» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
199 / 205
»»

Racunalnik ::

N26 mastercard je debetna?

ferko2 ::

Ni nujno. Dosti rentacarov zavrača mc/visa neobank kot collateral.

Ajinca ::

;) poiskusi plačat račun večji od stanja...

Racunalnik ::

Uff sm pogledal in res pise gor debit

ferko2 ::

Kreditna samo pomeni z odloženim plačilom. Tudi z debetno greš lahko v minus (odvisno od tvojega paketa), pri (nekaterih) neobankah pa ne moreš.
No, če je debetna bo rentacar z veliko verjetnostjo zavrnu in boš mogu drugo kartico dat za zavarovanje.

eEdbM ::

Se opravičujem, ne zloži se mi, sem že parkrat napisal in pobrisal, ni nujno, da je to zadnjič.

Kreditno kartico (dejansko z odloženim plačilom) lahko nudijo kot pričakovano ugodnost za najemnike!
Debetne kartice z dovoljšnjim stanjem se pa menda ja ne bodo branili, če dobijo vse vnaprej?!

In z N26 debetno so še drugi benefiti v smislu zavarovanj itn., večji kot s kakšno slovensko kreditno-odložilno kartico.

Vprašaj tam, v resnici bi moral dobiti z debetno nek popust ali cashback!

Legon ::

Debetne kartice z dovoljšnjim stanjem se pa menda ja ne bodo branili, če dobijo vse vnaprej?!

Seveda se, iz zelo enostavmega razloga - ker potem zahtevajo in zaracunajo 100% all inclusive zavarovanje.

Ne vsi, ampak pogosto je to prikladen izgovor.

Saj tudi kavcijo plačaš z debetno in dobiš vrnjeno, če nisi največji smotko, vsaj v navtiki je tako, lahko pa še kavcijo zavaruješ, če je skipper bolj rahel, pa ni!

estons ::

N26 je debetna kartica brez dovoljenega minusa. Rentacarji imajo raje kreditne, a kljub temu včasih gre skozi, če imaš na kartici dovolj denarja, da pokrije znesek rezervacije.

Pat_MaGroin ::

Imas pri rentacar search ponudnikih prav opcijo debit card. Ampak ne podpirajo vsi, jasno.

Ste našli T&C za N26 business cashback? Podpora mi nekaj flanca, da je VSAKO plačilo z N26 Business Card deležno cashbacka. Vsako!!?
S - human support

G: Please list all mcc to whom payments don't qualify for cashback. Or better give me the link please
S: nce you will use the MasterCard of N26 you will got the ash back of 0.1% cashback every month.
G: Do i get cashabk even if I pay taxes with n26 card?
S: Just to confirm that the Cashback is just for the business accounts!
G: Definitely
S: Yes so any payment using the card will got a Cashback!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

Kripto mesi ::

Nič ne flanca, res je tako, saj pa menda znaš brati, glede na to, da znaš odprti na stotine novih računov. Cashback je za vsa plačila s kartico (sam sem ga prejel celo za topupanje Revoluta).

Je rekel supporter, da bo nekoga iz 'senior teama' dobil, da se pomenimo!

Če to potrdijo, se danes premaknejo VSAAAAA službena plačila na N26.

Ne pa neki sirotinjski revolut topup od nekega večno zoprnega najedalca Kripto mesija s službeno kartico :D

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Koliko pa zapraviš mesečno za firmo, da se ti 0,1% sploh pozna? Ali pač na metal 0,5%.

Glede na to, da preko revolut pro cashback za 0,8% dobim nekje 5EUR mesečno (do 10EUR, recimo) za res malo izdatkov, ki vključujejo odobrene MCC.

Meni je vsakih 50EUR 'obratne privizije' pri plačilih pomembnih, še toliko bolj, če gre za davke in prispevke, razumem, pa da se enim bogataškim forumašem fučka za to in si z večjimi bankovci prižigajo cigare na svojih prestižnih plovilih na A privezih :D

Če se spomniš, Revolut Pro cashback ne zajema enega kupa MCC za cashback, sem našel šele pri branju T&C, najprej pa sem slepo zaupal enemu forumašu, ki se je sicer opravičil :D

In čisto razumem, da se en Kripto mesi nekaj posmehuje, ko s službeno kartico topupa revolut :D

Zgodovina sprememb…

eEdbM je izjavil:

Če se spomniš, Revolut Pro cashback ne zajema enega kupa MCC za cashback, sem našel šele pri branju T&C, najprej pa sem slepo zaupal enemu forumašu, ki se je sicer opravičil :D

