Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
Mare2 ::
gr2707 ::
Premikanje je zastonj in "instant".
Kar v redu rešitev kot je rekel @frke, da umakneš sredstva dol iz dostopa na mastercardu v primeru kakšne zlorabe (če operiraš s kakšnimi malenkost večjimi zneski).
Kar v redu rešitev kot je rekel @frke, da umakneš sredstva dol iz dostopa na mastercardu v primeru kakšne zlorabe (če operiraš s kakšnimi malenkost večjimi zneski).
kixs ::
Sej lahko tudi na Mastercardu nastavis limit. Ker verjetno ne operiras s 1K€+ na dnevni bazi.
gr2707 ::
Seveda je tudi to opcija. Odvisno od načina uporabe.
Jaz recimo delujem tako, da imam vedno cca 250€ gor, ostalo pa na spaces.
Če rabim več kot imam na main account-u, pač enostavno dam iz spaces na main, pa potem plačam in se ne ukvarjam z limitom.
Jaz recimo delujem tako, da imam vedno cca 250€ gor, ostalo pa na spaces.
Če rabim več kot imam na main account-u, pač enostavno dam iz spaces na main, pa potem plačam in se ne ukvarjam z limitom.
slothec ::
Sem prebral prvih 8 strani in me že zelo glava boli - zato bom kar vprašal :)
Imeti N26 kot edino kartico, kako je s tem?
Sedaj imam NLB Prvi račun (osebni račun - Maestro, kamor pridejo dohodki), poleg tega pa še Predplačniško NLB Mastercard (za spletne nakupe in povezavo s paypalom).
Je varno/priporočljivo to dvoje zamenjati za samo eno N26 Mastercard kartico? Z varnostnega vidika predvsem...
Še dodatni vprašanji:
- slo trgovine (fizične) vse podpirajo N26 kartico? (npr. Mercator samopostrežna kišta ipd...)
- se prejemki s CSDja lahko prejemajo na N26?
Imeti N26 kot edino kartico, kako je s tem?
Sedaj imam NLB Prvi račun (osebni račun - Maestro, kamor pridejo dohodki), poleg tega pa še Predplačniško NLB Mastercard (za spletne nakupe in povezavo s paypalom).
Je varno/priporočljivo to dvoje zamenjati za samo eno N26 Mastercard kartico? Z varnostnega vidika predvsem...
Še dodatni vprašanji:
- slo trgovine (fizične) vse podpirajo N26 kartico? (npr. Mercator samopostrežna kišta ipd...)
- se prejemki s CSDja lahko prejemajo na N26?
Ice-Heki ::
Tole vprašanje je čudno. To je tako, kot bi vprašal, če lahko v Mercatorju plačaš z SKB kartico, ker si pač zamenjal račun.
N26 izdaja Mastercard kartice. In DA, Mercator in vse druge trgovine (in Petroli in OMWji) podpirajo Mastercard. Ponavadi podpirajo tudi Maestro in Visa. In še kaj drugega.
Sepravi namesto vprašanja, ali podpirajo N26 kartico bi moral vprašati ali podpirajo Mastercard kartico. Sedaj pa poskusimo poiskati trgovino v Sloveniji, kjer dela samo Maestro ali Visa, Mastercard pa ne. Zagotovo kje je, meni jo še ni uspelo najti.
techfreak :) ::
Glede varnosti lahko pri N26 nastavis max dnevni limit nakupov/dvigov, tako da tudi ce kdo uspe ukrasti podatke kreditnih kartic neki spletni strani, ne bodo mogli prekoraciti tega limita. Ce uporabljas omejeno stevilo strani, ki imajo podatke tvoje kartice (npr. samo PayPal), potem se toliko bolje.
Lahko pa preko appa (mislim da sedaj tudi preko spletne strani?) vklopis/izklopis nakupe preko spleta. Preden kaj kupis si vklopis, potem pa nazaj izklopis.
Se vedno pa imas opcijo brezplacnega Revolut racuna, kjer prav tako dobis Mastercard/Visa kartico, in ga lahko uporabljas za spletne nakupe, denar si pa iz N26 nakazes tja.
Glede na prebrano v temi bi CSD naj ze znal nakazovati v tujino, ce pa karkoli komplicirajo pa jim lahko zatezis da obstaja direktiva?, ki pravi da morajo podpirati nakazila v SEPA obmocju.
Lahko pa preko appa (mislim da sedaj tudi preko spletne strani?) vklopis/izklopis nakupe preko spleta. Preden kaj kupis si vklopis, potem pa nazaj izklopis.
