» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
168 / 207
»»

GupeM ::

delavec44 je izjavil:

Kaj ni tudi malo odvisno kakšen BIN ima? Če ima slo bin (ne dela google pay), bankomat ne bi smel nič zaračunati.

To pa možno. Sem pa dober teden nazaj opravil dva dviga na NLB bankomatu. Najprej enega za 10 eur, ker je bil počasen bankomat pa sem ponesreči pritisnil 10 eur. Takoj za tem pa še enega za 100 eur. Za nobenega nisem plačal nobene provizije ali česarkoli.

jabe ::

Mozno, jaz imam nemski BIN.

Mike_Rotch ::

BIN ne bi smel biti razlog. V osnovnem paketu imaš 3 brezplačne dvige kjerkoli v "eurozone". Zaračunajo se dvigi tujih valut.

buneech ::

BIN je lahko razlog za provizijo na bankomatu, ne provizijo N26. Nekatere slovenske banke zaračunavajo provizijo za dvige s tujimi karticami.

Tidule ::

Mike_Rotch je izjavil:

BIN ne bi smel biti razlog. V osnovnem paketu imaš 3 brezplačne dvige kjerkoli v "eurozone". Zaračunajo se dvigi tujih valut.

Brezplacni dvigi pomeni da n26 ne zaracuna nicesar.

tisto jutro ::

ne, brezplačni dvig pomeni, da ti N26 ne bo zaračunal svoje provizije, še vedno pa ti jo lahko zaračuna bankomat, česar ti nobena banka (vsaj v osnovnem paketu) ne bo krila.
Te pa bankomat vselej opozori, da ti jo bo zaračunal in koliko ti jo bo zaračunal in imaš možnost prekiniti transakcijo in izbrati drug bankomat.

Mike_Rotch ::

Aha, razumljivo. Hvala za razlago.

Groot ::

Tudi meni na NLB in NKBM bankomatih zaračuna 4 EUR provizije ob morebitnem dvigu. Imam pa nemški BIN

Testirano danes: Vivid z nemškim binom 4,5 EUR provizije na NKBM bankomatu, n26 s slovenskim binom brez provizije.

ubermensch ::

Še komu na Androidu ne zagrabi QR kode v aplikaciji N26 pri plačevanju položnic? Vsa dovoljenja sem potrdil, a še vedno ne dela.

matobeli ::

Nobenmu ne grabi na androidu. Samo na jabolkih dela.

ubermensch ::

Hvala, tega nisem vedel. A je kdo pogruntal kakšen način kako to zaobiti ali poenostaviti? Sigurno ne tipkate vsakič teh TRRjev ročno?

matobeli ::

Na trajnik damo :)

ali a vsaj položnico v pdfju pa sam skopiraš ven referenco

uhuhu ::

Na Androidu mi dela optično branje IBAN-a. TRR-jev zato ne pišem ročno, reference pa je žal vseeno treba. Sicer pa imam na direktnih obremenitvah vse, vse kar se da.

ubermensch je izjavil:

Hvala, tega nisem vedel. A je kdo pogruntal kakšen način kako to zaobiti ali poenostaviti? Sigurno ne tipkate vsakič teh TRRjev ročno?

predi ::

ubermensch je izjavil:

Še vedno uporabljam Barcode scanner (Android). Poskeniraš in kopiraš posamična polja, običajno samo referenco (Repeat transfer).

tisto jutro ::

še en s trajniki, preostalo pa plačujem z mbills

Spura ::

ubermensch je izjavil:

Še komu na Androidu ne zagrabi QR kode v aplikaciji N26 pri plačevanju položnic? Vsa dovoljenja sem potrdil, a še vedno ne dela.

Konvertiram v EPC QR kar pa zna skenirat

kixs ::

Vpisujem samo referenco, ker ponavljam placila za mesecne stroske istim firmam.

Jakkob ::

Spura je izjavil:

ubermensch je izjavil:

Konvertiram v EPC QR kar pa zna skenirat

Kako?

miko22 ::

Mogoče kdo ve kako lahko prekličem trajnik pri N26 pred bremenitvijo?
Je kak strošek blokacije trajnika?

cortez ::

Trajnik lahko prekineš.

Strošek bi bil samo, če maš vključen trajnik, pa nimaš zadosti sredstev za kritje le-tega.

Sicer so pa pri N26 lepo potiho izklopili možnost plačila preko weba app.n26.com.

