» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
151 / 206
»»

showsover ::

Ne, saj to je v resnici kar ok, jaz sicer ne delam takšnih nakupov, da bi se mi to posebej izplačalo, pa vseeno.
N26 je imel (trenutno?) najboljši menjalni tečaj, pač glede na pretvorjene eur, razlike je kar 1%, malo čez.

Če bo naš gangster to dnevno spremljal in objavljal, bi bilo kar fino. :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

BuDi79 ::

showsover je izjavil:

Ne, saj to je v resnici kar ok, jaz sicer ne delam takšnih nakupov, da bi se mi to posebej izplačalo, pa vseeno.
N26 je imel (trenutno?) najboljši menjalni tečaj, pač glede na pretvorjene eur, razlike je kar 1%, malo čez.
Pri N26 pojma nimaš kakšen je imel res tečaj, ker ga prilagodi praviloma v nekaj dneh in ti v trenutku nakupa pokaže zgolj informativno približno številko.

N26 Mastercard foreign exchange rates:
Foreign exchange rates are specific to the date and time your bank authorizes the transaction.
Mastercard will apply the foreign exchange rate in effect at the date and time Mastercard processes the transaction.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

gansta ::

BuDi79 je izjavil:

showsover je izjavil:

Pri N26 pojma nimaš kakšen je imel res tečaj, ker ga prilagodi praviloma v nekaj dneh in ti v trenutku nakupa pokaže zgolj informativno približno številko.

Foreign exchange rates are specific to the date and time your bank authorizes the transaction.
Mastercard will apply the foreign exchange rate in effect at the date and time Mastercard processes the transaction.

Saj to je mislim da povsod enako...

ubermensch je izjavil:

gansta je izjavil:

Zanimiva primerjava "n26/revolut" pri nakupi preko spleta za 89,79$

Revolut mi je konvertal na 76,8513 € (1$ = 0,8559 €)
Sparkasse bi omenjeno pretvoril: 77,0333 € (1$ = 0,8579 €)
N26 bi pa omenjeno konvertal: 76,1600 € (1$ = 0,848146 €) na supportu so rekli, da se gleda tečajna lista: https://www.mastercard.us/en-us/persona...

Ja kaj pa pretvarjaš med vikendom...

Jah čez teden delamo, čez vikend pa zapravljamo :) a so velike razlike npr. pri 100$ (teden vs vikend) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gansta ()

Dober dan ::

Naj bi bilo pol procenta. Ko potegneš črto, vidiš da ni fore, ali uporabljaš N26, ali Revolut.

gansta je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

showsover je izjavil:

Saj to je mislim da povsod enako...

Ne, ni.
Revolut in Vivid imata "Live Exchange Rate", zato pa imata zavarovalne pribitke na čas ko ni resničnega bančnega poslovanja.
Torej če "Ukrainska" država zaradi državnega udara med vikendom razpade pomeni da bo njihova valuta v ponedeljek ko Revolut v resnici zamenja denar precej manj vredna kot v petek, zato pribijejo vsak vikend 1,5 - 2% za "zavarovanje" na petkov tečaj. (Ker to naredijo čisto vsak mirni vikend lahko pride lepega dne do popolnega propada valute pa jih vseeno ne bo bolelo).

N26 (Sparkasse, NLB, Sberbank..) pa to ne zanima ker bodo itak menjavo obračunali po ponedeljkovem tečaju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Nauk zgodbe: ne nakopuj čez vikend v tujih valutah, če je pa nujno pa najbolje domača banka ali n26...in ne Revolut :) ?

PARTyZAN ::

Nauk zgodbe je, da si pred vikendom kupi tujo valuto, česar ne porabiš pa na koncu prodaš oz. zamenjaš nazaj v evre.

PARTyZAN je izjavil:

Nauk zgodbe je, da si pred vikendom kupi tujo valuto, česar ne porabiš pa na koncu prodaš oz. zamenjaš nazaj v evre.

Kje pa to narediš ?

OrkAA ::

Tam poleg "Add money" in "Send" imas tri pikice, in ce tapnes gor, se ti bo odprl meni, kjer je tudi "Exchange".

To seveda velja za Revolut. N26 mislim da nima podpore za vec valut.

