Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
hodu63 ::
Hranjenje embalaže televizorjev zna biti problem. Vsak nima prostora za shranjevanje tako velike embalaže. Večji problem od garancijskih so pogarancijska popravila. Dokler je tv v garanciji je proizvajalec dolžan poskrbeti za prevoz ali vsaj povrniti stroške prevoza. Ko garancija poteče je vse to na plečih lastnika aparata, zato je še kako smiselno hraniti embalažo ves čas, dokler je tv pri hiši.
misek ::
Zakaj pri nas ni servisa na domu? Mi je že par znancev iz tujine po svetu razlagalo, da pride mojster kar domov.
MrStein ::
Včasih so pri nas hodili na dom. Kako je zdaj, ne vem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
jl ::
Malo gledam za novi tv, ki bi zamenjal obstoječo Philips plazmo staro preko 20 let. Ker imamo dnevno sobo dokaj svetlo, obrnjeno na jug, bi bila verjetno mini LED glede svetilnosti najboljša izbira. Gledal sem te modele do nekje 1000€ (nismo neki hudi uporabniki):
HISENSE 55U8Q Mini LED
SONY BRAVIA 5 K55XR55B
SAMSUNG QE55QN90DATXXH
XIAOMI TV sprejemnik S Mini 55
LG 55QNED86A3A MiniLED
Kaj predlagate?
HISENSE 55U8Q Mini LED
SONY BRAVIA 5 K55XR55B
SAMSUNG QE55QN90DATXXH
LG 55QNED86A3A MiniLED
Kaj predlagate?

andrej69 ::
Malo gledam za novi tv, ki bi zamenjal obstoječo Philips plazmo staro preko 20 let. Ker imamo dnevno sobo dokaj svetlo, obrnjeno na jug, bi bila verjetno mini LED glede svetilnosti najboljša izbira. Gledal sem te modele do nekje 1000€ (nismo neki hudi uporabniki):
HISENSE 55U8Q Mini LED
SONY BRAVIA 5 K55XR55B
SAMSUNG QE55QN90DATXXH
LG 55QNED86A3A MiniLED
Kaj predlagate?
Jaz ti predlagam ta OLED, ki je zelo dobra izbira tudi ta svetlejši prostor:) Tako, da ni potrebe po kakšnem MINI LED televizorju.
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
PROTEINSKI ::
Ti televizorji z Android sistemom poganjajo filme iz diska? Če pičiš notri direktno disk in poženeš z VLC ali KODI delujejo vsi bolj razširjeni formati MKV in te reči?
fpbs ::
HISENSE 55U8Q Mini LED
SONY BRAVIA 5 K55XR55B
SAMSUNG QE55QN90DATXXH
LG 55QNED86A3A MiniLED
Če ti je bila ta plazma dovolj svetla, potem ne potrebuješ miniLEDa. Tako, da je bolje, da se odločiš za OLEDa, ki omogoča boljšo sliko. S kakšne razdalje se pa gleda?
easyrider3 ::
Tako je OLED ti je čisto dovolj svetel,če si do sedaj uporabljal plazmo katera je toliko let že stara in sigurno kakor sem jih videl in poznal bile slabe pri odboju svetlobe na panelu.
Sam imam najcenejši OLED model od LG B4 pa je super glede odboja svetlobe na panelu in je tudi dovolj svetel.
Imam Miniled od TCL kateri ima dobr prikaz črne barve vendar ponoči je to čisto druga zgodba in je bolj podoben IPS panelu tako,da OLED je vedno super za gledati.
Tudi čez dan se pozna razlika saj OLED prikazuje barve in kontrast vedno super kar Miniled TV niti ne.
Sam imam najcenejši OLED model od LG B4 pa je super glede odboja svetlobe na panelu in je tudi dovolj svetel.
Imam Miniled od TCL kateri ima dobr prikaz črne barve vendar ponoči je to čisto druga zgodba in je bolj podoben IPS panelu tako,da OLED je vedno super za gledati.
