» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
555 / 556
»»

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

V čem pa je občutno boljši..?.

Andrej, kot že neštetokrat do sedaj, si dokazal, da ti tukaj ne svetuješ, ampak prodajaš.

A res.. A tebi še nisem prodal nobenega televizorja..?:D

hodu63 ::

No, procesiranje slike je pri Philipsu zagotovo boljše. Po drugi strani pa oled za takšno ceno...

fpbs ::

hodu63 je izjavil:

No, procesiranje slike je pri Philipsu zagotovo boljše. Po drugi strani pa oled za takšno ceno...

Ma, kakšno procesiranje pri klasičnem DirectLED, brez con, brez dimminga...

hodu63 ::

Seveda je oled displej bistveno boljši od dokaj povprečnega lcd v Philipsu, se strinjam, ampak tudi procesiranje slike nekaj šteje, sploh če gleda nekvalitetno hd ali celo sd sliko naših operaterjev na 4k displeju. To zahteva kar precej zahtevnega procesiranja, tu pa Hisense (še) ni na nivoju ostalih.
Aja, pa zakaj zmerom pišeš brez diminga? Saj televizorja brez diminga ni. Raje napiši, da ima Philips samo globalni diming, drugače se bo Andrej spet oglasil. Pa direct led ni nobena slabost. Tudi edge led osvetlitev ima svoje slabosti:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hodu63 ()

hodu63 je izjavil:

Seveda je oled displej bistveno boljši od dokaj povprečnega lcd v Philipsu, se strinjam, ampak tudi procesiranje slike nekaj šteje, sploh če gleda nekvalitetno hd ali celo sd sliko naših operaterjev na 4k displeju. To zahteva kar precej zahtevnega procesiranja, tu pa Hisense (še) ni na nivoju ostalih.
Aja, pa zakaj zmerom pišeš brez diminga? Saj televizorja brez diminga ni. Raje napiši, da ima Philips samo globalni diming, drugače se bo Andrej spet oglasil. Pa direct led ni nobena slabost. Tudi edge led osvetlitev ima svoje slabosti

Saj Andrej dobro ve, o katerem dimingu se pogovarjamo, samo se dela neumnega.

@fpbs

Ne vem kdo se dela neumnega ti ali jaz.. Sem ti že nekajkrat napisal, da ima vsak televizor Dimming..!!

Tudi Direct LED je v večini primerov boljše, kakor Edge LED:) Direct LED ponuja večjo svetilnost ter boljšo enotnost črne in osvetlitve ozadja, vendar so zasloni, ki uporabljajo to tehnologijo običajno večji in porabijo več energije.

mancslo je izjavil:

https://tehnozvezdje.si/hisense-naproti...
Hisense naproti prvemu mestu med proizvajalci vrhunskih televizorjev

Ja, Andrej pravi, da je Philips boljši, in da se proda veliko več Philips, kot Hisense TVejev.

fpbs je izjavil:

mancslo je izjavil:

Ja, Andrej pravi, da je Philips boljši, in da se proda veliko več Philips, kot Hisense TVejev.

Da pri nas je Philips na prvem mestu po deležu prodaje. Hisense je tretji še za Samsungom.

Sicer pa sem ti že napisal, da ti % ne pomenijo kaj dosti. Ker recimo Sony in Panasonic sta v globalnem deležu med najslabšimi, pa sta recimo med najkvalitetnejšimi proizvajalci.

Ti % so važni samo za proizvajalce, in ne za kupce. Tako, da če sta Hisense pa tudi TCL med najboljšimi po prodaji to ne pomeni, da sta najkvalitetnejša, kar seveda nista:)

Seveda pa večina kupcev, naseda agresivnemu marketingu TCL-a in Hisensa. Saj pri nas je podobna zgodba. Zelo agresiven marketing in niske cene, so Hisense pripeljali proti vrhu.

Ransom ::

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

mancslo je izjavil:

Da pri nas je Philips na prvem mestu po deležu prodaje. Hisense je tretji še za Samsungom.

Sicer pa sem ti že napisal, da ti % ne pomenijo kaj dosti. Ker recimo Sony in Panasonic sta v globalnem deležu med najslabšimi, pa sta recimo med najkvalitetnejšimi proizvajalci.

