» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
202 / 205
»»

KobayashiM ::

se kdo spomni do kdaj je za obstoječe metal 4% obrestna? Do 1.9. ali do 1.10.?

nokken ::

1.10.

Hvala

eEdbM ::

KobayashiM je izjavil:

Hvala

Vpliva na odločitve, dovolj razpoložljivosti?

Tomas 33 ::

FYI, po novem je (za Metal) dnevna omejitev za instant payment 10.000€, ni pa več omejitve na 2.000€ za posamezno transakcijo.

eEdbM je izjavil:

KobayashiM je izjavil:

Hvala

seveda vpliva, 1 odstotna točka fix je kar nekaj.

Zgodovina sprememb…

KobayashiM je izjavil:

eEdbM je izjavil:

KobayashiM je izjavil:

Hvala

seveda vpliva, 1 odstotna točka fix je kar nekaj.

V primerjavi npr. s čim in kakšne so garancije za depozite tam? In kako dolgo še?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

že če ostaneš na neobankah - Traderepublic ima 3.75%, isto garant nemškega združenja bank do 100k, na IBKR moraš imeti NAV na 100 je za cash nad 10k 3.18%. Torej moraš imeti 200k keša za 3% obrestno mero. Zavarovano je pa 20k. Tako da IBKR ni ravno za vsakega bolje. Opcija je še XEON, kjer je letna sedaj na uč nekje 3,5%.

Kako dolgo še? najevč do naslednjega nižanja ECB

delavec44 ::

XEON je 3,75%.

XEON ni enako ECB fixed rate...

BlaY0 ::

...ni enako, je pa povprečno tam tam.

PgSurfer ::

Trading212 ima (še vedno) 4,25%.

Kako pri T212 prijaviš Fursu? Te na T212 posebej opozorijo, da je, v primeru če enabliraš saving, tvoj denar v ETF in bankah?

A misliš račun? Ne prijaviš. Te. Potem pa mesečno dobiš report koliko tvojega denarja je šlo v MMF in iz njega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

ducy ::

Ampak na T212 plačaš 25% na ves dobiček, (ne samo nad 1k!). Kar na koncu znese 3,15% obresti.
Pa tudi zavarovano imaš (menda) samo do 20K. Naj me kdo popravi...

Ja in? Pač daš na N26 toliko, da ven dobiš 1k obresti, vse ostalo pa na T212. Če te je strah pa daš do 100k na N26 in dodatno do 20k na T212. Če nimaš toliko pač ne daš, ane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

ducy ::

@BlaY0 .. just saying. Da ne bo kdo mislil, da ima dejanskih 4,2% ;)

nkgacm ::

Da ne prebiram cele teme. Na N26 imam narejen osnovni račun. V app imam prikazani 2 kartici, transparent in simple. Dejansko imam 1 kartico ( transparent ). Na to kartico si nakazujem denar preko Klik NLB. Zanima me na kak način si lahko uredim plačevanje s telefonom.
Se opravičujem če je to že razloženo vendar je strani v tej temi preveč.

PARTyZAN ::

Pozabil si omeniti če si na Androidu ali iOS.
Na Androidu direktno preko N26 kartice ne bo šlo, ker N26 še ni podprl Google Pay v Sloveniji.
Omejitev lahko obvoziš s kartico Curve, na katero vežeš svojo N26 kartico. Curve namreč podpira Google Pay tudi v Sloveniji.

matobeli ::

Apple Pay je edina opcija, Google pay še ne deluje v sloveniji.

Ziher da ne? Zena ravno odpral racun in ji je gladko ponudil opcijo za Google pay. Nimam pa pojma pod kaj jo stejejo glede na to da ima drzavljanstvo in dokumente druge EU drzave (kjer ima N26 Gpay podprt), ampak prijavila se je pod Slovenijo ker ima tudi naso davcno.

111111111111 ::

PARTyZAN je izjavil:

Pozabil si omeniti če si na Androidu ali iOS.
Na Androidu direktno preko N26 kartice ne bo šlo, ker N26 še ni podprl Google Pay v Sloveniji.
Omejitev lahko obvoziš s kartico Curve, na katero vežeš svojo N26 kartico. Curve namreč podpira Google Pay tudi v Sloveniji.

