze ali kmet ali zadruga.Jaz sem za uporabo umetnih gnojil, ki se jih uporablja točno toliko, kot je res potrebno, in nadzorovano. Ne pa tako kot zdaj, ko se gnoji tko mal na uč.
Umetno gnojilo, nadzorovano? Aha, zato pa potem na poljih od zadrug vsako leto vidim predoziranje. Pa cel pridelek lezi od zadetosti gnojil.
m0LN4r ::
Mas prav, boljse da vse spustimo v kanalizacijo, kjer se nic ne voha in vidi.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
jtothek ::
Ne gre samo za smrad, ampak za onesnaževanje, vsaj podtalnice. Grem stavit, da se gnojnica poliva večinoma zato, ker je to najcenejši način za znebit.
Jaz sem za uporabo umetnih gnojil, ki se jih uporablja točno toliko, kot je res potrebno, in nadzorovano. Ne pa tako kot zdaj, ko se gnoji tko mal na uč.
Fun fact: kmetje imajo tudi norme koliko gnoja lahko na hektar njive polivajo in morajo vodit evidenco dela. Ja in gnojnica je najcenejše za uporabljat, ker gnojnica pognoji zemljo in hkrati ni treba plačevat za umetno gnojivo. Logično.
Umetno gnojilo pa tudi ni boljše, ker je le to bolj koncentrirano kot pa gnoj, tako, da če primerjamo kilo gnoja na kilo umetnega je umetno hujše.
Ojoj, kakšne modrosti se spet tukaj delijo. Človek vidi kravo na Milki pa misli, da je kmet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jtothek ()
matobeli ::
Fun fact: kmetje imajo tudi norme koliko gnoja lahko na hektar njive polivajo in morajo vodit evidenco dela.
Fun fact2: Kmetje so kmetje. Dokler ni bilo prepovedano po snegu polivat so tudi to počeli.
Fun fact3: Kar gre skoz čistilno napravo in ves ostali naravni tok odpadka (vode) ne konča polito na travniku nad vodnim zajetjem
Fun fact4: Na krasu imajo glede tega resne probleme
Fun fact5: Evidence dela? Tiste ki jih sami pišejo? Pišejo tudi delavne ure traktorja zraven? Ozioroma kdo točno jih čekira koliko so polili?
Fun fact2: Kmetje so kmetje. Dokler ni bilo prepovedano po snegu polivat so tudi to počeli.
Dokler ni blo prepovedano. Dokler ni bilo prepovedano, so metali ljudje odpadke v gozd ali pa azbestne pločše dajali na strehe.
Fun fact3: Kar gre skoz čistilno napravo in ves ostali naravni tok odpadka (vode) ne konča polito na travniku nad vodnim zajetjem
Kakšne čistilne naprave?
?
Fun fact5: Evidence dela? Tiste ki jih sami pišejo? Pišejo tudi delavne ure traktorja zraven? Ozioroma kdo točno jih čekira koliko so polili?
Pride inšpekcija izračuna velikost gnojne jame. Pogleda evidenco dela. Če je 50m3 jama prazna, na papirjih pa piše, da je vozil 10m3 bo problem. Kje je gnojnica? Če je kaj narobe, adijo subvencije, oziroma zmanjšanje subvencij. In poleg tega še prednostno mesto na na list naslednjih inšpekcij.
Dokler ni blo prepovedano. Dokler ni bilo prepovedano, so metali ljudje odpadke v gozd ali pa azbestne pločše dajali na strehe.
Kakšne čistilne naprave?
?
Pride inšpekcija izračuna velikost gnojne jame. Pogleda evidenco dela. Če je 50m3 jama prazna, na papirjih pa piše, da je vozil 10m3 bo problem. Kje je gnojnica? Če je kaj narobe, adijo subvencije, oziroma zmanjšanje subvencij. In poleg tega še prednostno mesto na na list naslednjih inšpekcij.
MTB ::
Zanimivo. Očitno živiš sredi kmetijskih zemljišč, če gnoji 3 metre od tebe. Gnojili so že pred vami, glede na to, da si se 2 leti nazaj priselil.
Sedaj je treba vprašati, kdo je sprejel prostorski načrt, kdo si je želel graditi ob njivi, ker smrad je samo posledica teh dejanj.
Če bi sistem špilal, bi živel par sto metrov stran in bi ti bilo lažje.
Sedaj je treba vprašati, kdo je sprejel prostorski načrt, kdo si je želel graditi ob njivi, ker smrad je samo posledica teh dejanj.
Če bi sistem špilal, bi živel par sto metrov stran in bi ti bilo lažje.
matobeli ::
jtothek:
Kraška, oziroma podobno propustna, tla so problematična glede pitne vode, hitro odteče, slabo se naravno čisti, ker je pod 30cm zemlje samo še kamen. Kar pomeni da če kmet pognoji na problematičnih okoljih bo morebiten dež to gnojevko spral direktno v pitno vodo.