Ti % so važni samo za proizvajalce, in ne za kupce. Tako, da če sta Hisense pa tudi TCL med najboljšimi po prodaji to ne pomeni, da sta najkvalitetnejša, kar seveda nista:)

Seveda pa večina kupcev, naseda agresivnemu marketingu TCL-a in Hisensa. Saj pri nas je podobna zgodba. Zelo agresiven marketing in niske cene, so Hisense pripeljali proti vrhu.

Bolj agresivnega marketinga od filipsa ni! >:D

@Ransom

Potem pa zelo slabo poznaš zadeve..!

andrej69 je izjavil:

@Ransom

Sklepam po prebiranju na forumu ;)

Ransom je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@Ransom

Sklepam po prebiranju na forumu ;)

Naj te moje pisanje ne zavede:);)

misek ::

andrej69 je izjavil:

Tako, da če sta Hisense pa tudi TCL med najboljšimi po prodaji to ne pomeni, da sta najkvalitetnejša, kar seveda nista:)
Lahko pa se razume tudi malce drugače in sicer, da je price/performance boljši pri njiju. Kvaliteta pač stane. Vprašanje pa je ali jo sploh opaziš oz. potrebuješ takšen bump. Vsakemu svoje.

MrStein ::

V Merkurju imajo 100" hisense TV za 2500 EUR, če koga zanima. ;)

Celo 2: https://www.merkur.si/catalogsearch/res...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

misek je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tako, da če sta Hisense pa tudi TCL med najboljšimi po prodaji to ne pomeni, da sta najkvalitetnejša, kar seveda nista:)
Lahko pa se razume tudi malce drugače in sicer, da je price/performance boljši pri njiju. Kvaliteta pač stane. Vprašanje pa je ali jo sploh opaziš oz. potrebuješ takšen bump. Vsakemu svoje.

Bi se strinjal pa tudi ne..Na nekoliko dolgi rok ta price/performance ravno ne dosega ciljev.

Seveda kvaliteta pa pač dvigne ceno televizorja. Kar se tiče razlik, se seveda opazi posebej pri LED in MINI LED tehnologiji.

Jaz osebno še bom vedno dodal kakšnih 100-200€ več in kupil kakšen Philips ali Sony model. Ali pa kakšen Panasonic. Saj veš kako pravijo, nihče ni tako bogat, da bi poceni kupoval..;)

MrStein ::

misek je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Zelo odvisno od tega, za kvaliteto česa gre.
Slike? Drugih stvari?

Recimo pravkar sem se porezal na ročaju hladilnika. Sicer kvaliteten izdelek, ampak med dizajniranjem ročaja so ga očitno malo žingali.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ransom je izjavil:

Bolj agresivnega marketinga od filipsa ni!

Ali se vam zdi normalno, da višji direktor produktne strategije in načrtovanja Philipsa, Danny Tack pogosto obiskuje razne reviewerje, AVforume?

fpbs je izjavil:

Ransom je izjavil:

Bolj agresivnega marketinga od filipsa ni!

Ali se vam zdi normalno, da višji direktor produktne strategije in načrtovanja Philipsa, Danny Tack pogosto obiskuje razne reviewerje, AVforume?

Saj vsi več ali manj obiskujejo te ljudi ali obratno:) In to ni nič slabega, posebej ne za tebe, ker se lahko veliko naučiš..!;)

easyrider3 ::

Televizor velikosti 100" za ceno 2500 Eur to mora biti res vrhunska zadeva in najbrž ga je potrebno gledati iz 100 metrov razdalje,da si oči ne pokvariš.
Sem bil jaz v trgovini Harvey Norman in tudi v Big bangu pa potem pogledaš najdražji in nekako najboljši TV Sony A95L pa recimo na njemu se je prikazovalo isto kakor na drugih TV pa lahko rečem SHIT zakaj je najboljši in najdražji,ko pa spet ne prikaže slike tako dobro kot bi moral. Na vseh TV v trgovini se je predvajala neka oddaja na programu SLO1 in na vseh je bil podnapis zanič na vseh ni bilo lepega napisa in neka migatanja okrog črk tako,da TV za 500 Eur je imel iste prikazane podnapise kakor najdražji in najboljši Sony A95L. Se pravi,da so vsi TV na tej kvaliteti predvajanja na istem in škoda res denar stran metati na tiste drage TV,ko ti ne prikažejo tako kot bi si želel.
Sem pa v Mercator trgovini opazil pa spet drugačno sliko okrog podnapisov in sicer tam pa se je videla razlika med podnapisi med TV pa tudi med samim modelom proizvajalca in eden je tukaj ali na nekem drugem forumu omenil,da je Philips izboljšal nekaj glede tega in ravno to sem sam tudi opazil saj sem imel več teh Philips modelov zraven enega poleg drugega.
Nobene potrebe nekih dragih TV ali OLED TV za gledanje Slovenskih programov in bolje iti na dopust namesto kupiti dragi TV.

