Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
skyform ::
Ne vem zakaj mi pošiljaš linke in videje od TVjev, ki sem jih imel doma. Ti Philipsovi Mini LED TVji so čisto povpečni TVji, še Philipsov najnižji rang OLED jih popolnoma zmelja. Tudi po 4-5 stari Sony FALD TVji imajo precej boljšo sliko od teh Philips Mini LEDov. Še imam doma Sony XE9005 (2017 letnik) in ima boljši sliko v dostih pogledih kot ti Mini LED TVji, kar je naravnost smešno. Da ne govorim o Sony X95J 2021 letnik, ki vseh pogledih dobesedno uniči te Philips Mini LEDe.

andrej69 ::
Ne vem zakaj mi pošiljaš linke in videje od TVjev, ki sem jih imel doma. Ti Philipsovi Mini LED TVji so čisto povpečni TVji, še Philipsov najnižji rang OLED jih popolnoma zmelja. Tudi po 4-5 stari Sony FALD TVji imajo precej boljšo sliko od teh Philips Mini LEDov. Še imam doma Sony XE9005 (2017 letnik) in ima boljši sliko v dostih pogledih kot ti Mini LED TVji, kar je naravnost smešno. Da ne govorim o Sony X95J 2021 letnik, ki vseh pogledih dobesedno uniči te Philips Mini LEDe.
Kaj pa vem, mogoče Sony uporablja kakšno NASA tehnologijo, da je toliko boljši..
polde66 ::
Filips uporablja slabo tehnologijo pa agresivne prodajalce. Dokler pač služiš na glupih je dobiček.
polde

Nič ne uporablja boljšega kot drugi če smo že v tem, tako da je kvečjemu lahko samo povprečen. To pa da ga marketing hvali kot nadpovprečnega je pa pač marketing in ti si del tega marketinga. In evo ping pong zopet.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

Nič ne uporablja boljšega kot drugi če smo že v tem, tako da je kvečjemu lahko samo povprečen. To pa da ga marketing hvali kot nadpovprečnega je pa pač marketing in ti si del tega marketinga. In evo ping pong zopet.
Saj nisem nikoli napisal, da uporablja kaj boljšo tehnologijo od drugih, to mislim predvsem kar se tiče panelov in ostalega.. Ker tako uprabljajo vsi ti večji proizvajalci identične panele.
Ima pa poleg Sonya zasigurno najboljše procesiranje slike:)) In tukaj se dela danes predvsem razlika.. Tudi sama kvaliteta izdelave je odlična, kar za TCL ali Hisense ravno ne morem reči.
Kaj pa vem, mogoče Sony uporablja kakšno NASA tehnologijo, da je toliko boljši..![]()
Philips najbrž uporablja cenejše komponente in po vrhu ne znajo dobro sprogramirati local diming algoritmom, ki ga Sony obvlada daleč najbolje že od nekdaj. Kot sem napisal prej z izboljšanimi PML9507 bi lahko Philips imel Mini LED na nivoju Sonyja. Ti tanovejši modeli pa so navaden šrot proti PML9506 in PML9507.

