» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
150 / 206
»»

matobeli ::

Meni tudi ne prepozna, ampak če je tkole kot na sliki bo super. Za tisti dve položnici ki nista na trajniku ;)

dev ::

Super, pa prisparam se tistih 10 min ko sem prepisoval sklice :)
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

showsover ::

Je res kdo že dejansko opravil SEPA Instant Payment med N26 in Revolut, da pride nakazilo v nekaj sekundah? Nekako berem, da je to pri N26 in Revolut rešeno znotraj klientele istega ponudnika, ne med različnima (kot je Flik pay). Dajte nek link na opis tega, ker v resnici nisem prepričan.

jabe ::

N26-->n26, drugače ne. Medtem ko revolut naj bi imel instant payment za vse. Imam, pa je uporabljam, ker mi gre na živce revolut s tem svojim appom konfuznim. Samo še vivid je hujši. Najbrž, ko se navadis, gre...

CyberPunk ::

Kartica mi poteče konec tega leta. A jo je treba zdaj posebej naročiti, ker vidim, da osnovni brezplačni "plan" fizične kartice nima več v ponudbi?

@CyberPunk enak problem / vprašanje. Glede na to da smo bili eni izmed prvih, ki smo odprli račun pri N26 ko je prišel v SLO, mogoče še noben nima izkušnje s tem.
Zanimivo, že 5 let uporabljamo N26!

N26->Revolut NI instant
Revolut->N26 JE instant

To smo enkrat že ugotavljali. Mislim da naj bi revo polno podpiral instant, torej ga N26 samo napol (samo dohodne transakcije)

Men je na moji prvi šel NFC, pa sem vzel novo. So bile pa prve serije zelo švoh narjene in če je bila stalno v denarnici je skor zih že crknila pred potekom.

MB, kar izgleda, da bo res tako, ni potrebno ničesar posebej nastavljati, razen iban, je bilo v nekaj sekundah vse mimo, drugo pa je potrebno počakati kak dan (namenoma sem zdaj poslal, da se ne bi kaj časovno 'pokrilo' in dalo napačnega vtisa)...

Plan je, da nakazila med fizičnimi osebami bodo verjetno tale instantna & ostala brezplačna...

Za storitve/naročnine/... bodo sicer morda enkrat instantna, brez provizij pa pač ne?

Ali?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

poweroff ::

ApplePay... dajte no. To je neka huda revolucija ali kaj?
sudo poweroff

amacar ::

Ocitno da je, ce samo intesa od slovenskih bank omogoca.

PINki ::

Sem sprobal placilo poloznic s skeniranjem QR kode in dela vse kot mora. Nic ni potrebno rocno vnasati ali popravljati.

thramos ::

IOS? Meni na Androidu (3.63.1) ne prebere nobene QR kode UPNja. Send money -> Bank Transfer -> Add new contact -> Scan QR Code.

PINki je izjavil:

Sem sprobal placilo poloznic s skeniranjem QR kode in dela vse kot mora. Nic ni potrebno rocno vnasati ali popravljati.

Lahko potrdim na iOS. Že 3 položnice plačane preko QR, brez da bi rabil karkoli spreminjati.

PINki ::

iOS da.

gansta ::

Kako si nakažete denar na N26?

Poznam UPN, kjer navadno plačaš provizijo domače banke (razen če imaš v pateku zastonj), potem"bank transfer (SEPA)" in pa "credit or debit card", kjer pa piše da je samo prvič brezplačno...

UPN=SEPA

Torej ja, nakazuješ iz drugega računa ali pa dobiš na n26 kar direkt plačo.

driver_x ::

gansta je izjavil:

Kako si nakažete denar na N26?

Na firmi rečeš, naj ti plačo nakazujejo na N26.

Saul Goodman ::

poweroff je izjavil:

ne smem zamudit priložnosti, da pononvo opozorim na Matthai-ja, čigar izjave so v vsaki naslednji iteraciji drekanja čez n26 bolj bizarne. Človek, ki banke ne uporablja, vendar je med najbolj aktivnimi v temi.