stratosD ::

evo - za interesente za 100" - Gorenje/Hisense trgovine imajo neke ex-demo z 1-letno garancijo ...za 1.3k in 1.6k..ne vem točno modelov...imajo tudi manjše ex-demo ...sam sem ubodu 55U7NQ za 420, imajo še 50U6 za 280 (lanski miniLED).
U7NQ ima sub-wooferček in zvok je res dober, U6 ga žal nima...
pa Assembled in EU in naslov od Gorenja je tud na nalepki;)
se popolnoma strinjam z @easyrider3 - če si na SD SLO TV operaterjih+1080p filmih s pašnikov je škoda razmetavat eure.
Seveda pa vsak po svoje...& thanx me later :)

Če ima še kdo U7NQ me lahko kontaktira da izmenjamo kakšno okoli kalibracije/nastavitev...sem se kar namatral ker so v glavnem vse na netu za Google OS, pri nas je pa Vidaa OS v EU.

Ima mogoce kdo doma tv hisnese u8n?

Oz. ali je to ok tv, se ga splaca kupiti (za zelo svetel prostor).

Primarno bi se uporabljal za gledanje programov preko neo-ta, netflixa in ps5 pro.

skyform ::

Imaš PS5 Pro in razmišljaš o nakupo Hisense. 8-O Samo toliko za info, dober TV bo naredil večjo razliko v sliki kot pa sam PS5 Pro. Boljši TV in navaden ali slim PS5 je boljša kombinacija kot pa Hisense in PS5 Pro, še boljše pa je seveda oboje.

mancslo ::

Ne zavajaj, tudi Hisense je zraven: https://www.rtings.com/tv/reviews/best/...

Meni je tudi zanimivo,da recimo igra Far Cry 4 na PS3 sploh ne izgleda dobro na 4KTV TCL C805 sploh ni neke kvalitete,da bi bila 720p in zgleda poprej 480p lahko zagotovo rečem,da je na drugem TV 4K Philipsu občutno lepša slika.
Sem probal tudi iz računalnika preko HDMI priklopa Full HD igrico Sniper Ghost Warrior 3 pa spet ni bila slika lepa pa bi morala biti ali je TV tako šlampast in 15 let stari Full HD Sony normalno dobro prikaže kakor na monitorju.

Tiste meritve katere delajo na RTINGS glede upscaling in dajajo TV ocene 8 in največ 9 se sigurno kar občutno pozna razlika,če jaz doma vidim razliko med vsemi TV.
Tudi na Youtube in na drugih straneh še vedno direktno povedo,da za gledanje stream prenosov kjer je slabša slika je vedno prvo opcija Sony čeprav je sedaj LG kar zraven prišel ampak Hisense,TCL,Samsung in ostali so pa za njima.

Kar ne morem igrati na TV nobene igrice saj vidim,da ni slika kot bi morala biti ali podobna kakor na monitorju katri je samo Full HD.

mancslo je izjavil:

Nič ne zavajam, če hočeš top TV in sliko se ne vzame Hisense. Hisense mini led sploh ne moreš primerjati z TVjem kot npr Bravia 7, slab tonemaping zaradi česa je bolj flat slika, ker favorizirajo svetlost proti globini slike, black crush, slabše barve, motion, processing, upskejling, dan in noč. Ne rabim mnenja od rtings ima svoje oči, ti niti ne vidijo razlike med procesiranjem slike od različnih znamk, za njih je vse isto. Smešno se mi zdi, da je nekdo pripravljen dati 800€ za konzolo potem pa si bi kupil Tv za enako ceno ampak dobro, če nisi zahteven uporabnik je Hisense ok, ampak če nisi zahteven uproabnik potem tudi ne potrebuješ PS5 Pro. Jaz zase vem, da z Hisense nebi bil nikdar zadovoljen, ko enkrat izkusiš boljšo znamko kot Sony, ki ima dosti boljše procesiranje slike ni šans, da bi šel na kak Hisense.