Res je. Do sedaj so še vsi imeli neke omejitve. Če N26 res nima, je zanimivo. Na faq piše, da dobiš cashback za eligible transactions, nikjer pa ne definirajo kaj so eligible. Ali samo nakupi vezani na podjetje ali gledajo še kaj drugega.

delavec44 je izjavil:

Res je. Do sedaj so še vsi imeli neke omejitve. Če N26 res nima, je zanimivo. Na faq piše, da dobiš cashback za eligible transactions, nikjer pa ne definirajo kaj so eligible. Ali samo nakupi vezani na podjetje ali gledajo še kaj drugega.

Je zanimivo, sem zato jaz tule vprašal takoj po tistem, ko je podpora potrdila, ker mi ni verjetno.

No, za detajle se pač drugič vpraša Kripto mesija, ki topupa revolut :D

Zgodovina sprememb…

Pa ne pozabit, da moraš cashback ustrezno poknjižit :)

Legon je izjavil:

Pa ne pozabit, da moraš cashback ustrezno poknjižit :)

To se menda obravnava kot popust, to ni prihodek per se, ker ne temelji na izdanem računu, ampak itak tega ne knjižim jaz in tudi ne bi, ker bi me očitno že v čuzo vrgli do sedaj.

Zgodovina sprememb…

Vso srečo razlagat FURS kako so prilivi na račun popusti. Kaj pa pod stroške knjižiš, vrednost s popustom al številko z računa?

Stari, ne boj se, za moje (nezadostne) pojme, če v prospektu N26 piše avtomatski cashback, je to popust. Ampak kot rečeno, to ni stvar debate med teboj in menoj ampak bo to računodja uredil in še vedno se bo izplačalo na koncu. Še kakšno vprašanje, velespoštovani Lakotnik?

Sicer pa, dobro vprašanje - vprašajmo še Kripto mesija glede knjiženja cashbackov iz revolut topupov?

ROFL, rek ko mački stopiš na rep zacvili, drži kot pribit. Je pa fascinantno videt, kako se vedno začnejo eni in isti vzorci pojavljat, ko je ego ogrožen.

Moj ego, Legon? Moj ego ni problematičen, sem verjetno milijonkrat bolj skromen kot ti. Res pa imam računovodjo (pa ne rad, ne delam jaz tega, ker nisem vešč in je preveliko tveganja za tistih par 10EUR mesečno). Poleg tega sem normiranec (še zaenkrat) in ti dejansko ne znam odgovoriti, čisto pošteno.

Če pa smo še bolj pošteni, na tistih nekaj EUR ne bo tako veliko davka, še vedno pa se bo izplačalo, ker bo še vedno več kot nič. Jaz si pač ne morem privoščiti kot ti, da puščam denar vsepovprek.

Žal se na interpretacijo chat gpt res ne morem zanest:
Normiranci vodijo evidenco zgolj o svojih prihodkih, odhodki pa se ne evidentirajo, saj se za določitev davčne osnove uporablja pavšalni odstotek (normirani stroški).

Cashback v tem kontekstu:

Cashback ni neposredno povezan z dodatnim prihodkom, saj se ga lahko obravnava kot zmanjšanje stroškov, ki pa jih normiranci ne beležijo v svojem knjigovodstvu. Zato pri normirancu cashback načeloma ne zahteva posebnega knjiženja.

Praktični nasvet:
Posvet s strokovnjakom: Čeprav cashback v normiranem s.p. ne bi smel vplivati na davčno osnovo, je priporočljivo, da se posvetujete z davčnim svetovalcem, če ste v dvomih glede specifične situacije.

Dokumentacija: Čeprav normiranci niso dolžni voditi vseh podrobnih računovodskih evidenc, je vedno priporočljivo, da hranite dokumentacijo (npr. bančne izpiske), ki bi dokazovala naravo teh transakcij, če bi kdaj prišlo do davčnega pregleda.

Kako odgovarjajo vaša skromna lakotniško legonska pravniška gnada, ki se smejoč rolajo po tleh?

Zgodovina sprememb…

Kodrnusa ::

Traderepublic ima 1% cashbacka. Kolega prav da tudi davke in prispevke s tem placa in ima popust na davke. Not bad.. njegove besede

Kodrnusa je izjavil:

Traderepublic ima 1% cashbacka. Kolega prav da tudi davke in prispevke s tem placa in ima popust na davke. Not bad.. njegove besede

S tem da moraš imeti savings plan in še: You can earn a maximum of 15 EUR per calendar month.

