Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
Tidule ::
ne, zakaj bi bilo? Saj ravno to je bil point, da za resno finančno načrtovanje nobena banka ne nudi ustreznega orodja, da pa vse omgočajo črpanje podatkov preko API in da je v bistvu brezveze merit kdo ima daljšega glede na to kako analitiko omogoča app banke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
GupeM ::
Sigurno ti bi povedali kdaj si kam bojda nekaj nakazal in na kakšen način.
Sanjaj. Povedali bi ti, da zaradi preiskave ne smejo podajati nobenih informacij. Ko bo preiskava končana, boš pa dobil obvestilo in se boš nadalje lahko pritožil, če ti kaj ne bo pasalo.
Pa še to, mi je lahko povedal šele moj bančnik, ko sem bil tam osebno. Niti pomoč po telefonu, niti bančnik v drugi izpostavi mi nista povedala nič, razen da se moram zgrasit v svoji poslovalnici (pa še tukaj sem po telefonu dobil napačne informacije).
Problem cele te debate je da se meša hruške in jabolka in se v pri neobankah govori o tem kakšnetežave so pri kompleksnih postopkih, ki zadanejo minimalno število uporabnikov, potem se pa to primerja z day to day poslovanjem pri klasičnih bankah. Metat v isti koš preizkave v primeru suma pranja denaja in terorizma ter vdore v račune in na podalagi tega posploševat na to kako potekajo postopki pri neobankah je skrajno neumno.
Utk ::
Metat v isti koš preizkave v primeru suma pranja denaja in terorizma ter vdore v račune in na podalagi tega posploševat na to kako potekajo postopki pri neobankah je skrajno neumno
Popravi me, če se motim, ampak to si začel TI mešat. Vdor v račun pri klasični banki je pač veliko manj verjeten, in če se že zgodi, ni avtomatsko blokiran račun. Še zmeraj gre čez dvig denarja, trajniki itd. Načeloma.
lej, če ne znaš brat in nisi sposoben sledit debati, da bi videl, kdo je privlekel v debato phishing napade, potem boljše da si tiho.
Po kaki logiki? V čem se po tvoje razlikuje dostop preko telefona do aplikacije neobanke in klasične banke? Kaj točno te ščiti pred vdorom pri klasični banki, česar neobanka ne nudi?
seveda, ker vsi vemo, da v primeru vdora zlikavci počakajo sedem dni preden poberejo denar iz računa...
Vdor v račun pri klasični banki je pač veliko manj verjeten.
Po kaki logiki? V čem se po tvoje razlikuje dostop preko telefona do aplikacije neobanke in klasične banke? Kaj točno te ščiti pred vdorom pri klasični banki, česar neobanka ne nudi?
Še zmeraj gre čez dvig denarja, trajniki itd. Načeloma.
seveda, ker vsi vemo, da v primeru vdora zlikavci počakajo sedem dni preden poberejo denar iz računa...
Zgodovina sprememb…
poweroff ::
Jah Tidule, očitno si nekaj hudo mutil, če je banka (kot sam trdiš) poslana prijavo na UPPD in FURS.
Ni problem v klasičnih bankah, ane? Problem je, če ne prineseš prave dokumentacije takoj ali pa če nekaj mutiš, kar je bilo očitno oboje v tvojem primeru.
(To so bili argumenti glede zapiranja računov pri N26).
Ni problem v klasičnih bankah, ane? Problem je, če ne prineseš prave dokumentacije takoj ali pa če nekaj mutiš, kar je bilo očitno oboje v tvojem primeru.
(To so bili argumenti glede zapiranja računov pri N26).
sudo poweroff
Ko das tak postopek cez pri kalsicni banki, je uporabnik tisti, ki muti, ko se pa enako zgodi pri neobanki, je pa treba lagat on obtozevat banko? Kaj zdaj bluzis? Nikjer nisem oporekal postopku banke, niti kasnjeje furs. Postopek je bil kakrsen je bil in pri neobanki ne bi bil nic bolj enostaven.
Je pa smesno ko kekci tovjega kova take primere izkoriscajo za blatenje neobank, brez da bi razumeli da doloceni postopki so pac zahtevni, ne glede na to pri kateri banki jih das cez.
Je pa smesno ko kekci tovjega kova take primere izkoriscajo za blatenje neobank, brez da bi razumeli da doloceni postopki so pac zahtevni, ne glede na to pri kateri banki jih das cez.
