Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
predi ::
Če greste na N26 web appu na Downloads, potem pa dol do "Statement of fees" in uporabite gumb "2024 PDF", se tudi pri vas nič ne zgodi?
velikBrokoli ::
Imam enak problem. Nekaj jim ne gre s temi statementi, sem si dal še en opomnik čez 1 teden, najbrž bodo do takrat že pogruntali...
Tomas 33 ::
Sem probal preko spleta, pa podobno.
Sicer sem dobil sporočilo za download pdf-a, samo kaj ko mi je preneslo za leto 2020
Sicer sem dobil sporočilo za download pdf-a, samo kaj ko mi je preneslo za leto 2020
FYI,
Thank you for contacting N26. This is Jasmine, I would be more than happy to assist you and I will definitely help you with that.Ne dela samo gumb za 2024.
I have spoken with the senior team and they have confirmed that there is a technical issue that needs to be resolved. According to their update, the "Statement of fees" should become available towards the end of January.
Please accept my apologies for any inconvenience this may have caused, and I will keep you updated on any further developments.
Please don’t hesitate to ask if there’s anything I can do to help.
Zdaj so datum za Statement of fees premaknili kar za dva tedna na 12.02. Niso resni. Jaz jih ne bom čakal in bom na FURS poslal mesečna poročila za Instant savings account. Nazadnje se bo itak izkazalo, da Statement of fees ne zadošča za poročanje.
Tomas 33 ::
Jaz sem zložil skupaj tretje strani iz mesečnih poročil (obresti, davki), pa zložil v en pdf in oddal kot prilogo.
Če bo FURS hotel kaj več, pa takrat.
Če bo FURS hotel kaj več, pa takrat.
velikBrokoli ::
Alfa Dog ::
Jaz sem jim pisal na support da rabim letno poročilo zaradi poročanja davkariji, pa so mi ga v roku pol ure pripravili in poslali v inbox v appu.
Pa saj je čas do vključno 28.2. Kam hitite?Sam imam rad te stvari urejene vnaprej. Ne tik pred zdajci. Omenjeni dokument ne bo pripravljen do konca februarja. Če zadeve niso odpravili v enem mesecu, je tudi v dveh ne bodo. Itak ni jasno ali je v njem naveden znesek, ki ga pričakuje FURS.
Drugače pa lahko priloge h vlogam preko eDavkov dodajaš tudi naknadno.
Včeraj sem izpolnjeval to vlogo preko appa na Androidu. Odsvetujem po tej poti. Dokument z navodili se sploh ne ujema s prikazanim vmesnikom - verjetno je namenjen pisni vlogi. Omenja recimo neke stolpce, ki jih na GUI-ju sploh ni. Nasploh je zelo skop pri opisu. Vmesnik sicer za vsak sklop ponuja pomoč v obliki gumba z vprašajem. Ampak je treba pazit, da potem ne stisneš "X-a" namesto "<--", ker ti gre na ta način vse v maloro. Osnutka vloge ne moreš shraniti (imaš samo gumb za oddajo vloge). Navodila v pomoči prek vmesnika so zelo podrobna, včasih pa trdijo diametralno nasprotno od tistega, kar pravi dokument z navodili za izpolnjevanje. Par stvari na vmesniku sploh ni vidnih, recimo ime priloge sem tapkal na slepo, tudi imena uploadanega dokumenta potem ne vidiš v celoti. Če tapneš nanj, da bi ga potegnil dol, vrže ven error. Pa enkrat mi je ob tapu na "<--" iz pomoči vrglo ven "Web page not available, net::ERR_CACHE_MISS". K sreči je "ročni nazaj" delal in mi ni bilo treba izpolnjevat vsega še tretjič. Pa vrže ti ven opozorila pri oddaji, kljub temu, da se držiš zapisanega v pomoči.
Najbolj mi gre na živce, ko mi nekdo grozi, da je treba vse izpolnit pravilno in to v prvo, ker druge šanse ni, kot v nekem gestapo centru, potem pa se dogajajo take stvari kot opisano zgoraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()
jinzo ::
Sicer nevem kdo ti grozi, da more bit vse pravilno in to v prvo, kot v gestapu. Jaz sicer tega še letos nisem oddajal, ampak kar dost stvari oddajam na edavkih in morem rečt da mam ravno diametralno nasprotne izkušnje. Večino zadev se da popravit za nazaj (tud kake večje in konkretnejše zafuke), ali s samoprijavo pri novi oddaji, ali z novo oddajo istega obrazca (ki nadomesti starega).
Tak da chill, kljub miljonskim zaslužkom te nebodo križali iz prve, če boš narobe oddal. Oz. so za to relativno male možnosti.
Tak da chill, kljub miljonskim zaslužkom te nebodo križali iz prve, če boš narobe oddal. Oz. so za to relativno male možnosti.
bastadu ::
Starting February 5, 2025, N26 Metal customers will earn 2.25% p.a., N26 You customers will earn 1.25% p.a., and N26 Standard and Smart customers will earn 1.05% p.a.
