Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
velikBrokoli ::
Je potrebno prijaviti obresti iz varčevalnega računa (tudi če so manj kot 1000€)?
Vedno je treba prijaviti...
Če jih je manj kot 1000 EUR, pač ne bo davka...
Ne nabijaj, pod 1000€ obresti ni treba ničesar prijavljati. Prisežem, da ti v vseh temah na slotechu zavajaš in podajaš napačne informacije.
V-i-p ::
Je potrebno prijaviti obresti iz varčevalnega računa (tudi če so manj kot 1000EUR)?
Bla, bla, bla: "Obresti, izplačane v bankah in hranilnicah v Sloveniji ali EU, so obdavčene le nad 1.000 EUR."
Je potrebno prijaviti obresti iz varčevalnega računa (tudi če so manj kot 1000EUR)?
Bla, bla, bla: "Napovedi ni treba vložiti davčnemu zavezancu rezidentu, čigar skupni znesek obresti ne presega zneska, določenega z zakonom, ki ureja dohodnino. Ta znesek znaša 1.000 EUR."
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
fopi ::
Končno so pri N26 poslali izpis obresti, ki si ga naročil sredi februarja. Pa še ta ni točen. Ne vem kaj so čarali, ampak ni enak kot če si naredil izpis obresti od 1.1.2025 do 31.13.2025 (ali ročno vse računal).
Kaj bo sedaj upošteval FURS, napačen podatek od N26 ali kar si dejansko prijavil. Res, šalabajzarji pri N26.
Kaj bo sedaj upošteval FURS, napačen podatek od N26 ali kar si dejansko prijavil. Res, šalabajzarji pri N26.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
Boone ::
Končno so pri N26 poslali izpis obresti, ki si ga naročil sredi februarja. Pa še ta ni točen. Ne vem kaj so čarali, ampak ni enak kot če si naredil izpis obresti od 1.1.2025 do 31.13.2025 (ali ročno vse računal).
Baje zato, ker je pri nemcih pomembno za katero obdobje so obresti, pri nas pa kdaj so izplačane. Obresti za december 2025 nemci prijavljajo za leto 2025, pri nas pa za leto 2026, ker so izplačane 1.1.2026.
bastadu ::
Meni v Statement of Fees za 2025 pod zaslužene obresti piše 'Interest not applicable', pa so mi v 2025 sigurno bile izplačane obresti vsaj od januarja-marca, potem se pa vse skupaj prestavil na TR ... Še kdo s to težavo?
vke4XC ::
Ko se N26 app updata, samo mene heca, da moram ponovno geslo poiskati in vpisati in šele potem ponovno aktivirati biometrijo ali je to by design? Nobeno od teh, vključno s PEBKAC, ni izključeno, kar se tiče m ne - mislim pa, da to res dela samo N26, je malo tečno.
Skoraj tako zoprni so, kot tisti upravičeno odsvetovan etoro broker, ki za nek nakazan relativen drobiž zahtevajo (!) dokumentacijo o izdani virtualni (!) kartici, ker kakor da nimajo že vse dokumentacije tam.
Skoraj tako zoprni so, kot tisti upravičeno odsvetovan etoro broker, ki za nek nakazan relativen drobiž zahtevajo (!) dokumentacijo o izdani virtualni (!) kartici, ker kakor da nimajo že vse dokumentacije tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
Dennis88 ::
Ko se N26 app updata, samo mene heca, da moram ponovno geslo poiskati in vpisati in šele potem ponovno aktivirati biometrijo ali je to by design? Nobeno od teh, vključno s PEBKAC, ni izključeno, kar se tiče m ne - mislim pa, da to res dela samo N26, je malo tečno.
Včasih se mi je zgodilo ja.
predi ::
Ko se N26 app updata, samo mene heca, da moram ponovno geslo poiskati in vpisati in šele potem ponovno aktivirati biometrijo ali je to by design? Nobeno od teh, vključno s PEBKAC, ni izključeno, kar se tiče m ne - mislim pa, da to res dela samo N26, je malo tečno.Čisto po naključju se je meni to zgodilo v ponedeljek. Ampak sem čez vikend menjal zaščitno steklo na telefonu in potem odstranil in na novo dodal prstne odtise. Nekateri drugi appi (khm, NLB) se niso sekirali glede tega.
valdo ::
Ali se v app-u, kje lahko vidi menjalno razmerje USD - EUR
preden je transakcija opravljena - plačana
preden je transakcija opravljena - plačana
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: valdo ()