Hisense veliko punuja na papirju, v praksi pa precej manj..!

-Hisense is known for poor QA (Quality Assurance)/QC (Quality Control). Rtings does not test for QA/QC.
Multiple issues shown on reddit.
-Hisense has poor processing as reported by multiple redditor's experience, not just us.
Rtings testing for Processing/Upscaling is flawed and does not match real world usage
-Hisense has poor motion handling as reported by multiple redditor's experience, not just us.
Rtings testing for motion handling is flawed and does not match real world usage.
Non US/Canada Users get the god awful Vidaa OS instead of GoogleTV. Even some US models also now use this garbage OS.

We would not recommend anyone purchase the Hisesne unless you're throwing it outside and understand you'll be lucky to get 2 years out of it.

Hisense has, as usual, packed lots features to provide value to its more expensive rivals. But as always, the specs on paper can tell one story while the real-world performance tells another.

In še nekaj težav Hisense televizorjev. Na letošnjih modelih kar nekaj težav z osvetljenjem ozadja panelov posledica premočnega osvetljenja ozadja, in pa težave z matičnimi ploščami, ki so na določenih serijah zelo slabo pritrjene..!

Potem pa še možne težave:
- s povezovanjem omrežja
- s programsko opremo
- nedelujoč televizor po posodobitvah
- težave z napajanjem itd..

skyform je izjavil:

mancslo je izjavil:

Nič ne zavajam, če hočeš top TV in sliko se ne vzame Hisense. Hisense mini led sploh ne moreš primerjati z TVjem kot npr Bravia 7, slab tonemaping zaradi česa je bolj flat slika, ker favorizirajo svetlost proti globini slike, black crush, slabše barve, motion, processing, upskejling, dan in noč. Ne rabim mnenja od rtings ima svoje oči, ti niti ne vidijo razlike med procesiranjem slike od različnih znamk, za njih je vse isto. Smešno se mi zdi, da je nekdo pripravljen dati 800€ za konzolo potem pa si bi kupil Tv za enako ceno ampak dobro, če nisi zahteven uporabnik je Hisense ok, ampak če nisi zahteven uproabnik potem tudi ne potrebuješ PS5 Pro. Jaz zase vem, da z Hisense nebi bil nikdar zadovoljen, ko enkrat izkusiš boljšo znamko kot Sony, ki ima dosti boljše procesiranje slike ni šans, da bi šel na kak Hisense.

Ni problem denar ampak sem vseeno mislil, da če bi dobil za pol cene isto odličen TV ;)

Tako da grem potem all in po LG G4 :)

Ransom je izjavil:

skyform je izjavil:

mancslo je izjavil:

Ni problem denar ampak sem vseeno mislil, da če bi dobil za pol cene isto odličen TV ;)

Lahko pa najprej vzameš Hisense, še vendo ga lahko vrneš, če ti ne bo vredu in potem nabaviš nekaj boljšega. Jaz ne vem kako si ti zahteven, mogoče pa boš zadovoljen, če nisi vajen na neke top TVje ampak lahko ti povem iz osebnih izkušenj, da je tonemaping in procesiranje slike zelo pomembeno in v tem Hisense ne blesti.

skyform je izjavil:

Ransom je izjavil:

skyform je izjavil:

mancslo je izjavil:

Nič ne zavajam, če hočeš top TV in sliko se ne vzame Hisense. Hisense mini led sploh ne moreš primerjati z TVjem kot npr Bravia 7, slab tonemaping zaradi česa je bolj flat slika, ker favorizirajo svetlost proti globini slike, black crush, slabše barve, motion, processing, upskejling, dan in noč. Ne rabim mnenja od rtings ima svoje oči, ti niti ne vidijo razlike med procesiranjem slike od različnih znamk, za njih je vse isto. Smešno se mi zdi, da je nekdo pripravljen dati 800EUR za konzolo potem pa si bi kupil Tv za enako ceno ampak dobro, če nisi zahteven uporabnik je Hisense ok, ampak če nisi zahteven uproabnik potem tudi ne potrebuješ PS5 Pro. Jaz zase vem, da z Hisense nebi bil nikdar zadovoljen, ko enkrat izkusiš boljšo znamko kot Sony, ki ima dosti boljše procesiranje slike ni šans, da bi šel na kak Hisense.

