Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
Buddah ::
Upam, da pri N26 kmalu implementirajo možnost vnašanja plačil z QR kodami...sem se malo razvadil pri eni izmed slo.bank!
mm&r ::
Sej bi bilo že fino, če bi znali sprejet SEPA XML, ki je standard, pretvorit QR kodo v to pa ni nek problem.
zlatko83 ::
Januarja planiram odprtje s.p.
Tale rešitev z N26 se mi zdi odlična rešitev, glede na obnašanje naših bank.
Zanima me samo, ali naj odprem na N26 osebni ali poslovni (N26 Business) račun.
Ali je tudi N26 Business brezplačen?
Hvala za odgovor in prijetne praznike!
Tale rešitev z N26 se mi zdi odlična rešitev, glede na obnašanje naših bank.
Zanima me samo, ali naj odprem na N26 osebni ali poslovni (N26 Business) račun.
Ali je tudi N26 Business brezplačen?
Hvala za odgovor in prijetne praznike!
BuDi79 ::
zlatko83 ::
Ma znam tut kaj prebrat :)
Sicer lepo vse piše, ampak navadno je vedno nekje skrit kak droben tekst, ki ga ne vidiš, najdeš,......
Pa še en pomislek: glede na to, da je to relativno nova banka, je sedaj še vse zastonj; vprašanje, kako bo čez nekaj časa, ko pridobijo kritično maso komintentov? Verjetno bodo najprej pričeli zaračunavat storitve poslovnim uporabnikom???
In danes lahko uporabljaš tudi osebi račun za poslovanje s.p. (razen pri naših bankah).
Predvsem me zanimajo vaše izkušnje in mnenja, kar je napisano, sem tako že prebral
Sem pač po naravi malce skeptik in se samo želim trdno prepričat pred vsakim korakom
Sicer lepo vse piše, ampak navadno je vedno nekje skrit kak droben tekst, ki ga ne vidiš, najdeš,......
Pa še en pomislek: glede na to, da je to relativno nova banka, je sedaj še vse zastonj; vprašanje, kako bo čez nekaj časa, ko pridobijo kritično maso komintentov? Verjetno bodo najprej pričeli zaračunavat storitve poslovnim uporabnikom???
In danes lahko uporabljaš tudi osebi račun za poslovanje s.p. (razen pri naših bankah).
Predvsem me zanimajo vaše izkušnje in mnenja, kar je napisano, sem tako že prebral
Sem pač po naravi malce skeptik in se samo želim trdno prepričat pred vsakim korakom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zlatko83 ()
NikolormousB ::
Mogoče. Misli, da nihče v tej temi ne ve kaj bo čez leto, 2 ali 3. IMHO je bolj verjetno, da bodo osnovne storitve ostale brezplačne, razširili pa bodo ponudbo plačljivih storitev. Freemium model se je izkazal za zelo uspešnega na več področjih.
Mare2 ::
Seveda, možno je, da bodo začeli storitve zaračunavati. Če bo, bo zagotovo nek rok (upajmo), do katerega lahko zapreš račun brez dodatnih stroškov. Če boš odpiral račun ne pozabi na možnost, da te že ob odpiranju nagradijo z 10 EUR dobroimetja na računu.
Čisto na začetku dokumenta na spodnjem linku imaš navodilo in link za prijavo ter kodo za 10 EUR. Tam lahko prebereš tudi druge koristne informacije z zvezi z računom in poslovanjem pri N6.
https://docs.google.com/document/d/1pfY...
modelno1 ::
Izpolniš, pošlješ po pošti/neseš na urad?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Če nimaš e-davkov, kakšni so še načini, da prijaviš n26 račun?
Izpolnjen obrazec se lahko vloži:
- elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki ( obrazec DR-Račun),
- osebno ali po pošti ( obrazec DR-02), in sicer na kateremkoli finančnem uradu (razen Posebnem finančnem uradu in Generalnem finančnem uradu).
Vse spremembe podatkov (npr. datum zaprtja računa v tujini, ipd.) je potrebno finančnemu uradu sporočiti v osmih dneh po nastanku spremembe.
Je pa na tem linku (informativnem dokumentu) tudi link do FURSovih navodil:
https://docs.google.com/document/d/1pfY...
http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet...
Podrobnosti tudi tukaj:
http://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogodk...
Hvala!
Spomenka, probaj še tu:
https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/Ope...
