» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
198 / 205
»»

jabe ::

Jaz imam se zmeraj 4%. Berem v appu.

velikBrokoli ::

Tudi meni piše 4%.

bastadu ::

barakus je izjavil:

Sedaj gledam v appu pa piše N26 Metal - 3% interest rate p.a.

Ali so znižali?

Tudi jaz vidim v app-u, da so (očitno zaenkrat samo za nove uporabnike) na Metal računu znižali obresti na 3%, na You računu na 2% in na Smart so 1,7% ... Samo vprašanje časa je, kdaj bodo najavili znižanje tudi za obstoječe uporabnike in potem bo čez 2 mesece veljala znižana obrestna mera za vse ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

ducy ::

Če bo šlo na 3%, je potem to konkretno znižanje :(

Alfa Dog ::

Tole piše na spletni strani:
*N26 Instant Savings account interest rates are based on your main N26 Membership: 1.7% p.a. for Standard and Smart, 2% for You, and 3% p.a. for Metal (before taxes), as of 1.8.2024. Interest rates p.a. are equivalent to AER in Ireland and TANB in Portugal (before taxes). Please note that rates per membership are variable and can be changed by N26 over time.

Alfa Dog ::

Sem preveril na supportu, za obstoječe uporabnike bo 3% od 1/10/2024 dalje.
Lepo je bilo dokler je trajalo :8)

Je pa za 0,1% vecja razlika med metal in standard. Tudi 3% je vec kot drugje.

Bi pa z veseljem uporabljala Metal se za nabavo ETF, upam da kmalu tudi za nas... Brez provizije...

Kalavala ::

Pri ponudnikih "brez provizije" je dražje kot pa pri ponudnikih s provizijo. Provizija dolar ali dva je precej manj kot pa plačaš več "brez provizije" zaradi večjega spreada...

Po domace, prosim... Trenutno imam samo na IBKR. Tam na vsake toliko kupim in pustim stat. Vzame mi vsakic par evrov provizije.

Kaj me caka na N26. Sem mislila, da bo razlika zgolj v proviziji?

predi ::

Alfa Dog je izjavil:

V svojem inboxu v appu bi moral imeti tudi obvestilo o spremembi obrestne mere. Verjetno pa ni bilo push notifikacije zanj.

jabe je izjavil:

Po domace, prosim... Trenutno imam samo na IBKR. Tam na vsake toliko kupim in pustim stat. Vzame mi vsakic par evrov provizije.

Kaj me caka na N26. Sem mislila, da bo razlika zgolj v proviziji?

Razlika med nakupno in prodajno vrednostjo posameznega instrumenta je v danem trenutku večja. S tem ti "brezplačniki" služijo. Ne obstaja free lunch na tem svetu.

Ampak to je provizija? Vrednost nekega instrumenta je kaka je, ali kako?

Ne razumem vprašanja sicer. Ti bom dal en primer: ti kupiš en instrument recimo po ceni 100,10 evra, dejansko ga zate ponudnik kupi po 100€, razliko pa pospravi on. Na IBKR je cena v istem trenutku 100€ za kolikor ga lahko ti tudi kupiš ampak moraš plačati provizijo IBKR.

Razumem... Meni je to sicer provizija zapakirana pac v drug celofan. Hvala za opozorilo. Bom previdna in preverila, preden karkoli kupim.

barakus ::

Ok, potem je TradeRepublic zaenkrat kralj kar se tiče obresti. No, če ne bodo tudi oni kmalu znižali...

bastadu ::

predi je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

V svojem inboxu v appu bi moral imeti tudi obvestilo o spremembi obrestne mere. Verjetno pa ni bilo push notifikacije zanj.

Je malo prej prišlo obvestilo o znižanju obresti za vse tudi na email...

modelno1 ::

Nižajo obresti :(
 obresti

obresti

Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: modelno1 ()

CaqKa ::

walda se obrestne mere spreminjajo... tako kot centralne banke najavljajo, tako se bodo potem njene komitentke (manjše banke) obnašale.
Sej Jerome Powel je tudi najavil nižanje...
verjetno je tudi Lagardova.

eEdbM ::

Žal pričakovano, bistveno pač je, da se 'letna naročnina' pokrije asap (po stari in višji OM), ker znižujejo vse neobanke za vse tipe računov, razlika je v benefitih/perksih, še vedno pa brez vezave boljše kot klasične banke ob vezavi.

