» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
64 / 206
»»

Nesta ::

Trajnik za Bob in Simobil deluje od N26? ali moram iti na simobil ker gre za tujo banko?
Hvala

Randomness ::

Bi kdo podaril promo kodo?

sandmat ::

Randomness je izjavil:

Bi kdo podaril promo kodo?

imaš ZS :)

metalc ::

Nesta je izjavil:

Trajnik za Bob in Simobil deluje od N26? ali moram iti na simobil ker gre za tujo banko?
Hvala

Vse v zvezi s SEPA direktnimi bremenitvami oz. po starem "trajniki" moraš ne glede na banko urejati pri izdajateljih računov.

_Sajmon_ ::

Nesta je izjavil:

Hvala

Sepa diretna bremenitev za bob preverjeno dela.

PreviousUser ::

Če nimaš nič stanja gor, je kakšen problem? Gledam provizijo od Sparkasse za nakazila v tujino, se mi zdi kar veliko, eno nakazilo bi me stalo več kot mesečno vodenje računa. :DOstali pač požrete to provizijo ali je kakšen obvod?

tomazic89 ::

Ce ni stanja ni nobenega problema.
Moj obvod za provizijo je bil, da sem ukinil slo racun in dobivam placo na N26.

Hvala za odgovor. Bom razmislil, da tudi ukinem račun pri Sparkasse in imam vse pri N26.

buttcrack ::

PreviousUser je izjavil:

Če nimaš nič stanja gor, je kakšen problem? Gledam provizijo od Sparkasse za nakazila v tujino, se mi zdi kar veliko, eno nakazilo bi me stalo več kot mesečno vodenje računa. :DOstali pač požrete to provizijo ali je kakšen obvod?

nakazilo s sparkasse na N26 te stane celih 0,21 centov

valdo ::

buttcrack je izjavil:

če imaš spletno banko,
kaj pa preko klasičnega UPN-a?
Lp

Ales ::

PreviousUser je izjavil:

Kakšno provizijo? Saj ne nakazuješ v tujino pač pa v SEPA območju, nakazilo te stane isto, kot če bi plačeval nekam v Slovenijo.

St235 ::

A znotaj sepa po tvoje ni provizij? Ce nima spletne banke je to lahko par EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Ales ::

To je čisto res. Ampak ker je napisal, da gleda provizijo od Sparkasse za nakazila v tujino, je čisto možno, da gleda napačno postavko.

Kaboom ::

Pa naj pogleda pravilno: Sparkasse Cenik
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

J.McLane ::

Pri Sparkasse je spletna banka itak vključena v paketu, pa še premalo poslovalnic in prekratek delovni čas imajo, da bi sploh preživel brez spletne banke.

Jaz zaenkrat ostajam pri Sparkasse (udobni pozitivni račun), moti me edino ker nimajo aplikacije za telefon za plačevanje UPN nalogov s QR kodo in moram vedno ročno spreminjat sklic. Strošek je zame samo plačevanje UPN, tistih 21 centov in MC naročnina letno. Sem pa že potreboval kredit in so mi ga za 10k € odobrili brez porokov ali zavarovanja z zelo nizko obrestno mero.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

valdo je izjavil:

buttcrack je izjavil:

če imaš spletno banko,
kaj pa preko klasičnega UPN-a?

greš pa lahko na bilokateri šalter nakazat, od pošte (najdražji) do delavske hranilnice (najcenejši) - (x - ugibam!)

A je razen videoklica še kakšna druga možnost verifikacije? :D

Killermode ::

PreviousUser je izjavil:

A je razen videoklica še kakšna druga možnost verifikacije? :D

Lahko pišeš na support. Samo, če je razlog neznanje jezika bo bolj težko.

matobeli ::

Evo, otroški dodatek uspešno nakazan in prejet na N26. CSD Kranj.

perci ::

kaj je to otroški dodatek?

jype ::

Danes sem spet doživel obrazec, ki je imel SI56 "hardcoded".

Niso komplicirali, na srečo.

perci je izjavil:

Sicer malo off, ampak sem pred dnevi izvedel, da so od novega leta do njega upravičen tudi tisti, ki so v 7. in 8. dohodkovnem razredu. To je do 1.000 € neto na osebo.

perci je izjavil:

Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka.

Velja pa verjetno za vse transferje ki jih pokriva CSD.

matobeli je izjavil:

Evo, otroški dodatek uspešno nakazan in prejet na N26. CSD Kranj.

Hvala za info. Jutri oz naslednji teden pa v akcijo!
Že vidim zavijana z očmi referentke :)

Btw si moral kaj posebnega imeti s sabo ali je dovolj samo št. TRRja?

Nisem šel osebno do referentke, vse preko maila oziroma telefona. Je imela pa moj TRR že na odločbi ker sem ravno oddajal novo (preko e-uprave) in je bilo vse že narejeno.

lolipop2 ::

A če narediš dvig gotovine (do 5x) z N26 ni nič provizije , ne glede na katerem bankomatu v SLO dvigneš? Npr. Maestro od NLB ti nabije provizijo, če dvigneš na SKB bankomatu

V kolikor dvigujes evre ni provizije, ne glede na bankomat. V kolikor dvigujes tujo valuto, placas provizijo (v kolikor imas classic free account)

lolipop2 ::

tomazic89 je izjavil:

V kolikor dvigujes evre ni provizije, ne glede na bankomat. V kolikor dvigujes tujo valuto, placas provizijo (v kolikor imas classic free account)

V mislih sem imel klasičen dvig na slovenskih bankomatih, evri. Ker vem, da me npr. SKB opali neko provizijio, če z NLB maestro dvignem na njihovem bankomatu

5 dvigov na vseh slovenskih bankomatih je zastonj (beri brez provizije).

flameir ::

tomazic89 je izjavil:

Kolk pa je provizija za tuje valute?

darkolord ::

A dej no, čist lepo dostopen cenik imajo.

lolipop2 je izjavil:

A če narediš dvig gotovine (do 5x) z N26 ni nič provizije , ne glede na katerem bankomatu v SLO dvigneš? Npr. Maestro od NLB ti nabije provizijo, če dvigneš na SKB bankomatu

Tudi v Sloveniji obstajajo druge banke, ki te provizije nimajo. Mene bančništvo stane nekje 2,4 €/mesec, odvisno koliko je položnic za plačat.

