Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
JazianG ::
Razen če ti bajto odnese plaz/voda.
Pol je pa fino imet malo bolj socialno državo.
V normalnih državah so temu namenjena zavarovanja. Ja tudi pri nas lahko zavaruješ na novo vrednost za poplave, le agenti tega običajno ne ponujajo in v tipičnih paketih tega ni. Pa ni ne vem kako drago.
predi ::
Heh. Moja je bila med tistimi stotimi, ki so bili izžrebani v N26 nagradni igri, ki je zdaj potekala nekaj časa. Celih 85€ v plusu.
delavec44 ::
Razen če ti bajto odnese plaz/voda.
Pol je pa fino imet malo bolj socialno državo.
V normalnih državah so temu namenjena zavarovanja. Ja tudi pri nas lahko zavaruješ na novo vrednost za poplave, le agenti tega običajno ne ponujajo in v tipičnih paketih tega ni. Pa ni ne vem kako drago.
V normalnih državah ne gradiš na ogroženem območju.
Ne rečem za potres ajde, ampak poplava in plaz. Pa tudi pri potresu ne bi dal nič, če ni bilo protipotresno grajeno in se ve, da je območje močneje seizmično aktivno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
velikBrokoli ::
Zna to narediti na isti napravi? Če ne, hitreje skopiram sklic iz upn na mailu sam.
Ima 'import image' ampak računi pridejo navadno v pdf obliki... če ne gledaš na drugem/večjem ekranu, bo verjetno lažje skopirat sklic upn.
Screenshotas in odpres n26 app in importas. Par sekund dela, jaz to res pogresam pri Revolutu, ker je zelo priorocno
bastadu ::
Zopet odprta akcija Friend refferal, nagrada je sedaj 70€, če kdo želi brezplačno odpreti N26 račun, pošlji mi ZS, 50% nagrade vrnem na trr ob prejemu le te ... Račun mora biti odprt med 23.12.-31.12.2024 ...
pygmalion ::
https://n26.com/en-eu/google-pay
Če prav vidim, iz Eurozone manjkajo samo Luksemburg, Slovenija in Hrvaška. Zakaj?
Jaz vsake toliko pošljem email s to pripombo/predlogom... Pa tudi na Facebooku jih včasih mal napadem na to temo... Morda se bo kaj premaknilo, če bomo mal bolj sitni in pokazali, da si to res želimo...
Sem jim pisal na customer support, pa so mi rekli, da podam predlog na Share Your Ideas. Naredil danes.
Malo strašljivo je bilo brati, ko ste nekateri omenjali, da je N26 zamrznil račune.
Ali je torej N26 primeren za uporabo kot "navadni" račun, na katerega dobivaš plačo in s katerega plačuješ položnice in vsakodnevne stroške?
Ali se lahko pride do problema, če zapreš obstoječ slovenski račun in preneseš tamkajšnji denar na N26?
Ali je torej N26 primeren za uporabo kot "navadni" račun, na katerega dobivaš plačo in s katerega plačuješ položnice in vsakodnevne stroške?
Ali se lahko pride do problema, če zapreš obstoječ slovenski račun in preneseš tamkajšnji denar na N26?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pygmalion ()
matobeli ::
N26 je zelo primerna za vsakdanji račun. A bi mel ravno prihranke v gotovini gor... niti ne. So boljše opcije.
MPM ::
https://n26.com/en-eu/google-pay
Če prav vidim, iz Eurozone manjkajo samo Luksemburg, Slovenija in Hrvaška. Zakaj?
Jaz vsake toliko pošljem email s to pripombo/predlogom... Pa tudi na Facebooku jih včasih mal napadem na to temo... Morda se bo kaj premaknilo, če bomo mal bolj sitni in pokazali, da si to res želimo...
Sem jim pisal na customer support, pa so mi rekli, da podam predlog na Share Your Ideas. Naredil danes.
Jaz pa danes :) Mogoče če nas bo dost takih...
dev ::
Sem poslal, mogoče se bo kaj premaknilo, če nas bo dovolj poslalo.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
PINki ::
Jaz sem 25.12. Moneybeamal na novi acc 80€, ki so bili tudi zapravljeni (amazon nakup). Zaenkrat še čakam bonus.Ali je kdo koristil akcijo za 80€ nagrade za friend referral? Jaz sem pred 30.11. priporočil enega, ki se je pravočasno prijavil, včeraj pa je naredil 1. transakcijo za 80€+ pa pri sebi ne vidim nobene razlike, še vedno mi na prvi strani pod Friends referred kaže 0.
