Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
jabe ::
matobeli ::
to ja, tnx, nisem se mogel spomnit kerga točno sem ponavad uporabljal pa sem zagrabil prvega
amacar ::
sem videl sam da mi je kao dal url z .jpg končinco in sem mislil da bo vse skup laufal.
Drugič k nam iz telefona delal
Drugič k nam iz telefona delal
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
ducy ::
Oj,
Ali ima kdo v Sloveniji, ter SLO račun z Metal account-om?
Pravkar sem dobil sporočilo od N26, da Metal account v SLO ni možen??
Oz. ali se da to kako zaboiti, da si kreiraš račun z naslovom v tujini? Če to gre, ali je vezano na DŠ?
Oz. ali se da to kako zaboiti, da si kreiraš račun z naslovom v tujini? Če to gre, ali je vezano na DŠ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ducy ()
Legon ::
Oj,
računa v tujini ne boš mogel kreirat, ker to ne bo šlo skupaj s podatki na tvojih dokumentih.
nokken ::
Ravno sem svojega "free" skonvertiral v Metal tako da vsaj jaz nisem imel nobenih tezav. Seveda s SLO naslovom.
Tropinar ::
Živjo, danes sem se namenil odpreti račun na N26, kjer mi pri vnosu osebnih podatkov piše da naj vnesem podatke tako kot jih imam na osebni izkaznici, hkrati pa mi ne sprejme šumnikov. Jaz pa imam šumnike povsod.
Lahko nastanejo kje problemi če napišem črke brez strešic? Obstaja način da dejansko vnesem šumnike?
Hvala, lp
Lahko nastanejo kje problemi če napišem črke brez strešic? Obstaja način da dejansko vnesem šumnike?
Hvala, lp
PS... kakšni pa so (bili) vaši motivi za odprtje Metal računa ? ;)
Lahko v ZS...
(da vem, če smo na istem ;) )
Lahko v ZS...
(da vem, če smo na istem ;) )
I7I ::
Jaz sem tudi prej imel osnovni paket, ta mesec pa sem se odločil za metal. Kot je že predhodnik omenil zaradi 4% obresti.
Drugače pa tudi osnovni paket je delalo vse gladko do sedaj.
Drugače pa tudi osnovni paket je delalo vse gladko do sedaj.
4% obresti na depozit... Placala za 1 leto, da je bilo potem 13,5EUR/mesec.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
nokken ::
Potem imamo vsi iste razloge :)) No saj realno, zakaj bi pa drugace placeval za dobesedno isto stvar, kot jo imas zastonj... razen zaradi razlike v obrestih seveda.
Kodrnusa ::
Sam pol ne mores nazaj na brezplačni račun? Sam bi tudi šel ma metal zarad obresti, ampak obresti bojo zdej zdej znižal pol bomo pa plačeval vodenje računa, obrest pa 0%.
delavec44 ::
V enem letu ne bodo šle obresti na 0. Vprašanje če bodo sploh še kdaj šle.
Kdor ne upa na N26 ima na Trade Republic 3,75% zastonj. Povsod pa nižajo v sladu z ECB.
Kdor ne upa na N26 ima na Trade Republic 3,75% zastonj. Povsod pa nižajo v sladu z ECB.
Samo potem ti zaračunajo kartico pa mogoče še kakšen strošek glede na to kaj si koristil.
A ni vedno subscription 1 leto, potem pa za nedoločen čas? Ne vem sicer kaj se zgodi, če prekličeš prej, ali moreš še vseeno plačevati ali ne (glede na ta link https://support.n26.com/en-eu/membershi... ne rabiš, pač prekineš). Drugače ti dajo zastonj virtualno, plačaš 10EUR za fizično kartico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Sam pol ne mores nazaj na brezplačni račun? Sam bi tudi šel ma metal zarad obresti, ampak obresti bojo zdej zdej znižal pol bomo pa plačeval vodenje računa, obrest pa 0%.
vsak mesec se prištejejo obresti h glavnici, po mojih kalkulacijah moram imeti eno leto 13100€ gor, da sem na ničli. Če pa imam gor pol leta pa cca 26550€. Če imam pa 3 mesece pa 54k€.