Zgodovina sprememb…
poweroff ::
Ne, ravno obratno je bilo. Nekateri so trdili, da so neobanke super in sploh in oh, če so pa komu ukinili račun, so ga pa izključno zato, ker uporabnik muti.
Ko se isto zgodi pri klasični banki, je seveda kriva klasična banka, uporabnik pa nedolžna žrtev.
Ko se isto zgodi pri klasični banki, je seveda kriva klasična banka, uporabnik pa nedolžna žrtev.
sudo poweroff
Pa si ti sploh pismen?
Kje sem karkoli krivil banko? Banka je svoj postpek speljala skladno z veljavno zakonodajo. In enako bi se zgodilo tudi pri neobanki.
Zato so pac izjave, ki jih stresas o tem, da se neobanko banko ne da kontaktirat po vec mesecev, medtem ko v klasicni banki vse resis na salterju v par minutah se toliko bolj neumne.
Dejstvo je da za vsako banko bos nasel nezadovoljne uporabnike, ki imajo slabo izkusnjo. In dejstvo je da obstaja par promilov primerov, ki so do uporabnika zahtevni vcasih celo krivicni. Ampak to ni nic drugace pri neobankah kot pri klasicnih bankah.
Dejsrvo je da neobanke nudijo za povprecnega uporabnika cenejso alternativo za vsakodnevno poslovanje. Imajo pa seveda klasicne banke dolocene produkte, ki jih neobanke ne nudijo. Ravno tako nihce nikogar ne omejuje da uporablja vec racunov, za razlicne namene.
Seveda pa se bo vedno naslo par drekobrbcev, ki bo pljuvalo malo levo malo desno, brez da bi sploh razumeli za kaj gre.
Kje sem karkoli krivil banko? Banka je svoj postpek speljala skladno z veljavno zakonodajo. In enako bi se zgodilo tudi pri neobanki.
Zato so pac izjave, ki jih stresas o tem, da se neobanko banko ne da kontaktirat po vec mesecev, medtem ko v klasicni banki vse resis na salterju v par minutah se toliko bolj neumne.
Dejstvo je da za vsako banko bos nasel nezadovoljne uporabnike, ki imajo slabo izkusnjo. In dejstvo je da obstaja par promilov primerov, ki so do uporabnika zahtevni vcasih celo krivicni. Ampak to ni nic drugace pri neobankah kot pri klasicnih bankah.
Dejsrvo je da neobanke nudijo za povprecnega uporabnika cenejso alternativo za vsakodnevno poslovanje. Imajo pa seveda klasicne banke dolocene produkte, ki jih neobanke ne nudijo. Ravno tako nihce nikogar ne omejuje da uporablja vec racunov, za razlicne namene.
Seveda pa se bo vedno naslo par drekobrbcev, ki bo pljuvalo malo levo malo desno, brez da bi sploh razumeli za kaj gre.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Ne, ne rešijo v minuti na šalterju, naredijo pa en korak naprej. V neobanko pošlješ mail in čakaš...
Ne, ne rešijo v minuti na šalterju, naredijo pa en korak naprej. V neobanko pošlješ mail in čakaš...
Zakaj se se kar naprej smesis? Resi se tocno toliko kot po emailu - povejo ti da je zadeva v pregledu in potem cakas.
Ce pa pojma nimas o tem kako tecejo postopki, pa je vsekakor boljse da imas klasicno banko in ti lahko to povejo trikrat na dan ko klices.
Zgodovina sprememb…
predi ::
Možicelj v zgornjem desnem kotu appa > App Settings > Marketing Communications > In-app Updates [off]. To te reklame NE izklopi.Pol se bo zih še kdo našel ki jo je dobil. Men je ni pokazalo ne danes, ne včeraj, zadnja je bila charity za ukraino nekje 14dni not v vojno.
Tukaj moram pa priznat Utk-ju, da je prav povedal. Ravno imam odprto:
Wanna slide into our DMs? ;)
Follow us in Instagram and keep up to date with all N26 news.
Screenshota se žal ne da narest, ampak dejansko imam to reklamo med prilivi in odlivi. Me pa osebno ne moti, ker je povsem druge barve kot ostale postavke, tako da če Utk ne bi omenil teh reklam, sploh ne bi vedel da obstajajo, ker jih enostavno filtriram.