Se vedno pa imas opcijo brezplacnega Revolut racuna, kjer prav tako dobis Mastercard/Visa kartico, in ga lahko uporabljas za spletne nakupe, denar si pa iz N26 nakazes tja.
Glede na prebrano v temi bi CSD naj ze znal nakazovati v tujino, ce pa karkoli komplicirajo pa jim lahko zatezis da obstaja direktiva?, ki pravi da morajo podpirati nakazila v SEPA obmocju.
DePalmo ::
techfreak :) je izjavil:
To lahko preko spletne strani narediš že od nekdaj. Lahko tudi selektivno vklapljaš in izklapljaš opcije:
- samo plačila preko POS terminalov
- samo plačila preko spleta
- uporaba v tujini (dejansko dela, sem imel izklopljeno in sem se čudil v Italiji zakaj mi N26 kartica ne dela, šele kasneje mi je potegnilo zakaj se gre)
Osebno imam prvo vedno vklopljeno, drugo in tretjo pa vklopim po potrebi.
lithium ::
A je še kdo dobil 15€ nagrade za pripeljanega prijatelja? Imam tri, ki so aktivirali account, plačali z MC vsaj 15€, pa nič...
Na supportu pravijo različno:
I can assure you our technical team is working on this sorted out, and we do apologise that the rewards cannot be processed at this time.
ali pa celo:
The friend referral program is no longer supported in Slovenia. We will let you know if this changes in the future.
Ampak zakaj potem imajo možnostu pošiljanja referral tudi za Slovenijo?!
Na supportu pravijo različno:
I can assure you our technical team is working on this sorted out, and we do apologise that the rewards cannot be processed at this time.
ali pa celo:
The friend referral program is no longer supported in Slovenia. We will let you know if this changes in the future.
Ampak zakaj potem imajo možnostu pošiljanja referral tudi za Slovenijo?!
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070
prenasalec ::
To že, sam potem naj hkrati ne obljubljajo še 15€ nagrade
Aja? Kje pa si dobil to informacijo?
Veron ::
Lahko en na kratko razloži plačilo slovenski položnic preko N26?
Do sedaj sem N26 vedno uporabljal zgolj za plačilo s kartico na prodajnih mestih.
Torej N26 nima provizije za plačilo položnic?
Če prav vidim, v N26 izbereš "+", send money in po korakih vpišeš IBAN, name, znesek, besedilo (tukaj dodaš sklic) in zadeva deluje BP?
Škoda ker nimajo še "scan and pay", tko k slovenske banke. Poskeniraš položnico, vsi podatki se prepišejo in samo plačaš.
Do sedaj sem N26 vedno uporabljal zgolj za plačilo s kartico na prodajnih mestih.
Če prav vidim, v N26 izbereš "+", send money in po korakih vpišeš IBAN, name, znesek, besedilo (tukaj dodaš sklic) in zadeva deluje BP?
Škoda ker nimajo še "scan and pay", tko k slovenske banke. Poskeniraš položnico, vsi podatki se prepišejo in samo plačaš.
BladE_ ::
+ -> Transfers -> vpišeš ime itd., pod message vpišeš referenco in dela bp. Dodatnih stroškov ni.
Akcija - Reakcija
matobeli ::
BigWhale ::
Mene precej moti to, da nimas moznosti ponovitve placila. Z enakim sporocilom in vsem ostalim.
So minusi s plačevanjem položnic, ampak kar se mene tiče je en velik plus: 0 evrov provizije. Res da 40 centov ni veliko, ampak ko vsak mesec plačam 5 (občasno še kakšno več) položnic, je le tega 2+ evra in se mi zdi brezvezen strošek. Zato si lepo iz poslovnega računa prenakažem denar (kjer je strošek nakazila 0 evrov) na N26, in plačujem položnice ter nakazujem denar. Vse udobno iz fotelja in z 0 provizije.
Bi bilo zelo fino če bi imelo scan & pay, ampak se da tudi brez tega.
Če pa komu to ni všeč, pa lahko brez problema uporablja naše banke in njihove mobile aplikacije ter plačuje provizije.
Bi bilo zelo fino če bi imelo scan & pay, ampak se da tudi brez tega.
Če pa komu to ni všeč, pa lahko brez problema uporablja naše banke in njihove mobile aplikacije ter plačuje provizije.
b4d ::
Zato ker se nam ne da tipkat in preverjat stevilk, QR koda je vredna 0,25 centa na poloznico, vsaj meni. Pa sem zelo pro N26.
b4d.sablun.org
St235 ::
Lahko en na kratko razloži plačilo slovenski položnic preko N26?