Kaj pa vem, mogoče Sony uporablja kakšno NASA tehnologijo, da je toliko boljši..![]()
Philips najbrž uporablja cenejše komponente in po vrhu ne znajo dobro sprogramirati local diming algoritmom, ki ga Sony obvlada daleč najbolje že od nekdaj. Kot sem napisal prej z izboljšanimi PML9507 bi lahko Philips imel Mini LED na nivoju Sonyja. Ti tanovejši modeli pa so navaden šrot proti PML9506 in PML9507.
Seveda ne uporablja ne vem kakšno tehnologijo, če pa gre za niskocenovni MINI LED:)) Nekoliko boljša tehnologija je v modelu 950, ki pa je seveda že kar nekaj dražji..
Ne mešaj jabolka in hruške.. Saj, če pogledaš Sony cene in Philipsa ti mora že biti jasno, da je vsekakor razlika.. In tukaj se ne gre za nobeno neznanje ali slabo znanje Philips Inženirjev temveč za načrtno politiko Philipsa..
K vsemu temu pa sta pripomogla TCL in Hisense, ker si pač hočeta podrediti konkurenco v LED in predvsem MINI LED tehnologiji. In seveda zbijata cene na tržišču.
Zakaj pa misliš, da se TCL ne odloča za OLED televizorje, pa tudi Hisense se ne trudi kaj extra glede OLED modelov. Sony pač ostaje zvest svoji politiki glede cen , ki jih zato seveda razvršča na sam rep prodanih televizorjev. Recimo pri nas proda od priznanih znamk najmanj televizorjev..
Recimo Panasonica smo morali izločit iz asortimana zaradi zelo slabe prodaje. Tako, da gre pri določenih proizvajalcih za politiko in ne za neznanje ali kaj podobneha.
Ker Philipsovi Inženirji so nekdaj bili v samem vrhu in tako je še danes pod taktirko Danny Tacka. Če bi ti bil kdaj na kakšnem seminarju ali predstavitvi določenih televizorjev, bi marsikaj zvedel in bi potem drugače razmišljal..
Kot seminarji o piramidnem sistemu lahkega zaslužka. Filipsov kult. Če prav razumem tistole zgoraj je treba filipsa kupit bolj zaradi usmiljenja. Revež ma preveč konkurence. Pa še dobri so, mislim tekmeci (konkurenca).
polde

Kot seminarji o piramidnem sistemu lahkega zaslužka. Filipsov kult. Če prav razumem tistole zgoraj je treba filipsa kupit bolj zaradi usmiljenja. Revež ma preveč konkurence. Pa še dobri so, mislim tekmeci (konkurenca).
Kaj hočemo, če ne razumeš.. Seveda niti ne pričakujem, da boš razumel, ker je to preveč zate:)
Kn3dL ::
Dej dej Andrej. Tolko kot ti tu iz komentarja v komentar smučaš in negiraš svoje prejšnje je že kar tragikomično. To temo občasno preberem ravno zaradi tvojih zapisov (ne da bi se kaj naučil od njih), seveda obvezno s posodo pokovke :)
Kaj hočemo, če ne razumeš.. Seveda niti ne pričakujem, da boš razumel, ker je to preveč zate:)![]()
To kar jaz ne razumem je to da trdiš da nisi prodajalec filipsa si pa najbolj užaljen, ko kdo kaj čez njega reče. Je tu kje logika, ali je to spet preveč zame?
polde
fpbs ::
Saj nisem nikoli napisal, da uporablja kaj boljšo tehnologijo od drugih, to mislim predvsem kar se tiče panelov in ostalega.. Ker tako uprabljajo vsi ti večji proizvajalci identične panele.
Ima pa poleg Sonya zasigurno najboljše procesiranje slike:)) In tukaj se dela danes predvsem razlika.. Tudi sama kvaliteta izdelave je odlična, kar za TCL ali Hisense ravno ne morem reči.
Kar se tiče OLED panelov, LG vso preostalo zalogo panelov, koncem leta ugodno rasproda, tako, da v modele novejšega letnika vedno vgajujejo panele z nove proizvodnje, z določenimi izboljšavami. In potem se dogaja, da nekateri proizvajalci v svoje TVeje vgrajujejo panele iz nekaj let stare LGejeve proizvodnje:
"The Philips 55OLED856 television uses the same OLED panel as last year's Philips 55OLED805. It therefore features four sub-pixels: white, blue, red, and green. The blue and green sub-pixels are relatively thin rods, while the red sub-pixel is larger to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500 K. Unlike other manufacturers, Philips has been offering the exact same panel structure for four years now. OLED technology still offers the best viewing angles on the market, with brightness loss at 45° limited to 20%. Naturally, there is no variation in black levels, as the sub-pixels are individually switched off."
Andrej, če bi Philips poleg Sonyja res imel najboljše procesiranje, potem se nebi dogajalo, da otroci starše, lastnikov Philipsovih TVejev, nebi spraševali: "Zakaj imajo ti ljudje tako čudne obraze?"
hodu63 ::
Kaj pa vem, philipsova modela OLED910 in OLED950 imata enak displej, kot LG G5, torej vsaj pri teh modelih ne gre za zastarele displeje. 65OLED910 sem imel priložnost videti v živo in moram reči, da mi je slika bolj všeč kot pri LG G5. Je pa to moje subjektivno mnenje, ni nujno da bo komu drugemu philipsova slika boljša od LG. No pri lanskih modelih je bilo ravno obratno, G4 mi je bil boljši od Philipsa. No, pa meni bolj leži Android kot Webos, ampak to je spet stvar lastnih preferenc.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hodu63 ()

Saj tudi je letos Philips boljši.. Tudi večini kupcev je slika na Philipsu bolj všeč kakor na Lg-ju.
Letos je Lg tako pogorel predvsem kar se tiče modela G5:) Manj težav ima C5.