Tako, da sedaj se več ne da plačevati preko pc-ja, ampak samo preko telefona.

----
Thanks for getting in touch!

Indeed you cannot make any transfer from the web app for security reasons. You can initiate transfers from the web app but you will always need to confirm these ones from your paired device.

This is all set up to guarantee the safety of your money and we hope you understand that this cannot be changed.

Thank you for your understanding.

You can find more information in our Support Center: https://support.n26.com/en-eu(new tab)

Have a great day,

ibrahim

N26 Customer Service

N26 Bank GmbH

Managing Directors: Maximilian Tayenthal & Thomas Grosse

Klosterstraße 62 | 10179 Berlin | Germany

HRB ID: 170602B (Berlin District Court Charlottenburg) | VAT ID: DE 30/595/7096

delavec44 ::

cortez je izjavil:

Indeed you cannot make any transfer from the web app for security reasons. You can initiate transfers from the web app but you will always need to confirm these ones from your paired device.

Saj to je bilo vedno tako.

kak pa ga naj prekinem? Če ni nikjer nobenga trajnika(pardon gre za sepa bremenitev). samo ob določenem datumu dol potegnejo.

CyberPunk ::

WTF, kako je lahko "for security reasons". Telefon, ki pa ga imaš vedno s sabo in je večji potencial kraje ali izgube, je pa kar bolj varen.
Na isto foro je to, da imaš zdaj celo kolobocijo, če se hočeš v banko prijaviti na kompu v browserju (2FA), ampak na telefonu gre pa kar takoj. Zakaj tam ne zahteva 2FA... >:D
Mislim, da je bolj fora v tem, da hočejo čim bolj sforsirati uporabo mobilnikov in narediti web opcijo kar najbolj neprijazno za uporabo.

EDIT:
Preveril sem pri sebi in še vedno imam na webu tako kot je bilo. Desno zgoraj je Add Money in Send Money, pri slednjem pa sta na voljo Money Beam in Bank Transfer.

Blokiral direct debit.
Izpolnil en obrazec, poslal preko supporta. Rešeno v 5 minutah.

cortez ::

Potrdit IBAN si moral vedno preko telefona, vendar sedaj niti zneska in reference ne moreš spremeniti na web appu ampak moraš za izvršitev ter potrditev plačila uporabiti telefon.

phone

phone

CyberPunk je izjavil:

WTF, kako je lahko "for security reasons". Telefon, ki pa ga imaš vedno s sabo in je večji potencial kraje ali izgube, je pa kar bolj varen.
Na isto foro je to, da imaš zdaj celo kolobocijo, če se hočeš v banko prijaviti na kompu v browserju (2FA), ampak na telefonu gre pa kar takoj. Zakaj tam ne zahteva 2FA... >:D
Mislim, da je bolj fora v tem, da hočejo čim bolj sforsirati uporabo mobilnikov in narediti web opcijo kar najbolj neprijazno za uporabo.

Kako to mislis da ne zahteva 2fa na telefonu? Prej binl clovek rekel da ti nerazumes kaj je 2fa, da take klatis.

Seveda razumem. Na telefonu se samo prijaviš v account in to je to. Nobene sekundarne potrditve s pomočjo druge naprave ni. Ker je pač neizvedljivo... (oz. bi moral imeti dva telefona s sabo ali pa biti blizu računalnika).

Kako pa se prijavis s telefonom? V cem je razlika v primerjavi z random racunalnikom kjer imas samo geslo in username? Kaj se zgodi ko menjas telefon? A bos pocasi razumel kaj je point 2fa?

Kako v čem je razlika?

Če se hočem prijaviti na webu, dobim na telefon SMS s kodo, ki jo moram prepisati, ali pa notifikacijo, da v appu od banke potrdim login na webu. Brez tega ne gre - vsaj pri bankah, ki jih uporabljam.
Če se hočem prijaviti na telefonu, vpišem geslo prvič (kasneje lahko biometrijo, če imam vklopljeno) in to je to. Nobenega sekundarnega potrjevanja. Torej pri face ID samo pogledaš telefon in si notri...

Ko sem nazadnje menjal telefon, sem moral od banke prejeti kodo po navadni pošti (vsaj pri ta glavni je bilo tako; pri N26 mislim, da je šla migracija brez posebnosti), to pa je bilo tudi vse.

Se vedno ne razumes kaj je smisel 2fa in ti to pac dela hude preglavice. Kako tocno na telefonu ni 2fa, ce si pa moral celo po posti dobit kodo? Kaj mislis da se zgodi ce se v spletno banko na telefonu logiras preko browserja namesto appa?