PS: Do reklame prideš tako, da poslidaš dol med prilivi in odlivi.
Še en edit: Zdaj po refreshu reklame nimam več. Prej je bila tam nekje med petnajstim do dvajstim mestom na seznamu prilivov in odlivov.
Oberyn ::
Ali ima mogoče kdo informacije glede delovanja N26 aplikacije na GrapheneOS firme NitroKey? Ta OS ima tehniko zapiranja googlovih servisov v tesen sandbox, tako da imajo zelo omejen dostop do telefona in še to v ločenem uporabniškem profilu. Na ta način nekatere bančne aplikacije delujejo, nekatere pa ne, za N26 nisem dobil informacij. Torej N26 aplikacijo sem uspešno namestil in se požene, predno pa dejansko naredim aktivacijo na novem telefonu, me zanima, če je to že kdo uspešno naredil.
Kako, ta tema je izumrla?
Če slučajno komu prav pride, N26 aplikacija na GrapheneOS z google servisi, zaprtimi v sandbox, dela brez problemov. Delajo tudi bančne aplikacije od Revolut, Delavske hranilnice, SKB in MBills.
Če slučajno komu prav pride, N26 aplikacija na GrapheneOS z google servisi, zaprtimi v sandbox, dela brez problemov. Delajo tudi bančne aplikacije od Revolut, Delavske hranilnice, SKB in MBills.
buttcrack ::
na zadnjih nekaj straneh ne najdem kako nakazat iz NKBM na N26.
Sprašujem za frenda (čist zares) in prosim za en walkthrough. hvala
Sprašujem za frenda (čist zares) in prosim za en walkthrough. hvala
Groot ::
GeForce ::
Super informacije, hvala. Mogoče veš oziroma imaš priložnost testirati še Curve in plačevanje preko NFCja s Curve aplikacijo? Nekako mi ravno bančne aplikacije še preprečujejo prehod na GrapheneOS, pa si še nisem vzel časa za namestitev da bi sam potestiral kaj deluje in kaj ne
AgiZ ::
Hvala za info, tudi sam že nekaj časa pasivno razmišljam o GrapheneOSu. Izgleda bo Google Pixel moj novi phone :)
buttcrack ::
a ni še potrebno nekaj označit glede stroškov (ki jih na koncu ni).
Ja, kljukico moraš dat pri: "Izjavljam, da sem seznanjen in se strinjam z izjavo o vračilu stroškov tuje banke." Teh stroškov seveda znotraj SEPA območja ni, tako da plačaš normalnih trideset in nekaj centov, kot če bi plačal domači UPN nalog. Razlika je le v obrazcu, cena je pa ista na koncu.
Mogoče veš oziroma imaš priložnost testirati še Curve in plačevanje preko NFCja s Curve aplikacijo?
Ne, Curve ne uporabljam, glede tega nimam informacij. GrapheneOS na Pixel 6 Pro uporabljam zdaj cca 2 tedna in zaenkrat nisem imel problemov, no to je premalo časa za test vseh bančnih funcionalnosti. Zaenkrat kaže dobro.
miko22 ::
Mogoče kdo ve, koliko je provizija dviga na bankomatu ATM. Za slovenske banke vem, da je drag dvig. Ne vem pa za N26
Mike_Rotch ::
https://n26.com/en-eu/plans
V brezplačnem paketu: "Enjoy up to 3 free ATM withdrawals per month"
V Metal imaš brezplačne dvige tudi v drugih valutah.
V brezplačnem paketu: "Enjoy up to 3 free ATM withdrawals per month"
V Metal imaš brezplačne dvige tudi v drugih valutah.
matobeli ::
Razen če misliš prav "ATM" od une oderuške firme k jih je polna hrvaška, pol je verjetno ista provizija k z navadno.
Eno je provizja tvoje banke drugo pa je provizija lastnika bankomata. In na to n26 nima kaj dosti vpliva.
jabe ::
Matr, ne vem... Lani sva tok merkala na hrvaskem, da nisva sla na euronet. Potem pa enkrat ni bilo izbire, treba bilo vstopnino placati, posa niso imeli, euronetov bankomat pred durmi. Sploh nic ni bilo posebnega. Najboljsi bankomat od vseh. Zdaj bom najprej preverila, to se sproti spreminja.
