» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
571 / 571
»
»»

hodu63 ::

Ma, saj je vseeno katero firmo kupiš. Philips, Sony, Lg, Samsung, Hisense, Tcl, da ne naštevam dalje, vse je isti šrot. A misliš, da se pri Lg, Sonyju in Samsungu ne kvarijo backlighti in paneli? Pa še kako se kvarijo. Nekoč zelo redke okvare so danes nekaj čisto običajnega. Včasih so se največ kvarili napajalniki in osnovne plošče, danes pa so na prvem mestu displeji. Ko boš kupoval nov tv glej kvaliteto slike in zvoka, pa hitrost sistema, možnost nalaganja čim več aplikacij in podobne stvari. Kvaril pa se bo vsak. Televizorjev za 10 let ne delajo več.

andrej69 ::

hodu63 je izjavil:

Ma, saj je vseeno katero firmo kupiš. Philips, Sony, Lg, Samsung, Hisense, Tcl, da ne naštevam dalje, vse je isti šrot. A misliš, da se pri Lg, Sonyju in Samsungu ne kvarijo backlighti in paneli? Pa še kako se kvarijo. Nekoč zelo redke okvare so danes nekaj čisto običajnega. Včasih so se največ kvarili napajalniki in osnovne plošče, danes pa so na prvem mestu displeji. Ko boš kupoval nov tv glej kvaliteto slike in zvoka, pa hitrost sistema, možnost nalaganja čim več aplikacij in podobne stvari. Kvaril pa se bo vsak. Televizorjev za 10 let ne delajo več.

Točno to jaz nekaterim tukaj razlagam že nekaj let..

MrStein ::

Kdaj točno so to spremembo naredili?
Imam TV star točno 10 let.
OK, 10 in tričetrt.

"noče crkniti"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

easyrider3 ::

Saj jaz imam tudi 15 let star Sony pa noče crkniti pa,Samsung iz leta 2016 kje rje edino panel bil menjam pri 2.letah starosti a crknil pa še ni. Philips The One iz leta 2020 pa tudi ni še crknil pa ima nekje okrog 25000 delovnih ur. Do sedaj mi je edino Philips 32" na pol crknil saj zvok je bil edino slike ni bilo.

Seveda bo marsikateri tv, ki ga kupiš danes delal tudi po 10 letih. Ampak ne bo jih dosti. Nekoč pa je bilo normalno, da je tv delal vsaj 10 let. Ko sem v začetku 80. let začel z delom na servisu je na popravilo prihajalo ogromno televizorjev na elektronke in to tistih taprvih narejenih v začetku šesdesetih. In ljudje so jih še kar uporabljali nekje do sredine osemdestih, celo v devedesetih smo še kakšnega dobili na popravilo. Nekoč je bila redkost, da se je tv pokvaril že v garanciji, danes je to dokaj pogosto. In žal se vedno več kvari najdražji sestavni del - panel.

markolino ::

Pozdravljeni
Nevem kaj kupit.
Torej doma se mi je pokvaril moj legendarni SONY OLED KD65A1 vsi veste in poznate to zver.. dela mi 10 min in se ugasne. Nato spet 10 ali tudic1 uro in se ugasne utripa lucka 4x rdeca..
Skratka bojim se da se preobremenjuje panel in za to ga,vrže v off.

Kaj za vraga kupit??
Kupil bi 65 inc ne več ne manj
Kaj je takoj za oledom? je mini led ? Al je full aray led boljši od minileda??
2500EUR za novi oled sonyjev nimam
Skratka težko bo iti stran od mojega KDA1 vendar bom mogu

Prosim za nasvete realne.
Hvala.

Mnenja o tem nove. TCLju
??
TCL 65C7K
Hvala.

Zgodovina sprememb…

fpbs ::

markolino je izjavil:

Torej doma se mi je pokvaril moj legendarni SONY OLED KD65A1 vsi veste in poznate to zver.. dela mi 10 min in se ugasne. Nato spet 10 ali tudic1 uro in se ugasne utripa lucka 4x rdeca.. Skratka bojim se da se preobremenjuje panel in za to ga,vrže v off.
Kaj za vraga kupit??

Mnenja o tem nove. TCLju
??
TCL 65C7K

Tako, kot si opisal okvaro, gre zelo verjetno za hladen spoj na tiskanem vezju. Če ga ne boš dal v popravilo, in predno ga zavržeš, ti predlagam, da ga odpreš, ali dobiš nekoga, ki se malo spozna na te zadeve, in vsa tiskana vezja pregledaš z povečevalnim steklom, in sumljive spoje prelotaš.Še posebno bodi pozoren na spojih, kjer so zalotani večji, težji elementi.

andrej69 ::

markolino je izjavil:

Pozdravljeni
Nevem kaj kupit.
Torej doma se mi je pokvaril moj legendarni SONY OLED KD65A1 vsi veste in poznate to zver.. dela mi 10 min in se ugasne. Nato spet 10 ali tudic1 uro in se ugasne utripa lucka 4x rdeca..
Skratka bojim se da se preobremenjuje panel in za to ga,vrže v off.

