Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
Nesta ::
@Nesta... Which part don't you understand?
Sj zato pravim ko so eni zatrjevali da N26 deluje :)
Mislim, da je bilo že nekajkrat napisano, da ne gre preko web interface, ampak, da je treba bob podpori pisati na mail, in uredijo.
Aha super hvala :) Enako za Simobil?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nesta ()
perci ::
Sj zato pravim ko so eni zatrjevali da N26 deluje :)
Ja, deluje. Direktne obremenitve na N26 (tako kot na vsaki SEPA banki) delujejo. Kaj ti ni jasno?
tomazic89 ::
To lahko konfiguriras na N26 spletni banki. Ali je treba na Simobil jim tezit? 😊
https://slo-tech.com/forum/t696755/p614...
https://slo-tech.com/forum/t696755/p614...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomazic89 ()
miko22 ::
Če niti ne loči med sepa in trajnim nalogom. Za njega je "sepa trajni nalog".
To sta dve ločeni zadevi!
Mare2 ::
#buhSeTeUsmil
To lahko konfiguriras na N26 spletni banki. Ali je treba na Simobil jim tezit? 😊
Lej, človek, če ne znaš brati, predlagam, da zapreš bančni račun. Trikrat ti napišemo pa še kar sprašuješ neumnosti.
Ja, eni mešajo pojme. Poskušaj mu razložit razliko. :)
Če niti ne loči med sepa in trajnim nalogom. Za njega je "sepa trajni nalog".
Sej tudi ti ne locis. Trajni nalog je vrsta SEPA naloga in se vzpostavi pri banki. DD pa je tudi SEPA storitev, ki pa se za razliko od trajnega naloga vzpostavi pri prejemniku plačila. Pri trajnem nalogu se znesek ne spreminja, pri DD pa je odvisen od fakture. pri DD imas tudi bistveno vec moznosti reklamacij, ki jih pri nalogih ni.
Nepouceni direktni obremenitvi (DD) obremenitvi laicno recejo trajnik, kar seveda ni.
To je zgleda res znanstvena fantastika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Kaboom ::
Saj tudi Si.Mobil in BOB (kar je itak isto) ne ločita... poglejte screenshote. Kjer je v naslovu "SEPA trajni nalog" v resnici je pa govora o direktni bremenitvi, ki je potem tudi vmes omenjena.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Nesta, redna mesečna plačila plačila npr. za elektriko, telekom storitve, plin, Simobil mobilne storitve se uredijo z direktno bremenitvijo. Tako se namreč imenuje. Praviloma se to uredi pri dobavitelju oz. ponudniku storitev. Za poceni elektriko sem jaz ta obrazec poslal kar preko emaila. Nekaj časa so nekateri dobavitelji pri odpiranju direktne bremenitve za tuje banke komplicirale, sedaj pa se pri večini dobaviteljev to da urediti.
Seznam in druge podrobnosti najdeš tudi na tem dokumentu:
https://docs.google.com/document/d/1pfY...
Trajni nalog pa lahko odpreš, ko želiš na nek račun redno plačevati enak znesek.
Nesta, redna mesečna plačila plačila npr. za elektriko, telekom storitve, plin, Simobil mobilne storitve se uredijo z direktno bremenitvijo. Tako se namreč imenuje. Praviloma se to uredi pri dobavitelju oz. ponudniku storitev. Za poceni elektriko sem jaz ta obrazec poslal kar preko emaila. Nekaj časa so nekateri dobavitelji pri odpiranju direktne bremenitve za tuje banke komplicirale, sedaj pa se pri večini dobaviteljev to da urediti.
Seznam in druge podrobnosti najdeš tudi na tem dokumentu:
Trajni nalog pa lahko odpreš, ko želiš na nek račun redno plačevati enak znesek.
Hvala za pojasnilo
Mimogrede. Še nimaš računa pri N26? Če bi rad kdo na novo odprl račun pri N26 in nanj prejel 10 EUR dobroimetja, naj mi piše na privat za prijavno kodo in link. :) Sem namreč Ambasador pri N26.
Kako poteka postopek odprtja računa, kako poslovati z računom, kako plačevati z Mastercard kartico, kako prijaviti račun v tujini na FURS pa najdete na tem linku.