Čisto spodaj imaš:
Prijava tujih računov (DR-Račun)
Elektronska oddaja
PO mojem gre brez certifikata. :)
BigWhale ::
Se namig za vse, ki odpirate poslovni racun pri N26 in imate v planu, da bo to vas edini poslovni racun. Jaz sem dva meseca nazaj ukinil svoj slovenski poslovni racun in ga dokoncno zaprl. Potem se je pa izkazalo, da lahko e-racune izdajam samo s slovenskim TRRjem, tako sem potem spet odprl slovenski TRR.
Za poslovanje s proracunskimi uporabniki pa je potrebno izdati e-racun in brez slovenskega TRRja to ni mozno.
Za poslovanje s proracunskimi uporabniki pa je potrebno izdati e-racun in brez slovenskega TRRja to ni mozno.
Groot ::
Se namig za vse, ki odpirate poslovni racun pri N26 in imate v planu, da bo to vas edini poslovni racun. Jaz sem dva meseca nazaj ukinil svoj slovenski poslovni racun in ga dokoncno zaprl. Potem se je pa izkazalo, da lahko e-racune izdajam samo s slovenskim TRRjem, tako sem potem spet odprl slovenski TRR.
To pa niti približno ne drži!! Sam se brez težav izdal že več e-računov preko UJP pravni osebi, ki je proračunski porabnik. Vsi računi so bili tudi brez kakršnikoli težav ali pa prilagajanj poravnani.
šernk ::
občine komplicirajo v tri pm...vsaj pri naši je tako.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
To pa niti približno ne drži!! Sam se brez težav izdal že več e-računov preko UJP pravni osebi, ki je proračunski porabnik. Vsi računi so bili tudi brez kakršnikoli težav ali pa prilagajanj poravnani.
Ugh, tole moram pa preveriti potem. Meni so iz vecih virov povedali, eden izmed njih je bil FURS, da lahko eracune izdas samo s slovenskim TRR. Ce bi to prej vedel, potem ne bi odpiral novega bancnega racuna. :D
razree ::
Živjo,
od FURSa sem dobil obrazec s katerim moram prijaviti N26 račun.
Navesti moram tudi "šifrant vrste računa" pa ne vem kaj izbrati:
1. plačilni račun
2. varčevalni račun
3. depozitni račun
4. skrbniški račun
5. trgovalni račun
6. račun predplačniške kartice
7. drugo
Kam spada N26?
Hvala
1. plačilni račun
2. varčevalni račun
3. depozitni račun
4. skrbniški račun
5. trgovalni račun
7. drugo
Kam spada N26?
Hvala
Živjo,
1. plačilni račun
2. varčevalni račun
3. depozitni račun
4. skrbniški račun
5. trgovalni račun
7. drugo
Kam spada N26?
Hvala
Verjetno imaš samo eno izbiro:
1. plačilni račun
--------------------
sicer je tudi 6. :)
razree ::
Kakor jaz razmišljam je lahko 1 ali 2 ali 6.
Je kdo že prijavljal N26 račun FURSu? Kaj ste izbrali?
Ni mi sicer jasno kako je FURS prišel do podatkov o mojem N26 računu. A mislite, da je N26 dolžan izdajati informacije o računih svojih komitentov?
Je kdo že prijavljal N26 račun FURSu? Kaj ste izbrali?
Ni mi sicer jasno kako je FURS prišel do podatkov o mojem N26 računu. A mislite, da je N26 dolžan izdajati informacije o računih svojih komitentov?
Goody ::
ad1) 1, N26 je klasični plačilni račun
ad2) seveda je N26 dolžan obvestiti FURS, tako ko vsaka banka v EU (pa tudi marsikje drugje). Boš srečen če ne boš kazni od FURSa fasal ker nisi sam prijavil
ad2) seveda je N26 dolžan obvestiti FURS, tako ko vsaka banka v EU (pa tudi marsikje drugje). Boš srečen če ne boš kazni od FURSa fasal ker nisi sam prijavil
Še zadnjič - prijavite račune v tujini
11.09.2017, 01.46
Od 20. septembra naprej, ko bo začel Furs iz sprva 53 držav, v letu 2018 pa iz 95 držav, avtomatično prejemati podatke o tem, kaj leži na vaših računih v tujini, vam lahko skrivanje računov prinese preglavice in visoke globe.
