» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
46 / 209
»»

wired ::

matobeli je izjavil:

A kdo ve kolk hitro pride nakazilo iz revoluta na n26 oziroma obratno?

V obe smeri sem ponavadi popoldne/zvečer nakazal, naslednji dan do 12h je že bilo na drugem računu.

BlaY0 ::

Pri meni je bilo z N26 na Revolut isti dan.

Nesta ::

Eno prakticno vprašanje ce bo kdo vedel. Smo na dopustu na hrvaskem. Se splača z revolutom, n26 ali Viso(SKB) plačevat? Ali je vseeno s kero kartico se plačuje? Je isti pretvotnik pri vseh?

matobeli ::

wired je izjavil:

matobeli je izjavil:

A kdo ve kolk hitro pride nakazilo iz revoluta na n26 oziroma obratno?

V obe smeri sem ponavadi popoldne/zvečer nakazal, naslednji dan do 12h je že bilo na drugem računu.

Hmm... Bolj sem upal na transakcijo v roku par ur. Iz DH pride lahko tudi že v 3 urah, vedno pa isti dan če dam nalog dopoldne.

BuDi79 ::

Ni isti.

Revolut ima "svoj tečaj" (Interbank ali nekaj takega + 0,5%), končni tečaj vedno vidiš v aplikaciji.
N26 ima standardni Mastercard tečaj za plačevanje (če direktno s kartico plačaš na prodajnem mestu), če dvigneš gotovino je +1,7%
SKB ima standardni Mastercard tečaj za plačevanje (če direktno s kartico plačaš na prodajnem mestu), če dvigneš gotovino je nekaj pribitka, kaj in koliko preberi v pogojih stvoje banke (ponavadi je +% za dvig ne evro valute, pogosto pa je tudi posebej odbitek za dvig na bankomatu, včasih je ali eno ali drugo)

Razlika je tudi v tem, da Revolut tečaj obračuna takoj ob plačilu (takoj ko plačaš se ti iz kartice iz kartice vzame fiksni znesek), SKB in N26 pa obračunate najprej začasni tečaj (vzameta začasni znesek), končni pa se obračuna po tečaju ko prejemnik denarja dejansko denar poknjiži (vmes se lahko tečaj spremeni, znesek pobran z računa pa se bo glede na to korigiral).

Standardni Mastercard tečaj najdeš na: https://www.mastercard.us/en-us/consume... kjer lahko že vpišeš tudi 1,5% pribitka N26 (oziroma ekvivalent po ceniku SKB)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Torej overal se najbolj splaca placevat z SKB kartico kjer ni provizije?
Ce primerjam ta link ko si mi ga dal je 1 EUR = 7.422992 HRK, pri revolutu pa je 1€=7,3960 HRK

Torej ima revolut boljši tečaj trenutno?

techfreak :) ::

SKB nima provizije pri dvigu gotovine na bankomatih s tujo valuto? Glede na to kar si napisal izgleda da ima Mastercard/N26 boljsi tecaj, ce za 1 EUR dobis vec kun, kot pri Revolutu.

Placal sem 145 kun in na revolutu sem placal 19.64€. Ce bi na Mastercardu/N26 bi za 145 kun placal 19.65€...
Razlika je minimalna. Ampak po tem sodeč je Revolut boljše za plačevaje v kunah?

xmetallic ::

Če plačuješ s kartico ni nobene razlike med SKB in N26. Razlike so samo pri dvigu z bankomata.

predi ::

Heh.. Neverjetno kako polovičarsko se vsega loteva N26. Prenovljena spletna stran nudi manj funkcionalnosti kot prejšnja in celo manj kot mobilna aplikacija. Ni iskanja po tagih, dolpotegov potrdila o transakciji in statistike porabe. Je pa "dark mode" namesto tega...

tonzo ::

Nameravam odpreti račun, ima kdo kakšne promo code ali pa želi poslati invite?:)

Nesta je izjavil:

A sem napisal da je kje pri plačevanju provizija? Samo pri dvigu z bankomata je, pri plačevanju je samo razlika v tečajih (Revolutov interni / Mastercard).

Pri dvigu z bankomata pa vprašanje če si pri SKB in N26 računal provizijo za dvig ne-evro valute, N26 = 1,7% (ni minimalnega zneska), SKB = 1,1% (najmanj 2,5EUR na dvig)
Pa treba je upoštevat fleksibilnost tečaja pri N26 in SKB ... se pravi, ko prejemnik sredstev oz. bankomat menjavo dejansko poknjižita je lahko tečaj drugačen kot je bil ob trenutku same transakcije. Pri Revolutu tega ni.