Kaj za vraga kupit??

Prosim za nasvete realne.
Hvala.

Mnenja o tem nove. TCLju
??
TCL 65C7K
Hvala.

Tukaj je lahko kar nekaj težav. Težave z ohlapnostjo konektorjev, težave s samim napajanjem pri obremenitvi, omejevano delovanje krmilnika, pregrevanje določenih komponent itd..

Teško je na pamet reči, kaj je vzrok tvojih težav. Kar pa se tiče tvojega nakupa ti jaz priporočam ta Philips MINI LED:)

https://www.bigbang.si/65mled920-12-phi...

Ali pa ta OLED, če ti ni previsoka cena.

https://esvet.com/izdelek/philips-65ole...

https://www.mimovrste.com/televizorji-p...

Katsuo ::

Pri podobnih simptomih na enem Samsungu je bil kriv samo umazan ventilator za hlajenje vezja. Očistil, kanil mal olja na os in dela že 2 leti.

Ganon ::

neocodexx je izjavil:

Kaj je tu neumnega? Grejo tam, kjer je profit. Od lcdja so profitirali vsi razen uporabnika, ki je dobil občutno slabšo izkušnjo. Investirati še naprej v to tehnologijo je neumnost - ampak ne za njih, če je profitabilna.

Samo v tvoji glavi.

fpbs je izjavil:

markolino je izjavil:

Torej doma se mi je pokvaril moj legendarni SONY OLED KD65A1 vsi veste in poznate to zver.. dela mi 10 min in se ugasne. Nato spet 10 ali tudic1 uro in se ugasne utripa lucka 4x rdeca.. Skratka bojim se da se preobremenjuje panel in za to ga,vrže v off.
Kaj za vraga kupit??

Mnenja o tem nove. TCLju
??
TCL 65C7K

Tako, kot si opisal okvaro, gre zelo verjetno za hladen spoj na tiskanem vezju. Če ga ne boš dal v popravilo, in predno ga zavržeš, ti predlagam, da ga odpreš, ali dobiš nekoga, ki se malo spozna na te zadeve, in vsa tiskana vezja pregledaš z povečevalnim steklom, in sumljive spoje prelotaš.Še posebno bodi pozoren na spojih, kjer so zalotani večji, težji elementi.

Hladen spoj ?ta TV ima 4 plate.
Power board, main board. In od spodaj ima 2 Tcona en manjši en večji.
Kako da gledam hladne spoje?če so mikroskopski.
Ajde na power boardu bi še šlo.. ma na T-Conu.... cela jeba...
Nevem kaj naredit. Nebi ga vrgel v smeti ne.
Malo se razumem v elektroniko ja. Znam lotat itd... je kdo tukaj gor ki mi zna pogledat plosce če delujejo pravilno?

markolino je izjavil:

Hladen spoj ?ta TV ima 4 plate.
Power board, main board. In od spodaj ima 2 Tcona en manjši en večji.
Kako da gledam hladne spoje?če so mikroskopski.
Ajde na power boardu bi še šlo.. ma na T-Conu.... cela jeba...
Nevem kaj naredit. Nebi ga vrgel v smeti ne.
Malo se razumem v elektroniko ja. Znam lotat itd... je kdo tukaj gor ki mi zna pogledat plosce če delujejo pravilno?

Največ možnosti je, da je Power board v okvari, posebno težji elementi in pa naprimer močnostni elementi, ki se stalno pregrevajo. Seveda so pa okvare možne tudi drugje, kot so ostali omenili. Svetujem ti, da TV postaviš na mizo. Kake dva metra pred TV postavi malo večje ogledalo. TV vklopiš, pri tem pazi, da se z roko ne dotikaš metalnih, ali drugih prevodnih delov TVeja. In potem s plastičnim delom izvijača-ročajem rahlo vdarjaš po ploščah TVeja, in pa glej v ogledalu, če slučajno pri določenem udarcu TV prekine. Ko karkoli delaš na TVeju in se s tem moraš dotikat kakršnih koli delov v TVeju vedno izklopi TV obvezno iz utičnice.

Fbps, verjetno še nisi razdiral KD65A1. Hudir je sicer odličen, ampak konstruktorji niso pomislili na servisiranje. Mislim, da je pri tem aparatu edina možnost menjava posameznih modulov in potem po vsaki menjavi daljše testiranje. Utripanje 4 x sicer pomeni okvaro panela, vsi moduli, ki krmilijo panel in so najverjetnejši vzrok okvare pa so skrajno nedostopni. Markolino, pokliči po servisih, če je kdo razdrl kak poškodovan aparat in so mu ostali moduli. Bo pa težko, saj zaradi visoke cene ni bilo mnogo prodanih in zato je malo verjetno, da ga je kdo razdiral. No vsekakor pa lahko pregledaš napajalnik za slabimi stiki, sploh tisti del napajalnika, ki napaja sam panel. Pa kot je napisal Andrej iztakni in ponovno vtakni vse kable, ki imajo kakršnokoli povezavo s panelom, če bi slučajno kateri prekinjal. Samo takšne okvare, ki so posledica površnega priklopa kablov v module se običajno pokažejo kmalu po nakupu, ne pa pri starem aparatu.