Dennis88 ::

Lahko bi znizali na 3,5. To je kar fajn udarec.

Jakkob ::

Lahko bi tudi na 2. Je kar je.

Zares, greznica napeljana v nabiralnik pred 16 urami. Kot še napovedano, bo še nižje in marsikje še/že je občutno slabše, še posebej v Sloveniji še za vezavo.

Your interest rate is changing
Hey, Our Instant Savings account interest rates will soon be changing.

Starting from October 1, 2024, your interest rate will change to 3% p.a. Until then, you'll continue to earn 4% p.a. on all your Instant Savings.

Why the change? The European Central Bank regularly adjusts interest rates to keep the economy in balance. As a German bank, the interest rates we offer can be influenced by these adjustments.

It also means your interest rate may change in the future -- but we'll always let you know before this happens.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

energetik ::

Dennis88 je izjavil:

Lahko bi znizali na 3,5. To je kar fajn udarec.
Ali je 2 ali 3%, oboje je kakec, glih tolk da imaš tam železno rezervo za par mesecev.
Ostalo se vloži drugam.
vires in numeris

Oboje je tudi več, kot kakci pri nas. Seveda gre za denar, ki predstavlja zlato rezervo v primeru izpada dohodka par mesecev ali pa če načrtuješ kaki večji nakup v naslednjih parih mesecih. Meni bi teh 4% zelo prav prišlo lani, ko sem držala skoraj 6mestno številko na TRR, ker sem šla v nov "poslovni model", beri na svoje in sem pričakovala precejšen strošek za opremo in vse. Od junija do januarja sem držala denar, bi bilo povsem OK imeti 4% na to.

Netrunner ::

Ni dosti časa trajalo teh 4% .... bo treba preselit denar na trade republic, dokler še tam ne znižajo.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Netrunner je izjavil:

Ni dosti časa trajalo teh 4% .... bo treba preselit denar na trade republic, dokler še tam ne znižajo.

XEON ali CSH etf-i. Striktno sledijo €STR obrestni meri.
vires in numeris

Legon ::

Nobena resna banka ne more ponujat obresti, ki ne sledijo ECB. Banka lahko nudi obresti na podlagi razlike, ki jo lahko ustvari s posojanjem tvojega denarja. In če obresti na kredite padejo seveda morajo znižat tudi obresti na vloge, ker drugače bi tolkli minus.

predi ::

Napovedi so bile, če me spomin ne vara, da bo šla obrestna mera pri ECB dol še dvakrat do konca leta po četrtinkah, ker inflacija pada. Če se obvežeš za spremembe z dvomesečnim zamikom, moraš malce bolj študirat, kakšna bo situacija v naslednjih mesecih. Poleg tega so nam že "podarili" del procenta v naslednjih dveh in prejšnjih dveh mesecih. 3% je varna izbira za N26.

Po drugi strani, so pa naokoli tudi novice, da imajo v Nemčiji julija spet povečano inflacijo zaradi dražjih cen storitev..

BlaY0 ::

...in kljub temu gredo v DE na 1% (std in smart), 1,3% (you) ter 3% (metal). Skratka v SLO smo/ste še vedno na boljšem.

glede česa... obrestnih mer na depozit? ALi v tem, da jih niso zaenkrat še nič nižali. Z ničle kaj nižje dol pač ne moreš.

BlaY0 je izjavil:

...in kljub temu gredo v DE na 1% (std in smart), 1,3% (you) ter 3% (metal). Skratka v SLO smo/ste še vedno na boljšem.