PARTyZAN je izjavil:

Če valuta spada med 30 kjer to lahko narediš.

A potem to vi menjate npr. pred odhodi na Hrvaško itd ?

UganiKdo ::

Nope, ker statisticno gledano so nihanja tecaja zanemrljiva za vsakodnevno potrosnjo, da bi bilo vredno izgubljat cas.

Ce imas pa namen zapravit par 1000 eur v tuji valuti, pa to naredis med tednom.

GupeM ::

Točno to. Če grem med vikendom na pivo in hobotnico iz podpeke, mi je povsem vseeno za tisti procent. Nastanitev pa vedno plačam med tednom, ker med vikendom nimam želje stati eno uro na cestniski postaji, nato pa še 3 ure na mejnem prehodu.

CyberPunk ::

A N26 dela v Google Pay oz. se lahko z Android telefonom z NFC placuje? Ker vidim, da Slovenija ni podprta za Google Pay...

Dela, ce imas kartico iz podprte drzave. Praviloma za slovenske uporabnike je odgovor ne.

CyberPunk ::

Direktno z N26 appom pa ne gre (kot ima kakšen NLB, če sem prav razbral)? Glede na to, da ima android odprt NFC za uporabo s strani vseh. Je pa "zanimivo", da je bil Apple Pay na voljo prej kot Google Pay - bi pričakoval ravno obratno ali pa hkrati. :D

Ne, direktno z appom ne gre. Zna bit povezano predvsem s tem, da smo za google tam nekje kot zimbabve in niti sam google pay v bistvu ni bil podprt brez mahinacij z apk.

Xpie ::

Mogoče kdo ve, zakaj google pay ne podpira breztičnih transakcij. Namreč vidno je, da je pay aplikacija razvidna na storu.
spletne-novice.si

Google pay podpira brezsticne tranzakcije, samo ne za slovenske kartice.

Sam kolikor vem, ni to Slovenska kartica ampak nemška. Ali so res te slovnske banke tok nesposbne, da ne omogočajo plačevanje z google payom.
spletne-novice.si

Ne slovenska banka, ampak slovenska kartica (slovenski BIN). Tudi n26, kot nemska banka izdaja zivecim v Sloveniji kartice s slovenskim BIN.

Slovenije google za storitev google pay pac ne podpira in nima to kaj dosti z slovenskimi bankami.

A so res uporabniki tega foruma tako nesposobni in nepismeni, da moramo to razlagat vsake dve strani?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Ales ::

Xpie je izjavil:

Sam kolikor vem, ni to Slovenska kartica ampak nemška. Ali so res te slovnske banke tok nesposbne, da ne omogočajo plačevanje z google payom.

No vidiš, izbral si nemško banko ker so naše menda tako nesposobne... in... glej, glej, ne dela. >:D

Ja, jaz sem mislil, da ko ustvaris rečun pri n26 banki, da to spada pod nemsko kartico. Nikjer nism opazil, da bi to bilo prilagojeno posamezni državi. Po eni strani je pa to omejavanje plačevanja diskirminacija saj baje imamo v eu enotni trg.
spletne-novice.si

Ja, nizka funkcionalna pismenost je pogost pojav dan danes. Vse to ti namrec pove 10s googla ali pa.10 minut v tej temi.

Financne storitve v tem trenutku niso zajete v direktivi, ki ureja geo-blocking v EU.

Zgodovina sprememb…

UganiKdo je izjavil:

Ja, nizka funkcionalna pismenost je pogost pojav dan danes.

Kaj zdej ali človek več nemore normalna vprašat vprasanja brez, da bi prislo do žaljitev na temu forumu.
spletne-novice.si

Ja, dobro vprasanje zakaj nisi sposoben normalno postavit vprasanja brez nepotrebnega zaljenja in pljuvanja. Moja ocena, ki sem jo tudi napisal je, da je to posledica nizke funkcionalne pismenosti.

Zgodovina sprememb…

vinkop ::

Xpie je izjavil:

glej, ce ti je gpay pomemben, odpres vivid money racun in to je to.....kdaj bo gpay za Slovenijo uradno podprt, najbrž nikoli.....

pijavka ::

thramos je izjavil:

IOS? Meni na Androidu (3.63.1) ne prebere nobene QR kode UPNja. Send money -> Bank Transfer -> Add new contact -> Scan QR Code.