Vidim da N26 celo sporoči kakšna je razlika v tečaju.
300 HRK... 12.5.2018 = exchange rate 0,13, -40,79EUR
15.5.2018 -0,69EUR

Kot razumem sem moral 15,5,2018 doplačat 0,69EUR zaradi spremembe tečaja.

Zgodovina sprememb…

BuDi79 je izjavil:

Nesta je izjavil:

A sem napisal da je kje pri plačevanju provizija? Samo pri dvigu z bankomata je, pri plačevanju je samo razlika v tečajih (Revolutov interni / Mastercard).

Pri dvigu z bankomata pa vprašanje če si pri SKB in N26 računal provizijo za dvig ne-evro valute, N26 = 1,7% (ni minimalnega zneska), SKB = 1,1% (najmanj 2,5EUR na dvig)
Pa treba je upoštevat fleksibilnost tečaja pri N26 in SKB ... se pravi, ko prejemnik sredstev oz. bankomat menjavo dejansko poknjižita je lahko tečaj drugačen kot je bil ob trenutku same transakcije. Pri Revolutu tega ni.

15.5.2018 -0,69EUR

Hvala za info

bojsi ::

predi je izjavil:

Heh.. Neverjetno kako polovičarsko se vsega loteva N26. Prenovljena spletna stran nudi manj funkcionalnosti kot prejšnja in celo manj kot mobilna aplikacija. Ni iskanja po tagih, dolpotegov potrdila o transakciji in statistike porabe. Je pa "dark mode" namesto tega...

Sam res, ta novi web app je pa res slab. Če 2 minuti iščem Logout potem nekaj ne more biti ok. :)

greatdrakon ::

haha. logout je res malo hecno postavljen. se strinjam, da je nova stran slabša...

AgiZ ::

bojsi je izjavil:

predi je izjavil:

Sam res, ta novi web app je pa res slab. Če 2 minuti iščem Logout potem nekaj ne more biti ok. :)

Vsekakor je prostor za izboljšavo, mi je pa všeč dark skin, pa tudi "Discreet Mode" prej nisem opazil (ti zablura vse številke dokler ne klikneš ene ikonice).

FireSnake ::

Direktne bremenitve gredo skozi, čeprav v nastavitvah vse onemogočiš (plačila, online plačila in dvigi denarja), ane?

Ker to ni povezano z direktno bremenitvijo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

St235 ::

Tisto so nastavitve za kartico, direktne bremenitve nimajo nicesar s kartico.

Nesta je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

Nesta je izjavil:

15.5.2018 -0,69EUR

Hvala za info

Aja kar se tice dviga z bankomata ima Revolut do 200 € na mesc brez provizije...

perci ::

ja, tole je kar fail v primerjavi z n26, ki takega limita nima

greatdrakon je izjavil:

haha. logout je res malo hecno postavljen. se strinjam, da je nova stran slabša...

Hehe, sicer sem ga našel po 5-ih sekundah ampak res, kam so ga modeli pripopali ;(( še dobro da ga niso stlačili nekam med tretjo in četrto transakcijo :P

matobeli ::

perci je izjavil:

Ta limit je uporaben če dviguješ iz bankomata v tuji valuti, kjer pa n26 ima provizijo že od začetka.

Ampak se itak pogovarjamo o dveh pirih denarja na mesec. Moraš kar lepo potovati da se res splača.

perci je izjavil:

Ima pa limit števila brezplačnih dvigov
N26 = 5 brezplačnih dvigov
Revolut = neomejeno brezplačnih dvigov v skupni vrednosti 200EUR (v praksi največ 20 dvigov torej)

btw. katero aplikacijo za skeniranje QR kod mesečnih položnic uporabljate za copy-paste reference v N26?

Sam uporabljam "Barcode Scanner" ( https://play.google.com/store/apps/deta... ) pa rabi nadležno dolgo časa da prebere QR kodo, kar sem poskušal ostalega pa preberejo v trenutku ampak nisem našel nobenega ki bi imel možnosti normalnega copy-pasta samo reference kot prej omenjeni program (testiral sem jih kakih 10 od verjetno 5256 v android trgovini).

Zgodovina sprememb…

Mi zadostuje, nikoli ne dvignem 5krat na mesec. Če pa se mi bo slučajno zgodilo, bom plačal tisto minimalno provizijo - zaenkrat se mi v enem letu še ni. Je pa res, da čim manj operiram z gotovino.

Revolut = neomejeno brezplačnih dvigov v skupni vrednosti 200EUR (v praksi največ 20 dvigov torej)

Za mene je to isto, kot da bi mi rekel, da imam samo en dvig, ker nikoli ne dvignem manj kot 200 EUR.

