Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
Alfa Dog ::
FYI, po novem je (za Metal) dnevna omejitev za instant payment 10.000€, ni pa več omejitve na 2.000€ za posamezno transakcijo.
A to res drži? Je že kdo probal?
Ker na najihovi spletni strani piše tako: SEPA Instant Credit Transfers allow you to send up to €100,000 at a time.
Poklical sem na live support in so mi tudi rekli da je omejitev na 100.000€
Gregor P ::
Nisem zdaj strokovnjak, ampak kaj pomeni ta "Credit"? Neko kreditno nakazilo, ali le "običajno" transakcijo denarja?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Hm, zgleda da je res neka razlika. Našel sem še to:
The maximum amount you can send with instant transfers is 10.000€ per 24 hours, in one or several transfers.
The maximum amount you can send with instant transfers is 10.000€ per 24 hours, in one or several transfers.
predi ::
SEPA Instant Credit Transfers (SCT Inst) so instantna plačila.
10k je omejitev za outbound plačila (N26 -> druga banka). 100k pa za inbound (druga banka -> N26). Prva omejitev je stvar N26 politike, druga pa izhaja iz implementacijskih zahtev same sheme teh plačil (od julija 2020 dalje).
10k je omejitev za outbound plačila (N26 -> druga banka). 100k pa za inbound (druga banka -> N26). Prva omejitev je stvar N26 politike, druga pa izhaja iz implementacijskih zahtev same sheme teh plačil (od julija 2020 dalje).
andro572 ::
kliku piše
plačilo ali prenosi ne pa plačaj kot sem se zmotno izrazil ( se pač nisem mogel na pamet spomniti izraza ikone )
predvidevam da je enako pri n 26 - ang. seveda
hvala vsem
plačilo ali prenosi ne pa plačaj kot sem se zmotno izrazil ( se pač nisem mogel na pamet spomniti izraza ikone )
predvidevam da je enako pri n 26 - ang. seveda
hvala vsem
matobeli ::
navadno nakazilo ... kaj to pomeni ali je to posebej plačljivoNavadno plačilo je navadno SEPA nakazilo, ki traja do dva dni, da se izvede. Na N26 nakazilo izvedeš na podoben način kot v NLB Kliku. Razlika je v tem, da te N26 vedno vpraša ali želiš nakazilo izvesti kot navadno SEPA nakazilo ali kot instantno plačilo (SCT Inst), Klik pa se med tema odloči sam. Pri N26 so plačljiva samo instantna plačila, razen pri premium računu.
ali ne gre tako kot pri nlb kliku s pritiskom ikone plačaj
da pač prenakažeš sredstva na drug trr na drugi banki
sam flika ne uporabljam
kje je razlika če sploh
in še eno vprašanje
ali je n26 možno dostopati samo preko mobilne app
ali lahko operiraš tudi preko računalnika tako kot pri kliku
ps.s. nekje sem zasledil, da ko je stranka prenakazala večjo vsoto € so mu na n 26 zablokirali sredstva v smislu da ni sledljivosti ...na temo boja proti pranju denarja ... in je imel kar nekaj težav da so mu sprostili sredstva na N26
tudi v slo nekatere banke pri prenakazilu pr 10k € nekatere banke težijo z izpolnjevanjem nakih obrazcev o izvoru denarja spet druge slo banke tok ne komplicirajo če gre za prenos iz ene banke na drugo banko
kak je to pri n26
Flik je shema instantnih plačil, ki jo implementirajo samo slovenske banke, medtem ko SCT Inst deluje na evropskem nivoju. Tako kot pri Fliku, morata obe banki biti del sheme, da je takšno plačilo sploh možno.
Tako kot pri NLB, ima tudi N26 možnost brezplačnih internih prenosov med računi pri N26.
N26 ima spletno banko, ampak je pametni telefon nujen, tako kot pri NLB-ju.