Dva meseca nazaj so bile v obvestilu drugačne številke. Kaj zavraga? Tole je na hitro videti kot kršitev četrtega poglavja iz pogojev za Instant savings.
Kodrnusa ::
ECB je znižala obrestne mere. Zakaj bi tebi plačevali več za denar, če lahko dobijo od ECB za manj. Eni res nesmisle trosite tukaj...
Kaj ko bi konkretno citiral kaj imas v mislih, da ne rabimo ugibat?
4. InterestObvestili so nas o drugačnih številkah.
N26 pays interest on credit balances from the value date. The interest rate varies depending on the account
model of the main account. For N26 Standard, N26 Smart and N26 You the interest rate is 2.8 % p.a. (annually)
and for N26 Metal - 4 % p.a. The month is counted on its actual days, the year as 365 days.
Regardless of clause 1.3 Change of Terms and Conditions, N26 Bank reserves the right to change the interest
rate and can implement a funding limit on its own discretion and for good cause. The customer will be notified
of the change 2 months before it takes effect .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()
Legon ::
Če kršijo pogoje uporabe, imaš vso pravico odstopit od pogodbe brez, da bi moral plačat kakršne koli penale.
jabe ::
Ne spomnim se iz pogojev... Imam letno članarino na n26 metal. Potece aprila. Ce kenslam sedaj, to pomeni da mi takoj skenslajo metal račun ali se čaka, da narocnina poteče?
Hja, ni kršitev. V enem od prejšnjih obvestil o spremembah pogojev so stavek o dvomesečnem predhodnem obveščanju spremenili. Torej ga potihem odstranili. V tistem iz 8.11., ki ga imamo vsi v secure inboxu.
4. Interest
N26 pays interest on credit balances from the value date. The interest rate varies depending on the account
model of the main account. You can find the current interest rate for N26 Standard, N26 Smart, N26 You and
N26 Metal on the N26 homepage at https://n26.com/en-eu/savings-account. The month is counted on its actual
days of the year as 365 days.
Regardless of clause 1.3 Change of Terms and Conditions, N26 Bank reserves the right to change the interest
rate and can implement a funding limit on its own discretion and for good cause. The customer will be notified
upfront according to the applicable law.
socialec ::
Se spomnim tistih zlatih časov, ko smo se kregali diskutirali, če so znižali OM in koliko časa mora poteči med obvestilom in dejanskim znižanjem. Zdaj pa imamo! Pri letno plačani naročnini ne vračajo denarja in ne prekinjajo predčasno, žal!
delavec44 ::
Koliko je sedaj 3% ali je že kaj novega? ECB mislim, ne to kar da N26.
Zakaj ima USA precej višjo kot EU?
Ah vidim sedaj bedaki so znižali na 2,75% čeprav USA ni nižala tokrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
111111111111 ::
Koliko je sedaj 3% ali je že kaj novega? ECB mislim, ne to kar da N26.
Popravek:
We wanted to let you know that our Instant Savings account interest rates are changing.
Starting February 5, 2025, N26 Metal customers will earn 2.25% p.a., N26 You customers will earn 1.25% p.a., and N26 Standard and Smart customers will earn 1.05% p.a.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
jabe ::
Če je plačano (in verjetno je) v naprej, ne vračajo, nikjer.
Saj to niti ni bila zelja, ampak ko zacnem postopek, izpade, kot da bodo takoj prekinili in nic kaj se bo zgodilo. Ne vem, a se mi manj da pogoje ven vleci ali z njihovo podporo ukvarjati.
V redu mi je, da se samodejno prekine po koncanju tekoce letne naročnine, v redu mi je, ce bi vrnili delež, ni pa v redu, da prekinejo in poberejo, ker sem ze placala vnaprej.
Druga varianta je, da si opomnik nastimam par dni prej, samo potem ne morem ze danes vsega resiti in mi se vedno visi nad glavo...
delavec44 ::
;) bedaki? Eu industrija se potaplja če nisi opazil. Usa dela dosti bolje...
Čudno, da potem inflacija ne pada.
Stagflacija:
Postavi nadzor nad inflacijo kot prednostno nalogo – dvigne obrestne mere, tudi če to dodatno prizadene gospodarstvo, ker nenadzorovana inflacija lahko povzroči še večjo škodo.
Pa v sosednji temi se eni hvalijo kako slo podjetjem dobro rastejo delnice. Potem industrija dela ok?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
socialec ::
Če je plačano (in verjetno je) v naprej, ne vračajo, nikjer.
Saj to niti ni bila zelja, ampak ko zacnem postopek, izpade, kot da bodo takoj prekinili in nic kaj se bo zgodilo. Ne vem, a se mi manj da pogoje ven vleci ali z njihovo podporo ukvarjati. ,
Pustijo do poteka - kot povsod drugod pri naročninah, če prekineš znotraj plačanega obdobja, ni odvisno od plačila naročnine za naslednje obdobje. Tekom dneva vprašaj podporo, za boljše počutje pač - nasprotno bo zelo slabo signal ostalim naročnikom, imaš pa slavo za detekcijo malo verjetne škandalozne prakse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()