Če bi hotel izkoristiti prednos revoluta, bi moral dvigovat po manj kot 40 EUR. Dejte mi povedat, kdo dviguje po 30 eur na bankomatu, wtf.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

joze67 ::

Jaz. Gotovina rada izgine (čisto legalno), manj kot je imam, manj sem izpostavljen.

Mare2 ::

perci je izjavil:

Dejte mi povedat, kdo dviguje po 30 eur na bankomatu, wtf.

Jaz poznam eno, ena moja prijateljica. :)

perci je izjavil:

Mi zadostuje, nikoli ne dvignem 5krat na mesec...

V EU imaš določene kao "napredne" države ala Nemčija, kjer si brez keša praktično mrzel. Potem pa raje dviguješ večkrat po malo, če te slučajno kakšen "terorist" oropa. Je pa dobro recimo to, da lahko denar dvigneš tudi v določenih štacunah, pri čemer pa ni provizij...

V veliko naprednih EU državah je tudi pametno, da imaš vedno nekaj keša v tošlnu, ki ga "predaš" tistemu, ki te želi oropat, če ne se zna zgoditi da boš naslednji teden preživel v bolnici...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

V naprednih drzavah imamo tudi svobodo govora, ki jo stevilni zlorabljajo s skrajno idiotskimi izjavami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

...je rekel pravnik, ki je vstal z levo nogo.

V veliko naprednih EU državah je tudi pametno, da imaš vedno nekaj keša v tošlnu, ki ga "predaš" tistemu, ki te želi oropat, če ne se zna zgoditi da boš naslednji teden preživel v bolnici...

Leva noga gor ali dol, tvoja izjava je butasta. Koliko keša pa je po tvojem dovolj, da ga daš roparju, da ne boš končal v bolnici? Da ne bo tistih 30 EUR premalo? In kaj če bo zahteval, da mu dvigni keš iz bankomata, pa ne bo šlo več kot 200 EUR. Uf...bolnica prihajamo.

Zgodovina sprememb…

10 EUR, ki ga maš v eni denarnici v kateri ni nič drugega razen dokumentov. In če nisi živel v eni od teh naprednih EU držav vsaj par let, nimaš kaj komentirat, ker očitno tega ne veš.

Zgodovina sprememb…

Sba ::

perci je izjavil:

Dejte mi povedat, kdo dviguje po 30 eur na bankomatu, wtf.

Jaz dvigujem po 30 EUR, ker imam običajno v denarnici manj kot 50 EUR in tudi ne razumem zakaj bi rabil več. Vsak dan grem dvakrat mimo bankomata in se mi ni problem ustaviti tistih dvakrat na mesec.

btw, a se je še komu zlomila N26 kartica?
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

vivalaecho ::

V pisarni imamo debato glede plačevanja preko N26 in sicer to, da gre vso besedilo iz message input polja (pri money transfer transakciji) v namen transakcije. Torej, če želiš plačati s.p. prispevke, kjer je referenca zelo pomembna, zna biti problem, ker sistem sam ne bo zaznal teh informacij in bo moral računovodja ročno iskati to transakcijo.

Mnenja? Je kdo že to preverjal?

Ja. Bodo pač na roke poknjižili, če jim sistem ne "požre".

Zgodovina sprememb…

Jaz dvigujem po 30 EUR, ker imam običajno v denarnici manj kot 50 EUR in tudi ne razumem zakaj bi rabil več. Vsak dan grem dvakrat mimo bankomata in se mi ni problem ustaviti tistih dvakrat na mesec.
True, če porabiš 60 EUR gotovine na mesec, je to OK. Očitno tudi taki obstajajo.

BlaY0 je izjavil:

10 EUR, ki ga maš v eni denarnici v kateri ni nič drugega razen dokumentov. In če nisi živel v eni od teh naprednih EU držav vsaj par let, nimaš kaj komentirat, ker očitno tega ne veš.

Pa bo to dovolj roparju? Ti bo verjel, da hodiš naokoli po Londonu z 10 funti in dokumenti?

Zgodovina sprememb…

Ne rečem da ne bi vseeno lahko pristal v bolnici, ampak če drugega pri tebi ne bo našel, se bo moral zadovoljiti s tem. Se ti ne zdi? Pa dal si London za primer kjer je vsakemu jasno da za 10 funtov ne dobiš praktično nič.

Ne vem kako je zadnje čase v SLO ampak recimo če v AT ali DE dvigneš 100 EUR ti ATM ven pljune bankovce po 5, 10 in 20 EUR. V SLO mi je vedno pljunil ven 100 EUR bankovec, zato sem vedno dvigoval po 20 EUR in nič več.