Kamorkoli pa ge gredo obresti, bo najbrz razlika med free in metal tam tam... Jaz sem sla to bolj racunat za primer, ce bi naenkrat jaz ves denar vem potegnila iz bilokaterega razloga.
velikBrokoli ::
Samo potem ti zaračunajo kartico pa mogoče še kakšen strošek glede na to kaj si koristil.
Ne, samo poračunajo ti mesečno plačilo paketa, namesto letnega (letno plačilo je ceneje v primerjavi s plačili 1x na mesec). Npr, če letno stane 100e metal paket, mesečno pa 10e (120e na leto), če pred koncem leta prekineš, ti poračunajo po mesečni tarifi, lahko pa brez problema predčasno prekličeš paket. Sem to že naredil.
Pri Revolutu je pa drugače, ti celo zaračunajo nek dodaten strošek, mislim, da 30e, če prekličeš preden imaš 12 mesecev premium račun, kasneje pa lahko brez tega stroška prekličeš.
velikBrokoli je izjavil:
Ne, samo poračunajo ti mesečno plačilo paketa, namesto letnega (letno plačilo je ceneje v primerjavi s plačili 1x na mesec). Npr, če letno stane 100e metal paket, mesečno pa 10e (120e na leto), če pred koncem leta prekineš, ti poračunajo po mesečni tarifi, lahko pa brez problema predčasno prekličeš paket. Sem to že naredil.
Pri Revolutu je pa drugače, ti celo zaračunajo nek dodaten strošek, mislim, da 30e, če prekličeš preden imaš 12 mesecev premium račun, kasneje pa lahko brez tega stroška prekličeš.
Mogoče sem zamešal s free trial:
If after the free trial, you decide to downgrade to N26 Standard, your additional virtual card becomes your bundled card, and your physical card will be additional, for a cost of 10€.
Nekje piše, da ti pri downgradeu prekinejo obstoječe fizične kartice. Mogoče takrat ne zaračunajo, ker moraš itak naročiti novo, če ti virtualna ne zadošča.
velikBrokoli ::
Letno plačaš v naprej takoj. Nič ti me poračunajo.
Ja, ampak če predčasno prekličeš, ti vrnejo preostanek denarja.
Can I get a refund?
If you cancel your membership within the 14-days revocation period using our support chat, we’ll fully refund your initial fee. If you cancel a prepaid membership after the 14-days revocation period, you’ll receive a refund for any remaining months that have been prepaid.
However, if you originally prepaid at a discounted price, you’ll receive a refund for any remaining months as if you were subject to the full payment price. You will only get the discount if you stay subscribed through the full period of your prepayment
Vse to najdete v appu, ne vem zakaj si ne preberete…
velikBrokoli je izjavil:
Mogoče sem zamešal s free trial:
If after the free trial, you decide to downgrade to N26 Standard, your additional virtual card becomes your bundled card, and your physical card will be additional, for a cost of 10€.
Nekje piše, da ti pri downgradeu prekinejo obstoječe fizične kartice. Mogoče takrat ne zaračunajo, ker moraš itak naročiti novo, če ti virtualna ne zadošča.
Staro kartico ti ukinejo in imaš lahko potem virtualno dalje (zastonj, nobenih provizij). Za fizično pa plačaš 10€.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
Nesta ::
Ima kdo kaksne pomisleke glede nakazila plače na N26 oz Revolut ( navaden - free račun)
Namreč kot sem slišal bo SKB menjal TRR račune in je idealna priložnost da se SKB ukini in uporablja samo še N26 in Revolut.
Hvala
Namreč kot sem slišal bo SKB menjal TRR račune in je idealna priložnost da se SKB ukini in uporablja samo še N26 in Revolut.
