» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
52 / 207
»»

Pro ::

Kolikor sem gledal je pri Ferratum vsak dvig na bankomatu 3 € !?!

Master_Yoda ::

Kolikor sem gledal je podobno kot pri N26 - 4 dvigi so zastonj, dodatni pa 3 eur (n26 ima 5 zastonj nadaljni 2 eur):

Cash withdrawal from ATMs (four per month)* 0EUR

Additional cash withdrawals from ATM's 2.99 EUR / 1.99 GBP /
29.99 SEK / 21.99 DKK /
27.99 NOK / 11.99 PLN / 2.99 CHF

Zgodovina sprememb…

PgSurfer ::

Na Feratum so prvištirje dvigi brezplačni (in to tudi izven eurozone!).
Tudi sam razmišljam, da ga dodam N26 in Revolutu.

barakus ::

4 dvigi na mesec izven euro zone zastonj? sliši se odlično!

b4d ::

Spet sem se opogumil pa probal Ferratum, no ja, se zatakne ze pri vnosu telefonske, vztrajno trdi da je invalid format :D
b4d.sablun.org

polpo ::

b4d je izjavil:

Spet sem se opogumil pa probal Ferratum, no ja, se zatakne ze pri vnosu telefonske, vztrajno trdi da je invalid format :D

Že več kot dva meseca se to vleče ali kaj... Banka Ferratum :|
Nekaj se jih je oglasilo že v tej temi, pa so imeli bolj kot ne težave. Je kdo uspešno izvedel registracijo in bank Ferratum uporablja?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polpo ()

buttcrack ::

Obljubim, da jo uredim do konca prihodnjega tedna. Vedno, ko se spravim, se mi ne ljubi po pasoš.

MadMen ::

Nekaj je blo govora da avtomat za plačevanje cestnin požira N26 kartice, ima kdo kaj izkušenj kako je s tem?

Ja, preverjeno na lastni koži. Ker je prozorna jo baje ne prepozna in jo zato ne vrne.

modelno1 ::

Tudi bankomati je ne marajo, samo jo na srečo izpljunejo in ne požrejo ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

BuDi79 ::

Pro je izjavil:

Ja, preverjeno na lastni koži. Ker je prozorna jo baje ne prepozna in jo zato ne vrne.
Pomoje je bilo mišljeno: ali ima izkušnje še kdo drug poleg tebe.

BladE_ ::

Še nisem imel težav z dvigom. Niti ne pomnim, da bi jih kdo imel, tudi v tej temi.

Naj bi jih požiralo na Hrvaškem(za drugo še nisem slišal), jo pa izpljune, ko naslednji poskuša plačat s kartico. Zapis iz navodil, ki krožijo po forumu:

OPOZORILO: Nekaterim pri plačevanje na hrvaški avtocesti avtomat ne zazna kartice, ker je prozorna in enostavno pade v avtomat. Potem čakaš, da se nekdo pripelje tja in ti reši kartico :)
Akcija - Reakcija

opcija je potem seveda tudi plačat z drugo (če jo imaš), da se ne čaka naslednjega, sploh ko je kolona za tabo :)

Ales ::

Verjetno je mišljeno, da se čaka zaposlene, da se privlečejo do avtomata, ne naslednjega voznika v vrsti.

St235 ::

modelno1 je izjavil:

Tudi bankomati je ne marajo, samo jo na srečo izpljunejo in ne požrejo ...

Pri katerih bankomatihnsi imel tezavo?

DePalmo ::

Za Hrvaško sem slišal da je ne prepozna, tako da niti nisem probaval plačati z njo. Sem šel dol z kunami in plačeval gotovinsko. Pri nas nisem še nikjer na bankomatih imel probleme, tako kot z plačevanjem ne. Edini problem v zadnjem času sem imel z Viso od NKBM, tiste mi v Lidlu ni hotelo prepoznat 3x, nato sem plačal brezstično z N26 in je prijelo v prvo.

mihor ::

MadMen je izjavil:

Nekaj je blo govora da avtomat za plačevanje cestnin požira N26 kartice, ima kdo kaj izkušenj kako je s tem?

Evo, se še jaz pofočkam, tudi meni jo je prejšnji mesec na Ypsilonu požrlo. :) Sem se še isti trenutek spomnil na te scene, ampak je bilo že prepozno. Sem zatežil 'supportu' prek gumba na avtomatu, nakar se je relativno hitro pripeljal tip, ki je odprl štalo od avtomata in mi vrnil kartico. :) Skratka hrvaške avtoceste so očitno še vedno v kameni dobi. Tako kot cela država. :(

Nisem pa imel še nikjer težav glede bankomatov. Vse je delalo BP.