Finančna uprava (Furs) sporoča posameznikom in podjetjem, da si bodo hvaležni, če ji bodo čim prej prijavili svoje finančne račune v tujini. Tako bodo prostovoljno poskrbeli, da jim bo lahko začela odmerjati davke od vseh obdavčljivih dohodkov, tudi tistih, ki so jih prejeli v tujini. "Če bodo račune prijavili sami, še preden bo do podatka o njihovem plačilnem računu v tujini prišel davčni organ, se bodo lahko izognili kazni," obljubljajo iz Fursa.
Furs že zaračunava dodatne davke
Lani je Furs s pomočjo podatkov, ki jih je prejel iz tujine z avtomatično izmenjavo informacij, prekontroliral 14.920 primerov in zavezancem dodatno odmeril 1,089 milijona evrov davkov. Letos od januarja do julija je nadaljeval s primerjanjem prijavljenih neposrednih davkov s podatki iz avtomatične izmenjave. V 6717 kontrolah so zaračunali zavezancem dodatnih 2,98 milijona evrov davka.
Globe zasoljene, prijavljenih računov vse več
Furs bo namreč vedel o teh računih v tujini vse, ko bo dobil po 20. septembru iz drugih držav (njihov seznam je objavljen na spletni strani Fursa) prve avtomatično izmenjane podatke o imetnikih finančnih računov v tujini. S stanjem na posameznem računu ali njegovo vrednostjo na dan 31. december 2016 vred. Še skriti računi bodo postali vidni. Ko bo imel podatke, pa bo začel Furs primerjati prejete podatke s tistimi, ki so jih slovenski davčni rezidenti sami prijavili o doma obdavčljivih v tujini zasluženih dohodkih. Če zavezanec računa ne bo prijavil in bo nanj pri kontroli trčila davkarija sama, grozi posamezniku od 200 do 1200 evrov globe, posamezniku, ki opravlja dejavnost, od 800 do 10 tisoč evrov, podjetju pa od 1200 do 30 tisoč evrov globe. A to je le globa za neprijavljen račun, ne zamolči Furs. Davkarija bo preverila tudi, ali so zavezanci izpolnili svoje davčne obveznosti in napovedali in plačali davke na dohodke, na v tujini prejete obresti, dividende in drugo. Če jih niso, jih lahko čakajo dodatne globe. In seveda dodatno odmerjeni davek.
Furs je imetnike računov v tujini tudi doslej pozival, naj račune prijavijo. Številni so to že storili. Letos do avgusta je tako 35.630 zavezancev prijavilo 40.430 računov, od tega 12.313 računov, ki jih imajo na tujem podjetja.
2,98
milijona evrov dodatnega davka je že letos finančna uprava zaračunala zavezancem z računi v tujini
Katere račune morate prijaviti, katerih ne
Slovenski davčni rezidenti morajo po črki zakona prijaviti Fursu plačilni račun v tujini v osmih dneh ne glede na to, v kateri tuji državi so ga odprli. Prijava torej ni omejena le na države EU, ampak velja tudi za denimo Švico, ZDA, Kitajsko ...
Zdaj torej od "zamudnikov" Furs pričakuje, da bodo prijavili svoje še neprijavljene plačilne račune v tujini. Če jih še niso, jih morajo prijaviti vsi, ki tak račun imajo, tudi tisti, ki so letos oddali napoved za odmero dohodnine. Enako velja za študente, ki so račun odprli, da nanj prejemajo štipendijo. Pa za račun, odprt denimo na Hrvaškem, s katerega plačujejo zgolj stroške za tamkajšnjo počitniško hišo? Tudi tega je treba prijaviti, prav tako račun, ki ga zavezanci že leta sploh ne uporabljajo za poslovanje, imajo pa ga, in tudi za račun, na katerem ni obdavčljivih dohodkov. Če si račun v tujini delita mož in žena, ga morata prijaviti davkariji oba. Vsak posamično, vendar le, če sta oba lastnika računa. Torej ne tudi tedaj, če je eden le pooblaščen za ta račun.
Davkarije pa ne zanimajo, zato ni treba prijaviti podatkov o hranilni knjižici, odprti v tujini, o varčevalnem računu na tujem, o računu, ki ga imajo zavezanci v tujini zgolj za odplačevanje kredita. Tudi trgovalnih računov ji ni treba prijaviti in v tujih bankah odprtih predplačniških kartic in e-varčevalnih računov prav tako ne. Za piko na i pa Furs zavezancem sporoča še, da ga tudi podatki o računu, ki ga je zavezanec imel v tujini, pa ga je že zaprl, ne zanimajo.
