Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi

caszafuckoff ::
caszafuckoff je izjavil:
Ne vem, ali je kdo kdaj prijavljal NLB varčevalni račun, kot finančni račun na FURS?
.
Slovenske račune ni treba prijavljat na FURS, tuje pač.
Jaz sem instant savings prijavil, ker baje da od viška glava ne boli.
IBAN(e) moraš prijaviti in to je vse. Instant savings je tukaj samo podstoritev in ti z njo ni treba početi ničesar,
moraš pa prijaviti pri dohodnini, če dobiš iz naslova obresti več kot tisočaka.
Čudovita počitniška usklajenost skrajno desničarskih trolov, začele so se
počitnice, in na forum pridejo ob isti uri, iz njega izginejo ob isti uri,
človek, bi misli, da tudi spijo v istem šotoru, z isto ženo ;) /s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caszafuckoff ()

@krepelce, nisi prebral te teme, tako kot nam to zagotavljaš.
Res je, nisem prebral 200+ strani. Ima bolj smisel https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK... prebrati, je krajše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caszafuckoff ()

Mimogrede, že prijava IBANa je samo zato, da lahko FURS preverja, ali jim banke pošljejo vse podatke, dejansko ne
rabijo IBANa, ker mora banka vse tvoje podatke vsako leto javiti na FURS sama od sebe.
rabijo IBANa, ker mora banka vse tvoje podatke vsako leto javiti na FURS sama od sebe.
Legon ::
caszafuckoff je izjavil:
@krepelce, nisi prebral te teme, tako kot nam to zagotavljaš.
Res je, nisem prebral 200+ strani. Ima bolj smisel https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK... prebrati, je krajše.
Zdaj razumem zakaj si se prisel smesit v temo.
Lahko pa nas razsvetlis kje tocno zakon govori o tem, da treba prijavljat IBANe. Tolk, da se nevednezi, ki prijavljamo placilne racune ustrezno izobrazimo.
Pa da ti ubijem se zadnjo mozgansko celico: A to ves da ima instant savings racun na N26 svoj IBAN, ki ni enak glavnemu racunu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Jakkob ::
Lahko nanj kaj nakazes ali iz njega placas? Ne mores. Eni ste res bolj papezki od papeza.
Prijavite vse ravno zato ker se ne spoznate na zadeve. Nic narobe, ne pa ucit krive vere ostalih.
Prijavite vse ravno zato ker se ne spoznate na zadeve. Nic narobe, ne pa ucit krive vere ostalih.
Legon ::
Lahko nanj kaj nakazes ali iz njega placas? Ne mores. Eni ste res bolj papezki od papeza.
Eni pa funkcialno nepismeni in niste sposobni prebrat vec kot tri besede.
A sem kje karkoli govoril o tem da moras issant saving prijavit?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
mario885 ::
Pozdrav!
Se opravičujem, če je že bilo omenjeno, ampak na zadnjih 50 straneh nisem našel nič.
NLB s prvim avgustom spet dviguje stroške, jaz pa si tega poleg obveznega prispevka za dolgotrajno oskrbo kot delovno nezmožen invalid, ki mu ne pripada nič iz javnih sredstev, res več ne morem privoščiti in sem zato začel gledati brezplačne spletne banke. Obstoječi NLB račun bi zaprl in imel N26 kot edini račun.
Zanima me nekaj stvari:
- Delajo ČŽŠ‑ji? V ocenah na Google Play sem videl, da zaradi tega nekateri ne morejo potrditi domačega naslova, pri vpisu brez kljukic pa javi neobstoječ kraj.
- Kako je z dokazovanjem izvora denarja? Vsak zadnji teden v mesecu dobim od družine 150eur za zavarovanje in telefonsko naročnino in ne vem, kako bi to sploh dokazoval. Pri NLB je nakazatelj predložil izpiske in plačilne liste, tukaj pa je vse iz tujine. Občasno dobim tudi kakšnih 10eur od anket. Po internetu je ogromno zgodb o blokiranju in zapiranju N26 računov, kjer ljudi sploh niso vprašali za dokaze.
- Ali je treba FURSu prijaviti vse obresti ali samo tiste nad 1000 €? Na računu ne bo nikoli več kot nekaj sto evrov.
Vem, da bi mi verjetno bolj ustrezal kakšen digitalni račun pri naših bankah ali Sparkasse Fit račun, ampak teh poslovalnic v moji regiji ni. NLB digitalnega paketa tudi ne morem dobiti, ker sem že njihov komitent. Hvala za odgovore.
Se opravičujem, če je že bilo omenjeno, ampak na zadnjih 50 straneh nisem našel nič.
