» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
196 / 205
»»

Kalavala ::

BuDi79 je izjavil:

predi je izjavil:

Torej, ne nakazujte na N26 preko top-upa, če je vaša main banka NLB ali Addiko. Ne vem sploh, če je še ta možnost kje pri N26, je nisem nikoli koristil. Vem, da je bila eksperimentalno oz. si imel en poskus.

Največja slovenska banka NLB po novem ceniku zaračunava 1,5 odstotka zneska nakazila za tako imenovane quasi-cash transakcije, med katere prištevajo tudi nakazila s kartico na neobanke, kot sta Revolut in N26. Še višjo tarifo ima NLB-jeva najnovejša prevzemna tarča, banka Addiko.

...

https://forbes.n1info.si/posel/pazljivo...
Preden kdo uleti, ne, ne gre za SEPA nakazila.
Gre pa tudi za plačila preko PayPala (torej nekaj se plača PayPalu, nekaj se bo pa še NLBju), ni pa podatkov če gre tudi za polnjenje Urbane in podobnih kartic, moralo bi se. Veliko sreče pri SEPA nakazilu na Urbano.

*** Nadomestilo se bo avtomatsko zaračunavalo samo na tujih quasi cash in gambling trgovcih.

BuDi79 ::

Kalavala je izjavil:

*** Nadomestilo se bo avtomatsko zaračunavalo samo na tujih quasi cash in gambling trgovcih.
A je to legalno? EU pa to.

Legon ::

BuDi79 je izjavil:

predi je izjavil:

Torej, ne nakazujte na N26 preko top-upa, če je vaša main banka NLB ali Addiko. Ne vem sploh, če je še ta možnost kje pri N26, je nisem nikoli koristil. Vem, da je bila eksperimentalno oz. si imel en poskus.

Največja slovenska banka NLB po novem ceniku zaračunava 1,5 odstotka zneska nakazila za tako imenovane quasi-cash transakcije, med katere prištevajo tudi nakazila s kartico na neobanke, kot sta Revolut in N26. Še višjo tarifo ima NLB-jeva najnovejša prevzemna tarča, banka Addiko.

...

https://forbes.n1info.si/posel/pazljivo...
Preden kdo uleti, ne, ne gre za SEPA nakazila.
Gre pa tudi za plačila preko PayPala (torej nekaj se plača PayPalu, nekaj se bo pa še NLBju), ni pa podatkov če gre tudi za polnjenje Urbane in podobnih kartic, moralo bi se. Veliko sreče pri SEPA nakazilu na Urbano.

? O cem tocno to? Placila preko PayPal ali pa nakazilo na urban so kot vem klasicna karticna placila. Top up pa je v bistvu podoben smoren kot je bilo vcasih placevanje s kartico na posti, ki se je v bistvu obravnavalo kot dvig denarja.

predi ::

@Legon, verjetno misli na objavo iz sosednje Revolut teme:

maja10 je izjavil:

Par minut nazaj sem ugotovila da so mi računali enak fee tud za nakup prek paypala. Sem klicala na nlb in so mi potrdili, da je tud paypal za njih smatran kot quasi cash in da je fee ne glede na to al maš basic ali premium paket ...

Legon je izjavil:

Top up pa je v bistvu podoben smoren kot je bilo vcasih placevanje s kartico na posti, ki se je v bistvu obravnavalo kot dvig denarja.
Slabo veš, ker da Revolut kodo plačila "spletni nakup" (MCC koda : Various Online Merchants).

delavec44 ::

Addiko piše, da ne zaračunava na debetnih karticah.

Ali NLB zaračuna tudi za topup na mbills? Če ne, je to precej v nasprotju z EU pravili.

delavec44 je izjavil:

Ali NLB zaračuna tudi za topup na mbills? Če ne, je to precej v nasprotju z EU pravili.
Ne zaračunava, zaračunava samo "tujim quasi-cash ponudnikom" (posebej opomba v ceniku)

BlaY0 ::

Hehe, včasih ko še nismo bili v SEPA, so mastno računali nakazila v tujino (v bistvu v EU), zdaj ko pa tega več ne morejo, so se spravili pa na quasi-cash. Mater se znajdejo :P

Alfa Dog ::

A jaz to prav vidim da so znižali obresti na instant savings iz 2,8% na 1,26%? Pišem za paket N26 standard.
Nisem dobil nobenega obvestila, zato sprašujem...