@fpbs
Ne razumem kaj lepiš leta stare citate..? Philips je v pretklosti dosegal boljše rezultate od določenih proizvajalcev, kateri so imeli vgrajene novejše panele..
Tukaj si malo preberi kaj piše za Lg:)
According to reports, LG's G5 OLED TV performance was rather dismal. Nilay Patel, editor-in-chief of The Verge, and one of the judges, said that the LG G5 TV failed several of the tests, showing wrong colors, suffering from a slight green cast the kept showing, and did not perform well in dark scenes. In some of the tests, the judges gave LG the lowest score possible.
This is a surprise, as LG Electronics uses the same latest-gen WOLED panel, produced by LG Display, as Panasonic does, so this does not explain the poor behavior. The judges speculate that the problem may be LG's latest Alpha 11 A1 Gen 2 processor, or some other design choices by LG.
Ne razumem kaj lepiš leta stare citate..? Philips je v pretklosti dosegal boljše rezultate od določenih proizvajalcev, kateri so imeli vgrajene novejše panele..
Tukaj si malo preberi kaj piše za Lg:)
According to reports, LG's G5 OLED TV performance was rather dismal. Nilay Patel, editor-in-chief of The Verge, and one of the judges, said that the LG G5 TV failed several of the tests, showing wrong colors, suffering from a slight green cast the kept showing, and did not perform well in dark scenes. In some of the tests, the judges gave LG the lowest score possible.
This is a surprise, as LG Electronics uses the same latest-gen WOLED panel, produced by LG Display, as Panasonic does, so this does not explain the poor behavior. The judges speculate that the problem may be LG's latest Alpha 11 A1 Gen 2 processor, or some other design choices by LG.
Sharp999 ::
Kaj pravite na 65 inch OLED 819 za to ceno? Iščem OLED in predvsem mi je všeč ambilight.

Kaj pravite na 65 inch OLED 819 za to ceno? Iščem OLED in predvsem mi je všeč ambilight.
Mislim, da se ti bolj splača tale letošnji model v mediamarktu.
https://www.mediamarkt.at/de/product/_p...
Sharp999 ::
Ali je menu v SlO?

Ali je menu v SlO?
Seveda je samo treba nastavit.
fpbs ::
Saj tudi je letos Philips boljši.. Tudi večini kupcev je slika na Philipsu bolj všeč kakor na Lg-ju.
Pišeš neumnosti. Tu si malo naredi primerjavo, in boš ugotovil, da je Philips v kar nekaj pogledih slabši:
https://www.avforums.com/reviews/lg-g5-...
https://www.avforums.com/reviews/philip...

Pišeš neumnosti. Tu si malo naredi primerjavo, in boš ugotovil, da je Philips v kar nekaj pogledih slabši:
https://www.avforums.com/reviews/lg-g5-...
https://www.avforums.com/reviews/philip...
Kot prvo je Lg seveda plačal ta test, ker je drugje povsod pogorel in to je bila edina rešitev, da ga saj na AVForumu nekako bolje ocenijo..
Ko drugo sta oba dobila skupno oceno 9, tako, da nevem kako je Lg kvalitetnejši.
In kot tretje te meritve ne pomenijo nič, ker ko kupiš televizor ne dobiš profesionalno umerjenega televizorja..!
Tako, da Philips prikazuje v filmaker modu ali Calman modu bolj kvalitetno sliko, če pustimo profesionalne nastavitve:))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Panasonic Z98B, Samsung S95F in Sony 8 II so vsi boljši od LG G5 in Philips 910 tako, da zakaj se sploh prepirata za 4. in 5. najboljši TV.
Še S90F je boljši TV kot vajina favorita, ker stane jurija manj in ima samo malo nižjo svetilnost to pa je tudi vse.