Ali drugace, ce gres z debetno/placilno/kreditno v fizicno trgovino in kupis za 100 eurov robe. Ali je pri takem fizicnem nakupu prisoten 2fa?

Ker vsa tvoja vprAsanja in tezave izvirajo iz tega da ti osnoven koncept, ki stoji za 2fa ni jasen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

@Tidule, potem mu pa razloži kako deluje 2fa, ne pa kar nekaj nabijat.

@CyberPunk: 2fa se izvaja na način, da drugi storitvi dokažeš da si to ti in sicer na način, da dokažeš da nekaj veš, nekaj imaš ali nekaj si. Običajno sta potrebni 2 od teh zadev. Geslo predstavlja nekaj kar veš. Tvoj telefon predstavlja nekaj kar imaš. Tvoj prstni odtis ali obraz predstavlja nekaj kar si.

Ko se prek weba prijaviš v banko, moraš po vnosu gesla (nekaj kar veš) vpisati še eno dodatno kodo, s katero dokažeš, da nekaj imaš (telefon, na katerega si kodo prejel).

Ko se s telefonom prijavljaš v mobilno banko z aplikacijo, banka že ve, da je ta telefon (nekaj kar imaš) že avtoriziran za dostop (to si ji povedal, ko si prvič nastavljal mobilno banko na telefonu), zato potrebujejo samo še geslo (nekaj kar veš) ali prstni odtis/face ID (nekaj kar si).

Če daš telefon v tovarniške nastavitve, boš spet moral banki povedati, da imaš "drug" telefon, kateremu lahko zaupa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Saj je trdil da vse razume... da ne govorino o pametovanju o tem da namerno sabotirajo web verzije...

Najprej naj clovek sam ugotovi da mu ni jasno pa mu z veseljem tudi kaj razlozim.

Fora je v tem da 2fa ni v primeru bancnega poslovanja nic novega in se redno uporablja vsakic ko v trgovini potegnes kartico ze desetletja ampak nekaterim pac ne potegne.

OK, ampak če bi mu že takoj odgovoril, zakaj na mobilnem appu ni treba potrjevati na dodaten način, bi mu s tem:
A) zaprl usta, ali
B) bi on ugotovil svojo zmoto, ali
C) bi se ti mogoče celo zahvalil za razlago, ker prej pač ni vedel.

Če pa samo lajaš, bo pa tudi on lajal nazaj. Če pa bi tip kljub normalni razlagi še vedno lajal nazaj, potem je pa pač moten primerek in se z njim ne splača ukvarjat.

Mi je jasno, da je uparjen telefon "trusted device", na katerega prejmes kodo za 2FA. Ampak tudi komp naceloma postane trusted, ko v browser vneses kodo iz uparjenega telefona. Vsaj dokler so izpolnjeni doloceni pogoji (cookies, cache, IP...). Banke pri tem malo prevec zakomplicirajo situacijo za power userje, ker moras cisto vsakic tole poceti. Na privatni masini, do katere nima nihce drug dostopa, je to popolnoma brez zveze.
Medtem pa te npr. Apple za iCloud (in ostale storitve preko browserja) po vnosu kode vprasa, ali je browser trusted - in ti potem da mir. Dokler ne pobrises cookijev, cacheja ali pa mine precej velikodusna kolicina casa/dni ali pa se kak drug pogoj, kot so ga oni definirali.

Banke imajo zelo enostavno agendo in jim dol visi za to kdo si domislja da je power user. 2fa in sistem implementacije je stvar risk managementa v odnosu do regulatorjev in zavarovalnic.

joze ::

Preko N26 plačujem že vse položnice nekaj let. Zdaj sem prvič naletel na težavo.
Gen-i mi ni poknjižil transakcije, zato sem poslal potrdilo, ki ga lahko snameš v spletni banki. Ampak to ni potrdilo, da je bila transakcija izvedena, ampak, da sem jo jaz naročil. Gen-i mi je odgovoril, da oni nakazila niso prejeli. N26 je hotel 15 evrov za ročno preverjanje kje je denar. Ker je bil znesek skoraj enak sem položnico plačal še enkrat.
Kako take težave rešujete drugi? Moram res ob vsaki taki težavi plačat 15 evrov?

peter lisica ::