Deluje tudi z Revolutom.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

PARTyZAN ::

Deluje tudi z marsikatero drugo banko, ampak to ni tema te debate, ne?
Še vedno so informacije lepo strnjene na tej spletni strani.

@nokken: ziher. Poskusi dodat, dobil boš nekaj podobnega temu:

DePalmo ::

Lahko potrdim da N26 NE deluje preko Google Pay. Sem dobil nov telefon prejšnji teden in je tudi meni ponudilo da naj dodam plačilno kartico in sem jo ... a sem dobil točno to kar je PARTyZAN objavil.

Ah ok. Glede na to da ima Gpay urejen preko druge kartice ni sla klikat. Samo obvestilo da lahko doda kartico v Gpay sem videl naprej pa ni sla. Potem je verjetno isto.

MPM ::

Nad tem da bodo podprli Slovenijo v Gpay sem že kar malo obupal. Ne vem ali je pri njih povezano s stroški vklopa ali mora samo nekdo Googlu mail poslat (ok, verjetno ni tako simple), ampak v tem času bi pa res lahko dodali še Slovenijo. Sploh zdaj ko tudi druge "slo" banke že en čas omogočajo plačevanje preko tega.

Slovenija je za njih tako majhen trg, da jih boli đonson. Sem že enkrat omenil... dve leti (po prijavi) so potrebovali, da so popravili QR code scan za UPN v aplikaciji za Android.

MPM ::

šel sem pogledat katere države (še) nimajo gpay, kjer je n26 prisoten: Iceland, Liechtenstein, Luxembourg, Slovenia :)

Glede na to, da GPay deluje na Revolut-u, ki je prav tako kot N26 čisto zaresna banka, druge omejitve kot je nezainteresiranost ne vidim. Lahko da slovenska zakonodaja od njih zahteva kakšno dodatno papirologijo, njim pa se s tem enostavno ne da ukvarjat, saj imajo verjetno drugje odprtih več "front", kjer so možnosti za profit bistveno večje.

andro572 ::

že nekaj časa se spogledujem da bi odprl račun na n26
žal pa nisem toliko vešč pri teh opravilih tu pa je preveč strani da bi jih vse prebiral
zato izkušene naprošam da na moj mail
andro572andro@gmail.com
opiše sam postopek prijave, in pa kake druge finte ki se morebiti pojavljajo pri samem poslovanju.
predvvsem pa kake so pasti takega poslovanja
za n26 se odločam predvsem zaradi jamstva do 100 K če prav razumem
čakal sem da N 26 prevede strani tudi v SLovenščino pa je morda iluzorno pričakovati

zanima me tudi kako je JAMSTVOM do 100 K sredstev kdo jamči v tem primeru

kot je že nekdo v komentarju omenil
Morda bi te spletne banke naredile še izobraževanja za ''penziče' oz. za nevešče e-poslovanja

Utk ::

Naložiš si aplikacijo, ki te vodi čez, ne vem kaj ti bi kdo lahko bolj pametnega napisal kot je že itak v samem postopku, niti ne more nihče nič namesto tebe naredit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

jabe ::

andro572 je izjavil:

žal pa nisem toliko vešč pri teh opravilih tu pa je preveč strani da bi jih vse prebiral
andro572andro@gmail.com
opiše sam postopek prijave, in pa kake druge finte ki se morebiti pojavljajo pri samem poslovanju.
čakal sem da N 26 prevede strani tudi v SLovenščino pa je morda iluzorno pričakovati

Morda bi te spletne banke naredile še izobraževanja za ''penziče' oz. za nevešče e-poslovanja

kot rečeno, naložiš app in te vodi skozi postopek. Imej pripravljen nek osebni dokument (osebna, pasuš) pa počeši se, ker bo treba tekom postopka najbrž enega selfija naredit.

Za 100k€ jamči Banka Nemčije - analogija banke slovenije pri nas.

Pasti - ko vse dela, ni problema. Ko rabi support - zna biti pa včasih stresno, ker ti lahko tam eden samo dol vrže, ko se preko appa meniš, dokler ne naletiš na nekoga, ki se mu da. Pri fizičnih bankam, če se to zgodi, se narišeš v banki, pa nimajo izbire, kot da se s teboj ukvarjajo.
druga "past" - ni minusov, ni kreditov

mikhaair ::

Jaz sem imel težavo, ko sem na novo naložil telefon in me je nakaj hecalo glede verifikacije, ker nisem dobil sms. Mislim da je bil kriv operater, ki sms definira kot spam. Virtual chat ne pomaga. Mislim da je bilo celo v tej temi nekoc omenjeno, da se jih da dobiti na instagram chatu najhitreje. Sem poskusil to in jih takoj dobil, dali link na live chat in urejal naprej. Nato resil dokaj hitro.