Sam nisem imel nobenih problemov pri prenosih pod 20k iz NLB na N26. NLB me je samo opozoril, da naj bodo pod 50k. Tako velja tudi za interne prenose znotraj NLB-ja.
kaj pomeni ta "Credit"?
A credit transfer is a direct payment of money from one bank account into another.
Hvala, ampak ker gre za direktno in takojšnje plačilo, je to s "credit" mišljeno, da gre vseeno (najprej) za nek "virtualni" prenos denarja "na zaupanje" (na podlagi verodostojnosti inštitucij, bank) in se bo pravi prenos sicer zgodil šele malo kasneje, ali se zares tako hitro premakne denar iz enega računa v drugega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
andro572 ::
predi ... točno ta podatek sem iskal
HVALA TI
ker mi ni bilo jasno v kliku nič nikoli ne vpraša ... v PODMENIJIH so samo navedena SEPA obremenitve kar pa ni isto
pri n26 pa je razlika da se sam odločiš
p.s. samo še to če si morda seznanjen .... ali potem da pri n26 da ne komlicirajo lahko večkrat nakažeš po npr 15 kEUR na dan ... ali pa naj bo vendarle kak časovni zamik
hvala ti
HVALA TI
ker mi ni bilo jasno v kliku nič nikoli ne vpraša ... v PODMENIJIH so samo navedena SEPA obremenitve kar pa ni isto
pri n26 pa je razlika da se sam odločiš
p.s. samo še to če si morda seznanjen .... ali potem da pri n26 da ne komlicirajo lahko večkrat nakažeš po npr 15 kEUR na dan ... ali pa naj bo vendarle kak časovni zamik
hvala ti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andro572 ()
jabe ::
Lahko povprasajo,ni nujno. Jaz sem vse prihranke iz revoluta predjala na N26 zaradi visjih obresti in "pravega" depozita pa ni bilo tezav. Ne spomnim se sicer, ce me je kdonkaj vprašal (ce me je, sem rekla tocno to, kar sem zdele tebi), definitivno pa je bila s tem stavkom zgodba zakljucena in nobenih sitnosti nisem imela...
Tomas 33 ::
FYI, po novem je (za Metal) dnevna omejitev za instant payment 10.000€, ni pa več omejitve na 2.000€ za posamezno transakcijo.
A to res drži? Je že kdo probal?
Ker na najihovi spletni strani piše tako: SEPA Instant Credit Transfers allow you to send up to €100,000 at a time.
Poklical sem na live support in so mi tudi rekli da je omejitev na 100.000€
10k€ instant nakazila v 24h (Metal račun). Sprobano 6k€ in je šlo skozi BP (na NLB).
@andro572, kot rečeno, meni niso nič rekli ne eni ne drugi, pa sem prenašal kar zajetne zneske, vse v roku kakšne ure. Bilo je očitno, da oba računa pripadata meni, je pa res, da sem v letih prej opravil vsaj po 6 podobnih prenosov letno, sicer v dosti nižjih zneskih. Čisto mogoče je, da so zadeve odvisne od komitenta do komitenta.
Hvala, ampak ker gre za direktno in takojšnje plačilo, je to s "credit" mišljeno, da gre vseeno (najprej) za nek "virtualni" prenos denarja "na zaupanje" (na podlagi verodostojnosti inštitucij, bank) in se bo pravi prenos sicer zgodil šele malo kasneje, ali se zares tako hitro premakne denar iz enega računa v drugega?
Narobe si prevajaš; v tem primeru "credit" ni mišljeno kot posojilo, ampak kot dobroimetje (npr. store credit) https://sl.pons.com/prevod/angle%C5%A1%...
Se pa zares tako hitro denar premakne, zato tudi omejitev na 10k, ker mora nad tem zneskom človek odobrit.