Kodrnusa ::

15 pa 15. Neki je.

15/0,01 = 1500?

Bi moral pogledat glede wspay, če se da razčleniti na več kartic, samo akontacijo DD imam odprto trenutno :D
No, seveda se, normalno, izbereš in wspay različne cashback kartice, akontacija, potem prispevki, potem pa ostalo sranje.

Sam Legonov cashback, če bo vendarle potrebno za normirance, pa naslednje leto :)

BlaY0 ::

Še tukaj povem... kar se cashbacka tiče se najbolj splača bencin na samopostrežni bencinski kupovat. Cashback ti pribije na "rezervirana" sredstva. Hofer (oziroma MOL) recimo ima max. rezervacijo 130 EUR za enkratno polnjenje. Torej pri 0,1% savebacku, če izbereš to, natankaš za 13 EUR dobiš nazaj 0,13 EUR kar je efektivno 1%. Jaz imam na ta način na Trade Republicu efektivno okrog 5% savebacka na mesec.

delavec44 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

S tem da moraš imeti savings plan in še: You can earn a maximum of 15 EUR per calendar month.

Po mojem bi se za tole splačalo narediti savings plan na XEON. Na pol leta bi tako ven vzel malo več kot 90 EUR. Ni ne vem kaj ampak podarjenemu konju se ne gleda v zobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

velikBrokoli ::

BlaY0 je izjavil:

Še tukaj povem... kar se cashbacka tiče se najbolj splača bencin na samopostrežni bencinski kupovat. Cashback ti pribije na "rezervirana" sredstva. Hofer (oziroma MOL) recimo ima max. rezervacijo 130 EUR za enkratno polnjenje. Torej pri 0,1% savebacku, če izbereš to, natankaš za 13 EUR dobiš nazaj 0,13 EUR kar je efektivno 1%. Jaz imam na ta način na Trade Republicu efektivno okrog 5% savebacka na mesec.

delavec44 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

Po mojem bi se za tole splačalo narediti savings plan na XEON. Na pol leta bi tako ven vzel malo več kot 90 EUR. Ni ne vem kaj ampak podarjenemu konju se ne gleda v zobe.

Kdo pa tanka za 13€ lol.. jaz grem dvakrat na mesec tankat po 70€, kaj mi pomaga teh 26 centov :))

Po moje se je malo zapletel s ciframi. Tankaš za 130EUR in imaš 1% cashbacka, dobiš 1,3EUR na transakcijo. Če to ponoviš 10x in tankaš dejansko le za 13EUR imaš 13EUR cashbacka kar je že skoraj mesečni limit. Pišem za TR.

Ne vem sicer kdo bi si delal toliko dela za 10EUR. Če greš itak tankat, potem ok.

Zgodovina sprememb…

Nič se nisem zapletel. Če hočeš efektivno 10% cashbacka, potem se 10x na mesec ustaviš na črpalki mimo katere greš itak vsak dan, pa še žena gre vmes v Hofer in jo itak tam čakaš. Jaz konkretno imam efektivno recimo ta mesec trenutno relativnih 3% cashbacka na TR. Jasno za 0,1% na N26 je to početje brezveze, ker zlepa ne boš dosegel maksimalne absolutne vrednosti.

velikBrokoli je izjavil:

Kdo pa tanka za 13EUR lol.. jaz grem dvakrat na mesec tankat po 70EUR, kaj mi pomaga teh 26 centov :))

Jest grem pa 2x za 20 EUR, ven pa oba dobiva enako absolutno vrednost cashbacka. Kaj je zdaj tukaj LOL?

Zgodovina sprememb…

AgiZ ::

.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgiZ ()

permit ::

N26 ima samo na business računu cashback?

Gregor P ::

Vsaj na prvi pogled da.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Nesta ::

Danes ce se opogumim grem do tajnice da ji predam obrazec za izplačila plače na N26 :)
SKB pa pocači ukinem. Itak ni več SKB... :)

Eno čokolado ji nesi zraven. Boš videl kako se hitro odnos spremeni.