NLB s prvim avgustom spet dviguje stroške, jaz pa si tega poleg obveznega prispevka za dolgotrajno oskrbo kot delovno nezmožen invalid, ki mu ne pripada nič iz javnih sredstev, res več ne morem privoščiti in sem zato začel gledati brezplačne spletne banke. Obstoječi NLB račun bi zaprl in imel N26 kot edini račun.
Zanima me nekaj stvari:
- Delajo ČŽŠ‑ji? V ocenah na Google Play sem videl, da zaradi tega nekateri ne morejo potrditi domačega naslova, pri vpisu brez kljukic pa javi neobstoječ kraj.
- Kako je z dokazovanjem izvora denarja? Vsak zadnji teden v mesecu dobim od družine 150eur za zavarovanje in telefonsko naročnino in ne vem, kako bi to sploh dokazoval. Pri NLB je nakazatelj predložil izpiske in plačilne liste, tukaj pa je vse iz tujine. Občasno dobim tudi kakšnih 10eur od anket. Po internetu je ogromno zgodb o blokiranju in zapiranju N26 računov, kjer ljudi sploh niso vprašali za dokaze.
- Ali je treba FURSu prijaviti vse obresti ali samo tiste nad 1000 €? Na računu ne bo nikoli več kot nekaj sto evrov.
Vem, da bi mi verjetno bolj ustrezal kakšen digitalni račun pri naših bankah ali Sparkasse Fit račun, ampak teh poslovalnic v moji regiji ni. NLB digitalnega paketa tudi ne morem dobiti, ker sem že njihov komitent. Hvala za odgovore.
mario885 ::
Za 150 evrov te ne bo nihče nič vprašal.
Pri NLB so me zaradi 54. in 55. člena ZPPDFT‑2 v zadnjih petih letih dvakrat pozvali, naj z osebnimi dokumenti in dokazili pridem v poslovalnico, zatem pa je moral priti še tisti, ki mi že 10 let nakazuje. Ne bi rad ostal še brez te malenkosti, ki jo imam.
velikBrokoli ::
Jaz imam Č v naslovu in mi deluje.
Ne vem kako je z izvorom denarja, boš pač dokazoval kot pri NLBju...
Na FURS prijaviš obresti samo takrat, ko te presežejo 1000eur.
Ne vem kako je z izvorom denarja, boš pač dokazoval kot pri NLBju...
Na FURS prijaviš obresti samo takrat, ko te presežejo 1000eur.
predi ::
@mario885, NLB ni podražil NLB Osnovnega paketnega računa oz. po novem Osnovnega plačilnega računa. To je tisti, ki ga dobiš, če sploh nočeš paketa (3,39€ mesečno za vodenje + vsaka storitev posebej, recimo plačilo položnic). Podražil pa je pakete. Povem za vsak slučaj, ker je mene tudi razjezila ta sprememba pogojev, potem pa sem videl, da me ne zadeva.
enavlaka ::
Pozdrav!
Zanima me nekaj stvari:
- Ali je treba FURSu prijaviti vse obresti ali samo tiste nad 1000 EUR? Na računu ne bo nikoli več kot nekaj sto evrov.
NLB ima stalno take fore. Mislim, da je to zato, ker so pod drobnogledom zaradi pranja denarja in potem morajo plasirati svoje aktivnosti na vse komitente.
Ko so mi to prvič naredili, pa je bil račun samo za varčevanje sem vse skupaj pri njih zaprl. Očitno jih ni izučilo, kasneje pa so poslovalnico zaprli.
Tudi delavska hranilnica ni nedolžna in zelo radi dvigujejo stroške, računanje za spletno banko, transakcije itd. Kot invalid imaš pri njih neko možnost cenejšega računa za 5EUR mesečno.
N26 šumniki delujejo, vendar so transakcije po ameriških črkah, kjer šumnikov ni.
Če prejemaš transakcije od družine, bolje, da uredijo oz. urediš direktno bremenitev na njih. Enako za telefon in čim manj, da gre preko papirjev.
Sparkasse in podobni so še vedno popolnoma zaostali, ko pride do spletnih bank. Vsake toliko bodo zahtevali obisk v poslovalnici, četudi se gre za preverjanje podatkov, kar ti, kot invalidu verjetno ni prijetno, saj zahteva izjemen napor za brezvezno birokracijo.