Kako poteka postopek odprtja računa, kako poslovati z računom, kako plačevati z Mastercard kartico, kako prijaviti račun v tujini na FURS pa najdete na tem linku.
Mimogrede. Še nimaš računa pri N26? Če bi rad kdo na novo odprl račun pri N26 in nanj prejel 10 EUR dobroimetja, naj mi piše na privat za prijavno kodo in link. :) Sem namreč Ambasador pri N26.
Oj, a ce nisem ambasador, se lahko za bonus pa pod nosom obrisemo al kako? Imam 2 pending invite-a in je res rip-off za tista 2, ki sta odprla preko mojega invite code-a ce je to res...
V mislih imam 15 eur rewarda, od katerega bi 10eur nakazal tistemu, ki je preko mene odprl racun... Moram jih vprasati, ce sta ze prejela kartici in opravila kak nakup.
sandmat ::
Oj, a ce nisem ambasador, se lahko za bonus pa pod nosom obrisemo al kako? Imam 2 pending invite-a in je res rip-off za tista 2, ki sta odprla preko mojega invite code-a ce je to res...
tomazic89, tisti invite so bili ukinjeni. Tudi meni. Sedaj je bolje, ker dobi nova stranka napolnjen račun direkt 10 EUR dobrodošlice, vendar samo, če uporabi mojo kodo in link. Mi, ki smo že uporabniki pa itak že uživamo vse dobrote in prednosti računa N26. Predvsem sem vesel, da niso nič spreminjali cenika v našo škodo, o čemer lahko pri slovenskih bankah samo sanjamo. :)
6151 ::
V mislih imam 15 eur rewarda, od katerega bi 10eur nakazal tistemu, ki je preko mene odprl racun... Moram jih vprasati, ce sta ze prejela kartici in opravila kak nakup.
To ne deluje v Slo že vsaj 2 leti. Ambassador koda pa deluje. Če jo bo še kdo rabil, jo imam tudi jaz, lahko tukaj v temi in kontaktiram na ZS (če bom seveda dovolj hitro videl), lahko pa tudi direktno prek ZS
Vem vem.. je pa zelo zavajujoce. Meni je vseeno, mi je pa bedno za ta 2 ki sta se registrirala z mojim invite code-om, lahko pa bi se prek nekega ambasadorja.
matobeli ::
Če bosta uporabljala N26 namesto neke predpotopne slo banke je to večja nagrada kot pa tistih 10€
tomazic89, res je. Sem prej narobe napisal, lahko se jeziš, samo ne se sekirat. Spremembe se dogajajo. Edino škoda, ker vas že prej nisem obvestil o spremembah. Evropska sredstva je treba izčrpat v največji meri. Bomo odslej, ko sem jaz ambasador. :)
Vanadium ::
Pozdravljeni.
Ker je netteler začel nabijat fee pri bančnih nakazil na kreditno kartico me zanima ali N26 če nakažem iz mojega TRR na N26 kartico tudi kaki fee računa? Račun bi imel samo za paypal in spletne nakupe.
Aja pa če kdo ima promo code se priporočam
l.p.
Ker je netteler začel nabijat fee pri bančnih nakazil na kreditno kartico me zanima ali N26 če nakažem iz mojega TRR na N26 kartico tudi kaki fee računa? Račun bi imel samo za paypal in spletne nakupe.
l.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
Fee je samo toliko kot moraš ti svoji banki plačat za UPN.
N26 ni "predplačniška mastercard" ampak čisto pravi transakcijski račun.
Komot jo imaš tudi kot primarni račun.
N26 ni "predplačniška mastercard" ampak čisto pravi transakcijski račun.
Komot jo imaš tudi kot primarni račun.
Pozdravljeni.
Sem ti poslal kodo in link na ZS. Pri prijavi ne uporabljaj šumnikov. Podrobno si preberi navodila v spodnjem linku. N26 komot uporabljaš za paypal in spletne nakupe, pa tudi za druge stvari jo boš uporabljal, ko boš spoznal vse prednosti.