Tega po vsej verjetnosti ne bodo nikol imel, ker qr kode (in cel šmoren s sklici) je slovenska posebnost.
Zato ker se nam ne da tipkat in preverjat stevilk, QR koda je vredna 0,25 centa na poloznico, vsaj meni. Pa sem zelo pro N26.
To se strinjam. Ampak, če ni, ni. :)
Za ponavljajoče račune, ki jih dobim na email mi ni težko skopirat sklic (označim celega, skupaj s SI00, znesek pa vpišem ročno (ponavadi je vedno manj kot 10 številčno število).
Prejemnik plačila je že v bazi.
Kaj pa menite o N26 in podobnih bankah z vidika "trdoživosti" v primeru raznih kriz - predvsem v primerjavi z našimi bankami? Je zadeva s tega vidika bolj zanesljiva že zato, ker je DE? Pač v smislu npr. primera, ko so banke kdaj začasno omejile/grozile z omejitvami dvigovanja z bankomatov v primeru nelikvidnosti banke. Pač saj vem, da je to mogoče tko zlo nepomembno ali celo paranoično, ampak čist tko vprašam za na dolgi rok, s tega vidika, kako zadeva stoji v primerjavi z našimi bankami? Ker pč če se začne kaj dogajati z našimi bankami, tudi kaj zlo nepomembnega, izveš to še isti dan v vseh slo medijih, za tako n26 pa verjetno le, če spremljaš tuje medije... Ali pa že prepozno.
Ali še drugače vprašano, kako ta banka stoji? Predvidevam da nima zadaj države, ki jo bo po potrebi pitala z denarjem, če bo treba (kot NLB)? Bo ob prvem tresljaju počepnila? Ali pač? Je slučajno kdo kaj v tej smeri preveril, preden je odprl račun - in ne samo z vidika kako je fina aplikacija in 0EUR provizije? :)
(ja, vprašanja so zelo laična, morda zgrešena, ker nimam preveč pojma v tej smeri - zato vprašam)
Ali še drugače vprašano, kako ta banka stoji? Predvidevam da nima zadaj države, ki jo bo po potrebi pitala z denarjem, če bo treba (kot NLB)? Bo ob prvem tresljaju počepnila? Ali pač? Je slučajno kdo kaj v tej smeri preveril, preden je odprl račun - in ne samo z vidika kako je fina aplikacija in 0EUR provizije? :)
(ja, vprašanja so zelo laična, morda zgrešena, ker nimam preveč pojma v tej smeri - zato vprašam)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: slothec ()
St235 ::
Osnovno jamstvo države je za n26 enako kot za ostale banke. Dokler ne operiraš z zneski nad 100k ni realno, da bi prišlo do večje razlike med n26 in klasično banko.
Glugy ::
Vem da mogoče neumno vprašanje pa mislim da je odgovor "da" ampak čist tko me zanima: slovensko plačo lahko normalno prejemaš na n26? A kdo prakticira to?
McHusch ::
NiggerBob ::
Mene precej moti to, da nimas moznosti ponovitve placila. Z enakim sporocilom in vsem ostalim.
Pritisneš na že izvedeno plačilo, da se odprejo podrobnosti. Greš navzdol do New transfer in ponoviš plačilo.
Če želiš enako sporočilo, narediš Copy/paste teksta pri Message. Bo šlo?
Vem da mogoče neumno vprašanje pa mislim da je odgovor "da" ampak čist tko me zanima: slovensko plačo lahko normalno prejemaš na n26? A kdo prakticira to?
Ja, deluje brez problema. Tudi prevozni stroški, potni nalogi, prehrana,.....karkoli.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NiggerBob ()
Preko telefona načeloma samo potrjujem nakazila in shranjujem potrdila na Google Drive, vpisujem pa preko spletne strani. Res občasno pa izvedem tudi nakazilo preko telefona.
Kar se tiče likvidnosti banke pa... še vedno je tuja banka in ji pač ne zaupam toliko. Plačo dobivam na slovensko banko, katero si nato redno nakazujem na N26. A ko sem pa prenakazoval denar za avto (preko 10.000), sem uporabil slovenski račun.
Tudi če bi varčeval, bi verjetno uporabil slovensko banko, nisem še 100%.
Kar se tiče likvidnosti banke pa... še vedno je tuja banka in ji pač ne zaupam toliko. Plačo dobivam na slovensko banko, katero si nato redno nakazujem na N26. A ko sem pa prenakazoval denar za avto (preko 10.000), sem uporabil slovenski račun.