Kako bo poročala o računih Avstrija
Avstrija bo začela prvo izmenjavo informacij septembra letos, a bo poročala le o novih računih. Tistih, ki so jih posamezniki in podjetja odprli od 1. oktobra do zadnjega decembra lani. Za druge račune, ki so bili odprti kadarkoli v preteklosti in so bili na dan 30. september 2016 še odprti, bo poročala od leta 2018 dalje. "Če je torej posameznik dvignil denar z računa pred lanskim 30. septembrom, denimo 20. septembra lani, vendar računa ni zaprl, bo Avstrija v letu 2018 sporočila le podatek o tem, da je račun odprt in kakšno bo stanje na računu 31. decembra 2017. Če pa je posameznik račun zaprl pred 30. septembrom 2016, Avstrija o tem računu ne bo poročala," so nam odgovorili v Fursu, kaj bi pomenilo za posameznika, če bi zdaj pohitel z zaprtjem računa v Avstriji. Tudi Švica bo začela izmenjavo podatkov v letu 2018, že čez nekaj dni pa bodo podatke o računih poslale Nemčija, Irska, Italija, Luksemburg, San Marino, Švedska, Velika Britanija, Češka, Hrvaška ...
-----------
Vir:
https://www.vecer.com/se-zadnjic-prijav...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
Netrunner ::
To so ukrepi proti pranju denarja. Jaz sem šel osebno na furs kjer sem izpolnil nek obrazec in to je bilo to, da sem se izognil problemom. Drugače pa furs verjetno daje prioriteto kaznovati tiste račune kjer se dogajajo večje in pogoste transakcije.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Glugy ::
Ja jz sm par dni zamudu ( ene dva dneva ); ker sem se najprej po elektronski pošti prijavil ( pač sem slišal da so eni dobil odgovor: urejeno ; jz tega nisem dobil pa sem pol za vsak slučaj še osebno nesel tja izpolnjen obrazec; ker uradno pač po elektronski pošti ne šteje ) v glavenm ni blo problema.
Sem pa denar nakazal si šele ko sem to uredil. Po navad jih zanimajo večje ribe. Je pa res da ni nobenega zagotovila; tud če en dan zamudiš te po črki zakona že lahk kaznujejo. Če se pa z obrazcem prijaviš preden oni sami krkol sprožjo pa nimaš nobene kazni razen seveda če bi se kej nezakonitga počel z denarjem.
V glavnem čimprej greš tem boljš ; pa ni to neki zakompliciranga. Pr obrazcu je marsikaj kar ne rabiš izpolnit tako da mogoče res najprej zgleda grozn. Če se spomnim rabiš svojo številko računa; datum odprtja računa; davčno in emšo ; to mislim da je glavno; naslov pa ostalo pa itak veš iz glave.
Sem pa denar nakazal si šele ko sem to uredil. Po navad jih zanimajo večje ribe. Je pa res da ni nobenega zagotovila; tud če en dan zamudiš te po črki zakona že lahk kaznujejo. Če se pa z obrazcem prijaviš preden oni sami krkol sprožjo pa nimaš nobene kazni razen seveda če bi se kej nezakonitga počel z denarjem.
V glavnem čimprej greš tem boljš ; pa ni to neki zakompliciranga. Pr obrazcu je marsikaj kar ne rabiš izpolnit tako da mogoče res najprej zgleda grozn. Če se spomnim rabiš svojo številko računa; datum odprtja računa; davčno in emšo ; to mislim da je glavno; naslov pa ostalo pa itak veš iz glave.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
xmetallic ::
FURS načeloma fizičnim osebam najprej pošlje opozorilo, da še niso prijavili računa, ter da jim grozi globa v kolikor tega ne bodo storili. Tudi če so se že sami dokopali do podatkov zahtevajo, da ga prijaviš še sam osebno. Ni se pa zanašat na to, saj lahko prakso spremenijo kadarkoli, in namesto opozoril začnejo pošiljat globe.