Če nakažeš iz tvojega TRR na N26 kartico ti provizijo računa tvoja banka po tarifi, ki je enaka, kot če bi nakazal na nek drug račun v Sloveniji. N26 seveda nič ne računa. Pa ne pozabi prijaviti računa na FURS, kot piše v navodilih.
Ena cvetka iz banke naših gora:
ker delodajalec ne zna nakazovati direktno na N26 je vmes DH. Želja je bila po trajnem nalogu iz DH na N26. V poslovalnici to ni bilo možno storiti ker je Nemčija, po besedah uslužbenke, del "drugega SEPA območja" (tisti "S" kot "Single" jim ne pomeni prav dosti)
Ob klicu na njihovo številko je bil prvi odgovor "NE, se ne da." Ob teženju da se da in da je Nemčija v istem sistemu kot mi je sledilo melo mrmranja in brskanja in odgovor da se očitno da. Rabijo Ime, Priimek in naslov in IBAN (rabijo samo IBAN!).
Sledi:
"Naslov je pa v Sloveniji, huh." gospodu v klicnemu centru ni bilo 5% več jasno kako naprej in tam se je zadeva zaključila.
Skratka, še en dokaz superiornosti sistema kjer imaš "referenta", ki ti "pomaga".
ker delodajalec ne zna nakazovati direktno na N26 je vmes DH. Želja je bila po trajnem nalogu iz DH na N26. V poslovalnici to ni bilo možno storiti ker je Nemčija, po besedah uslužbenke, del "drugega SEPA območja" (tisti "S" kot "Single" jim ne pomeni prav dosti)
Ob klicu na njihovo številko je bil prvi odgovor "NE, se ne da." Ob teženju da se da in da je Nemčija v istem sistemu kot mi je sledilo melo mrmranja in brskanja in odgovor da se očitno da. Rabijo Ime, Priimek in naslov in IBAN (rabijo samo IBAN!).
Sledi:
"Naslov je pa v Sloveniji, huh." gospodu v klicnemu centru ni bilo 5% več jasno kako naprej in tam se je zadeva zaključila.
Skratka, še en dokaz superiornosti sistema kjer imaš "referenta", ki ti "pomaga".
Po mojem se nisi pogovarjal s pravimi osebami. Že pri delodajalcu se zmeni z vodjem računovodstva ali direktorjem, naj ti uredijo izplačilo plače na račun v Evropi.
Na moji banki (ne bom sedaj delal reklame, kjer imam račun za mojo d.o.o.) v spletni banki je zelo enostavno predlagani SI56 spremeniti v DE... Verjamem, da ne pri vseh. Naj se pač potrudijo, da se to omogoči. Morda je pri DH in Sberbank treba klikniti Plačilo v tujino. In gre. Zagotovo. Grem stavit, da je ni banke v SLO, preko katere ni mogoče izvesti plačilo v tujino. Cena ko firma nakaže plačo na račun v DE bi morala biti enaka kot za plačila v SLO.
Napisal si:"gospodu v klicnemu centru ni bilo 5% več jasno"
Vedi, da ljudje v klicnem centru običajno nimajo pojma o ničemer, kar se dogaja v banki. Dobiti moraš konkretno nekega uslužbenca ali njegovega vodjo, da zadevo uredi.
Na moji banki (ne bom sedaj delal reklame, kjer imam račun za mojo d.o.o.) v spletni banki je zelo enostavno predlagani SI56 spremeniti v DE... Verjamem, da ne pri vseh. Naj se pač potrudijo, da se to omogoči. Morda je pri DH in Sberbank treba klikniti Plačilo v tujino. In gre. Zagotovo. Grem stavit, da je ni banke v SLO, preko katere ni mogoče izvesti plačilo v tujino. Cena ko firma nakaže plačo na račun v DE bi morala biti enaka kot za plačila v SLO.