Postojna je imela leto ali dve nazaj kar nekaj časa (par mesecev) prepoved pitja vode iz vodovoda, oziroma je bilo potrebno prekuhavanje. (res da so imeli vodovod z slabo filtracijo, kar pa ne pomeni da voda ni bila onesnažena)
Kar pa se jame tiče, lahko imaš 50m3, ampak če nimaš dovolj krav noben inšpektor ne more rečt da je narobe če je zabeleženo 10m3 in je jama prazna.
Kar seveda pomeni da se variacije dogajajo. Nihče dejansko ne izmeri na terenu koliko gnojevke je bilo polite in če se zgodi da ima kmet malo preveč pač polije malo več.
Sem pa slišal (nič točnih informacij nimam) da v avstriji najprej gnoj skompostirajo (bio plinarna?) in šele potem posujejo na njivo. Ve kdo kaj okoli tega?
Opažam pa da v mojem okolju počasi prihaja do sprememb, vedno več je poklicnih kmetov ki naredijo stvari kot je treba, kupujejo zemljo od različnih kmet-pijančkov ter se vsaj malo trudijo biti tržni.
Kraška, oziroma podobno propustna, tla so problematična glede pitne vode, hitro odteče, slabo se naravno čisti, ker je pod 30cm zemlje samo še kamen. Kar pomeni da če kmet pognoji na problematičnih okoljih bo morebiten dež to gnojevko spral direktno v pitno vodo.
Postojna je imela leto ali dve nazaj kar nekaj časa (par mesecev) prepoved pitja vode iz vodovoda, oziroma je bilo potrebno prekuhavanje. (res da so imeli vodovod z slabo filtracijo, kar pa ne pomeni da voda ni bila onesnažena)
Kar pa se jame tiče, lahko imaš 50m3, ampak če nimaš dovolj krav noben inšpektor ne more rečt da je narobe če je zabeleženo 10m3 in je jama prazna.
Kar seveda pomeni da se variacije dogajajo. Nihče dejansko ne izmeri na terenu koliko gnojevke je bilo polite in če se zgodi da ima kmet malo preveč pač polije malo več.
Sem pa slišal (nič točnih informacij nimam) da v avstriji najprej gnoj skompostirajo (bio plinarna?) in šele potem posujejo na njivo. Ve kdo kaj okoli tega?
Opažam pa da v mojem okolju počasi prihaja do sprememb, vedno več je poklicnih kmetov ki naredijo stvari kot je treba, kupujejo zemljo od različnih kmet-pijančkov ter se vsaj malo trudijo biti tržni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Tody ::
Same pametne buče kle, pol pa vohejte smrad. Če lahko podjetje prijaviš ker zlije par litro laka ven in smrdi k svina lahko prijaviš tudi človeka, ki zlije smrdljivo zadevo ven. So emisije ki so dovoljene in so emisije ki niso...
Škodit ne more... ker za spam lepo pošiljajo kazni...
Škodit ne more... ker za spam lepo pošiljajo kazni...
Aston_11 ::
Valjda. Edini legitimen smrad je mestni smrad. Menda diši po vijolicah, kot je videti gleda na razburjenjem nad gnojnico.
matobeli
Naj ti iz prve roke povem, da ko pride inšpekcija oziroma inšpekcije, ker jih več hodi na kmetijo, pridejo ne samo s tem kaksno jamo mas ti ampak tudi z registrom zivali in s racuni za umetno gnojilo ce kupujes na davcno. In si lahko potem pol dneva rezerviras za iskanje napak. In pri jamah se oni ne zajebavajo.
Zdaj pa ce mate tako stanje da pri vas gnojijo oziroma skropijo na vodovarstvenem obmocju potem pa le inspekcijo klicat. Ampak dvomim da bi si celo kmetje sami strupili vodo. Ker smrad je smrad, pri vodi pa ni milosti.
Naj ti iz prve roke povem, da ko pride inšpekcija oziroma inšpekcije, ker jih več hodi na kmetijo, pridejo ne samo s tem kaksno jamo mas ti ampak tudi z registrom zivali in s racuni za umetno gnojilo ce kupujes na davcno. In si lahko potem pol dneva rezerviras za iskanje napak. In pri jamah se oni ne zajebavajo.
Zdaj pa ce mate tako stanje da pri vas gnojijo oziroma skropijo na vodovarstvenem obmocju potem pa le inspekcijo klicat. Ampak dvomim da bi si celo kmetje sami strupili vodo. Ker smrad je smrad, pri vodi pa ni milosti.
problematičnih okoljih bo morebiten dež to gnojevko spral direktno v pitno vodo.
Hehe in ravno OP ima zeljo, da naj trosi pred dezjem. Pa zmente se no kaj bi zej radi.