FURS načeloma fizičnim osebam najprej pošlje opozorilo, da še niso prijavili računa, ter da jim grozi globa v kolikor tega ne bodo storili. Tudi če so se že sami dokopali do podatkov zahtevajo, da ga prijaviš še sam osebno. Ni se pa zanašat na to, saj lahko prakso spremenijo kadarkoli, in namesto opozoril začnejo pošiljat globe.
Morda bo prišel čas (nekoč) ko bodo oni uvideli, da itak ni treba prijaviti računa v tujini, ker te podatke sedaj dobivajo v vsakem primeru. :)
Sedaj še nismo na tej stopnji razvoja. :)
Lonsarg ::
Ja v primeru izmenjave podatkov je dodatna prijava zgolj birokratsko breme, no sj to naši znajo.
perci ::
Ne, ni samo dodatno breme, ker je treba prijaviti vse racune, ne samo tiste iz drzav, ki se izmenjujejo. poleg tega se s tem dela kontrola nad kvaliteto podatkov, ki jih posiljajo tuje drzave.
gregork ::
Jaz sem tudi dobil poziv k prijavi računa.
Prijava, ki sem jo pred letom in pol oddal preko edavkov, ima status "Poslano v glavno pisarno". Med mojimi računi pa ni n26.
Bom še enkrat papirnato poslal, z opombo.
Je pa rekel poštar, da je veliko takih pisem raznosil.
Prijava, ki sem jo pred letom in pol oddal preko edavkov, ima status "Poslano v glavno pisarno". Med mojimi računi pa ni n26.
Jaz sem tudi dobil poziv k prijavi računa.Z opombo, da ne delajo svojega dela in da na zavodu po vsej verjetnosti kljub "koncu krize" še vedno kdo čaka na njihovo delovno mesto.
Ne, ni samo dodatno breme, ker je treba prijaviti vse racune, ne samo tiste iz drzav, ki se izmenjujejo. poleg tega se s tem dela kontrola nad kvaliteto podatkov, ki jih posiljajo tuje drzave.A ni fajn da mora ljudstvo "pomagat" pri kontroli podatkov. Kljub jasnim smernicam, da se v kolikor podatki v državnih bazah obstajajo le teh ne zahteva ponovno. (v tem primeru lahko čisto vsako lenobo v javni upravi imenujemo kontrola podatkov). "Dajte prinest podpisan obrazec pa vse priloge" - "Sem že podpisal prejšnji teden pri vaši kolegici in prinesel vse zahtevane priloge" - "Pa dajte še enkrat, za kontrolo podatkov".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Je brez veze, da vsak, ki dobi opomin in je račun že prijavil, javlja, da je že poslal in naj pogledajo na edavke.
Se bo pač direktor FURS-a potrudil in naročil tistima dvema delavcema, ki pošiljata opomine, pred opominjanjem pogledata na EDAVK-e. Očitno se to dogaja serijsko.
Utk ::
Haha, komedija, to je kot 20 let nazaj, ko so ljudje poslali e-mail, potem pa še poklicali po stacionarnem telefonu "ej, poslal sem ti e-mail". Resno?
broken/link ::
nisem še dobil poziva, moja vloga ima pa enak status kot tvoja. vloga oddana cca pol leta nazaj.
Jaz sem tudi dobil poziv k prijavi računa.Z opombo, da ne delajo svojega dela in da na zavodu po vsej verjetnosti kljub "koncu krize" še vedno kdo čaka na njihovo delovno mesto.
Ne, ni samo dodatno breme, ker je treba prijaviti vse racune, ne samo tiste iz drzav, ki se izmenjujejo. poleg tega se s tem dela kontrola nad kvaliteto podatkov, ki jih posiljajo tuje drzave.A ni fajn da mora ljudstvo "pomagat" pri kontroli podatkov. Kljub jasnim smernicam, da se v kolikor podatki v državnih bazah obstajajo le teh ne zahteva ponovno. (v tem primeru lahko čisto vsako lenobo v javni upravi imenujemo kontrola podatkov). "Dajte prinest podpisan obrazec pa vse priloge" - "Sem že podpisal prejšnji teden pri vaši kolegici in prinesel vse zahtevane priloge" - "Pa dajte še enkrat, za kontrolo podatkov".