Hvala. Razumem
Zanimivo, jaz sem mesec nazaj na support vprašal če lahko instantno prenesem 30k€ na drugi račun (ne moj) in so mi rekli da ja. Pol so me nategnili :(
To bom kmalu rabil, z N26 očitno ne bo šlo.
To bom kmalu rabil, z N26 očitno ne bo šlo.
velikBrokoli ::
Uradno piše 10k, lahko da celo več podpirajo.
Instant SEPA ima drugače limit 100k, preko NLB/Revoluta sem že skoraj takšne zneske pošiljal in so vedno prišli instantno. N26 je še vedno za časom glede tega, Revolut je to podpiral že dolgo, pa celo zastonj...
Instant SEPA ima drugače limit 100k, preko NLB/Revoluta sem že skoraj takšne zneske pošiljal in so vedno prišli instantno. N26 je še vedno za časom glede tega, Revolut je to podpiral že dolgo, pa celo zastonj...
phantom ::
Se oproščam, ker se mi ne da iskati po zgodovini. Se da normalno plačevati položnice iz N26? App QR kodo sicer poskenira, samo v prebranih podatkih ni reference in namena.
~
~
:wq
~
:wq
Torej meni na iPhonu dela dokaj normalno, samo datuma roka plačila mi ne izpiše.
Primer:
Send money -> (desno gor plus) + -> Bank Transfer -> (spodaj) Scan IBAN or QR code -> desno okence/izbira QR code in skeniraš kodo.
Primer:
Send money -> (desno gor plus) + -> Bank Transfer -> (spodaj) Scan IBAN or QR code -> desno okence/izbira QR code in skeniraš kodo.
Legon ::
Pa seveda referenca kot taka ne obstaja, ker je to v obliki kot je na UPN, pač slovenska domislica.
delavec44 ::
Sem se vedno spraševal, po čem pa v tujini potem avtomatsko zapirajo, po namenu? Kaj je pa RF referenca, ki je v sepa standardu?
mm&r ::
Pa seveda referenca kot taka ne obstaja, ker je to v obliki kot je na UPN, pač slovenska domislica.
Tole ne bo držalo, referenca oz. Creditor reference je del sepa sheme.
https://www.podjetnikovpomocnik.net/Pos...
Creditor Reference @ Wikipedia
SI reference so slovenske oz. so jih uvedli že v jugi, takrat so se imenovale sklici
RF pa so po ISO reference in če bi jih več uporabljali bi bilo življenje lažje pri knjiženju, prednost je da lahko uporabiš tudi črke, npr razni številke naročil v spletni trgovini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mm&r ()
In na UPN imaš SI reference, medtem kot n26 reference sploh ne uporablja, tako da bo kar držalo.
Sem se vedno spraševal, po čem pa v tujini potem avtomatsko zapirajo, po namenu? Kaj je pa RF referenca, ki je v sepa standardu?
ja, dandanes načeloma ni problem potegnit podatke iz kateregakoli polja in je to to. Je pa z referencami nedvomno življenje za računovodstvo lažje. Treba tudi upoštevat, da je tega pri fizičnih vseeno relativno malo tega. Po pravici povedano ne vem če še imam več kot 1 ročno SEPA nakazilo na mesec, pa še to jih pol odpade na nakazila ficnim osebam.
estons ::
N26 ti poskenira QR kodo na položnici in našo referenco da v polje za opombo. Že nekaj časa tako plačujem položnice (vsaj 6 mesecev redno, pred tem tudi kdaj občasno), pa ni bilo težav.
permit ::
V tej temi je nekdo razmišljal, da bi odprl račun pri N26. Osebni račun lahko uporabljajo tudi upokojenci, če znaš angleško, nemško ali italijansko.
Če kdo želi preko mojega linka: https://app.n26.com/referral/misor8984 oba dobiva 40€. Piši zs, če imaš kakšno vprašanje.
Če kdo želi preko mojega linka: https://app.n26.com/referral/misor8984 oba dobiva 40€. Piši zs, če imaš kakšno vprašanje.
