» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
574 / 574
»
»»

Zvezdica27 ::

misek: nepomembno - če je izdelek kupljen po spletu ga vrneš, seveda prej slikaš vse itd.

Pač, gre se za nekaj denarja in sedaj bluzijo. Tvoje razmerje je LE s prodajalcem.

PIŠI INŠPEKCIJI, tudi če nič ne naredijo, bodo spremljali.

zz

easyrider3 ::

skyform je izjavil:

@easyrider3 Glede na to kaj si napisal bi najbrž bil zate MLED920 čist vredu.

Ja saj kot sem omenil važno mi je,da SDR vsebine dobro obdeluje in kakor se spomnim si že omenjal mi,da je Philips kar dober v tem. Drugače na tem TV je pa njihov sistem Titan in a zaenkrat a podpira ta TV od T-2 TV aplikacijo ali bo potrebno nabaviti android TV box.
Moram menjati 5-let stari Philips The One saj Android al kaj drugega ga preveč omejuje in sploh ne funkcionira več normalno,sploh ni možno več se povezati na določen wi-fi čeprav ga najde a povezati pa noče.
Nazadnje bo res točno tako kot že ves čas govori polde66,da po nekaj letih TV z Android ali Google sistemi začno nagajati.

Kodrnusa ::

Imam philips miniled 9008 65 ze 2 leti. Ne vem kaj naj recem, razen da je slika mi top. Gledam plex filme in uporabljam t2 aplikacijo, ki je na titan OSu, seveda. Tudi ostale so razen Eona. Youtube, netflix, prime... Vse je. Pogrešam samo nba league pass, zato imam se Android box samo zato.
V glavnem slika je meni top. Tekoca, svetla, crne prikazuje lepo, sdr slika je tudi presenetljivo lepa. Za 500€ je bil nakup leta.
Po vsej verjetnosti je 2 leti novejši model še veliko boljši...
Ambilight je pa sploh nobrainer.. vsaj zame.

Ma kaj vem malo sem v dilemi ali 65" MiniLed velikost za v dnevno sobo ali mogoče 55" velikost OLED LG B4 za ceno 750 Eur za v jedilnico. Večinoma 80-90% gledam TV v jedilnici in nekako tisti v dnevni sobi je za otroke in malo kdaj zvečer preden grem spat kaj pogledam na njemu. Trenutno imam že v jedilnici 55" TV Philips katerega mislim zamenjati pa dobro bi bilo,da je TV za jedilnico dobro gledljiv tudi pod kotom kar je recimo OLED. Nekako glede OLED TV pa me je strah,da bodo piksli začeli po nekem času odpovedovati saj kar nekaj jih je že omenilo na tem forumu,da se njim to dogaja.
A na LG WebOs deluje aplikacija NBA League pass,VOYO, HBO?

Kako pa je sam panel pri LG B4 odporen na luč ali svetlobo saj je svetleč kakor mi je znano.

Zgodovina sprememb…

Velikost TV 55":

MiniLed: --HISENSE 55U8Q
--HISENSE 55U7Q PRO
--HISENSE 55U7Q
--TCL 55C7K
--TCL 55C8K
--PHILIPS 55MLED920 (120Hz zaslon)
--PHILIPS 55MLED820 (60Hz zaslon)

Ali so ti televizorji na nivoju OLED B4 pri gledanju športa se pravi,da bo slika tekla gladko pa da bo bodo barve in kontrast še dober,če se gleda malo pod kotom??? Odločil sem se,da rabim to velikost 55" saj ga bom imel v jedilnici in to bo primarni TV za mene tisti kateri je pomemben za gledanje.
Sama cena teh omenjenih TV je nekje od 600-800 Eur kar je nekakšen moj budget in kaj bi bilo za moje potrebe najboljša izbira a je morda čas,,da prvič probam OLED TV ali ostanem na Miniled.
Tisto glede svetilnosti TV,da mora imeti čim večjo zame ne velja jaz tega ne potrebujem,ker ne gledam HDR vsebin ampak SDR in po večini T-2 TV programe,Voyo,HBO,SkyShowTime, NBA League Pass.

polde66 ::

A nisi ti drugim nasvete dajal kaj naj kupijo?
polde

krefi ::

Danes šel v trgovino gledati TV pred tem sem imel v mislih philips 75mled920 ampak mi je danes v oko padel TV HISENSE 75U8Q saj je slika veliko lepša pa me zanima vaše mnenje kako ste zadovoljni kaj z HISENSE tvji
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

scipascapa ::

TCL C81K še poglej če imajo še kje.