Pomagat pri kontroli? To je edini način, na katerega se sploh da skontrolirat. Recimo, če država ne posreduje podatka, boš samo tako, da tudi zavezanec posreduje št. računa, lahko ugotovil, da država podpisnica ni izpolnila obveznosti iz pogodbe in posredovala vseh računov. Lahko bi se zgodilo, da bi države kalkulirale, kaj bodo in česa ne bodo pošiljale. Očitno si ne predstavljate čisto, kako te izmenjave potekajo in kakšni podatki dejansko pridejo v sistem. Za slovenske račune ni problem, ker so tam podatki popolni, pri tujih računih pa je še kar veliko enega usklajevanja.
Ko bodo ti porodni krči končani, pa bo morda smiselno ukiniti to obveznost.
darkolord ::
A be be be, Nemci so pa menda ja perfektni in v kakovost njihovih podatkov ne gre podvomiti.
hmmm, ja :)Vseeno prebivalci niso pravi naslov za preverjanje kvalitete. je pa res tako najlažje, po domači tradiciji. Delajte za nas preverjanja, pridobivajte papirje namesto nas (ki bi jih šli lahko mi iskat v sosednjo pisarno), ovajajte lopove namesto nas (ker je lažje če to dela posameznik kot inšpekcija...)... Saj bi lahko mi, ampak zakaj, itak smo vedno kadrovsko podhranjeni pa premalo plačani, pa itak so to delali že vaši starši in stari starši.
Nemčija je federacija, poročevalskih institucij pa ohoho...
Kako v tujini zdržijo s toliko manj birokracije...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
NikolormousB ::
Kje v tujini pa imajo manj birokracije? "Tujina" je namreč precej širok pojem, tole kar si napisal pa kaže na to, da so tvoje izkušnje z birokracijo v tujih državah precej omejene.
NikolormousB je izjavil:
Omejene so na to kar vidim kot posameznik. Vem da imajo davčne račune samo balkanske države, v mnogih zahodnih državah niti tujih gostov ni treba prijavljat policiji, ker takso plačujejo po glavi, za katero ni važno od kod je... in podobno. Je pa res da tam posameznik za ovajanje neplačanega davka tudi ne more dobiti glavne nagrade v višini 25.000 EUR, električnega kolesa ali skuterja.Kako v tujini zdržijo s toliko manj birokracije...
Kje v tujini pa imajo manj birokracije? "Tujina" je namreč precej širok pojem, tole kar si napisal pa kaže na to, da so tvoje izkušnje z birokracijo v tujih državah precej omejene.
St235 ::
NikolormousB je izjavil:
To me zmeraj nasmeje, ko poslušam take pavšalne navedbe. potem se pa spomnim kako je zgledalo urejat porodniško v avstriji ali pa zdravstveno zavarovanje za čezmejnega delavca v italiji... Praktično doktoriraš, pa še potem najdejo XY obrazec... Al pa da ne govorimo o burger card, ki dela samo z avstrijsko telefonsko, pa še to ne vsako...
Vseeno prebivalci niso pravi naslov za preverjanje kvalitete. je pa res tako najlažje, po domači tradiciji. Delajte za nas preverjanja, pridobivajte papirje namesto nas (ki bi jih šli lahko mi iskat v sosednjo pisarno), ovajajte lopove namesto nas (ker je lažje če to dela posameznik kot inšpekcija...)... Saj bi lahko mi, ampak zakaj, itak smo vedno kadrovsko podhranjeni pa premalo plačani, pa itak so to delali že vaši starši in stari starši.
Ne razumeš. Podatki, ki so pridobljeni iz tujine, so namenjeni kontroli tistih podatkov, ki jih prijaviš ti. Ne obratno.
In ta kontrola ni popolna ampak delna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
To me zmeraj nasmeje, ko poslušam take pavšalne navedbe. potem se pa spomnim kako je zgledalo urejat porodniško v avstriji ali pa zdravstveno zavarovanje za čezmejnega delavca v italiji... Praktično doktoriraš, pa še potem najdejo XY obrazec... Al pa da ne govorimo o burger card, ki dela samo z avstrijsko telefonsko, pa še to ne vsako...
Prijateljica se je selila iz ZDA na Nizozemsko. Slednji so zahtevali nek uradni dokument, da v ZDA ni porocena. Izkazalo se je, da v ZDA tega dokumenta sploh ni.
To, kako zadeve v tujini lepo delajo je ze prav smesen mindset.
Potem gres pa na nemsko banko, pa svojega imena ne mores vpisati, ker ti povedo, da nasih znakov ne podpirajo. :D