Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
BlaY0 ::
Misliš reči bo aktualen čez eno leto? Koliko mobilnih aplikacij slovenskih bak pa tole že podpira? Kakšen terminal kje? V tujini tole laufa že nekaj časa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
buttcrack ::
Rabim mini pomoč pri izpolnjevanju DR-02.
Kaj je potrebno vpisati pod 13. e-potrdilo? Sigen-ca je dovolj?
je treba kakšno reč pripeti?
Kaj je potrebno vpisati pod 13. e-potrdilo? Sigen-ca je dovolj?
je treba kakšno reč pripeti?
Pusti prazno. To je za pooblaščene osebe...
In fact imaš pa navodila na 4. do 6. strani pa preberi.
In fact imaš pa navodila na 4. do 6. strani pa preberi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
ta del mi ni bil povsem jasen, ker piše: vpiše se vse el. naslove in overitelje dig. potrdil, ki jih ima...
pol je dovolj, če izpolnim samo od 1 do 7, 10.1, 11 in se podpišem?
pol je dovolj, če izpolnim samo od 1 do 7, 10.1, 11 in se podpišem?
metalc ::
Dovolj je, če izpolniš samo polja s tvojim imenom, davčno št. in podatki o računu (mislim, da je to št. 10). Zraven priložiš še kakšen izpisek, kjer je razvidno, da si res ravno ti imetnik tega in tega TRR, in to je to.
ales85 ::
in samo natvezim, da sem v tujini odprl račun in dodam podatek o njem?
Jaz sem poslal tole:
Zadeva: Prijava bančnega računa v tujini
Spoštovani,
obveščam FURS o odprtju bančnega računa pri banki N26 (Nemčija) s številko
DE62100110012625016xxx ter BIC banke NTSBDEB1XXX.
Ter seveda glava dokumenta in datum ter kraj.
buneech ::
A pa dejansko dela ;)
Zakaj pa ne bi. Sej ni nobena znanost.
Saj to je verjetno problem, da ni nobena znanost... v takšnih primerih potem zadeve kar ne delajo ali pa delajo na sedemanstih telefonih, na drugih trinastih pa ne. Mislim da sem testiral to se mi zdi pol leta nazaj v petih tujih spletnih bankah in v treh scan enostavno ni delal, čeprav mi je isto QR kodo navaden Barcodescaner poskeniral brez problema.
forplan ::
Imam vprašanje glede bankomatov. Imam 3 dni kartico in predno da jo peljem do bankomata...
Recimo v našem okolišu poznam ~10 bankomatov različnih bank. Ko grem na aplikacijo in tam ko mi pokaže zemljevid bankomatov so samo trije nič posebni (en nlb, en abanka in en skb).
Vam dela na vseh bankomatih, tudi tam ko ni na zemljevidu?
Recimo v našem okolišu poznam ~10 bankomatov različnih bank. Ko grem na aplikacijo in tam ko mi pokaže zemljevid bankomatov so samo trije nič posebni (en nlb, en abanka in en skb).
Vam dela na vseh bankomatih, tudi tam ko ni na zemljevidu?
da se strinjam
Mare2 ::
Meni je pokazalo avtomate ravno tam, kjer sem doslej dvigoval, na Dunajski in na Vojkovi. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
polpo ::
Kot je na Support strani napisano lahko dvigaš, kjer je Mastercard logo na bankomatu.
Bankomate "brez provizije" najdeš na Mastercard strani, kjer meni jih veliko več prikaže, kot v aplikaciji.
Bankomate "brez provizije" najdeš na Mastercard strani, kjer meni jih veliko več prikaže, kot v aplikaciji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polpo ()
forplan ::
Kaj pa prijavljanje na FURS?
Sem poslal včeraj preko e-davkov. Danes dopoldan sem imel račun gor, ime banke X... Grem gledat sedaj nekaj in opazim da je izginil račun :) Zgleda jim ni všeč ta banka :)
Sem poslal včeraj preko e-davkov. Danes dopoldan sem imel račun gor, ime banke X... Grem gledat sedaj nekaj in opazim da je izginil račun :) Zgleda jim ni všeč ta banka :)
da se strinjam
Par dni nazaj poslal lasten dokument za nov račun, pozabil napisat kdaj je bil odprt in me naslednji dan pozovejo. Drugi dan že zahvalijo, računa pa še ni gor.
ales85 ::
Meni ga po prijavi niso odstranili. Prijavo sem delal z lastnim dokumentom (dopis, ne DR-02). Naziv banke je pa tudi prazen.
Kebo ::
Pri meni je tudi pisalo banka X, sedaj pa tega računa ni več med računi. Prav tako mi pod Vloženi dokumenti že od 19.3. piše v obdelavi.
Kebo meni sedaj tudi ni več tega računa vpisanega, bil pa je najmanj dva meseca. :) Važno da si oddal.
1. Če ste oddali prek eDavkov, imate vse dokaze, da ste opravili svojo dolžnost, lepo digitalno podpisane in časovno žigosane, tako da se vam ni treba bati kazni.
2. Kar oddate kot lastni dokument, bo na vekov veke ostalo na statusu "v obdelavi", tudi ko je že davno obdelano. Drugače je pri ostalih dokumentih.