DePalmo je izjavil:

Za Hrvaško sem slišal da je ne prepozna, tako da niti nisem probaval plačati z njo. Sem šel dol z kunami in plačeval gotovinsko. Pri nas nisem še nikjer na bankomatih imel probleme, tako kot z plačevanjem ne. Edini problem v zadnjem času sem imel z Viso od NKBM, tiste mi v Lidlu ni hotelo prepoznat 3x, nato sem plačal brezstično z N26 in je prijelo v prvo.

na hrvaškem (z izjemo cestnine) do sedaj še ni bilo težav in razen tebe še nisem slišal, da jo kar vse povprek ne bi prepoznavalo.

clix ::

Meni se je dva tedna nazaj zgodilo, da mi je v Konzumu na hrvaškem 2x zavrnilo transakcijo. Nato sem BP plačal z maestro kartico. Drugje na hrvaškem, ter v drugih državah evrope še nisem imel problemov.

@Lakotnik29: Boš moral koga drugega citirat, jaz sem napisal da z N26 kartico nimam težav ;)

Potem to ni bila tvoja izjava?
Za Hrvaško sem slišal da je ne prepozna, tako da niti nisem probaval plačati z njo.

Ker jaz nic takega nisem slisal, niti osebno nisem imel tezav na hrvaskem, me pa zanima kje naj bi se to dogajalo (poleg cestnin)?

rejven ::

Cestnina jo je tud men pojedla, pa mi jo je na "daljavo" vn dala ( gumb za pomoč, maestri mi tud ni potegnal ker je bil magnetni preveč uničen, tko, da sem skakal do med pasovi do hiške kjer sem z n26 plaču bp :).) Mi pa recimo v lidlu v cro ni spustil čez breztično, čip je delal bp.V slo povsod brez težav.

St235 je izjavil:

Potem to ni bila tvoja izjava?
Za Hrvaško sem slišal da je ne prepozna, tako da niti nisem probaval plačati z njo.

Ker jaz nic takega nisem slisal, niti osebno nisem imel tezav na hrvaskem, me pa zanima kje naj bi se to dogajalo (poleg cestnin)?

Dovolj je na cestninah, zato sem povdaril da drugje nisem niti probaval.

Miha 333 ::

Na AC Zagreb - Macelj dela bp v obe smeri.

Se tukaj ce komu pride prav:

Pred kratkim sem po Revolutu klikal pa racun odprl.

Na FURS sem preko oddaje lastnega dokumenta poslal samo posnetek zaslona s telefona, iz aplikacije, kjer se vidijo podatki o racunu. Po nekaj dnevih je bil ze vpisan. Tako da ni potrebno izpolnjevati obrazec DR-02.
b4d.sablun.org

brez-imenko ::

Sicer ne vem ali je bilo vprašanje že postavljeno mogoče, da sem ga spregledal. Za tiste, ki nimamo pametnega telefona(beri je neuporaben za današnje zahteve) ali lahko normalo uporabljaš ferratum in N26 e-bančništvo prek internetne strani, se pravi brez aplikacije?

No za N26 sem nekje v sosednji temi prebral, da ne potrebuješ telefona in je dovolj internet ter nek uporaben računalnik.

Edino nimam pojma, kako se pa tam naredi registracijo in aktivacijo računa?
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Zgodovina sprememb…

MadMen ::

N26 ne moreš, predvidevam da tudi ne ferratum.

Ferratum sploh nimaš browser opcije pomoje samo telefon.
N26 pa lahko večino opraviš preko browserja, ampak nalogov pa ne moreš potrjevat brez.

Mare2 ::

brez-imenko je izjavil:

Sicer ne vem ali je bilo vprašanje že postavljeno mogoče, da sem ga spregledal. Za tiste, ki nimamo pametnega telefona(beri je neuporaben za današnje zahteve) ali lahko normalo uporabljaš ferratum in N26 e-bančništvo prek internetne strani, se pravi brez aplikacije?

Pametni telefon je "takorekoč" obvezen za celovito poslovanje N26. :)

Kaboom ::

Mare2 je izjavil:

brez-imenko je izjavil:

Pametni telefon je "takorekoč" obvezen za celovito poslovanje N26. :)

Beri: je uporaben za današnje zadeve.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

NikolormousB ::

MadMen je izjavil:

Meni jo je na hrvaški AC požrlo (cestninska pri umagu, preden prideš na dragonjo).

Z bankomati še nisem imel težav, pa sem dvigoval denar že v precej državah na 3 kontinentih.

brez-imenko je izjavil:

No za N26 sem nekje v sosednji temi prebral, da ne potrebuješ telefona in je dovolj internet ter nek uporaben računalnik.