Gregor P ::

Če si upokojenec, v smislu, da za večino stvari rabiš tujo pomoč (težko bereš, sploh z manjših ekranov, malo se ti že tresejo roke, slabše razumeš tuje jezike ipd.), potem je verjetno neka klasična slovenska banka s fizično podporo še vedno boljša rešitev (kot je že rekla jabe).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Počeši se (palec gor), pa obrvi skrajšaj in dlake v nosu tudi :D

Naj pač ne bere brez očal s telefona, ni to nič takšnega, marsikdo ne po starosti X, žal... Jezik in razumevanje zna biti težava, razložite naročnine in ugodnosti (obresti, benefiti, zavarovanja), ko bo dovolj daleč - zna več bralcev pritegniti. Se tudi na plačljivih finance.si nekaj trudijo v slovenščini glede osnovne rabe.

Groot ::

Dobronamerni nasvet: če je problem že pri odpiranju računa, potem se raje drži klasične slovenske banke, kjer ti bodo gospe na šalterju pomagale, ko se bo zataknilo ;)

Sicer bomo čez kakšno stran ali dve že brali nov post da si najbrž kliknil nekaj xy in sedaj denarja ni. Pa ne želim biti podcenjujoč do starejših ali karkoli podobnega. Sem pomagal že več starejšim sorodnikom vsaj približati uporabo kakšnega sodobnega orodja, kot je N26. Ampak vedno znova se pokaže, da je jezik lahko hudičevo velika ovira in se je zato ob resnejših temah kot so finance bolje držati znanih osnov.

andro572 je izjavil:

andro572andro@gmail.com

Mogoce te stvari vseeno niso zate. Ne mislim nic slabega, ampak ce je ze osnovno odprtje racuna in instalacija aplikacije prevec, potem osebno mislim, da ni ravno najbolj pametno zaupati svojih prihrankov necemu kar realno ne znas niti uporabljati. V tem primeru niti nimas resilne bilke v stilu "pa grem v poslovalnico pa mi bodo postimali". Tako da mogoce je bolj pametno, ce se pac drzis normalne banke.

Je res, čeprav prosi za pomoč... Tu je nekaj avtomatskih prevodov.

Naročnine, varnost, varčevanje...

hvala vsem
pri odprtju ne bo težav
bolj me zanima kakšne so pasti takega poslovanja
kajti res ko klikneš xy ikono
si lahk v težavah :-(
pri fizičnih poslovalnicah se pojaviš pred uslužbenca-ko in uredi
tu je e- komunikacija ki je včasih zapletena in ne dovolj jasna
ang. že razumem so pa izrazi ki begajo

hvala in lep pozdrav

gort
hvala ti za pomoč oz. linke

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andro572 ()

matobeli ::

Ne, nič ne moreš bit v težavah ko klikneš xy ikono, ker vedno piše kaj boš naredil. Za sepa transakcije moraš vedno vpisat tudi pin. Spletna naročila pa potrdit (tam kjer trgovec zahteva potrjevanje).

Tudi sam jezik v uporabniškem vmesniku je poljuden.

Če znaš angleško se nimaš česa bat.

Support je pa kakor dobiš. Za enostavne zadeve deluje dobro za kaj bolj nenavadnega pa občasno malo traja, ampak nihče te ne bo ravno jebal v glavo z hardcore žargonom.

Tomas 33 ::

Ni pasti. Banka kot banka.

Pri dvigih na bankomatu imaš omejitev (mislim da) 5 dvigov brezplačno na brezplačnem računu, ostalo plačaš.
Če gre banka v stečaj ti Centralna banka Nemčije krije do 100k€ prihrankov, ki jih imaš na N26 računu (kot je bilo že omenjeno, v SI garantira Banka Slovenije).

Ne pozabi prijavit računa na FURS. Ne vem, če je že avtomatsko?
https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...

Sam postopek je simpl, samo fotkanje osebne in selfija včasih zahteva več ponovitev, zaradi kvalitete fotke, pa davčno pripravi.

kako pa support deluje
žal linka ne opazim
ali je več variant ... do njihovega supporta ?