Imam 3 hisensejeve TV-je, 2 sta mini leda en qled. En lanski in en predlanski model minileda. Qled pa ima že pomoje 4 leta.Primarni je oled LG skoraj 6 let star Slika odlična bolj naravna. Vse je stvar osebne perspektive.
Na vseh pa gledam samo vsebino in kot taki mi ti tv-ji čisto zadostijo tako miniled kot oled. Briga me diming kontrast in ostale kozlarije katere kavčmajstri tako naglašujejo.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Na redditu po večini niso glih na strani hisense zato me postavilo v dvom

krefi je izjavil:

Na redditu po večini niso glih na strani hisense zato me postavilo v dvom

Najbolje da vzameš filipsa, tako bo vsaj en srečen.:))
polde

Pc rad bi mnenje nekoga ki si lasti serijo u8n da mi pove kako se njemu zdi?

andrej69 ::

krefi je izjavil:

Danes šel v trgovino gledati TV pred tem sem imel v mislih philips 75mled920 ampak mi je danes v oko padel TV HISENSE 75U8Q saj je slika veliko lepša pa me zanima vaše mnenje kako ste zadovoljni kaj z HISENSE tvji

Kot prvo, seveda slika izgleda nekoliko lepša na Hisense v vivid modu.. Ko televizor nastaviš na recimo filmaker mode ali kakšnega drugega katerega boš gledal doma, je zgodba drugačna:)

Kot drugo, pa bo imel Hisense konkretno slabšo sliko od Philipsa v temnejšem prostoru, ker ima Hisense vgrajen IPS panel.

Philips je tudi bolj primeren za gledanje športa in pa samo procesiranje je pri Philipsu na višjem nivoju.. Vendar, če te je Hisense bolj prepričal nimaš kaj razmišljat.

Vse nastavitve so stvar posameznika. Meni filmaker ne potegne tudi pod razno ne. Imam nastavljeno standard in tu par nastvaitev po mojem okusu. Sploh novejši miniled Hisense imam občutek da je standard način precej izboljšan. Moj občutek seveda. Kar se tiče IPS vs VA je stvar posameznika zopet kaj mu odgovarja: tako hude razlike kot jih opeva @andrej69 pa niso. On je pač trgovec in besedne igre so zanj kruh. ("nekoliko" lepša slika v vivid modu, "konkretno slabša slika" v temnejšem prostoru) :))
Tako kot je v trgovini ni nikjer več razen, če se želiš postaviti pred kolegi pa rukneš v youtubu kak 4k/8k sample v HDR. Ali pa če bi na stremiu izbral 100 gb film v najboljši kvaliteti. (te fore padejo tudi na slabših tv-jih ampak naredi pa efekt na folk. Pač tipična poceni marketinška fora, ki vedno naredi svoje). Z gledanjem dnevnika pa tega ne bo. Pa skokov v planici tudi ne. Ne na enem in ne na drugem. Razlike med tv-ji so pa tako majhne in niso omembe vredni. Seveda v istem cenovnem razredu. Vprašanje je pa koliko časa bo posamezen produkt zdržal. @andrej69 pravi da so filipsi narejeni za 5 let. Ok če se s tem strinjaš kul. Moj oled ima 6 let pa nimam nobene želje po novejšem c5, če mi ta nudi vse kar potrebujem. Naj zdrži še 4 leta (vsaj).
Tretja stvar vrhunski TV brez hifi ali solidnega soundbara hm.... No go, nekaj manjka.
polde

MrStein ::

easyrider3 je izjavil:

Ali so ti televizorji na nivoju OLED B4 pri gledanju športa se pravi,da bo slika tekla gladko pa da bo bodo barve in kontrast še dober,če se gleda malo pod kotom???

Za kote poglej konkretne teste teh modelov, ker tak na splošno je zgolj ugibanje.

polde66 je izjavil:

Kar se tiče IPS vs VA je stvar posameznika zopet kaj mu odgovarja: tako hude razlike kot jih opeva @andrej69 pa niso. On je pač trgovec in besedne igre so zanj kruh.