Odgovarjam na svoje vprašanje: pravkar dobil referral bonus, tako da ca. 2 dni od transakcije je trajalo ... zgleda mora to nekdo na roke poklikat ...
i53470 ::
Jaz sem 25.12. Moneybeamal na novi acc 80€, ki so bili tudi zapravljeni (amazon nakup). Zaenkrat še čakam bonus.Ali je kdo koristil akcijo za 80€ nagrade za friend referral? Jaz sem pred 30.11. priporočil enega, ki se je pravočasno prijavil, včeraj pa je naredil 1. transakcijo za 80€+ pa pri sebi ne vidim nobene razlike, še vedno mi na prvi strani pod Friends referred kaže 0.
Odgovarjam na svoje vprašanje: pravkar dobil referral bonus, tako da ca. 2 dni od transakcije je trajalo ... zgleda mora to nekdo na roke poklikat ...
A ti tudi dobiš bonus, čeprav na novo odpreš račun ali samo tisti, ki priporoči?
Zaprl slovenski račun, vsa sredstva prenesena na N26 račun, odprt pred tremi leti, nič blokirano.
Ne gre se toliko za prihranek 100€ za stroške banke, ampak predvsem, da sta aplikacija in spletna stran mnogo enostavnejša za uporabo. Ne rabim prepisovati šest- in osemmestnih števil pri vsaki prijavi in pri vsakem potrjevanju plačil, ni raznih skritih stroškov, enostavno poiščem neko plačilo par let nazaj, boljša preglednost po mesecih, CSV izvoz... Mogoče bom pogrešal samo trajnike.
Torej, kaj so boljše opcije? N26 sicer sam ponuja 1.3% obresti, kar je itak neprimerno boljše kot obresti na slovenskem računu.
Ne gre se toliko za prihranek 100€ za stroške banke, ampak predvsem, da sta aplikacija in spletna stran mnogo enostavnejša za uporabo. Ne rabim prepisovati šest- in osemmestnih števil pri vsaki prijavi in pri vsakem potrjevanju plačil, ni raznih skritih stroškov, enostavno poiščem neko plačilo par let nazaj, boljša preglednost po mesecih, CSV izvoz... Mogoče bom pogrešal samo trajnike.
N26 je zelo primerna za vsakdanji račun. A bi mel ravno prihranke v gotovini gor... niti ne. So boljše opcije.
Torej, kaj so boljše opcije? N26 sicer sam ponuja 1.3% obresti, kar je itak neprimerno boljše kot obresti na slovenskem računu.
matobeli ::
No, če imaš prihranke v denarju je N26 čist dobra izbira, mislil sem bolj na to da je smiselno varčevat na druge načine z višji donosi, vlaganje v sklade, kripto, zlato, stare avtomobile...
Kosek1 ::
shm ::
Mogoče bom pogrešal samo trajnike.
Direktne obremenitve so pri n26 brezplačne.
N26 podpira tudi direktne bremenitve, ampak se moraš ponavad najprej ukvarjat s slovenskimi podjetji, ki imajo večinoma še vedno take obrazce:
Sej se da vse zment, če ne prej pa ko zakone citiraš.
PARTyZAN ::
Za direktne obremenitve s takšnimi obrazci se je po mojih izkušnjah še vedno dalo zmenit po e-mailu da so uredili.
Mogoče bom pogrešal samo trajnike.
Direktne obremenitve so pri n26 brezplačne.
N26 podpira tudi direktne bremenitve, ampak se moraš ponavad najprej ukvarjat s slovenskimi podjetji, ki imajo večinoma še vedno take obrazce:
Sej se da vse zment, če ne prej pa ko zakone citiraš.
Številko računa vpišeš zraven.
youPlonker ::
Imam N26 Metal. Rad bi pricel z investiranjem:
1. ETFjev mi trenutno v appu ne prikaze, sklepam da za Slovenijo se niso na voljo - drzi?
2. Se cenovno splaca trejdati delnice preko N26 v primerjavi s preostalimi fintech storitvami? Prvih 15 trejdov imam zastonj (boniteta N26 Metal). Res bi rad trejdal preko N26, ker mi je app najbolj razumljiv in pri srcu; sicer pa imam tudi Revolut, IBKR & TR - ampak se nisem imel casa poglabljati v njih...