Zgodovina sprememb…

Ne vem kaj drugega kot gpay in applepay pa je "manjsa revolucija"? Telefone imamo vedno poelg, ni vnasanja pinov tudi za velike zneske, takoj dobis potrdilo s katerim vidis koliko ti je bilo odtrgano..itd itd.

driver_x ::

Saul Goodman je izjavil:

poweroff je izjavil:

ne smem zamudit priložnosti, da pononvo opozorim na Matthai-ja, čigar izjave so v vsaki naslednji iteraciji drekanja čez n26 bolj bizarne. Človek, ki banke ne uporablja, vendar je med najbolj aktivnimi v temi.

Tukaj gre najbrž za kakšen vzorec osebnih težav. Poglej samo ostale teme. Npr. ko je govora o Applu, so najglasnejši nasprotniki ravno tisti, ki ga nikoli sploh imeli niso. Sicer je dobro, da si nas opomnil, jaz sem že pozabil da Matthaju N26 ne ustreza, saj tega že nekaj dni ni omenil.

Sheteentz ::

Noob to the rescue! Z bodočo ženo planirava en sistem, kjer bi oba na nek skupen račun nakazovala denar, nato bi pa ta denar porabljala za sprotne nakupe hrane in podobnih reči. Torej, vsak od naju nakaže jurja, nato pa oba s tem denarjem plačujeva. Rabiva torej dve kartici, bodisi eno virtualno, kot ima urejeno nlb z nlb pay, bodisi dve fizični.

https://denar.svetidej.com/sl/fintech-s...

Tukaj vidim, da zastonjski N26 omogoča samo eno kartico. A to pomeni eno bodisi virtualno oz. fizično, ali eno fizično in zraven še eno virtualno?

Dosan ::

Revolut omogoča več kartic, tudi na standard računu.

Sheteentz je izjavil:

Noob to the rescue! Z bodočo ženo planirava en sistem, kjer bi oba na nek skupen račun nakazovala denar, nato bi pa ta denar porabljala za sprotne nakupe hrane in podobnih reči. Torej, vsak od naju nakaže jurja, nato pa oba s tem denarjem plačujeva. Rabiva torej dve kartici, bodisi eno virtualno, kot ima urejeno nlb z nlb pay, bodisi dve fizični.

Tukaj vidim, da zastonjski N26 omogoča samo eno kartico. A to pomeni eno bodisi virtualno oz. fizično, ali eno fizično in zraven še eno virtualno?

Kaj pa applepay/gpay: eden placuje z mobitelom, drugi ima fizicno kartico... ali pa Curve+ n26/revolut

Groot ::

Sheteentz je izjavil:

Naredi si Curve ;) sam ga uporabljam tudi na način kot bi potreboval sam in je super

UganiKdo ::

Vivid omogoca vec kartic, tako fizicnih kot virtualnih.

MrStein ::

matobeli je izjavil:

N26->Revolut NI instant
Revolut->N26 JE instant

To smo enkrat že ugotavljali. Mislim da naj bi revo polno podpiral instant, torej ga N26 samo napol (samo dohodne transakcije)

Sem probal NLB->Revolut in ni bilo takoj, ampak po nekaj urah.
NLB->Sparkasse pa takoj.

Ali NLB in Revolut nista na "isti mreži" ali Revolut ne odpira dohodna takojšnja plačila ali nekaj.

(aplikacija na telefonu Klikin podpira takojšnja plačila (UPN), web stran Klik pa recimo ne, vsaj pred dnevi ni)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nunar ::

Ne pozabi, da imamo v Sloveniji tudi takojšnja plačila znotraj slovenskega bančnega prostora, in to ni isto kot SEPA Instant Payments, kar pa ima recimo Revolut.

Ja, ampak nekaj slovenskih bank je že na evropskem sistemu (TIPS).
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Ja, ampak nekaj slovenskih bank je že na evropskem sistemu (TIPS).

Obstaja morda kje seznam le teh=?

Svetidej je imel en članek na to, ne vem če ni celo nekdo linkal tu nekje.
Motiti se je človeško.

Našel:

Sparkasse in Gorenjska imata opcijo, vendar so deaktivirali, zakej le :?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gansta ()

Tule še nekaj čtiva na to temo.

Gangster, piše še
* Vse banke, ki so v RT1 bodo do novembra 2021 dosegljive na TIPS.

showsover je izjavil:

Tule še nekaj čtiva na to temo.