Kje to vidiš? V Appu in na spletni je še zmeraj

Looking to make your money work for you? Here's another reason for you -- and your money? -- to love N26. Grow your savings with 4%* interest rate p.a. with Metal and 2.8%* p.a. with other N26 memberships, and access your funds at any time.
This offer is available at no extra cost in the N26 app in Belgium, Estonia, Finland, Greece, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, the Netherlands, Portugal, Slovakia, and Slovenia.

Pa dobr, saj ti zgoraj piše za katere države veljajo te obresti, ti gledaš na nemški strani. Slovenci imamo višje obresti...

Aha, vidim da mi prikazuje podatke za Nemčijo, najbrž zaradi VPN. Hvala!

CaqKa ::

Alfa Dog je izjavil:

Tukaj:
https://n26.com/en-de/stocks-and-etfs

Komentar na slabo razvidne podatke na strani:
ETFe in stockse ponujajo v 5 državah, in potem napišejo "if you are eligible" namesto da bi našteli teh 5 držav...

jabe ::

Kdo ve, kdaj pri nas...

Prvo, kar se na N26 spletnih straneh izbere, je regija (zgoraj levo na page-u v času pisanja). Mi smo pod Europe.

Kodrnusa ::

Kdaj bo ze hudica google pay podprt. Internet banking pa brez tega, človek ne more verjeti..
Drugace zadovoljen uporabnik ze 5 let..

Hovdra ::

Pomoje, ko bo "pressure" z naše strani dovolj velik, da se jim bo "splačalo" s tem ukvarjat...če samo tu "jamramo" oni tega ne zaznajo. Jaz sem jim kar preko Ideas sporočil, da bi želel, da to uvedejo za SLO...več vas bo sporočilo to, bolj bodo opazili "potrebo", da to zagotovijo

Dionis ::

Zdravo,

jaz sedaj že nekaj časa razmišljam, da bi si odprl račun na N26 zaradi obresti. Sploh ker imaš ta dnevni obračun in mesečno izplačilo oz. nimaš nobenih vezav kot pri nas, da se kaj pozna. Sicer še razmišljam, ali bi kar tega Metal za 17e mesečno in imaš 4% obresti, ter še druge ugodnosti. Sicer recimo za nezgodno zavarovanje bi moral malo pogoje preveriti, če se splača recimo. No ali samo osnovnega brezplačnega in imap 2,26% obresti.
So kakšni hakelci, če si prenakazuješ na svojo banko? V smislu kakšnih provizij. Ker si ne predstavljam, da zaprem obstoječo slovensko banko in imam samo N26. Se pravi v primeru, da bi želel dvigniti 10k€.
Je še kaj takega na kar je dobro biti pozoren ali kar grem v to?

Za odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.

Kodrnusa ::

10000€ fizicno ne mores dvignit ker nimajo poslovalnic. Lahko pa prenakazujes kamor želiš brez provizije.

Dionis je izjavil:

Zdravo,

jaz sedaj že nekaj časa razmišljam, da bi si odprl račun na N26 zaradi obresti. Sploh ker imaš ta dnevni obračun in mesečno izplačilo oz. nimaš nobenih vezav kot pri nas, da se kaj pozna. Sicer še razmišljam, ali bi kar tega Metal za 17e mesečno in imaš 4% obresti, ter še druge ugodnosti. Sicer recimo za nezgodno zavarovanje bi moral malo pogoje preveriti, če se splača recimo. No ali samo osnovnega brezplačnega in imap 2,26% obresti.
So kakšni hakelci, če si prenakazuješ na svojo banko? V smislu kakšnih provizij. Ker si ne predstavljam, da zaprem obstoječo slovensko banko in imam samo N26. Se pravi v primeru, da bi želel dvigniti 10k€.
Je še kaj takega na kar je dobro biti pozoren ali kar grem v to?

Za odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.
En hakelc je že pri odprtju, ko izbiraš način plačila:

GodoBoy je izjavil:

13.5 je če plačaš za eno leto naprej, če mesečno pa 16.90
Vsaj maja je bilo tako.

Provizij za prenose N26 -> druga banka ni (Bank Transfer), običajno samo v obratni smeri. Pri Metal so zastonj tudi instantna plačila.

Tomas 33 ::

Instant plačila so za prenose do 2.500€, ni pa omejitve, kolko jih opraviš :)

delavec44 ::

Plačljiva?

Tomas 33 ::

Za metal ne.

3.4 Limit for SEPA Instant Credit Transfers

The Customer can execute outgoing SEPA Instant Credit Transfers up to an amount of 2,000 EUR per transaction and within the limit of five (5) transactions per day. The Bank reserves the right to implement lower limits by giving communication to the Client with appropriate means.

https://docs.n26.com/legal/06+EU/01+Acc...