Ja, ker z enimi ful zasluži, druge pa prodaja z izgubo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

V trgovini so bli na strani tega https://www.bigbang.si/75u8q-hisense-iz... da ima veliko bolši panel in veliko bolše ozvočenje saj naj bi ga imel na vseh straneh

fpbs ::

krefi je izjavil:

V trgovini so bli na strani tega https://www.bigbang.si/75u8q-hisense-iz... da ima veliko bolši panel in veliko bolše ozvočenje saj naj bi ga imel na vseh straneh

Praktično v vseh pogledih je ta Hisense precej boljši od Philipsa MLED920. Strašenje z IPS panelom je popolnoma odveč. Ta Hisense nima vgrajenega običajnega IPS panela, ampak ima vgrajen IPS-ADS panel, ki omogoča precej višjo svetilnost, boljši kontrast, in pa tudi nekoliko boljše kote gledanja od običajnega IPS panela, in zato se ti paneli vgrajujejo v premium TVeje. Ta Hisense ima precej višjo svetilnost in kar nekajkrat višjo vršno svetilnost od MLED920. Hisense ima še enkrat več dimnih con od Philipsa. Kar se tiče procesiranja ima Hisense vgrajen MediaTek Pentonic 800 (MT9655) ki je najnovejši SoC za premium TV-je,z napredno AI obdelavo slike, Wi‑Fi 7, VVC/AV1 dekodiranjem in podporo za cloud gaming. Philips ima vgrajen Novatek NT72676 SoC, ki
je namenjen za TVeje nižjega in srednjega razreda. Tudi grafični procesor ima Hisense boljši G57 in omogoča 30% boljšo zmogljivost od G52. Philips ima vgrajen še ne dobro preizkušen operacijski sistem Titan. Hisense ima dosti boljši zvok s subvooferjem, in precej večjo moč 90W (Philips 40W). In še kar nekaj stvari bi se našlo....

krefi je izjavil:

Vsak panel ima svoje minuse in pluse:) Torej kot sem napisal, za svetel prostor bo Hisense nekoliko boljša izbira za temnejši prostor pa je Philips boljša izbira..

In kot sem napisal procesiranje slike je vsekakor na strani Philipsa, ker delujejo določeni algoritmi za sliko bolje na Philipsu.. Tudi sam Softwer in Hardwer sta na strani Philipsa..

Kaj je poanta Hisense pa tudi TCL televizorjev. Da delajo predvsem na samih panelih, dočim kar se ostalega tiče ne dajejo toliko pozornosti, od Softwerja, Hardwerja, samih algoritmov procesiranja slike, same elektronike itd..

Televizor pa ni samo panel, čeprav je dosti pomemben vendar danes tako več ali manj vsi proizvajalci uprabljajo identične panele v določenih rangih televizorjev.

Tako, da se delajo razlike predvsem pri samem procesiranju slike..! Zelo pomembno je kako je v resnici zmogljivo zatemnenje in osvetljenje slike (tukaj ne mislim na specifikacije, ki jih proizvajalci tako radi oglašujejo)

Potem je zelo važno kako zmogljiv je sam Hardwer kako kvaliteten je sam video krmilnik itd..

Tudi določeni ljudje kateri delajo določene teste, uporabljajo pač v glavnem meritve, ki pa potem v domačem okolju ne pomenijo kaj dosti, ker nima doma nobeden televizorja profesionalno umerjenega:))

nwave ::

krefi je izjavil:

Naj številke in slikovni/video primeri povedo svoje: https://www.choose.tv/us/tv/compare/his...
Sliko (barva, svetlost itd.) pa potem itak izbereš preko enega izmed mnogih prednastavljenih profilov glede na svoje preference.

nwave je izjavil:

krefi je izjavil:

Naj številke in slikovni/video primeri povedo svoje: https://www.choose.tv/us/tv/compare/his...
Sliko (barva, svetlost itd.) pa potem itak izbereš preko enega izmed mnogih prednastavljenih profilov glede na svoje preference.

Ta primerjava ni realna, ker ima Hisense U8Q kateri se prodaja v Evropi IPS panel:)

nwave ::

andrej69 je izjavil:

nwave je izjavil:

krefi je izjavil:

Ta primerjava ni realna, ker ima Hisense U8Q kateri se prodaja v Evropi IPS panel:)

Kakor mi je znano imata 55" in 75" ADS Pro (IPS panel), 65" in 85" pa VA panel. Jaz sem videl 75" v živo pa mi je zgledal dobro. Je pa bedno, da delajo razlike med paneli glede na velikost, da je še bolj komplicirano za consumerje :)

Vendar kar veliko teh na Youtube je povedalo,da nekateri izrecno hočejo 75" velikost prav zaradi tega IPS-ADS panela saj je slika njim super.
««
574 / 574
»
»»