3. Je ze kdo delal export stocks trejdov v N26 za napoved za odmero dohodnine? Je stvar "simpl"?
4. Ce ima kdo se kakrsnekoli druge izkusnje oz. opozorila pri trejdanju preko N26, lepo prosim ce se razpises :)
Hvala
1. ETFjev mi trenutno v appu ne prikaze, sklepam da za Slovenijo se niso na voljo - drzi?
2. Se cenovno splaca trejdati delnice preko N26 v primerjavi s preostalimi fintech storitvami? Prvih 15 trejdov imam zastonj (boniteta N26 Metal). Res bi rad trejdal preko N26, ker mi je app najbolj razumljiv in pri srcu; sicer pa imam tudi Revolut, IBKR & TR - ampak se nisem imel casa poglabljati v njih...
3. Je ze kdo delal export stocks trejdov v N26 za napoved za odmero dohodnine? Je stvar "simpl"?
4. Ce ima kdo se kakrsnekoli druge izkusnje oz. opozorila pri trejdanju preko N26, lepo prosim ce se razpises :)
Hvala
CaqKa ::
V tem času bi se bilo dobro organizirati s somišljeniki, pritisniti na oblastnike, da se sprejme kaka zakonodaja, ki bi bankam nalagala odprtje TR za potrebe nakazila plače, pokojnine, socialne.
Cena teh osnovnih storitev bi morala biti regulirana za vse banke v SI.
Do sedaj prvič vidim somišljenika pri tem :)
BuDi79 ::
Ne, komunistov vas je velik.
V... zakonodaja, ki bi bankam nalagala ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
CaqKa ::
car iz česa ven ti potegneš ven da sem komunist.
A na kraj pameti ti ne pride, da je država uzakonila, da MORAŠ plačo dobivati na trr in da je s tem oskrbela posel vsem bankam.
Legon ::
V tem času bi se bilo dobro organizirati s somišljeniki, pritisniti na oblastnike, da se sprejme kaka zakonodaja, ki bi bankam nalagala odprtje TR za potrebe nakazila plače, pokojnine, socialne.
Pri necem kar ze vsaj 10 let obstaja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
MrStein ::
Sem čakal, ali bo kdo to omenil.
PS: Ceno ima tudi določeno?
PS: Ceno ima tudi določeno?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
GupeM ::
Seveda. Največ 4,90 eur na mesec. Za socialce pa največ 1,47 eur.
https://www.bsi.si/mediji/1487/v-banki-...
https://www.bsi.si/mediji/1487/v-banki-...
Ales ::
To že obstaja.
Imenuje se Osnovni plačilni račun.
Saj je.
Kot drugo bi banka morala omogočati uporabo spletnega bančništva, ki ne zahteva menjavo telefona na dve leti.Tole si si izmislil, nobena banka ne zahteva menjave telefona na dve leti.
Ali pa naj omogočijo izplačilo dohodkov v gotovini, zakonsko.
Kakor rečeno, obstaja Osnovni plačilni račun, s katerim lahko med ostalim tudi dviguješ gotovino.
Niti ene strani nazaj folk ni sposoben prebrat...
V TR temi smo rekli da ne. Če je na izpisku 1.1.2025 daš v 2025.
Izpisek omenjam zato, ker ene slo banke izplačajo 3.1. na izpisek dajo pa 31.12.
Izpisek omenjam zato, ker ene slo banke izplačajo 3.1. na izpisek dajo pa 31.12.
Zgodovina sprememb…
anketar ::
v appu piše payout 1.1.2025
a se pošiljajo tud izpiski al je dovolj payout skrinšoti?
a se pošiljajo tud izpiski al je dovolj payout skrinšoti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: anketar ()
Mogoče priloga sploh ni obvezna, če si itak izmenjujejo podatke.
Drugače pa večina piše da da zraven pdf. Na TR imaš tudi ločene pdf-e samo mesečnih pripisov obresti, tako da jaz bom dal tam to namesto celega izpiska. Ne vem kako je na n26.