Ales ::
Hovdra ::
V tej temi je nekdo razmišljal, da bi odprl račun pri N26. Osebni račun lahko uporabljajo tudi upokojenci, če znaš angleško, nemško ali italijansko.
Če kdo želi preko mojega linka:xxxxxx oba dobiva 40€. Piši zs, če imaš kakšno vprašanje.
Kaj, če bi napisal, da se do teh 40€ pride ŠELE, ko nekdo na refferal odpre račun IN zapravi najmanj 40€...ne zgolj ob odprtju.
Pa plis, ne zdej spammat refferal linkov napolno, ker bo samo smetilo temo.
bastadu ::
Zavajaš, tisti ki odpre račun seveda ne dobi 40€ ...
permit ::
Koliko pa dobi? A ni običajno, da N26 da obema isto nagrado?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: permit ()
eEdbM ::
Menim, da oba dobita, se pa res več ne spomnim, izgleda leta 2021 je bilo 50€ N26 referral bonus.
2.2
The amount of the referral bonus ("Referral Bonus") and the beneficiary (the Existing Customer or the Existing N26 Customer and the Invited Friend, in case the Referral Bonus will be granted to both) will be displayed in the N26 web app or mobile app.
3.2
The Qualifying Purchase must be paid in full by the Invited Friend with the N26 Mastercard in a store before the beneficiary (the Existing Customer or the Existing N26 Customer and the Invited Friend, in case the Referral Bonus will be granted to both) may receive the Reward.
bastadu ::
To je bilo nekaj let nazaj, zdaj ne več ... Se ti zdi, da ne bi na veliko oglaševali, če bi dobila oba?
eEdbM ::
To je bilo nekaj let nazaj, zdaj ne več ... Se ti zdi, da ne bi na veliko oglaševali, če bi dobila oba?
Imaš prav v resnici, nisem dovzeten glede reklam kot 'star komitent'. Sem mislil, da za mladino, ko se razčisti in sem napisal defenziven 'menim', me je res presenetil tole v splošnih pogojih (in case the Referral Bonus will be granted to both), kar menda reklamirajo posebej.
CyberPunk ::
A ni bilo rečeno, da od danes naprej znižajo obrestne stopnje na varčevalnem računu na 1,7 %? Meni še vedno piše 2,8 %.
Tropinar ::
Iz csd-ja so me pozvali da jim sporočim stanje na računu.
Pozivajo me zgolj za glavni račun, ki sem ga prijavil fursu, vendar si verjetno prav tolmačim da moram poslati tudi overview meseca za varčevalni račun, kjer imam dejansko večino sredstev?
Hvala, lp
Pozivajo me zgolj za glavni račun, ki sem ga prijavil fursu, vendar si verjetno prav tolmačim da moram poslati tudi overview meseca za varčevalni račun, kjer imam dejansko večino sredstev?
Hvala, lp
Vaseer ::
Iz csd-ja so me pozvali da jim sporočim stanje na računu.
Hvala, lp
Jaz dam podatke primarnega/glavnega računa, ki ga imam prijavljenega/vpisanega na eDavkih. Do sedaj ni bilo nobenih pripomb.
CyberPunk ::
Meni so tudi že popravili na 1.7%. In nazaj znižali na 3 brezplačne dvige na bankomatih. Izgleda, da je bila 5 na mesec samo kakšna začasna akcija.
NuMaN ::
Zavajaš, tisti ki odpre račun seveda ne dobi 40€ ...
Ni ravno najbolj povezano s temo, ampak za razmislek:
upokojenec uporablja spletno banko in ima račun na delavski, plača nekaj položnic, kar mesečno znaša 3,50 e.
Danes so v M podražili njegove priljubljene žemljičke za četrtino - 14 centov, kateri se za zajtrk ne bo odrekel, kar znaša 4,20 evrov mesečno.
Mogoče si včasih res preveč kompliciramo življenje.