Euronet bankomati niso nič posebnega. Če gledaš kaj klikaš, je isto kot na vseh ostalih bankomatih. Problem pri Euronetovih bankomatih je konverzija v lokalno valuto. Tam te oberejo po dolgem in počez. Podobno kot bankomati klasičnih bank, le da klasična banka ti vzame samo gate, Euronet pa vse kar imaš oblečeno, plus nakit.
Ampak, če izbereš da boš dvignil v lokalni valuti in ti konverzijo opravi tvoja banka, je vseeno kje dvigneš. Te pa Euronet na vsak način hoče prepričat, da bojo oni opravili konverzijo zate.
Kakšne dodatne provizije pa ne zaračunavajo. Razen, če je to kaj novega.
Ampak, če izbereš da boš dvignil v lokalni valuti in ti konverzijo opravi tvoja banka, je vseeno kje dvigneš. Te pa Euronet na vsak način hoče prepričat, da bojo oni opravili konverzijo zate.
Kakšne dodatne provizije pa ne zaračunavajo. Razen, če je to kaj novega.
Zna biti to pravo... Jaz vedno izberem, naj konvertira banka in dvig na euronetovem bankomatu je bil normalen. Ce pa kje drugje oziroma sonkdaj orej na hrvaskem pobirali tudi provizijo pa ne vem. Jaz sem se jih ognila kot hudic kriza, zdaj bom pa najorej vsako stvar sproti preverila.
vinkop ::
jaz nikjer pri nas ne morem dvigniti denarja brez provizije pa naj bo N26 ali Vivid. Tako da ne hodim več na bankomate, ampak grem 1x na mesec na banko in tam vzamem 200€, da imam za nujne stvari, kjer ne pride kartica v poštev.
Gorenjska banka sigurno ne računa provizije. Za skb je vem. Sigurno ni nlb in nkbm. Ostali so pa pri nas bolj redki
jaz nikjer pri nas ne morem dvigniti denarja brez provizije pa naj bo N26 ali Vivid. Tako da ne hodim več na bankomate, ampak grem 1x na mesec na banko in tam vzamem 200€, da imam za nujne stvari, kjer ne pride kartica v poštev.
Zakaj pa ne moreš zastojn dvigniti denarja na N26? Najmanj 3 dvige maš zastojn.
Daj, pokaži izpisek da vidimo. Jaz je še Nikoli nisem plačal. Provizijo ti sicer zaračuna tvoja banka, ne bankomat.
Jo pa plačam, če z NKBM kartico dvigujem na NLB bankomatu, na primer. Ampak mi jo zaračuna NKBM, ne NLB.
Nkbm in nlb zanesljivo racunata provizijo nemskih bankam. 2 ali 4 evre, sem pozabila, ker se jim ognem na dalec ce dvigujem z n26. Gorenjska banka mi nazadnje ni racunala, ampak to je par mesecev nazaj, kar sem dvigovala s to kartico. Slovenskim bankam pa se ne racuna tega.
Jaz še nikoli nisem plačal provizije na NKBM bankomatu z N26 kartico.
KOlikor se spomnim, tudi na NLB ne.
KOlikor se spomnim, tudi na NLB ne.
delavec44 ::
Kaj ni tudi malo odvisno kakšen BIN ima? Če ima slo bin (ne dela google pay), bankomat ne bi smel nič zaračunati.
jaz nikjer pri nas ne morem dvigniti denarja brez provizije pa naj bo N26 ali Vivid. Tako da ne hodim več na bankomate, ampak grem 1x na mesec na banko in tam vzamem 200EUR, da imam za nujne stvari, kjer ne pride kartica v poštev.
Daj, pokaži izpisek da vidimo. Jaz je še Nikoli nisem plačal. Provizijo ti sicer zaračuna tvoja banka, ne bankomat.
Jo pa plačam, če z NKBM kartico dvigujem na NLB bankomatu, na primer. Ampak mi jo zaračuna NKBM, ne NLB.
Vceraj, nkbm in nlb bankomat - 4.5 eur provizije z Vivid. Unicredit je bil pa brez.
Kaj ni tudi malo odvisno kakšen BIN ima? Če ima slo bin (ne dela google pay), bankomat ne bi smel nič zaračunati.
Ja, bi znalo bit da provizijo zaracuna ce je "tuja" kartica.
Zgodovina sprememb…