Mare2 ::

J.McLane je izjavil:

Tudi v Sloveniji obstajajo druge banke, ki te provizije nimajo. Mene bančništvo stane nekje 2,4 €/mesec, odvisno koliko je položnic za plačat.

2,4 €/mesec ni tolk drago. :)

Meni se tudi ne zdi, to je znesek za 5x UPN in MasterCard naročnina.

Kaj pa vodenje TRR+spletna banka?

DH ima za 4,16€/mesec to kar ti praviš, pa naj bi bila najbolj ugodna.

Ja en manjši haklc je, moraš imeti v povprečju jurja na računu, pa je vodenje računa zastonj, če ti kakšen mesec ne znese je 8,19 €, meni se to še ni zgodilo. Po mojem vsi vemo za kater račun to gre, tudi večkrat omenjen v tej temi tako da upam da ni preveč reklama - Sparkasse Udobni pozitivni račun.

J.McLane je izjavil:

Ja en manjši haklc je, moraš imeti v povprečju jurja na računu,

Itak moraš imeti skoz kak euro za zapravljat. :) Tudi če bi vezal 1000 EUR npr. za 1% letno, bi dobil kvečjemu 10 EUR obresti. :)

Pa mastercard na SK je ene 15€ letni btw...

20€, sem vračunal v tisto mesečno cifro.

BigWhale ::

perci je izjavil:

modelno1 je izjavil:

Sej v normalnih državah je to vse, kar rabiš za nakazilo, vpišeš ime, IBAN, referenco pa v Message, in to je to.

Res je, Slovenija je glede tega bolj advanced kot normalne države.

To je nekaj cesar prakticno nihce ne razume in dojame. Tudi QR koda na UPNjih je nekaj kar poznamo samo mi. Slovenija je prva drzava na svetu, ki je pogruntala uporabno vrednost QR kod. :>

Avtomatski clearing in posledicno knjizenje racunov v firmah je pri nas prisotno ze 30+ let.

Pro ::

Mislim, da imajo na Hrvaške tudi nekaj v obliki QR kod pri plačilu.

Slovenija je prva drzava na svetu, ki je pogruntala uporabno vrednost QR kod. :>

Tudi na gotovinskih računih jih imamo :).

Jaz sem poskusil SEPA trajni nalog na N26. Pri Simobilu on Bobu gre skozi, na koncu pa javi da je prislo do napake, posksuite ponovno... Torej ne deluje? :(

Trajni nalog ali direktna obremenitev? Slednja deluje.

perci je izjavil:

Trajni nalog ne deluje. Kako pa direktno bremenitev uredim?

Nesta je izjavil:

perci je izjavil:

Trajni nalog ne deluje. Kako pa direktno bremenitev uredim?

Direktno bremenitev urediš pri izdajateju računov. :)

kriko1 ::

Je kje opcija da bi videl zavrnjene transakcije?

Dolocene transakcije iz italijanskih avtocest ocitno prihajajo z zamudo, vmes sem zgubil kartico ter blokiral in prenesel stanje na drugo banko, pa 2 transakciji nista sli skozi. Ne bi se rad ukvarjal z kaznijo.

miko22 ::

Nesta je izjavil:

Jaz sem poskusil SEPA trajni nalog na N26. Pri Simobilu on Bobu gre skozi, na koncu pa javi da je prislo do napake, posksuite ponovno... Torej ne deluje? :(

Kak si poskusil? Saj ne poskušaš ti, ampak ti to uredi pošiljaltelj bremenive.
Trajni nalog pa ne vem kaj ti razumeš kaj je to. "Trajni nalog" si lahko sam nastaviš, da ti mesečno periodično denar se nakazuje. Včasih imajo banke trajne naloge za recimo plačilo obroka kredita(znesek enak).
Ne mešat hrušk in jabolk(pa še jaz sem dodal banane).

miko22 je izjavil:

Nesta je izjavil:

Kak si poskusil? Saj ne poskušaš ti, ampak ti to uredi pošiljaltelj bremenive.
Trajni nalog pa ne vem kaj ti razumeš kaj je to. "Trajni nalog" si lahko sam nastaviš, da ti mesečno periodično denar se nakazuje. Včasih imajo banke trajne naloge za recimo plačilo obroka kredita(znesek enak).
Ne mešat hrušk in jabolk(pa še jaz sem dodal banane).

kaj meša kdo?

Tole kar sem že imel vklopljeno preko SKB :) mesečno trganje iz tvojega računa Oz SEPA TRAJNI NALOG:
Zdej sem hotel nastavit na N26 pa javi napako...
Bob:
 Sepa

Sepa

Simobil:
 Sepa

Sepa

buneech ::

Mislim, da je bilo že nekajkrat napisano, da ne gre preko web interface, ampak, da je treba bob podpori pisati na mail, in uredijo.
««
64 / 206
»»