BuDi79 ::
Nisem bančnik, brez skrbi.
Je pa dobro zadeve preračunati, in če se ti zelo splača, je smiselno iti na N26.
Če pa zaradi tega prišparaš evro na mesec - po možnosti pa obstaja velika verjetnost, da boš rabil fizično banko, ni računice.
V jeseni življenja se ti ne da zajebavati z malenkostmi.
Sicer mene kot bančniki - ki nas lupijo, bolj zanima podražitve žemljičk za četrtino.
Če pa že omenjaš Brodnjaka, sem NLB zapustil že zdavnaj, ko so pogosto dražili, dodatno ponudili nič.
Sem pa že po osamosvojitvi pred začetkom novega stoletja za pripravništvo bil prisiljen odpret račun pri njih, ker je bila to zahteva delodajalca.
Danes bi ga odjebal in bi zahteval plačo na abanko, kjer sem imel račun, apak takrat nisem bil v takem položaju, da bi si to lahko privoščil.
Je pa dobro zadeve preračunati, in če se ti zelo splača, je smiselno iti na N26.
Če pa zaradi tega prišparaš evro na mesec - po možnosti pa obstaja velika verjetnost, da boš rabil fizično banko, ni računice.
V jeseni življenja se ti ne da zajebavati z malenkostmi.
Sicer mene kot bančniki - ki nas lupijo, bolj zanima podražitve žemljičk za četrtino.
Če pa že omenjaš Brodnjaka, sem NLB zapustil že zdavnaj, ko so pogosto dražili, dodatno ponudili nič.
Sem pa že po osamosvojitvi pred začetkom novega stoletja za pripravništvo bil prisiljen odpret račun pri njih, ker je bila to zahteva delodajalca.
Danes bi ga odjebal in bi zahteval plačo na abanko, kjer sem imel račun, apak takrat nisem bil v takem položaju, da bi si to lahko privoščil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
BuDi79 ::
A obstaja velika verjetnost, da boš v jeseni življenja rabil fizično banko? - Razen da nosiš tja "osebne dokumente, ki jih morajo vsake toliko časa videt, ker ti pač v jeseni življenja ni do zafrkavanja z videoklici"
A ne bi za teh par EUR na mesec raje vseeno šel na eno kavo več s še živimi prijatelji, kot da daješ banki?
Prioritete...
A ne bi za teh par EUR na mesec raje vseeno šel na eno kavo več s še živimi prijatelji, kot da daješ banki?
Prioritete...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Saj se ti napisal izračun, meni osebno prihranek 10 e letno ne odtehta.
Če pa je prihranek nekaj 100 e, je že za premisliti.
Pač različno smo situirani, nekdo se ukvarja s koini itd.
Ne izključujem pa, da se v prihodnosti kaj spremeni in nam naši bančniki še kaj dodatnega spohajo, ali pa mi stopijo na živec, takrat se ne bom obotavljal in bom tudi sam šel na N 26.
Če pa je prihranek nekaj 100 e, je že za premisliti.
Pač različno smo situirani, nekdo se ukvarja s koini itd.
Ne izključujem pa, da se v prihodnosti kaj spremeni in nam naši bančniki še kaj dodatnega spohajo, ali pa mi stopijo na živec, takrat se ne bom obotavljal in bom tudi sam šel na N 26.
Pol se moraš pa res malo ukvarjat z osebnimi financami če ti naši bančniki še niso stopil na živc.
Traparije ki se jih grejo, ma ni to kar tako za požret.
Pol se moraš pa res malo ukvarjat z osebnimi financami če ti naši bančniki še niso stopil na živc.
Verjamem.
Sam nisem kaj dosti služil, tako da nikoli nisem vzel kredita, varčeval sem zgolj (zelo disciplinirano) na podlagi obrestnega računa in imel še nekaj sreče, da je takrat ta obrestna mera bila višja kot 15 let pozneje.