Hovdra je izjavil:

Pomoje, ko bo "pressure" z naše strani dovolj velik, da se jim bo "splačalo" s tem ukvarjat...če samo tu "jamramo" oni tega ne zaznajo. Jaz sem jim kar preko Ideas sporočil, da bi želel, da to uvedejo za SLO...več vas bo sporočilo to, bolj bodo opazili "potrebo", da to zagotovijo

QR code scanner za UPN na Androidu jim je uspelo porihtati v pičlih dveh letih. Enostavno se jim za trg kot je Slovenija (par 10k komitentov) čisto nikamor ne mudi in ni na njihovi prioritetni listi.

GupeM ::

Ampak našo qr kodo so morali implementirat oz njeno prepoznavo. Za tole pa verjetno morajo samo eno kljukico nekam dati, pa bi delalo.

mm&r ::

GupeM je izjavil:

Ampak našo qr kodo so morali implementirat oz njeno prepoznavo. Za tole pa verjetno morajo samo eno kljukico nekam dati, pa bi delalo.

Ne bo držalo, QR kode so seveda več al manj podobne laikom, ampak razlika je v njihovi vsebini, pr nas smo jo pač morali izumiti na novo, in sicer s pretpotopnim encodingom namest utf-8 in čisto svojo strukturo vsebine.

V kolikor bi pri nas prevzeli EPC QR kodo, ki je že obstajala, N26 nebi bilo potrebno implementirati ničesar.

EPC QR code @ Wikipedia

GupeM je izjavil:

Zanimivo je, da je ta QR code scanner za UPN na iOS delal, na Androidu pa ne.

Poleg tega ne verjamem da je v primeru Google Pay-a potrebna samo kljukica. Po moje je problem še kje drugje, recimo kakšna pogodba. In če jim revenue ne odtehta te spremembe, potem jim je pač vseeno a mi dobimo ta fičr jutri ali čez 5 let.

velikBrokoli ::

Tomas 33 je izjavil:

Zanimivo, da je to plačljiva storitev in je omejena na 2500eur, pri Revolut free accountu pa lahko kakršenkoli znesek nakažeš instantno..

velikBrokoli je izjavil:

Tomas 33 je izjavil:

Zanimivo, da je to plačljiva storitev in je omejena na 2500eur, pri Revolut free accountu pa lahko kakršenkoli znesek nakažeš instantno..

Tudi Revolut ima limit in sicer 100k.

velikBrokoli ::

Ah ok, torej za navadne smrtnike ni tako pomemben limit, sem sedaj samo okoli 80k nakazal, pa je šlo takoj skozi ;((

Pri N26 pa je tistih 2500eur čisto premalo, pa potem nima smisla "instant" nakazilo...

barakus ::

Mene pa zanima, kako si lahko N26 privošči obresti 4% kar je višje od ECB, kje je catch?

N26 verjetno trenutno še vedno dela izgubo.
Je pa vedno tako, da imaš npr. 100 miljonov keša za kerga ti daje ECB obresti, depozite moraš pa izplačevat samo določenem procentu uporabnikov.

Še en odstavek iz finančnega poročila za lansko leto:

The outlook for 2023 and 2024:
- In 2023, N26 expects a 30 percent increase in earnings .
- It wants to reduce the loss to around 100 million euros in the current year.
- Due to the growth restrictions of 60,000 new customers per month, N26 conservatively estimates its customer growth at 200,000 new revenue-relevant customers in the current year.
- For the second half of 2024, N26 wants to become profitable on a monthly basis .
- In the current year, N26 forecasts an operating result of minus 80 million euros - a strong improvement over the previous year.

CyberPunk ::

barakus je izjavil:

Mene pa zanima, kako si lahko N26 privošči obresti 4% kar je višje od ECB, kje je catch?

Catch je, da so klasicne banke ratale skrtice brez primere. Privoscile bi si take obresti komot vse, saj je njihova "marza" razlika med obrestmi, ki jih dajejo komitentom, in obrestmi, ki jih zaracunavajo (poenostavljeno receno) - in ta razlika je v zadnjih sto letih postala kar precejsnja.
ECBjeva pa predstavlja ceno, po kateri ona posoja komercialnim bankam denar. Ta je se vedno nizja od tiste, po kateri te banke posojajo tvoj denar (za katerega ti placajo npr. 4%) naprej.
Vse ostalo je samo jamranje in nategovanje folka.

pingme ::

CyberPunk je izjavil:

in ta razlika je v zadnjih sto letih postala kar precejsnja.