Napisal si:"gospodu v klicnemu centru ni bilo 5% več jasno"
Vedi, da ljudje v klicnem centru običajno nimajo pojma o ničemer, kar se dogaja v banki. Dobiti moraš konkretno nekega uslužbenca ali njegovega vodjo, da zadevo uredi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
jinzo ::
Dobro, saj tudi severneje majo podobne težave, s tem da sem vsaj jaz naletel na bolj razumljive uslužbence. Mi pravi ona da rabi nemški IBAN račun (pa vem da temu ni tak, saj sem enake zadeve v drugem kraju urejal s slovenskim IBAN-om). Ko ji dam N26, ga ona veselo sprejme, pa tudi podobna reakcija "Naslov pa slovenski?". Ji pritrdim, ona veselo zadeve vnese in je to to :D Da nebo kdo mislil da SEPA samo pri nas povzroča probleme.
darkolord ::
Mimogrede, glede tega N26 velja vseeno malo paziti, preden se vse premoženje prenese tja.
Na netu je kar dosti horror storijev. Ko stvari delajo, delajo perfektno, če pa kaj ne dela, si v riti, ker je customer support zelo kilav (velik naval uporabnikov in ne shandlajo vsega). Lahko ti brez obrazložitve blokirajo in/ali zaprejo račun, potem se pa jebeš, da tisti denar dobiš nazaj, ker pač se jim ne moreš narisat na vratih in težit.
Na netu je kar dosti horror storijev. Ko stvari delajo, delajo perfektno, če pa kaj ne dela, si v riti, ker je customer support zelo kilav (velik naval uporabnikov in ne shandlajo vsega). Lahko ti brez obrazložitve blokirajo in/ali zaprejo račun, potem se pa jebeš, da tisti denar dobiš nazaj, ker pač se jim ne moreš narisat na vratih in težit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
BladE_ ::
Aja na NLB pa tega ne morejo? Aja lahko greš tja in jim težiš, s tem enostavno rešiš problem? Daj ne bluzi!
N26 je prava banka! Kot NLB, Sparkase, DH ipd. Tudi krijejo do 100k eur oziroma država(če se ne motim)... Baka ni kar tako banka, so določene omejitve, da lahko postaneš banka, če se N26 navaj kot banka potem to tudi je!
N26 je prava banka! Kot NLB, Sparkase, DH ipd. Tudi krijejo do 100k eur oziroma država(če se ne motim)... Baka ni kar tako banka, so določene omejitve, da lahko postaneš banka, če se N26 navaj kot banka potem to tudi je!
Akcija - Reakcija
Nisem slišal, da bi na NLB komu blokirali račun in onemogočili dostop do sredstev, ker je naredil preveč dvigov na bankomatu. Pri N26 ti sredstva zamrznejo v celoti, in ne moreš dvigniti niti minimalne plače, pokojnine ali socialne pomoči.
Sicer pa nisem rekel, da ni prava banka. Samo opozarjam na to, da so banka šele 2 leti in da je reševanje morebitnih težav lahko precej bolj komplicirano.
Sicer pa nisem rekel, da ni prava banka. Samo opozarjam na to, da so banka šele 2 leti in da je reševanje morebitnih težav lahko precej bolj komplicirano.
krucymucy ::
Nisem slišal, da bi na NLB komu blokirali račun in onemogočili dostop do sredstev, ker je naredil preveč dvigov na bankomatu. Pri N26 ti sredstva zamrznejo v celoti, in ne moreš dvigniti niti minimalne plače, pokojnine ali socialne pomoči.
Jaz tudi nisem se slisal da bi N26 komu blokirala racun brez razloga.
freezby ::
To, da smo SEPA, je problem marsikje po EU.
Sam sem moral odpreti v Španiji račun pri lokalni caji, ker ni nič pomagalo in šele lokalni račun je odprl možnosti za plačilo najemnine itd ... A je lokalni račun prinesel tudi marsikakšno dobroto, kot je lokalno izkaznico, s katero pa kot otočan prideš do poceni trajektov, letal in še marsičesa.
A ostanimo pri temi N26: A je še kdo uspel urediti otroške dodatke, zdaj ko so v Kranju dokazali, da se da poslati tudi na DE56? Bi šel počasi v akcijo, da zaprem še en SLO domači račun, ki služi samo še temu.
Sam sem moral odpreti v Španiji račun pri lokalni caji, ker ni nič pomagalo in šele lokalni račun je odprl možnosti za plačilo najemnine itd ... A je lokalni račun prinesel tudi marsikakšno dobroto, kot je lokalno izkaznico, s katero pa kot otočan prideš do poceni trajektov, letal in še marsičesa.