Tudi čez dan se pozna razlika saj OLED prikazuje barve in kontrast vedno super kar Miniled TV niti ne.
vinkop ::
PROTEINSKI je izjavil:
Ti televizorji z Android sistemom poganjajo filme iz diska? Če pičiš notri direktno disk in poženeš z VLC ali KODI delujejo vsi bolj razširjeni formati MKV in te reči?
ne bi smelo biti težav. Jaz sicer vsevto furam preko plex aplikacije in nimam težav pa je televizor star že 7 let.
jl ::
Če ti je bila ta plazma dovolj svetla, potem ne potrebuješ miniLEDa. Tako, da je bolje, da se odločiš za OLEDa, ki omogoča boljšo sliko. S kakšne razdalje se pa gleda?
Plazma je včasih problematična, npr poleti, ko sonce močneje sije. Razdalja je okoli 3.5m, kar gledam po raznik kalkulatorjih, bi moral vzeti 65”. Je pa sedaj 42”, pa sem razmišljal o 55”, da ne bo doma prerekanja, kaj imamo sedaj to na steni:)
fpbs ::
Če ti je bila ta plazma dovolj svetla, potem ne potrebuješ miniLEDa. Tako, da je bolje, da se odločiš za OLEDa, ki omogoča boljšo sliko.Plazma je včasih problematična, npr poleti, ko sonce močneje sije. Razdalja je okoli 3.5m, kar gledam po raznik kalkulatorjih, bi moral vzeti 65”. Je pa sedaj 42”, pa sem razmišljal o 55”, da ne bo doma prerekanja, kaj imamo sedaj to na steni:)
Jaz bi ti predlagal LG C5: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
ki je po svetilnosti boljši od predlaganega LG miniLEDa, in nekoliko slabši od predlaganega Sonyja. Predlagana Samsung in Hisense imata oba precej višjo svetilnost, po kvaliteti slike so pa vsi slabši od LG C5.
Tu imaš primerjavo Sony -LG. Ostale primerjave si lahko sam narediš: https://www.choose.tv/us/tv/compare/lg-...
Če se prav spomnim glede plazem, so imele svetilnost cca 200-300 nit.
Ransom ::
Plazma je včasih problematična, npr poleti, ko sonce močneje sije. Razdalja je okoli 3.5m, kar gledam po raznik kalkulatorjih, bi moral vzeti 65”. Je pa sedaj 42”, pa sem razmišljal o 55”, da ne bo doma prerekanja, kaj imamo sedaj to na steni:)
Za tako razdaljo absolutno vzemi vsaj 65”.
Meizu ::
HISENSE 55U8Q Mini LED
SONY BRAVIA 5 K55XR55B
SAMSUNG QE55QN90DATXXH
LG 55QNED86A3A MiniLED
Kaj predlagate?
Predlagam karkoli, kar ni OLED.
Jaz pa predlagam OLED saj Miniled ni na isti ravni glede slike.
To ne moreš verjeti kako dobr slika izgleda na OLED pri gledanju NBA in to na najcenejšem OLED TV kako bi šele izgledalo na kakšnem Sony,ko tako super obdeluje sliko.
To ne moreš verjeti kako dobr slika izgleda na OLED pri gledanju NBA in to na najcenejšem OLED TV kako bi šele izgledalo na kakšnem Sony,ko tako super obdeluje sliko.
Peter G ::
Eto končno sem dobil odgovor po 1 mesecu od A1 glede reklamacije Hisense 65U8Q.
Očitno so dobili kar nekaj zvitih vrnjenih televizorjev.
Od A1 nikoli nič več ne naročim, pa lahko to ponujajo pol ceneje kot drugje.
Vprašanje za vas.
Ali vsak preveri če dobi povsem raven TV po dostavi ?
https://ibb.co/rftzdWTG
Očitno so dobili kar nekaj zvitih vrnjenih televizorjev.
Od A1 nikoli nič več ne naročim, pa lahko to ponujajo pol ceneje kot drugje.
Vprašanje za vas.
Ali vsak preveri če dobi povsem raven TV po dostavi ?
https://ibb.co/rftzdWTG
Jaz sem pred dvema letoma naročil 55" TCL TV pri A1 in pri dostavi me sploh ni bilo doma tako,da ga je žena sprejela. Televizor sem odpakiral šele čez nekaj dni in bil je čisto izpraven.