Ne pretiravaj, desetletje so bile ecb obrestne mere blizu ničle, nekaj časa celo pod nič in so banke delale minus na vpoglednih vlogah fizičnih oseb. Neobanke tudi sedaj delajo minus, vse z namenom eksponentne rasti komitentov, ampak tudi to ne more trajati večno.

pingme je izjavil:

CyberPunk je izjavil:

in ta razlika je v zadnjih sto letih postala kar precejsnja.

Neobanke tudi sedaj delajo minus, vse z namenom eksponentne rasti komitentov, ampak tudi to ne more trajati večno.
Ne delajo več minusa.
https://www.theguardian.com/business/ar...

nejc311 ::

barakus je izjavil:

Z večino varčevalcev imajo še vedno dobiček tudi s 4% mero, ker je efektivna obrestna mera nižja. Zaračunavajo namreč provizijo (Ne vem pa koliko provizije izgubijo s stroški z zavarovanji).

Izračun za primer 40k glavnice po 4% obrestni meri za eno leto:
bruto obresti (+ obresti na obresti): 1.629,66
provizija: 162,2
neto obresti: 1.467,46
efektivna obrestna mera: 3,67%

Od ECB-ja pa dobijo 3,75% na 360 dni oziroma 3,80% na 365 dni.
Verjetno ker Trade Republic nima provizije se je pri njih mera znižala na 3,75% (3,80% na 365 dni, ker oni obračunavajo kot ECB). Kar je efektivno torej še vedo več kot pri N26 (3,80 proti 3,67%) za ta primer. Zaradi provizije na N26 je točka izenačenja med obema bankama šele pri 79k, oziroma bi bila, če ne bi imela Trade Republic omejitev obrestovanja do 50k.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc311 ()

permit ::

nejc311 je izjavil:

barakus je izjavil:

Z večino varčevalcev imajo še vedno dobiček tudi s 4% mero, ker je efektivna obrestna mera nižja. Zaračunavajo namreč provizijo (Ne vem pa koliko provizije izgubijo s stroški z zavarovanji).

Izračun za primer 40k glavnice po 4% obrestni meri za eno leto:
bruto obresti (+ obresti na obresti): 1.629,66
provizija: 162,2
neto obresti: 1.467,46
efektivna obrestna mera: 3,67%

Od ECB-ja pa dobijo 3,75% na 360 dni oziroma 3,80% na 365 dni.
Verjetno ker Trade Republic nima provizije se je pri njih mera znižala na 3,75% (3,80% na 365 dni, ker oni obračunavajo kot ECB). Kar je efektivno torej še vedo več kot pri N26 (3,80 proti 3,67%) za ta primer. Zaradi provizije na N26 je točka izenačenja med obema bankama šele pri 79k, oziroma bi bila, če ne bi imela Trade Republic omejitev obrestovanja do 50k.

Kakšno provzijo zaračunava N26?

nejc311 ::

N26 Metal račun, ki ima 4% obresti je 13,5€ na mesec, če plačaš vnaprej za celo leto, kar nanese na 162€ na leto.

nokken ::

To je narocnina ne provizija ;) Provizija je nekaj drugega ;)

Utk ::

Imam to N26 že 2 leti, pa mi še zmeraj ni jasno kako si filtrirat promet znotraj poljubnih datumov, in ali s poljubnimi prihodki/odhodki.
Je to res nemogoče?

matobeli ::

Ko daš "search and filter" imaš desno zgoraj ikono za "nastavitve", tam not lahko nastavljaš poljubno časovno okno,okno zneska, odliv/priliv/oboje in tudi po space

jabe ::

Tako je... Zal screenshota ne gre pripeti.

Ampak to je samo v web vmesniku. Beda.

Ma ne, to je iz aplikacije na pametnjakoviču.

jabe je izjavil:

Tako je... Zal screenshota ne gre pripeti.
Tudi za screenshote enablat/disablat je v appu nastavitev. Pod "Security".

matobeli je izjavil:

Ma ne, to je iz aplikacije na pametnjakoviču.

Majkemi da nimam tega. Če odprem v browserju je na prvi strani, v aplikaciji pa ne.

Mogoče si samo zgrešil "Search & Filter" lebdeči gumb spodaj na sredi? Ne bi bilo prvič.

Mrbit ja, nekaj časa nazaj so ga prestavli, sem rabil kakšno minuto ali dve da sem ga spet našel.
««
196 / 205
»»