A ostanimo pri temi N26: A je še kdo uspel urediti otroške dodatke, zdaj ko so v Kranju dokazali, da se da poslati tudi na DE56? Bi šel počasi v akcijo, da zaprem še en SLO domači račun, ki služi samo še temu.
Ampak pri NLB pa SKB ti jih ne blokirajo iz takega butastega razloga, kot je preveč dvigov na bankomatu. Kar pri N26 SO počeli.Kje si pa našel "brez razloga"?
Z razlogom ti jih tudi na NLB pa SKB.
In če ti NLB in SKB blokirata račun, še vedno lahko mesečno dviguješ zgoraj omenjene minimalne zneske.
Pa še glede razlogov blokade:
Roman (10.10.2017, 15:12:38): Sorry can you expain reason? What is not properly used ?
Donal (10.10.2017, 15:15:55): I can't explain as I am not obliged to. The decision was made by another department. I do not know the reason why.
Imam tudi sam N26 račun in nikogar ne poskušam prepričati v neuporabo. Samo fino se je tudi malo pozanimati prej o teh zadevah. Če malo pogooglaš niso samo rožice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Poznam enega človeka, ki se je zapufal že pri vseh bankah v Sloveniji, Naročniškega razmerja ne more več skleniti pri nobenem mobilnem operaterju več, ker jih je nategnil. Naredil osebni stečaj, banke so mu dolg odpisale, on pa še naprej okoli straši z goljufijami. Njemu tudi pri nobeni banki nočejo več odpret računa. In če on napiše kako kritično čez banke (ne vem, če se je že lotil N26 zaradi neodobritve limita), kar naj. :)
BuDi79 ::
Če malo pogooglaš niso samo rožice.V primerjavi s slovenskimi bankami je pravi grajski cvetličnjak.
Prijatelj ne more pri nobeni slovenski banki odpret računa, ker je imel 5 let na računu 0EUR ... Banka mu je seveda zaprla račun, za mesečne "stroške" mu niso imeli kje vzeti ker je je že pred desetletjem ukinil limit in možnost negativnega stanja... sedaj je na medbančni črni listi "ker ne plačuje uporabnine". Banka, ki ga je dala na listo pa ga noče izbrisati, ker ni več njihov komitent.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Imam tudi sam N26 račun in nikogar ne poskušam prepričati v neuporabo. Samo fino se je tudi malo pozanimati prej o teh zadevah. Če malo pogooglaš niso samo rožice.
Ce isces na google, najdes marsikaj.
Moras vedeti da je tisti % uporabnikov, ki so imeli tezave glasnejsi od nekaj sto tisoc zadovoljnih uporabnikov.
Po mojem se nisi pogovarjal
E vidiš, to si kar zadel, ker se je pogovarjala žena in je to njena zgodba.
Seveda ona ne visi vsak dan na ST in je takoj posumila da so jo odpikali ker se jim ni dalo ukvarjati ni bila pa čisto seznanjena z izrazi in veljavnimi zakonodajami da bi jim lahko utemeljeno kontrirala.
Delodajalcec je pa en del JU, zdej se pa pejd z njimi bockat.
miko22 ::
Nisi še slišal? Pa so časopisi polni tega, kako je NLB izbrisala hrvaške varčevalce, ki se še sedaj tožarijo. Kar vprašaj jih, koliko milijonov so izbrisali.
Pa ne rečt da je to drugo.
Lonsarg ::
Seveda je popolnoma drugo zmrznit v času normalnega delovanja (torej brez stečaja) kot zmrznit v času vojnih razmer s strani države zaradi političnih odločitev. Osebno sicer mislim da so to zgolj redke porodne težave in se ne bi preveč oziral na to.
Glede tujih računov pa je EU zakon jasen in je na nas da pritiskamo na zavode da se te uredbe držijo in dovolije ne-slo račun, malo je porodnih težav v roku par let pa bo % tujih računov dovolj velik da noben zavod ne bo več imel izbire.
Glede tujih računov pa je EU zakon jasen in je na nas da pritiskamo na zavode da se te uredbe držijo in dovolije ne-slo račun, malo je porodnih težav v roku par let pa bo % tujih računov dovolj velik da noben zavod ne bo več imel izbire.