Zgodovina sprememb…

vivalaecho je izjavil:

V pisarni imamo debato glede plačevanja preko N26 in sicer to, da gre vso besedilo iz message input polja (pri money transfer transakciji) v namen transakcije. Torej, če želiš plačati s.p. prispevke, kjer je referenca zelo pomembna, zna biti problem, ker sistem sam ne bo zaznal teh informacij in bo moral računovodja ročno iskati to transakcijo.

Referenca se avtomatizirano išče tudi po polju za namen..

To je čisto odvisno od softvera. A ni bilo ravno v tej temi da T2 tega ne zna oziroma še pred kratkim ni znal?

Zgodovina sprememb…

Nobena resna slovenska firma se ne omejuje samo za slovenske stranke.

Definiraj resna?

Takšna katere stranka sem sam.

Good for you. Po moje večina niti ni v stanju, da bi lahko izbirala. Ali pa vsaj doberšen procent. Recimo lokalna komunala nekje v Beli Krajini - vodo moraš recimo plačat vsake toliko cajta, izbirati pa ravno ne moreš kdo ti jo bo "dostavil".

Zgodovina sprememb…

JN ::

vivalaecho je izjavil:

če želiš plačati s.p. prispevke, kjer je referenca zelo pomembna, zna biti problem, ker sistem sam ne bo zaznal teh informacij in bo moral računovodja ročno iskati to transakcijo.

Jaz plačujem z N26 prispevke za s.p. z vnaprej pripravljenimi, ponavaljajočimi se transkacijami že od septembra lani in ni nobenih težav. Januarja (oz. ko se spremenijo zneski) pač "uskladiš".
Enkrat na tri-štiri mesece preverim v eDavkih ali so vsi konti OK... ker se mi je pred leti (še z NLB) zgodilo, da sem imel na zdravstvenem 0,5€ premalo, pa mi zdravstvena ni delala ;((

JN ::

BuDi79 je izjavil:

katero aplikacijo za skeniranje QR kod mesečnih položnic uporabljate za copy-paste reference v N26?
nisem našel nobenega ki bi imel možnosti normalnega copy-pasta samo reference kot prej omenjeni program

Jaz uporabljam https://play.google.com/store/apps/deta... Ima možnost copy celotnega texta, potem pa pastam v OneNote in od tam po kosih (na webu ali androidu) v N26.

JN je izjavil:

Ima možnost copy celotnega texta, potem pa pastam v OneNote in od tam po kosih (na webu ali androidu) v N26.
Takih, ki imajo možnost kopiranja celotnega teksta sem našek precej, brezveze komplicirat pa kopirat levo in desno pa po kosih... če se grem to vmes že 5x prepišem. Pri Barcode scannerju(tm) kopiram samo referenco naravnost v N26 pa je - problem je izredno slab algoritem branja kode zato iščem alternativo z isto možnostjo.

Zgodovina sprememb…

BladE_ ::

Kaj pa če referenco prepišeš ročno? V kolikor dobim položnico v .pdf pa enostavno copy/paste, lažje kot pa še z nekim x appom zgolj zato, ker mi vzame 10sekund prepis reference...
Akcija - Reakcija

BlaY0 je izjavil:

In take neumnosti lahko klesti samo nekdo, ki je evropo videl samo s prstom na zemljevidu.

...se je oglasil jezični dohtar.

Goody ::

BuDi79 je izjavil:

JN je izjavil:

Ima možnost copy celotnega texta, potem pa pastam v OneNote in od tam po kosih (na webu ali androidu) v N26.
Takih, ki imajo možnost kopiranja celotnega teksta sem našek precej, brezveze komplicirat pa kopirat levo in desno pa po kosih... če se grem to vmes že 5x prepišem. Pri Barcode scannerju(tm) kopiram samo referenco naravnost v N26 pa je - problem je izredno slab algoritem branja kode zato iščem alternativo z isto možnostjo.

https://play.google.com/store/apps/deta...

Tale meni dela ok, označim referenco pa skopiram

krucymucy ::

BlaY0 je izjavil:

Ne rečem da ne bi vseeno lahko pristal v bolnici, ampak če drugega pri tebi ne bo našel, se bo moral zadovoljiti s tem. Se ti ne zdi? Pa dal si London za primer kjer je vsakemu jasno da za 10 funtov ne dobiš praktično nič.

Ne vem kako je zadnje čase v SLO ampak recimo če v AT ali DE dvigneš 100 EUR ti ATM ven pljune bankovce po 5, 10 in 20 EUR. V SLO mi je vedno pljunil ven 100 EUR bankovec, zato sem vedno dvigoval po 20 EUR in nič več.

Nisem se dobil 100€ bankovca na bankomatu kar imamo evro.
Pri 600€ dvigu dobis ven po 50+20+20+10
««
46 / 209
»»