Mimogrede, od kdaj je ta članek? Ne najdem datuma objave.
Motiti se je človeško.

darkolord ::

2019

darkolord je izjavil:

2019

Morda, ampak je Zadnja posodobitev: torek, 09 marec 2021 20:19
Upajmo, da vseeno kaj pomeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

darkolord je izjavil:

2019

Kje si to našel?

Če mi gre kaj na živce, so to članki, kjer ne piše jasno, kdaj so bili napisani ali objavljeni...
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

darkolord je izjavil:

2019

Kje si to našel?

Če mi gre kaj na živce, so to članki, kjer ne piše jasno, kdaj so bili napisani ali objavljeni...

Saved 3 times between October 30, 2020 and January 24, 2021.

Verjetno bolj H2 2020...

darkolord ::

Ja, ta zadnji link... Uni prejšnji je pa

Saved 2 times between April 22, 2019 and November 26, 2020.

Sem še v Edge odprl, ampak nikjer na strani tega ne piše:

No ja...
Motiti se je človeško.

No zakaj Sparkasse in Gorenjska tega nimate aktiviranega, čeprav podpirata?

vinkop ::

ne razumem kako imate pri vas brezplačen prenos denarja, ce izberete add money? ce jaz izberem add money in ce izberem google pay ali card transfer mi ze za 50€ hoče vzeti 1,50€ provizije?

Ja, res, pri N26 je prvi kartični topup provizija 0.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: vinkop ()

vinkop ::

showsover je izjavil:

Ja, res, pri N26 je prvi kartični topup provizija 0.

se pravi samo prvo polnjenje, prenos, iz drugega vira je bil brezplacen....sej jaz iz svoje banke pol naredim prenos na N26 z 0,40€ provizije...

Dober dan ::

Tako ke. Instant topup pa je 3% od zneska.

Stellungnah ::

Kaj pri n26 šteje kot prvi kartični topup?

Dober dan ::

Prvi topup z debetno/kreditno kartico.

SloTech123 ::

Eno vprašanje pri dvigu gotovine v NE evrskih državah, konkretno Južna Amerika kamor se odpravljam. A če vzamem tale upgrade N26 You card, kot razumem lahko v 14 dnih "revoke perioda" skenslam in sploh ne plačam nič? :D Ampak potem, če razumem analogijo napisanega pravilno, ne morem več v prihodnosti updagraditi sploh accounta? Se je kdo kaj igral s tem? Sicer s klasičnim računom je fee N26 ta NEeurske države 1,7 %, tečaj pa redni.

Skratka, če vzamem N26 You in dejansko prekinem po 14 dneh in ne plačam 0, hkrati pa tudi v tem paketu ni 1,7% provizije je to verjetno najugodnejši način do zamenjave eurov v drugo valuto ali sem kaj spregledal? :) (ja, bankomati morajo biti takšni, ki ne jemljejo dodatno svoje provizije, jasno).

Uff, tudi možno, da si kak undocumented feature odkril, raziskuj dalje dalje in pridi povedat, mi smo bolj enostavni...

Zanimiva primerjava "n26/revolut" pri nakupi preko spleta za 89,79$

Revolut mi je konvertal na 76,8513 € (1$ = 0,8559 €)
Sparkasse bi omenjeno pretvoril: 77,0333 € (1$ = 0,8579 €)
N26 bi pa omenjeno konvertal: 76,1600 € (1$ = 0,848146 €) na supportu so rekli, da se gleda tečajna lista: https://www.mastercard.us/en-us/persona...

ubermensch ::

gansta je izjavil:

Zanimiva primerjava "n26/revolut" pri nakupi preko spleta za 89,79$

Revolut mi je konvertal na 76,8513 € (1$ = 0,8559 €)
Sparkasse bi omenjeno pretvoril: 77,0333 € (1$ = 0,8579 €)
N26 bi pa omenjeno konvertal: 76,1600 € (1$ = 0,848146 €) na supportu so rekli, da se gleda tečajna lista: https://www.mastercard.us/en-us/persona...

Ja kaj pa pretvarjaš med vikendom...
««
150 / 206
»»