Gregor P ::

Na njihovi strani so navedene različne možnosti podpore (klepet z virtualnim pomočnikom, (pisni) klepet prek spletnega/aplikacijskega klepetalnika z dejansko fizično osebo in podpora prek telefona) glede na vrsto računa, glej spodaj "Customer Support"
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

hvala vsem za pomoč

me pa zanima
koliko naenkrat lahko nakažeš € iz nlb klika

in koliko € naenkrat lahko iz n26 nakažeš na nlb TRR na dan, kajti včasih rabiš hipno denar oz. v kratkem času ... ali moraš kaj na n26 napovedat pa ti sprostijo sredstva

ali obstaja kaka finta in lahko več nakažeš v manjših zneskih na dan
nekje v tem forumu sem zasledil a žal tega podatka ne najdem več, če se prav spomnim je bilo omenjeno da je
znesek dnevnega prenakazila iz n26 v trr nlb cca 10k €

sori če smetim forum z že znanimi dejstvi - za nekatere

Ja, do 10 jurjev gre v sekundah, tudi sred noči. Za ostalo moraš naredit navadno nakazilo, ki je lahko gor še isti dan, če nakažeš dopoldan, lahko pa naslednji dan, če nakažeš popoldan.

navadno nakazilo ... kaj to pomeni ali je to posebej plačljivo

ali ne gre tako kot pri nlb kliku s pritiskom ikone plačaj
da pač prenakažeš sredstva na drug trr na drugi banki

sam flika ne uporabljam

kje je razlika če sploh

in še eno vprašanje
ali je n26 možno dostopati samo preko mobilne app
ali lahko operiraš tudi preko računalnika tako kot pri kliku

ps.s. nekje sem zasledil, da ko je stranka prenakazala večjo vsoto € so mu na n 26 zablokirali sredstva v smislu da ni sledljivosti ...na temo boja proti pranju denarja ... in je imel kar nekaj težav da so mu sprostili sredstva na N26

tudi v slo nekatere banke pri prenakazilu pr 10k € nekatere banke težijo z izpolnjevanjem nakih obrazcev o izvoru denarja spet druge slo banke tok ne komplicirajo če gre za prenos iz ene banke na drugo banko
kak je to pri n26

GupeM ::

To so osnove. Jaz ti res srčno priporočam, da ostaneš pri klasičnih bankah v Sloveniji. Vprašanja, ki jih ti postavljaš, dajo vedeti, da Fintech banke niso zate.

Zares so osnove, tudi za jezik nisem prepričan...

Čeprav meni osebno se ideja tovrstnega osvajanja osnov ne zdi tako napačna, dokler kdorkoli odgovarja. Na koncu se tako vsak sam odloči, če in koliko bo prenakazal.

Če bo prenakazoval preveč naenkrat (ni videti, sicer!), bo že napisal in se bo zagovarjal, če se bo že moral. Do takrat ne vidim škode.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

karafeka ::

andro572 je izjavil:

in še eno vprašanje
ali je n26 možno dostopati samo preko mobilne app
ali lahko operiraš tudi preko računalnika tako kot pri kliku

Imajo spletno stran, ampak boš moral na telefonu vedno odobrit dostop.

andro572 je izjavil:

ps.s. nekje sem zasledil, da ko je stranka prenakazala večjo vsoto € so mu na n 26 zablokirali sredstva v smislu da ni sledljivosti ...na temo boja proti pranju denarja ... in je imel kar nekaj težav da so mu sprostili sredstva na N26

Meni se je neki podobnega zgodilo. Dobim sporočilo od n26, da jim moram v 2 dneh poslati obrazložitev o izvoru denarja, če ne mi bojo blokirali račun, pa čeprav dobivam plačo gor že nekaj let in vejo od koga. Drugače pa nisem imel kakih problemov z njimi.

Pa btw: a ko si se plavat učil, si imel tudi toliko vprašanj, ali si pač preprosto šel v vodo in probal?

Mislim, če so problem izrazi tako osnovni kot Plačaj itd, potem pusti to stvar na miru. Ker tam ne bo pisalo Plačaj.
V bistvu je pa "Plačaj" napačen izraz za nakazilo, če smo že pri tem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()
««
202 / 205
»»