Mi smo tudi imeli prepoved. Pa ne zaradi nitratov, ampak bakterije Escherichia, pa to je blo ravno v susnem obdobju.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
A120 ::
Zivimo 4km iz mesta v zaselku his (priblizno 15) kjer je okoli par (nevem ce 3) razlicnih kmetij. tako da niso to neke rovte sredi nicesar. Smrad me naceloma ne moti dokler ne prestopi neke meje. tole kar je bilo par dni nazaj je bilo nevzdrzno. sem sel se 1x do njega pa je rekel da bo baje oral. 3 dni je mimo o oranju ne guha ne sluha sevedno pa smrdi. smrdijo sedezi avtov, lasje,... prav peklo nas je ko smo dihali in zato sem spraseval kaj lahko storim. zato res nerazumem odgovorov v stilu kmetije so bile tam pred vami,...
Aston_11 ::
prisleki?ni to klasicna vas ampak naselje his kjer so na robu travniki oz njihve (in mi smo nazalost na robu). hisa je tu ze vec kot 50 let, (vmes porusena in postavljena) in ne 2 kot nekateri mislijo. tudi druge hise so tu ze vsaj tako doglo je a res da je nekaj novih. pa tudi nasplosno se mesto siri in bo slejkoprej tu vse pozidano. sem pa imel podoben primer kjer smo prej ziveli prav v mestu. recimo 200m od nas je zivel starejsi gospod ki je pa tudi imel manjso kmetijo pa ni bilo nikoli nobenih problemov v smradom ali podobnim in se ni nihce pritovzeval. pa je bilo prakticno v mestu. nkateri mislite da ce si nekje prvi se ti morajo vsi prilagajati. torej ce dobil novega soseda lahko pocnem kar hocem in nesme pisniti ker sem pac jas bil prvi tu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A120 ()
kaj kaj sem mislil? kako bom prislek ce ze odrojstva sem vsak drugi dan oz zdaj vsak dan tu?
ne, nerabijo se prilagajiti v nicemer. samo naj ne motijo okolice ker moti vse ne samo mene. ali se morem jas prilagajati njemu ker mu pase smraditi? zaradi mene se lahko tema zaklene, ker je izgubila smisel...
Najboljse bo, da sosed od zdaj naprej svoj urnik za gnojenje, oranje, skropljenje, ostale sluzbene in nesluzbene dejavnosti prilagodi izkljucno tebi, da te nebo prevec motilo.
Takim kot si ti je cisto vseeno kdaj bi trosil. iukwim
Takim kot si ti je cisto vseeno kdaj bi trosil. iukwim
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
...:TOMI:... ::
Energetik: preden še kakšno rečemo glede umetnih gnojil, si oglej video z naslovom
Die Phosphor Krise - Das Ende der Menschheit?
Die Phosphor Krise - Das Ende der Menschheit?
Tomi
fikus_ ::
Tehnologija kmetovanja se menja! In namesto gnojenja z gnojem, do kakšnega desetletja+ nazaj so bila aktualna mineralna gnojila, še sedaj gnoji vse z gnojevko! Mineralna gnojila so sedaj samo dodatno gnojenje za posevke.
V glavnem, težko bo na kratek rok kaj drugače.
V glavnem, težko bo na kratek rok kaj drugače.
energetik ::
Še bolj smešno pa je, da se izločke živali uporablja za gnojenje površin, kjer se v velikem deležu prideluje prav hrano za taiste živali, in ne za ljudi. Namesto da bi zmanjšali število živali na minimum (in se ne prenažirali z mesom in mlečnimi izdelki), njihove preostale izločke (in umetna gnojila) pa nadzorovano uporabili za pridelovanje hrane za človeka.
Ah ja, ker za masovno pridelovanje soje, krompirja, koruze - you name it, rabis pa samo vodo, pesek in par kapljic kemikalij, da nahranis cel svet za 100 let.
#Chemtrails
#Chemtrails
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
adelges ::
Pozabil si omeniti, da z žiti itd. podobnimi monokulturami, so polja polovico leta puščava, da ne omenjam koliko energije gre za 2 x letno oranje, 1x rahlanje, sajenje in podobno. Na travniku je biodiverziteta že aprila začnejo poganjati rastline, medtem ko je polje še vedno puščava v tem letnem času.
Na strminah sem jaz vsekakor za pašao s primerno gostoto.
Noja sej v Sloveniji gradimo hiše na poljih... pa se noben ne spotika ob to? Poleti pa vsi radi poležavajo na pognojenih travnikih in sprehajajo kužke...
Sicer se pa travnikov ne gnoji kar na uč, vsaj agronomi tega ne delajo.
http://lj.kgzs.si/Portals/1/2014%20-%20...
Na strminah sem jaz vsekakor za pašao s primerno gostoto.
Noja sej v Sloveniji gradimo hiše na poljih... pa se noben ne spotika ob to? Poleti pa vsi radi poležavajo na pognojenih travnikih in sprehajajo kužke...
Sicer se pa travnikov ne gnoji kar na uč, vsaj agronomi tega ne delajo.
http://lj.kgzs.si/Portals/1/2014%20-%20...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: adelges ()
tikitoki ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prodaja "za 100 let" (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11596 (9346) | Heavy |
» | Praznjenje greznic na vasi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19463 (15787) | noraguta |
» | Kurjenje v vasiOddelek: Loža | 7302 (4443) | noraguta |