CallMeAl ::

Včasih je veljalo, da rabi backoffice nekaj dodatnega kucanja za nakazila na tuj (ne SI) račun, ker gre za plačilo v tujino. Lahko pa je specifično za sisteme firme. Ne vem, če je to še vedno aktualno in splošno. Ampak to ni ovira, samo v finančni službi mogoče kdo zaradi tega malo nos viha :)

Zato, ker imajo šit sisteme za plače... tudi pri moji prejšnji službi so računovodke jokale, ker so morale na roke neke XMLje sestavljati, ker jim program ni pustil notri vnesti TRRja, ki se ni začel s SI56. Bi kar dal roko tistemu programerju, ki je to validacijo spisal :))

jabe ::

Pa koliko je tega in koliko casa ze traja. Bolanija... Vse, kar bi bilo treba je, da lahko zbrise tisti samodejno vneseni SI56 in odtipka karkolidrugega pac ze. Druga omejitev je pa se stevilo znakov v TRR. Okenckov zmanjka... In to že leta...

Reces za trajnik ali pa kaj, vsi ze vedo in poznajo in zavijajo z ocmi, ker mora spet na peš početi. Imas appe, kjer clovek sam spremeni TRR za trajnik, ampak ne, ce nisi SI56. moras pisat maile, printat, podpisovat in skenirat obrazce, una tam kuca se v ta peto tisti TRR.

Poglej v JU koliko je še obrazcev kjer je SI56 že predizpolnjena in je ne gre spremeniti. Sedaj so se brihtni odločili, da bodo za tuje račune raje dodajali nova polja ;)

Dejstvo je, da program, ki omogoča vpis samo SLO IBAN-ov, ni skladen z zakonodajo. Vse kar bi bilo treba je poklicati podjetje ki je spisalo program in jim naročiti "update" le tega. Ampak ne, fora je v tem da ljudje, ki so zadolženi za to mislijo, da gre za blackbox, ki je hardkodan na hitrost rotacije zemljinega jedra... in potem mora pač Jožica to ročno (na papir) delat.

Zgodovina sprememb…

Mi prosim pokažeš zakon, ki veleva, da mora imeti program opcijo vnosa kateregakoli IBANa, ne samo slovenskega? Kaj vse bo človek še izvedel...

Saj nisem napisal da je ilegalen, samo da ni skladen z zakonodajo. To pomeni da ne omogoča vsega kar zakonodaja predvideva. Zakonodaja predvideva da imaš lahko odprt račun kjer koli v EU in posledično da plača pride na ta račun. Zdaj če softver za plače ne omogoča vpisa tujega IBAN-a je pač neskladen s to zakonodojo, ker te omejuje tam kjer te ne bi smel.

Zakonodaja ponavadi določa kaj se sme oziroma večkrat česa se ne sme. V tem primeru je bila v nekem momentu spremenjena v delu ki prej nečasa ni dovoljevala, po tem momentu pa je dovoljevala, a softver pač skladno s tem ni bil prilagojen.

Zgodovina sprememb…

BuDi79 ::

Naše računovodstvo pravi, da ima pri firmah za katere delajo plače (cca 100 podjetij) okoli 2% zaposlenih račune prav konkretno pri Revolut ali N26. To sploh ni malo.
Danes imajo tudi zaposleni za minimalca v kmetijstvu in servisih N26 oz. Revolut, sploh ni treba da so npr. ITjevci.

2024 si ne moreš privoščit programa, ki ne podpira tega. Da ne omenjamo, da je zdaj kar nekaj tudi delavcev iz juga, ki imajo račun v tujini ker jim ga pač ni treba prestavit oz. odpret v Sloveniji, npr. pol prekmurske fizične delovne sile je s Hrvaškega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

CyberPunk ::

velikBrokoli je izjavil:

Bi kar dal roko tistemu programerju, ki je to validacijo spisal :))

Si pozabil napisat "odsekat"? :))

mm&r ::

velikBrokoli je izjavil:

Mi prosim pokažeš zakon, ki veleva, da mora imeti program opcijo vnosa kateregakoli IBANa, ne samo slovenskega? Kaj vse bo človek še izvedel...

Odgovor je direktiva 2015/2366/EU

pravko.si pravi takole:

Evropska in slovenska zakonodaja, predvsem Zakon o plačilnih storitvah, predpisuje, da mora programska oprema, ki se uporablja za obdelavo plačil, podpirati vpis tujih IBAN računov. Direktiva 2015/2366/EU, ki je pomemben del te regulative, določa zahteve za udeležence plačilnega sistema glede obdelave mednarodnih plačil. Zakon o plačilnih storitvah, ki je v skladu s to direktivo, prav tako zahteva skladnost z evropskimi standardi, kar pomeni, da morajo ponudniki plačilnih storitev omogočiti obdelavo različne strukture računov, ne le slovenskih računov, ki se začnejo s kodo SI56.