Lahko pa najprej vzameš Hisense, še vendo ga lahko vrneš, če ti ne bo vredu in potem nabaviš nekaj boljšega. Jaz ne vem kako si ti zahteven, mogoče pa boš zadovoljen, če nisi vajen na neke top TVje ampak lahko ti povem iz osebnih izkušenj, da je tonemaping in procesiranje slike zelo pomembeno in v tem Hisense ne blesti.

Trenutno imam doma LG C1 in Sony A90, tako da na slabše ne bi šel, če to kaj pomaga ;)

Z vračili pa se mi tudi ne da ubadati (je potrebno osebno odpeljati nazaj tv v poslovalnico)...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ransom ()

Ransom je izjavil:

skyform je izjavil:

Ransom je izjavil:

skyform je izjavil:

mancslo je izjavil:

Nič ne zavajam, če hočeš top TV in sliko se ne vzame Hisense. Hisense mini led sploh ne moreš primerjati z TVjem kot npr Bravia 7, slab tonemaping zaradi česa je bolj flat slika, ker favorizirajo svetlost proti globini slike, black crush, slabše barve, motion, processing, upskejling, dan in noč. Ne rabim mnenja od rtings ima svoje oči, ti niti ne vidijo razlike med procesiranjem slike od različnih znamk, za njih je vse isto. Smešno se mi zdi, da je nekdo pripravljen dati 800EUR za konzolo potem pa si bi kupil Tv za enako ceno ampak dobro, če nisi zahteven uporabnik je Hisense ok, ampak če nisi zahteven uproabnik potem tudi ne potrebuješ PS5 Pro. Jaz zase vem, da z Hisense nebi bil nikdar zadovoljen, ko enkrat izkusiš boljšo znamko kot Sony, ki ima dosti boljše procesiranje slike ni šans, da bi šel na kak Hisense.

Trenutno imam doma LG C1 in Sony A90, tako da na slabše ne bi šel, če to kaj pomaga ;)

Z vračili pa se mi tudi ne da ubadati (je potrebno osebno odpeljati nazaj tv v poslovalnico)...

Potem pa tak nimaš kaj za razmišljati, če imaš ta dva TVja ni šans, da boš zadovoljen z Hisense.

stratosD ::

raje razmišljaj kot pa poslušaj forumske znalce;)

Zdaj,če nimaš neke potrebe za višjo svetilnost potem tudi LG OLED B4 drugače pa kakor praviš Lg OLED G4 ti je ekstra boljši kakor kakšen Hisense MiniLed in,če imaš denar za njega potem nimaš kaj razmišljati.
Hisense U8N ali U9N ali bilo kateri njihov najboljši TV je kar daleč za LG OLED G4 ma tisti njihov procesing slike je še kar daleč za novim LG G4 TV.

Jaz sam vem,da če bi Sony Bravia 7 bila kakih 300-400 Eur dražja kakor Hisense MiniLed 100% vzel Sony saj Hisense ni dorasel njemu v tem kar se potrebuje od TV.
Tudi bolje vedno nekaj več denarja dati za TV,če vidiš vse slabosti in dobrote pri vseh TV kar se prodajajo seveda nekateri ne vidijo popolnoma nič kot recimo moja žena in za njo bi bil dober čisto vsak TV:)) Zame sploh ni neki poblem kontrast in blooming ampak sam procesing slike to pa mora biti čim boljše in to ponujajo večinoma samo Sony TV in potem pride zatem še kakšen Philips nato pa je nekakšen razmak med temi seveda razen letošnjih LG OLED TV sploh to velja za G4 model.