Kaj,pa,je Fbps ??
Prišel sem od spodaj do T-Con plosč ki sta 2. Ena je zgoraj pomožna ena je spodaj.
Probal,sem tudi isklopit posamezne fiat kable ki vodijo v panel iz T-cona. Jih je 4 komade. 2 levo 2 desno. Vendar takoj če enega odklopim se TV niti ne prižge. Gre takoj v utripanje 4x

Skratka cudno se dogaja. Včasih prvič crkne po 1 uri. Evo včeraj je delal,1 uro 20 min

Pol spet prižgem dela 15 min
Pol spet prižgem dela 10 min
Nakar ne pusti več prižgati.
Isklopim iz elektrike 20 sekund vklopimo nazaj.
In spet dela 20 min

Obnašanje, kot ga opisuješ je včasih znak slabih stikov na čipih v bga ohišju. Samo vprašanje kateri? Moral bi vsaj locirati defekten modul, v tvojem primeru najverjetneje eden od t-con modulov, ampak lahko je celo problem na osnovni plošči, če glavni procesor občasno ne komunicira s t-con moduli. Toprej če bi lahko kje dobil module za probo bi s tem lociral, kateri ga lomi, pol pa lahko probaš narediti reball bga čipa/čipov na tem modulu.

hodu63 je izjavil:

Fbps, verjetno še nisi razdiral KD65A1. Hudir je sicer odličen, ampak konstruktorji niso pomislili na servisiranje. Mislim, da je pri tem aparatu edina možnost menjava posameznih modulov in potem po vsaki menjavi daljše testiranje. Utripanje 4 x sicer pomeni okvaro panela, vsi moduli, ki krmilijo panel in so najverjetnejši vzrok okvare pa so skrajno nedostopni. Markolino, pokliči po servisih, če je kdo razdrl kak poškodovan aparat in so mu ostali moduli. Bo pa težko, saj zaradi visoke cene ni bilo mnogo prodanih in zato je malo verjetno, da ga je kdo razdiral. No vsekakor pa lahko pregledaš napajalnik za slabimi stiki, sploh tisti del napajalnika, ki napaja sam panel. Pa kot je napisal Andrej iztakni in ponovno vtakni vse kable, ki imajo kakršnokoli povezavo s panelom, če bi slučajno kateri prekinjal. Samo takšne okvare, ki so posledica površnega priklopa kablov v module se običajno pokažejo kmalu po nakupu, ne pa pri starem aparatu.

Ne, nikdar nisem odpiral tega Sonyja, ker se že precej let ne ukvarjam več s tem. Kar sem pa imel opravka s Sonyji so bili pa vsi za servisiranje, kot si zapisal skrajno nedostopni. Mogoče, če bi Markolino vse malo poslikal, bi bilo lažje svetovati. Me pa vse to kar omenja, navaja k temu, da je najverjetnejši vzrok okvare hladen spoj.

Peter G ::

Ali je že kdo kupil letošnji model Hisense 65U8Q, ter vaše izkušnje z njim tako dobre kot slabe ?

Ter enako za TCL 65C8K, Philips 65mled920 ?

Ali ima Hisense že vgrajen 10 bitni panel, po podatkih na spodnji strani najbrž ne ?

TCL in Philips bi naj imela 10 bitni panel.

Čeprav so tehnični opisi na tej spletni strani pogosto napačni.

https://www.displayspecifications.com/e...

fpbs je izjavil:

hodu63 je izjavil:

Ne, nikdar nisem odpiral tega Sonyja, ker se že precej let ne ukvarjam več s tem. Kar sem pa imel opravka s Sonyji so bili pa vsi za servisiranje, kot si zapisal skrajno nedostopni. Mogoče, če bi Markolino vse malo poslikal, bi bilo lažje svetovati. Me pa vse to kar omenja, navaja k temu, da je najverjetnejši vzrok okvare hladen spoj.

Bom poslikal in sem poslal slike oz link do slik.

Fpbs:
Evo slike plošč pa si poglej.

https://drive.google.com/drive/folders/...

Zgodovina sprememb…

markolino je izjavil:

Fpbs:
Evo slike plošč pa si poglej.
https://drive.google.com/drive/folders/...

Na teh slikah nikjer ne vidim napajalnega modula.
Ta modul zgleda takole: https://www.ebay.co.uk/itm/166008456627

Evo za 1 uro dam modul ven in ga podrobno poslikam.
««
571 / 571
»
»»