Če si prejemnik DSP, postani tudi prostovoljec in ti država nakaže par fičnikov več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()
BuDi79 ::
Ko so mi to prvič naredili, pa je bil račun samo za varčevanje sem vse skupaj pri njih zaprl. Očitno jih ni izučilo, kasneje pa so poslovalnico zaprli.Dobro si jih, zdaj pa imajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
deepsick ::
Ene neobanke so tako svinjske, da še saveback/cashback omejujejo na neke zanikrne zneske, presneti kapitalisti!!!!111enaenaena
predi ::
@mario885, NLB ni podražil NLB Osnovnega paketnega računa oz. po novem Osnovnega plačilnega računa. To je tisti, ki ga dobiš, če sploh nočeš paketa (3,39€ mesečno za vodenje + vsaka storitev posebej, recimo plačilo položnic). Podražil pa je pakete. Povem za vsak slučaj, ker je mene tudi razjezila ta sprememba pogojev, potem pa sem videl, da me ne zadeva.V mislih sem imel Osnovni račun. Očitno je Osnovni paketni račun nekaj drugega. V glavnem, še vedno imaš opcijo ostati pri NLB in znižati stroške kolikor je to mogoče, hkrati pa odpreti N26 in enkrat na mesec nakazati tja (0,40€ vsakič). Nakazila med računi na enako ime ne bodo problematična, izvor sredstev dokazuješ tako kot do sedaj, če bi bilo potrebno. Za ankete si moral dati davčno, to je že porihtano.
Tudi N26 sledi podobni zakonodaji kot NLB in ni izključeno, da bi se podobnim pozivom pri njih izognil.
Sam imam NLB Osnovni račun in N26 na tak način. Sem pa moral takrat, ko so uvajali pakete kar težiti, da so mi to uredili, ker itak da so to možnost skrivali.
Če imaš NLB račun si eno podražitev stran od minusa. Vemo pa kako radi naši operaterji in bankirji radi dražijo storitve, dvige iz bankomatov, transakcije itd. Da ne omenjamo še vohljanje SISIbona in Slovenske Banke po računu. Občasno pa še parlamentarnih alternativcev, ko kar serijsko pobirajo podatke iz računov, menda za statistiko in je potem to vse ok. 
N26 je stabilna ves ta čas in ne teži.
N26 je stabilna ves ta čas in ne teži.
FireSnake ::
N26 bo uvedla provizijo pri trgovanju.
Ta del ne bo več čisto zastonj.
Ta del ne bo več čisto zastonj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Alfa Dog ::
Včeraj sem hotel odpovedat Metal paket na N26, pa so mi podarili še 2 meseca brezplačno, da si bi mogoče premislil.
Najbrž si ne bom
Najbrž si ne bom
Če nimaš 10 jurjev gor se ti ne splača. Več obresti ne pokrije mesečnih stroškov.
Tako ali tako pa so na navadnem spustili stroške instant transakcij, tako, da ni niti potrebe.
Tako ali tako pa so na navadnem spustili stroške instant transakcij, tako, da ni niti potrebe.
c3p0 ::
Jaz imam del gotovine parkirane tam in mi metal dela na koncu plus, boljše kot da gnije na naših bankah.
FireSnake ::
Če nimaš 10 jurjev gor se ti ne splača. Več obresti ne pokrije mesečnih stroškov.
Metal nimaš zaradi obresti ampak zaradi drugih ugodnosti.
Če veliko potuješ je nekaj takega skoraj nuja.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
No jaz sem ga imel samo zaradi obresti na savings accountu, sedaj pa te potrebe ni več.
S cashbackom sem dobil nazaj mogoče 10€ v celem letu, res pa da ne delam tega načrtno.
S cashbackom sem dobil nazaj mogoče 10€ v celem letu, res pa da ne delam tega načrtno.
Utk ::
A ni vseeno ali plačuješ z eno ali drugo kartico, zakaj ne bi s tisto s katero dobiš nek drobiž nazaj?
A ni tako da velja cashback samo za enterprise kartico?
Jaz sem dobil cashback na mojo navadno kartico samo za plačila v tujih valutah (USD, CNY).
Jaz sem dobil cashback na mojo navadno kartico samo za plačila v tujih valutah (USD, CNY).
Personal N26 Metal Cashback Rules
Foreign spend only: 1% back on qualifying card purchases.
Geographic limit: Applies strictly outside the EEA, United Kingdom, and Switzerland.Duration cap: Active for up to 12 months (promotional or specific terms dependent).
No local cashback: Unlike the Business Metal account (which gives permanent 0.5% on all local purchases), the personal Metal plan has no ongoing domestic cashback.
A jaz kaj ne razumem?
Foreign spend only: 1% back on qualifying card purchases.
Geographic limit: Applies strictly outside the EEA, United Kingdom, and Switzerland.Duration cap: Active for up to 12 months (promotional or specific terms dependent).
No local cashback: Unlike the Business Metal account (which gives permanent 0.5% on all local purchases), the personal Metal plan has no ongoing domestic cashback.
A jaz kaj ne razumem?
Utk ::
Jaz imam sicer bussines, ampak en kolega nima, in tudi dobiva, oz je dobival. Morda ni več tega.
Imava oba z ženo metal personal pa nič ne dobivava (razen za plačila v tujih valutah, kot sem napisal)