Sam imam TCL MiniLed TV in vedno lahko povem,da sam procesing slike je vedno za Philips procesorjem edino tista dobra lasnost tega TV je čistost panela.

Sam nekako mislim in morda tudi oažam,da je celo Hisense boljši kakor TCL TV ampak vse skupaj pa je daleč od Sony

Zgodovina sprememb…

easyrider3 je izjavil:

Zdaj,če nimaš neke potrebe za višjo svetilnost potem tudi LG OLED B4 drugače pa kakor praviš Lg OLED G4 ti je ekstra boljši kakor kakšen Hisense MiniLed in,če imaš denar za njega potem nimaš kaj razmišljati.
Hisense U8N ali U9N ali bilo kateri njihov najboljši TV je kar daleč za LG OLED G4 ma tisti njihov procesing slike je še kar daleč za novim LG G4 TV.

Jaz sam vem,da če bi Sony Bravia 7 bila kakih 300-400 Eur dražja kakor Hisense MiniLed 100% vzel Sony saj Hisense ni dorasel njemu v tem kar se potrebuje od TV.
Tudi bolje vedno nekaj več denarja dati za TV,če vidiš vse slabosti in dobrote pri vseh TV kar se prodajajo seveda nekateri ne vidijo popolnoma nič kot recimo moja žena in za njo bi bil dober čisto vsak TV:)) Zame sploh ni neki poblem kontrast in blooming ampak sam procesing slike to pa mora biti čim boljše in to ponujajo večinoma samo Sony TV in potem pride zatem še kakšen Philips nato pa je nekakšen razmak med temi seveda razen letošnjih LG OLED TV sploh to velja za G4 model.

Sam imam TCL MiniLed TV in vedno lahko povem,da sam procesing slike je vedno za Philips procesorjem edino tista dobra lasnost tega TV je čistost panela.

Sam nekako mislim in morda tudi oažam,da je celo Hisense boljši kakor TCL TV ampak vse skupaj pa je daleč od Sony

Ravno za svetel prostor rabim ;)

stratosD je izjavil:

raje razmišljaj kot pa poslušaj forumske znalce;)

Manj bo razmišljal o Hisense boljše bo zanj. Če si enkrat lastiš Sony in LG OLED kot je napisal, potem ne greš downgrejdat na Hisense Mini LED.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Ransom je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Zakaj pa ne Sony B7, če je za svetel prostor? In še cenejši je kot G4.

Ransom je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Za svetel prostor ti je recimo LG OLED G4 vrh glave to ti je sama špica najboljšega kar ti ponuja TV sploh,ko imaš že sedaj LG C1 in Sony A90J in veš kaj si podobnega želiš. Glede MiniLed Hisense ali TCL lahko ponuja ne vem kakšno svetilnost in ekstra prikaz črne barve a kaj ,ko zaostaja še vedno za samim procesingom slike kot jo ima Sony Bravia 9 ali Bravia 7. Nikoli ne bo Hisense ali TCL dorasel Sony glede obdelave same slike in jebeš tisto svetilnost katera ti sliko zjebe ali tisto črnino od kontrasta ali dimminga ko ti spet sliko zjebe. Jaz sam bom šel v bodoče raje na manjšo velikost in dobro super sliko TV kakor nekaj cenovno ugodnega.
Raje gledam iz 4.metrov Sony 55" TV kakor nekaj drugega 65" ali 75" na tej razdalji vedno mi je prioriteta dobra slika saj vedno vidim slabosti TV pa naj bo še toliko dober ali drag,moje oči vidijo tisto kar vidijo za ostale me pa en ku_c briga kaj vidijo ali si mislijo.

Bravia 7 ne pride v poštev, sem gledal ampak sem zasledil, da ima zelo slab vidni kot.

Če že bravia potem 8ka ali 9ka (samo v tem primeru vseeno raje vzamem LG G4)....

Sony Bravia 7 bi mi pa sedaj bil TOP TV izbira med LCD TV,da pa dodam pa še OLED TV potem pa LG G4.

Ransom je izjavil:

Bravia 7 ne pride v poštev, sem gledal ampak sem zasledil, da ima zelo slab vidni kot.

Če že bravia potem 8ka ali 9ka (samo v tem primeru vseeno raje vzamem LG G4)....