3. Enkrat mi je bilo rečeno, da eDavki domače račune preberejo iz Ajpesove baze, tuje pa iz nekega drugega registra. Očitno jih branje slednjega občasno j*be. Ampak brez skrbi, te račune ima davkarija še vedno shranjene pri sebi in jih bodo tudi pregledali, če se jim boste zdeli sumljivi.
2. Kar oddate kot lastni dokument, bo na vekov veke ostalo na statusu "v obdelavi", tudi ko je že davno obdelano. Drugače je pri ostalih dokumentih.
3. Enkrat mi je bilo rečeno, da eDavki domače račune preberejo iz Ajpesove baze, tuje pa iz nekega drugega registra. Očitno jih branje slednjega občasno j*be. Ampak brez skrbi, te račune ima davkarija še vedno shranjene pri sebi in jih bodo tudi pregledali, če se jim boste zdeli sumljivi.
polpo ::
Glede na to da sem račun prijavil v cca 14 dneh, me ne bojo preganjal ane?
Ne, piše čim prej, če bi prišla davčna prej do podatkov bi po možnosti te že "oglobili".
Vprašanje 3: Ali lahko račun, ki sem ga odprl v tujini pred več kot osmimi dnevi, še vedno prijavim na FURS? Ali se lahko s tem izognem kazni?
pravkar se dogovarjam s T2 za DB in pri poizkusu vpisa TRR v obrazec vidim, da ima N26 3 cifre več.
Ali je pri DE90 1001 1001 ......... en 1001 odveč? ali je pač tak račun?
Ali je pri DE90 1001 1001 ......... en 1001 odveč? ali je pač tak račun?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buttcrack ()
jype ::
butch3r> Ali je pri DE90 1001 1001 ......... en 1001 odveč? ali je pač tak račun?
Tak račun je.
Tak račun je.
Ne, 10011001 je dejansko koda banke N26. Mmg., v Nemčiji ima že skoraj vsaka vas svojo "Sparkasse", zato tudi potrebujejo več cifer. Sicer pa noben standard ne definira skupne dolžine IBAN in imajo v vsaki državi drugačno. Plus, če boš karkoli spreminjal (krajšal), se kontrolna vsota (v tvojem primeru 90) ne bo več ujemala in transakcija ne bo mogoča.
Ti pač napiši preostale cifre izven okenc in če pri T2 niso preveč leseni (jim obračunskega SW ni za 50EUR napisal kak Mulo popoldanski s.p.), bi moralo delati.
Ti pač napiši preostale cifre izven okenc in če pri T2 niso preveč leseni (jim obračunskega SW ni za 50EUR napisal kak Mulo popoldanski s.p.), bi moralo delati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: metalc ()
NikolormousB ::
SKB lizing ne zna narediti direktne bremenitve iz tujega računa :)
žal tehnično ni izvedljivo.
klemenpa ::
Zdravo, mene pa zanima kako nakazujete denar na račun N26, če plačo še vedno prejemate na TRR pri X slo banki? Preko UPN, koliko vam poberejo provizije?
Klemen13 ::
Zanima me glede prijave računa, ali lahko kar preko strani edavki prijavim, ali morem ročno vpisovati v tisti DR-02 obrazec in ga poslati na FURS?
NikolormousB ::
Zdravo, mene pa zanima kako nakazujete denar na račun N26, če plačo še vedno prejemate na TRR pri X slo banki? Preko UPN, koliko vam poberejo provizije?
Nakažeš iz ene banke na drugo. Postopek je povsem enak kot nakazilo na slovensko banko. Za provizijo pa poglej cenik svoje banke. Meni delavka hranilnica za nakazilo iz poslovnega računa kamorkoli v SEPA vzame 35 centov.
Zanima me glede prijave računa, ali lahko kar preko strani edavki prijavim, ali morem ročno vpisovati v tisti DR-02 obrazec in ga poslati na FURS?
Samo napiši dopis, kdo si, da prijavljaš račun, kje, številko, datum odprtja, se podpiši, slikaj ali skeniraj in naloži lasten dokument.
Samo napiši dopis, kdo si, da prijavljaš račun, kje, številko, datum odprtja, se podpiši, slikaj ali skeniraj in naloži lasten dokument.
Ni se ti treba zafrkavati s fizičnim podpisovanjem in skeniranjem. Če jim že daješ dopis, je čisto dovolj, da jim ga dostaviš v formatu pdf, doc, odf ali čem drugem, kar uradno sprejemajo. Tudi tvoja "čačka" ni potrebna, ker se itak vse, kar oddajaš prek eDavkov, podpiše digitalno, kar je zakonsko enakovredno podpisu s kulijem.
T-2 hoče od mene kopijo kartice za vzpostavitev trajnika... a je to normalno?
kako urediš trajnik na gen-i, ker ima spletni portal samo naše banke v naboru?
Izpolni papirnat obrazec, kar preko vpiši podatke n26 banke.
Normalno je, da hočejo nek dokaz, da si res lastnik računa, da ne bodo trgali nekomu drugemu. Moralo bi zadostovati, če jim daš statement, ki ga kot PDF datoteko downloadaš iz spletne banke --> Account. Tam imajo vse, kar potrebujejo. Če že vztrajajo pri kopiji kartice, pa glej, da bodo prekrite Mastercard številke in CVC koda. Itak ne potrebujejo ne enega ne drugega.
Normalno je
Ne. Ni normalno.