» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
581 / 581
»
»»

Ganon ::

6 metrov je ogromna razdalja, bi potreboval najmanj dvakrat večjo, kot jo imaš v mislih. Žal tako je.

Koliko evrov si sploh pripravljen odšteti?

Meizu ::

Če ima prostora 160cm... kaj mu bo to koliko je pripravljen odšteti. Ali kupiš max kar ti širina dopušča na takšni razdalji, al pa zid podereš pa širiš.

Ganon ::

Cenovni razpon je zelo velik.

klekej ::

Za obcasno rabo iščem en poceni 55". Kaj vzeti in kateri OS? Hisense, TLC, Philips še vedno ne? Buđet tam okoli 400€.

Hisense ali TCL.

Likalnik ::

nkgacm je izjavil:

Pozdravljeni.
Kateri TV bi predlagali za gledanje z razdalje 6 m. Prostora za TV je 160 cm v širino. Koliko sem gledal je to 72" diagonala. Ali je razdalja glede na velikost tv-ja prevelika?

trenutno imam 85" in gledam na razdaliji dobri 5m in je v redu...ravno prav...prej sem imel 15 let 65" in tudi ni bilo težav, ker bi bil TV recimo premajhen....tako, da od 65" pa na gor bi glede na tvojo razdalijo šlo skozi...samo glej dimenzija, da ti pride TV v prostor

Meizu je izjavil:

Hisense ali TCL.

En ima Vidaa, drug Google tv. Uporabljal se bo predvsem EON. Gre pa za velik in precej svetel prostor.

Hisense ima ponavadi boljši brightness kot TCL, TCL ima več dimming con. Za svetle prostore priporočam Hisense. EON bo delal na obeh TVjih. Vidaa je precej zrel OS, vse funkcije delujejo brez problema, vključno s preprostim screen castingom.

Tukaj imaš podprte TVje za EON:

https://telemach.si/pomoc/eon/podprte-s...

easyrider3 ::

Nekako za ceno okrog 400 Eur je potem najboljša izbira Hisense 55U7Q saj stane samo 449 Eur https://mediamarket.si/product/hisense-...

Pri izbiri TCL Miniled ni nič drugega kakor 55C6K pa še ta je dražji kakor Hisense in tudi slabši.

nejc_nejc ::

najbolj mi je noro, ko moram za podnapise_branje njih, premikat glavo. ko kam pridem.

nejc_nejc je izjavil:

najbolj mi je noro, ko moram za podnapise_branje njih, premikat glavo. ko kam pridem.

Ne vem al ti je noro zato ker je hud filing al je dejansko noro ker imaš očitno revmo in težko premikaš stare kosti.

citanje podnapisov ter ob tem potrebno premikanje glave v vratu levo in desno je skrajno butasto in podobno ogledu filma v kinu v prvi vrsti na 20m platnu pred 40 leti.

nobenga hudega filinga ni pri tem, temveč laganje samemu sebi ter lasten problem s koncentracijo, ki ni daljso od 8 do 10s.

Aha torej imaš revmo. Si bil že kaj pri kiropraktiku?

Nimam revme.
Če pri kom že gledam televizijo, sočasno ne telovadim.:P

globoko grlo ::

A ni tale miniLED boljsi hisemse 55E89Q?

Sicer je 480 v bigbangu, sam je miniled :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: easyrider3 ()

globoko grlo je izjavil:

A ni tale miniLED boljsi hisemse 55E89Q?

Sicer je 480 v bigbangu, sam je miniled :)

Hisense 55U7Q ima višjo svetilnost pa nekateri pišejo tudi več dimming con čeprav pri spodnji primerjavi imata zapisano isto dimming con.

https://www.displayspecifications.com/e...

Treba je tudi vedeti,da je Hisense serija E izpod serije U katera je njihova najboljša.

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

nejc_nejc je izjavil:

citanje podnapisov ter ob tem potrebno premikanje glave v vratu levo in desno je skrajno butasto in podobno ogledu filma v kinu v prvi vrsti na 20m platnu pred 40 leti.

nobenga hudega filinga ni pri tem, temveč laganje samemu sebi ter lasten problem s koncentracijo, ki ni daljso od 8 do 10s.

Danes vse pretocne vsebine dovolijo nastavljanje podnapisov, izjema ce gledas televizijske programe. Jaz gledam 150" na razdalji tja 3-3,5m, vcasih se manj. In ni problemov. Ok res da imam angleske podnapise, pa podzavestno gledam, ce kaj ne slisim dober, ampak vseeno bp berem vrstice.

easyrider3 je izjavil:

Nekako za ceno okrog 400 Eur je potem najboljša izbira Hisense 55U7Q saj stane samo 449 Eur https://mediamarket.si/product/hisense-...

Pri izbiri TCL Miniled ni nič drugega kakor 55C6K pa še ta je dražji kakor Hisense in tudi slabši.

Kul, pogledam. V čem pa je miniled boljši od teh osnovnih qled? Ter v čem bom opazil razliko med Vidaa in Google OS?

Osnovnega sem gledal še tega: https://najcena.si/akcija/tcl-qled-tv-5...

8

Scorpy84 je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Danes vse pretocne vsebine dovolijo nastavljanje podnapisov, izjema ce gledas televizijske programe. Jaz gledam 150" na razdalji tja 3-3,5m, vcasih se manj. In ni problemov. Ok res da imam angleske podnapise, pa podzavestno gledam, ce kaj ne slisim dober, ampak vseeno bp berem vrstice.

jaz sem samo komentiral. da se mi je ze parkrat zgodilo, na obisku, da sem moral vrteti glavo.
Doma se mi ne more, ker že cca 20 let nimam teveja.
Je pa res, da pri nas v slo uporabljamo podnapise. Če John Wayne govori madžarsko ali nemsko. me pa itak ne zanima.8-)

Za 450€ dobim tudi TCL 55Q6C Miniled, boljsa izbira od Hisensa?

klekej je izjavil:

Za 450€ dobim tudi TCL 55Q6C Miniled, boljsa izbira od Hisensa?

NE ta model TCL je slabši kakor Hisense 55U7Q
««
581 / 581
»
»»