Danes na Hrvaškem dvignil z N26 3500 kun. Bil je klasicen bankomat, ne tisti rumeni ATM. dal sem brez konverzije in mi je iz racuna vzelo 508EUR, kar je konverzija 6,9! Kako je to mogoce, sem jaz kaj zajebal?lp

Zgodovina sprememb…

janez09 ::

joze je izjavil:

Preko N26 plačujem že vse položnice nekaj let. Zdaj sem prvič naletel na težavo.
Gen-i mi ni poknjižil transakcije, zato sem poslal potrdilo, ki ga lahko snameš v spletni banki. Ampak to ni potrdilo, da je bila transakcija izvedena, ampak, da sem jo jaz naročil. Gen-i mi je odgovoril, da oni nakazila niso prejeli. N26 je hotel 15 evrov za ročno preverjanje kje je denar. Ker je bil znesek skoraj enak sem položnico plačal še enkrat.
Kako take težave rešujete drugi? Moram res ob vsaki taki težavi plačat 15 evrov?

pred koliko dnevi si pa nakazal? ker pise do 5 delovnih dni, ce se ne motim?
15eur za preverjanje?! to so nori

@peter, glede na kurs bi rekel, da si se zmotil? res je cudno. sam za nazaj preverit je verjetno tezko

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: janez09 ()

frke ::

peter lisica je izjavil:

Danes na Hrvaškem dvignil z N26 3500 kun. Bil je klasicen bankomat, ne tisti rumeni ATM. dal sem brez konverzije in mi je iz racuna vzelo 508EUR, kar je konverzija 6,9! Kako je to mogoce, sem jaz kaj zajebal?lp

Ko sem jaz dvignil iz bankomata na Hrvaškem cca 3 tedne nazaj je bil tečaj 7,43 N26 si je obračunal 1,7% provizije, bankomat pa še 22 kun stroškov.

Glede na tečaj mislim, da si sprejel njihovo konverzijo.
Sem že videl bankomat, ko me 2-krat spraševal ali želim konverzijo. Ampak gumb za zavrnitev je bil prvič na eni strani, drugič pa na drugi strani ekrana bakomata. Tako da next->next->next te na koncu vedno stane.

janez09 ::

https://www.reddit.com/r/number26bank/c...
mal jim gre na slabs.
zgleda bom pretezno vseen se naprej DH uporabljal. s takimi kiksi se mi res ne da zezat

Groot ::

peter lisica je izjavil:

Najbrž je bila temu prištet še fee, ki ga vzame bankomat oziroma banka, ki je lastnica bankomata. Enako SLO banke praviloma računajo okrog 4 EUR za dvige s tujimi karticami.

Steinkauz ::

Noben fee ni 40eur.
Ali ima n26 izjemno slab tečaj ali pa ti je bankomat izmenjal po svojem nategnuskem tečaju.

N26 bi ti mogu dat izpisek al je bilo bremenjeno v eur al kunah (in koliko kun je dejansko trgal bankomat za teh 3500 kun)
Drugač jst vedno v tujini dvignem prvič max 100eur, pogledam, če vse štima in potem višje zneske.

Zakaj pa ne uporabljate Revolut, kjer lahko dvigujete brez provizije v kunah?

200eur imaš brez provizije.
Še vedno te isto lahk nategne bankomat, če ne paziš kaj klikaš.

kixs ::

Kupit HRK pri nas ali vzeti EUR s sabo in menjat dol v menjalnici ali banki. Ti razni feeji so enostavno ratali prevec. Gres placat s kartico, fee. Gres na bankomat, dupli fee. Sploh od bankomata od 22 do 35HRK!! Potem imajo nekateri tako strukturo menijev, da hitro kaj zamesas in veliko jih niti nima vec brez konverzije in avtomaticno vzame njihov superduper tecaj. Po eni strani fino, da bo HR od novega leta tudi v EUR. Po drugi strani pa bodo cene takoj visje...

Če plačaš s kartico, ni nobenega feeja. Bankomata, ki te ne bi vprašal, ali hočeš konverzijo ali ne, pa tudi še nisem videl.

OrkAA ::

GupeM je izjavil:

Če plačaš s kartico, ni nobenega feeja.

No, to ni cisto res. Definitivno placas FX fee, sploh pri revolutu, ki cez vikend doda avtomatski pribitek.

Gupe, slabo bereš. Trditev je bila "dvigujete brez provizije v kunah"
Revolut po 200eur začne računati 2% fee
««
168 / 207
»»