Ja, pomanjkljivost B7 je vidni kot in slab antireflekcijski premaz, drugače pa je skoraj enak TV kot B9. Za svetel prostor je B9 ziher boljši kot G4, sploh za SDR, ker ima G4 slabše procesiranje slike in precej temnejšo sliko. HDR sta pa tam neki, vsak svoje prednosti. Je pa B9 svinsko drag.

skyform je izjavil:

Ransom je izjavil:

Ja, pomanjkljivost B7 je vidni kot in slab antireflekcijski premaz, drugače pa je skoraj enak TV kot B9. Za svetel prostor je B9 ziher boljši kot G4, sploh za SDR, ker ima G4 slabše procesiranje slike in precej temnejšo sliko. HDR sta pa tam neki, vsak svoje prednosti. Je pa B9 svinsko drag.

Kot sem napisal jaa, če B9 potem raje LG G4.

Mislim, da je bo to to, sedaj samo še počakati če bo morebiti še kakšen dober popust okrog novega leta za G4, čeprav malo dvomim.

Za svetle prostore tudi ni vse v svetilnosti, temveč kako dober antireflexni premaz ima določen televizor.

In tukaj so več kot odlični OLED modeli najvišjega ranga z Vanta Black premazom:)

andrej69 je izjavil:

Za svetle prostore tudi ni vse v svetilnosti, temveč kako dober antireflexni premaz ima določen televizor.

In tukaj so več kot odlični OLED modeli najvišjega ranga z Vanta Black premazom:)

Saj zato sem tudi omenil slab antireflekcijski premaz na B7, ki je res razočarljiv za tako drag TV. Tudi na B9 ni najboljši, ker ima rainbow efekt, dobro rainbow efekt je zaradi razširjenega kota ampak vseeno škoda, da Sony ne nardit saj na B7, ki nima razširjen kot premaz kot na Samsung QN90D, ki je zelo dober, meni osebno boljši kot na oledih kot, C4 in OLED819... panel kot v G4 pa ima res še boljšega, ja. Mat kot na S95D pa nebi nikdar imel, ker je kot monitor, ker slika izgubi ves kontrast in globino pri sončni svetlobi in tudi pri lučeh, pa nasplošno se s temi mat premazi izgubi kvaliteta slike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Ransom je izjavil:

skyform je izjavil:

Ransom je izjavil:

Mislim, da je bo to to, sedaj samo še počakati če bo morebiti še kakšen dober popust okrog novega leta za G4, čeprav malo dvomim.

Ni panike, nočem nič vsiljevati. Me pa zanima zakaj si bil tako zagret za Hisense U8, ki je v skoraj vseh pogledih slabši TV kot B7 in ima identično slab vidni kot, ker tudi nima razširjen vidni kot kot npr B9. Zaradi dosti nižje cene?

skyform je izjavil:

Ransom je izjavil:

skyform je izjavil:

Ransom je izjavil:

Ni panike, nočem nič vsiljevati. Me pa zanima zakaj si bil tako zagret za Hisense U8, ki je v skoraj vseh pogledih slabši TV kot B7 in ima identično slab vidni kot, ker tudi nima razširjen vidni kot kot npr B9. Zaradi dosti nižje cene?

Zaradi cene ja. Saj cena mi sicer ni problem ampak sem si nekako rekel zakaj pa ne, ce je pol ceneje in enako dobro… Pa ocitno ni tako.

Ajnstajn` ::

kateri '65 TV do 600€ ? Načeloma ne OLEDa, ker bo tv prižgan cel dan na športu.
//

damirj79 ::

65" OLED za 600€ pač ne bo moč dobit..

damirj79 je izjavil:

pravim da NE oleda...
//

Ajnstajn` je izjavil:

damirj79 je izjavil:

pravim da NE oleda...

Za takšen denar in v tej velikosti, še kakšnega res kvalitetnega LED televizorja ne dobiš:)

Ajnstajn` je izjavil:

damirj79 je izjavil:

pravim da NE oleda...

Hotel ti je povedati, da si brezveze omenil OLED, ker se ga niti ne da dobiti za 600€ v 65".

mogoče bi blo bolje, da bi povedal kaj naj kupim za ta denar, kar sem tudi vprašal :))
//
««
555 / 556
»»