Za zagotavljanje skladnosti z regulativnimi standardi morajo ponudniki plačilnih storitev implementirati ustrezne tehnične rešitve in se držati pravil ter standardov, ki jih določa zakonodaja.

Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih - 332. člen - Zakon o plačilnih storitvah prepoveduje zlorabo neskladnosti z regulativnimi standardi za blokiranje storitev, kar je pomembno za podporo tujih IBAN računov.

Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih - 2. člen - Zakon o plačilnih storitvah podrobneje ureja izvajanje evropskih uredb, kot je Direktiva 2015/2366/EU, kar vključuje podporo za mednarodna plačila.

shm ::

mm&r je izjavil:

pravko.si pravi takole:

LLM-ji niso sposobni osnovnih logičnih sklepanj, kaj šele da bi interpretiral zakone. In potem ljudje njihove odgovore upoabljajo kot dejstva :'(

mm&r je izjavil:

Evropska in slovenska zakonodaja, predvsem Zakon o plačilnih storitvah, predpisuje, da mora programska oprema, ki se uporablja za obdelavo plačil, podpirati vpis tujih IBAN računov.

V evropski direktivi 2015/2366/EU ali slovenskih zakonih, ki so izpeljani iz te direktive je zelo malo omenjena programska oprema, nikjer pa ne piše da mora programska oprema podpirat tuje IBANe.

mm&r je izjavil:

Direktiva 2015/2366/EU, ki je pomemben del te regulative, določa zahteve za udeležence plačilnega sistema glede obdelave mednarodnih plačil. Zakon o plačilnih storitvah, ki je v skladu s to direktivo, prav tako zahteva skladnost z evropskimi standardi, kar pomeni, da morajo ponudniki plačilnih storitev omogočiti obdelavo različne strukture računov, ne le slovenskih računov, ki se začnejo s kodo SI56.

Drži, direktiva in zakoni govorijo o ponudnikih plačilnih storitev, to so ponavadi banke in ne razvijalci programske.

mm&r je izjavil:

Za zagotavljanje skladnosti z regulativnimi standardi morajo ponudniki plačilnih storitev implementirati ustrezne tehnične rešitve in se držati pravil ter standardov, ki jih določa zakonodaja.

Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih - 332. člen - Zakon o plačilnih storitvah prepoveduje zlorabo neskladnosti z regulativnimi standardi za blokiranje storitev, kar je pomembno za podporo tujih IBAN računov.

Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih - 2. člen - Zakon o plačilnih storitvah podrobneje ureja izvajanje evropskih uredb, kot je Direktiva 2015/2366/EU, kar vključuje podporo za mednarodna plačila.

Vse to je skor pravilno, ampak nima nič veze s podporo tujih IBAN računov.

shm je izjavil:

V evropski direktivi 2015/2366/EU ali slovenskih zakonih, ki so izpeljani iz te direktive je zelo malo omenjena programska oprema, nikjer pa ne piše da mora programska oprema podpirat tuje IBANe.

Zakaj bi to sploh moralo biti eksplicitno kje napisano? Nikjer tudi ne piše, da bi morali imeti programi blokirano vpisovanje vseh IBAN-ov razen tistih z začetnico SI56, pa glej ga zlomka, nekateri to še vedno imajo. Skratka gre za fičr, ki danes ni več potreben,

Seveda ni. Pa ne misli, da je tu samo blokada. Pri slo bankah program banko najde iz številke TRR. Pri tujih rabi BIC. Tudi kontrola ustreznosti vnosa je različna. Verjetno tudi datoteka za banko.

Edino vprašanje, kot vedno, je kdo bo nadgradnjo programa plačal. Zakonske spremembe so navadno vključene v stroške vzdrževanja ampak to (IMO) ni zakonska sprememba. Komot lahko speljejo ročno. Vprašanje tudi ali vzdrževanje sploh plačujejo.

Utk ::

Datoteka je ista, ravno v tem je fora sepa.
Kako težko je odstranit kontrolo za tuje trrje?
Programska oprema ni nezakonita, je pa nezakonito, če ti firma ne ni hotela plačevat plače na tuj trr, če ti komunala ne bi hotela poslat trajnika na trr, itd.
Tega pa ne morejo, če je sw fiksiran na SI56.
To ni nadgradnja, ampak downgradnja, ker če bi v štartu bilo brez kontrole, bi bilo vse v redu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()
««
199 / 205
»»