Hvala
McClane ::
Zakaj pa naj bi bil pomisleki? Sam že vrsto let prejemam plačo na N26 in nikdar nobenih težav.
Saj so prava banka z licenco in za njih veljajo ista pravila kot za naše NLB, SKB in ostale..
Saj so prava banka z licenco in za njih veljajo ista pravila kot za naše NLB, SKB in ostale..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Nesta ::
Zakaj pa naj bi bil pomisleki? Sam že vrsto let prejemam plačo na N26 in nikdar nobenih težav.
Super hvala. Kako pa je v primeru da bi rabil nakazati na Revolut ali kam drugam večji znesek recimo med 10 in 100.000. Je kaksna omejitev pri free računu?
Hvala
Transfers
Daily limit for MoneyBeams: €1,000
Incoming SEPA transfers: No limit
Outgoing SEPA transfers: No limit
Incoming SEPA instant transfers: €100,000 per transfer
Outgoing SEPA instant transfers: €2,000 per transfer
https://support.n26.com/en-eu/payments-...
Ali morda kdo ve, kako se trenira nakazilo, v primeru, da naredim "top-up" na Revolit, iz kreditne kartice pri N26?
Ali je to kot "plačilo s kreditno kartico" ali kako drugače?
In v tem primeru (topup), če bi bilo kot plačilo s kartico, ali je ob tem upoštevan "cash-back", pri N26?
In 2.
Kako ni lahko plačilo položnic sprovedel, kot plačilo s kartico in s tem pridobil "cashback"?
Ali je to kot "plačilo s kreditno kartico" ali kako drugače?
In v tem primeru (topup), če bi bilo kot plačilo s kartico, ali je ob tem upoštevan "cash-back", pri N26?
In 2.
Kako ni lahko plačilo položnic sprovedel, kot plačilo s kartico in s tem pridobil "cashback"?
Ali morda kdo ve, kako se trenira nakazilo, v primeru, da naredim "top-up" na Revolit, iz kreditne kartice pri N26?
Kot quasi cash transakcija.
seveda ne.
težko, razen če ponudnik storitve omogoča plačilo s kreditno kartico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Jaz sem vcasih dobival cashback, ko sem topupal revolut z N26, pa seveda je bilo brez provizije. Sedaj pa nisem testiral ze nekaj casa, vprasanje, ce so kaj spremenili. Pa dvomim, da ima N26 sploh opcijo kreditne kartice za slovence
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Kot quasi cash transakcija.
seveda ne.
težko, razen če ponudnik storitve omogoča plačilo s kreditno kartico.
Hvala za info.
No, stvar je v tem, da mi npr. Sanpaolo baka, ko naredim iz nje topup na Revolit, tiste zneske da pod kartična plačila.
Zaradi tega sem bil v dvomih.
Hja...torej ne bo nič pametnega, da bi položnice plačeval z kartico.
Delavec je omenil en obvod, samo moras izracunat kdaj se to splaca. Pa samo upamo lahko da da bodo ponudniki storitev v Sloveniji kdaj doziveli razsvetlitev in bodo neposredna karticna placila mozna. Ker v tujini so tame resitve seveda prisotne. Mogoce pa docakamo da bo OTP svoj Simple razsiril se na Slovenijo.
Telemach in Generali sta ena redkih, ki ponujata plačilo njunih položnic s kartico. Telemach uporablja WSPay. Si tudi sam želim, da bi se še ostali modernizirali in ponudili direktno plačilo brez stroška za stranko. Tako pa še tisti, ki imajo blagajno navadno sprejemajo le gotovino.
ps. EDavki in eUprava imata tudi to. EDavki so uvedli pred kratkim, pred tem si moral iti na UJP.
ps. EDavki in eUprava imata tudi to. EDavki so uvedli pred kratkim, pred tem si moral iti na UJP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
modelno1 ::
Pa Telekom in A1 tudi, tako v appih kot na spletu ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.