Lahko potrdim, da ne dela na Androidu. Probal danes v3.65. Na iOS dela BP. Sem kontaktiral support, bomo videli, če bodo kaj naredili. Očitno ni osamljen primer.

meternich ::

Potrjujem nedelovanje na androidu. Probal na 2 telefonih. Scan IBANa deluje. Ali je že kakšna beseda iz supporta?

delavec44 ::

Danes me je n26 app pri sepa transferju na drugo banko vprašal ali hočem navadnega ali instant. Sem nakazoval na banko, ki ne podpira instant, tako da sem zbral navadnega. Ampak, če bi pa na revolut ali kaj podobnega, bi pa po moje moralo iti čez. Ali lahko kdo testira? (Android)
Zgleda je to dograditev, ker do sedaj je n26 omogočal le prejemanje instant sepa transferjev.

jabe ::

Dela na revolut. V 10s sem si preposlala 10€ na revolut in nazaj na n26. Ko sem pa hotela na Sparkasse pa je bila opcija instant SEPA posivljena. Probaj si nakazati na svojo banko instantno, mogoče pa podpira, če ti že ponudi to možnost.

amacar ::

Meni kaže 0.99€ fee, če izberem instant sepa.

pijavka ::

meternich je izjavil:

Potrjujem nedelovanje na androidu. Probal na 2 telefonih. Scan IBANa deluje. Ali je že kakšna beseda iz supporta?

Support se še ni javil. Si pa vzamejo čas.

In ga tudi obračunajo. To je torej prvič in zadnjič, da sem ga uporabila... Dela pa...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Uff, nisem si mislil da bo plačljiv na fintech bankah.

delavec44 je izjavil:

Uff, nisem si mislil da bo plačljiv na fintech bankah.
10€ iz N26 -> Revolut

In seconds = 0,99€ fee
Standard = Free

kixs ::

So standard zdaj kaj upocasnili? Prej, ce si placal dopoldne, je prislo v istem dnevu. Vceraj nekaj placam dopoldne in je prislo sele naslednji dan.

Niso. Standard na Vivid je rabil 4 ure med delovnim časom danes.

miko22 ::

V čem je razlika med navadnim ali instat? V hitrosti?

Da... Standard je pač to, kar si navajen do sedaj. Če zjutraj pošlješ, dobi oni na drugi strani bržkone še isti dan če ne pa naslednji. Promet je samo med delovniki, do 16h ali kdaj. Traja lahko pa tudi lahko kaki dan, da denar pride do prejemnika.

Instant je v parih sekundah 24/7. Pri nas so to banke nekaj scarale svoj sistem pod imenom Flik, če poznaš. Deluje podobno.

MrStein ::

Sistem je BIPS, medtem ko je Flik ena od storitev, ki delujejo na njem. Druga taka storitev so nakazila.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

hmm23 ::

A ima N26 direktno bremenitev oz. dela na naše položnice?

Da!

Je brezplačna?

Da.
Edino, kar je razlika, je da jih ne vidiš kaki dan prej med čakajočimi plačili. Samo na dan D dol leti. Trajnike (scheduled payments) pa vidiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Kaj pa se zgodi, če na ta dan nimaš dovolj na računu? Plačilo najbrž ni izvedeno, ali pa še kaj zaračunajo?

buttcrack ::

Maš en penal ja, se ti ne izplača.

Jaz sem DO iz N26 premaknil na revolut. Zelo bolj pregledno in prej jih vidiš z več podatki. Na obeh so pa brezplačne.

MrStein ::

jabe je izjavil:

Da.
Edino, kar je razlika, je da jih ne vidiš kaki dan prej med čakajočimi plačili. Samo na dan D dol leti. Trajnike (scheduled payments) pa vidiš.

A je to kaj bolj fleksibilno ali le "enkrat na mesec"?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Scheduled payments imaš možnost tedensko, mesečno, četrtletno in letno. Če te prav razumem, kaj me sprašuješ.
««
151 / 206
»»