Tudi če bi varčeval, bi verjetno uporabil slovensko banko, nisem še 100%.
JN ::
Vem, da je mogoče neumno vprašanje, pa mislim, da je odgovor "da", ampak čist tko me zanima: a na slotechu obstaja kak magični način, ki bi mi omogočal iskanje po temi, da ne smetim s vprašanjem, ki je bilo že 102-krat odgovorjeno. A kdo prakticira to?
Vem, da je mogoče neumno vprašanje, pa mislim, da je odgovor "da", ampak čist tko me zanima: a na slotechu obstaja kak magični način, ki bi mi omogočal iskanje po temi, da ne smetim s vprašanjem, ki je bilo že 102-krat odgovorjeno. A kdo prakticira to?
Seveda, plačo se lahko nakazuje na N26 TRR. Tudi provizija banke je za nakazilo enaka kot na neke druge banke v SLO, tako da ni izgovorov, zakaj naj ne bi bilo plače na račun pri N26.
Verjetno se kljub temu najde firma, ki reče ne...
blink ::
Ali N26 Mastercard kartica podpira plačevanje na booking.com? Predplačniška Mastercard iz neteller.com mi tam ne deluje.
Kako pa je z limitom na kreditni kartici? Se določa fleksibilno glede na stanje na računu ali je fiksen npr. X eur na / mesec glede na povprečne mesečne prihodke?
Kako pa je z limitom na kreditni kartici? Se določa fleksibilno glede na stanje na računu ali je fiksen npr. X eur na / mesec glede na povprečne mesečne prihodke?
krucymucy ::
Kolikor imas na racunu. V bistvu to ni kreditna.
Limit si dolocas v aplokaciji, ali pa jo popolnoma izkljucis in vkljucis samo ko potrebujes.
Limit si dolocas v aplokaciji, ali pa jo popolnoma izkljucis in vkljucis samo ko potrebujes.
delfinus ::
Ali N26 Mastercard kartica podpira plačevanje na booking.com? Predplačniška Mastercard iz neteller.com mi tam ne deluje.
Z N26 kartico se komot lahko placuje preko Booking.com. Uporabljam redno. Tudi tiste Booking.com referal mini zneske lahko prejemas nazaj na N26 racun. Kot pa ze receno, N26 nima kreditne kartice, ampak je to Mastercard debetna kartica. Storitev se bremeni takoj in ne z zamikom kot je to pri kreditnih.
Max. mesecni limit na N26 je 20.000EUR
Max. dnevni limit za placevanje preko N26 je 5.000EUR.
Max. dnevni limit za dvigovanje casha pa je 2.500EUR.
Dnevne in mesecne limite, med 0 pa do zgornjih maksimalnih, pa si lahko on the fly, preko aplikacije dolocis kar sam.
lp, d.
Če se omejim recimo samo na en osnovni račun fizične osebe pri N26, v čem imajo sploh profit, če je vse 0€?
krucymucy ::
Strank imajo vec kot kaksna slovenska banka, tako se tudi provizij nabere.
Stroskov s poslovalnicami nimajo.
Stroskov s poslovalnicami nimajo.
Še eno vprašanje glede presedlanja na drugo banko. Če nekje zapreš račun, tist iban ni več v uporabi (predvidevam, da ga sčasoma ne dobi kdo drug, tako kot pri neuporabljeni mobilni številki)?
Če ti nekdo nakaže na ta neuporabljen iban zaprtega računa, se bo transakcija izvedla? Bo dobil obvestilo, da iban ne obstaja več?
Če ti nekdo nakaže na ta neuporabljen iban zaprtega računa, se bo transakcija izvedla? Bo dobil obvestilo, da iban ne obstaja več?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: slothec ()
delavec44 ::
Še eno vprašanje glede presedlanja na drugo banko. Če nekje zapreš račun, tist iban ni več v uporabi (predvidevam, da ga sčasoma ne dobi kdo drug, tako kot pri neuporabljeni mobilni številki)?
Po mojih izkušnjah ne dobi nobenega opozorila. Denar prejme tvoja banka in te obvesti, da ga prideš dvignit na poslovno enoto z osebnim dokumentom v nekem roku. Dopuščam pa tudi možnost, da kakšna smotana banka zavrne in pošlje nazaj pošiljatelju.
miko22 ::
Evo, razen Araga(ki nima tehnološke podpore) sem prenesel vse sepaDB na N26.
Ponekod je trebalo "groziti" z evropsko uredbo. Na koncu so se vsi vdali :)
Ponekod je trebalo "groziti" z evropsko uredbo. Na koncu so se vsi vdali :)