Edino nimam pojma, kako se pa tam naredi registracijo in aktivacijo računa?

Govora je bilo da si inštaliraš Android SDK in simuliraš novejši telefon. Drugače pa brez telefona N26 ne gre, ker se moraš verificirat preko njega in tudi potrjevat (skoraj) vsa plačila oz. (vsa) nakazila.

cortez ::

bluestacks dela bp z N26.

https://www.bluestacks.com/

Mini offtopic:

Ratalo mi je odpret ferratum račun. V tretje gre rado :)
Če koga kaj zanima, na dan z besedo.

Kako si lahko vpisal svojo mobilno številko?

Zdi se mi, da mi je helpdesk pomagal, ker nikakor ni šlo skozi.
Greš na njihovo stran in počakaš prostega operaterja, ki jo vpiše namesto tebe i ti pošlje sms.

-valvoline- ::

Kak doug se caka za aktivacijo racuna? Kak pa najceneje nakazete denar na n26 racunu? Odprl bi racun za placevanje poloznic, nisem glih na tekocem.

Najlažje je plača. Sicer pa delavska hranilnica za nakazilo. :)

Mare2 je izjavil:

Najlažje je plača. Sicer pa delavska hranilnica za nakazilo. :)

Neb spreminjal racun ter odpiral novega. Prevec zajebancij. Se pravi nakazilo prek DH je najceneje spravit kesa gor? Ce sem prav razumel pri n26 ni provizije za placevanje preko spleta ter poloznice?

Kak pa placujete poloznice, koda skener z kamero ali rocno tipkanje stevilk?

Zgodovina sprememb…

Pri zadjem koraku sem, ne posilja mi kodo prek smsa dab se racun povezal na telefon, a dela sploh tole na hot telefonijo?

Zgodovina sprememb…

predi ::

-valvoline- je izjavil:

Ce sem prav razumel pri n26 ni provizije za placevanje preko spleta ter poloznice?
Ni provizije.

-valvoline- je izjavil:

Kak pa placujete poloznice, koda skener z kamero ali rocno tipkanje stevilk?
Preko N26 aplikacije v kombinaciji z aplikacijo Barcode Scanner (copy/paste za referenco).

anketar ::

-valvoline- je izjavil:

Pri zadjem koraku sem, ne posilja mi kodo prek smsa dab se racun povezal na telefon, a dela sploh tole na hot telefonijo?

dela, sprobano, mogoče si pozabu 0 zbrisat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: anketar ()

miko22 ::

N26 ne podpira topup kot Revolut?

Pred kratkim sem budget kategorije uskladil z N26. Ce kdo potrebuje ikone, sem jih izvozil iz njihove spletne strani v locene svg/png datoteke. Sam jih uporabljam v Banktivity programu.

Nekatere imajo manjse napake, ki jih bom ob priliki popravil.

https://github.com/b4d/N26-category-ico...
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

• spremenil: b4d ()

perci ::

miko22 je izjavil:

N26 ne podpira topup kot Revolut?

N26 je v osnovi bančni račun. Revolut štarta iz čist drugega izhodišča.

Danes 3x probal povezat racun z telefonom oz telefonsko stevilko pa ne gre. Nikakor ne dobim kodo po sms-su. Sem kaj spregledal? Kaj lahko naredim?

Zgodovina sprememb…

frke ::

barakus je izjavil:

Zavod za zaposlovanje mi pravi, da subvencije za zaposlitev kadra lahko prejmem samo na trr v Sloveniji in da to piše v pogojih razpisa. Se pravi moram začasno odpret poslovni trr v sloveniji... Eeeh?

Meni je Zavod za zaposlovanje normalno nakazal denar na N26 bančni račun

frke je izjavil:

barakus je izjavil:

Zavod za zaposlovanje mi pravi, da subvencije za zaposlitev kadra lahko prejmem samo na trr v Sloveniji in da to piše v pogojih razpisa. Se pravi moram začasno odpret poslovni trr v sloveniji... Eeeh?

A gre za isti namen?

Mare2 je izjavil:

frke je izjavil:

barakus je izjavil:

A gre za isti namen?

Jaz sem nekajkrat dobil nadomestilo za brezposelnost.
Če je bilo v razpisnih pogojih tako napisano, da denar nakazujejo samo v Slo banke, so verjetno kršili Evropsko Uredbo 260/2012/EU

Sem včraj prvič probal Spaces.
Je dokaj preprosto premikati denar v space in/ali iz njega - drag & drop

Lahko se uporabi tudi kot dodatni varnostni mehanizem.
Ime spacu npr. daš ColdWallet in vanj spraviš denar, ki ga ne želiš imeti izpostavljenega na mastercard kartici.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frke ()
««
52 / 207
»»