Še enkrat, boljša izbira je nakup money market ETF, kjer plačaš samo miniaturno provizijo za vodenje.
Sicer banka na tvoj denar dobi polne obresti, razliko pa obdrži zase. Pri tem da če sam kupiš MM ETF nimaš nobene vezave.
vires in numeris

BlaY0 je izjavil:

V kakšnem smislu si/ste/smo na boljšem v Sloveniji glede depozitov?

BlaY0 ::

Pri N26 imajo na flex računu za slovenske komitente višje obresti kot za nemške (razen za metal komitente).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Aja, to pa... Standard ima 1,7% po novem za Slovenijo.

BlaY0 je izjavil:

Pri N26 imajo na flex računu za slovenske komitente višje obresti kot za nemške (razen za metal komitente).

Ja, to: 1,7, 1,7, 2,0, 3,0% proti temu: 1,0, 1,0, 1,3, 3,0%... Ok, dobro, da si izpostavil ;)

Dennis88 ::

A je kdo že izračunal od koliko naprej se po novem splača metal?

Tomas 33 ::

12.500€ če plačaš naročnino v enem kosu.

mm&r ::

Tomas 33 je izjavil:

To je verjento izračun na podlagi predvidevanja, da obrestne mere ostanejo kot so trenutno.
ECB oz. banke pa so že začele s procesom nižanja obrestnih mer.

Ja, tole klepetasto poc-rnijo preverite, če v redu dela, da ne bomo vsakič znova spraševali in ugibali :D

mm&r je izjavil:

Tomas 33 je izjavil:

To je verjento izračun na podlagi predvidevanja, da obrestne mere ostanejo kot so trenutno.
ECB oz. banke pa so že začele s procesom nižanja obrestnih mer.

za ta izračun nima veze koliko so OM, ampak kolika je razlika med njimi. Med standardom in metal je bilo prej 0,12%, kar je pomenilo da 162€ dobiš notri pri 13500€, zdaj je razlika večja, in sicer 0,13%, kar pomeni, da je treba imeti zgolj 12500€.

nejc311 ::

Če upoštevamo še obresti na obresti se splača pri 12.211. Skoraj ni razlike med letnimi obrestmi med vezavo pri tej vrednosti in 12.500 - samo slabe 4 evre. Ampak splača se v teh primerih vzeti Metal bolj zaradi tega ker dobiš zastonj zavarovanja.

Evo, v tem smislu nekaj?

Prejšnji 'Čas povračila (leta)' so seveda 'Čas povračila (dnevi)'
Zadnje pa je 'Povrnitev naročnine' :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

nejc311 je izjavil:

Če upoštevamo še obresti na obresti se splača pri 12.211. Skoraj ni razlike med letnimi obrestmi med vezavo pri tej vrednosti in 12.500 - samo slabe 4 evre. Ampak splača se v teh primerih vzeti Metal bolj zaradi tega ker dobiš zastonj zavarovanja.

Pa 0,012x = 162 oziroma 0,013x=162 je simpl za zračunat, pa da se izpostavi point, da je razlika med OM važna, ne višina. Tistole gor je treba pa že drgač nastavit.

nejc311 ::

eEdbM je izjavil:

Evo, v tem smislu nekaj?

Prejšnji 'Čas povračila (leta)' so seveda 'Čas povračila (dnevi)'
Zadnje pa je 'Povrnitev naročnine' :D

V tem primeru so upoštevane še obresti na obresti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc311 ()

Ta je boljši, ja... Na telefonu tole gledat je pa tortura.

torej, znotraj-letno obrestno-obrestno/konformno izračunavanje ali?

Tole je super.

Pa se en kalkulator na temo:
https://www.investor.gov/financial-tool...

Tole je staro in tole kot hec - izračun glede na ostala polja... Če vse variante približno prav delovalo, bo kar presenečenje. Najbolj ne paše v to temo ampak kaj hočeš.

Racunalnik ::

Samo preverjam.
Rentacar hoce 1000eur rezervirat na n26 kartici. Sej to deluje normalno na fizicni zastonj prozorni kartici?

Pro ::

Kolikor jaz vem ne gre. Moraš imeti kreditno (ne debetno) kartico za to.
««
198 / 205
»»