Drugače pa večina piše da da zraven pdf. Na TR imaš tudi ločene pdf-e samo mesečnih pripisov obresti, tako da jaz bom dal tam to namesto celega izpiska. Ne vem kako je na n26.
velikBrokoli ::
Zanimivo, jaz na to nisem pomislil, sem mislil, da se gleda obdobje akumuliranja obresti, ampak imate najbrž prav.
@anketar, počakaj do 15.01., ko bo na N26 web appu na voljo report za celotno leto 2024, ki ti ga potem pošljejo v secure inbox. Vsaj mislim, da je to to (Statement of Fees). Edino tam sem našel obresti sploh navedene.
111111111111 ::
N26 omogoča sedaj instant transfer for free.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
amacar ::
Obresti so lepo navedene v savings racunu, ampak samo po mesecih.
Ja smo ze parkrat napisali lep cas nazaj.
111111111111 je izjavil:
N26 omogoča sedaj instant transfer for free.
Ja smo ze parkrat napisali lep cas nazaj.
Treba je biti seznanjen tudi s tem (nisi?), da morajo slovenske banke vsem komitentom, ki so dobili obresti od depozitov, poslati obvestilo o obrestih v letu npr. 2024. Ta znesek je edini merodajen in ga zgolj vpišeš kar direktno v edavkih. Nič filozofiranja )kot zgoraj) in prepričavanja slo-techovcev. Če je znesek vseh obresti pod 1.000 EUR, ne storiš nič. Uživaš v prepričanju, da si nekaj zaslužil, čeprav je morda inflacija večja, kot si dobil obresti.
Treba je biti seznanjen tudi s tem (nisi?), da morajo slovenske banke vsem komitentom, ki so dobili obresti od depozitov, poslati obvestilo o obrestih v letu npr. 2024. Ta znesek je edini merodajen in ga zgolj vpišeš kar direktno v edavkih. Nič filozofiranja )kot zgoraj) in prepričavanja slo-techovcev. Če je znesek vseh obresti pod 1.000 EUR, ne storiš nič. Uživaš v prepričanju, da si nekaj zaslužil, čeprav je morda inflacija večja, kot si dobil obresti.
In kaj ima to veze s tem kar sem napisal? Če že govorimo o nepotrebnem filozofiranju.
Pri meni je slo banka zaradi svoje napake tako obvestilo že popravljala. Vsekakor je dobro, da si tudi sam preračunaš.
Zgodovina sprememb…
Rok64 ::
Pozdravljeni rabim pomoč na banki N26 lahko v ZS
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: tisto jutro ()
Z veseljem sporočam, da je prehod na N26 uspel, denar s starega TRR je prenešen brez problema, plača je že sedla na TRR.
V moji službi (javna ustanova) sicer morajo na tuje TRR nakazovati ročno. Ne razumem, kako te stvari niso že sistemsko urejene. Glede na to, koliko so neobanke bolj ugodne, pričakujem, da bo slovenskih uporabnikov še bistveno več.
V moji službi (javna ustanova) sicer morajo na tuje TRR nakazovati ročno. Ne razumem, kako te stvari niso že sistemsko urejene. Glede na to, koliko so neobanke bolj ugodne, pričakujem, da bo slovenskih uporabnikov še bistveno več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pygmalion ()
@anketar, počakaj do 15.01., ko bo na N26 web appu na voljo report za celotno leto 2024, ki ti ga potem pošljejo v secure inbox. Vsaj mislim, da je to to (Statement of Fees). Edino tam sem našel obresti sploh navedene.Meni je datum za ta report skočil v prihodnost in je zdaj 22.01. Karkoli.
NuMaN ::
A potemtakem pričakuješ, da bo "vse uredila nevidna roka trga" ?
Saj bi bilo bolje, da regulacije ne bi bile potrebne. Mogoče v kakem vzporednem vesolju.
fopi ::
A se mora za tuje banke kaj poročati za obresti, če je vse skupaj (slovenske in tuje) manj kot 1000 EUR?
Kodrnusa ::
A se mora za tuje banke kaj poročati za obresti, če je vse skupaj (slovenske in tuje) manj kot 1000 EUR?
Pod 1000EUR ne, nad 1000EUR da.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodrnusa ()