Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
hodu63 ::
Fpbs, res je bilo nekoč tako. Ko je bil celoten Philips še Nizozemski so prirejali neverjetno razkošne predstavitve, vsi udeleženci pa so (smo) dobivali lepa darila. Še zmerom uporabljam palični mešalnik, pa sesalnik, pa radio uro pa še kaj bi se našlo doma od teh daril. Ko je tv posel prevzel Tpv je šlo vse navzdol. Stroške klestijo povsod, kjer je to mogoče. Danes so med najbolj skromnimi. Vse, kar dobiš na predstavitvah so malica in voucher za tv, ki ga lahko kupiš malce ceneje.
To razkošje oz. kar vsiljivost o kateri pišeš velja danes za Samsung in Lg, Philips oz. Tpv tega ne prakticira več. Verjetno ker si ne morejo več privoščiti, saj dobička od prodaje tv ni. No, saj ga že takrat ni bilo a dokler so bili vsi pod eno streho so denar preusmerjali iz drugih, profitabilnih področij (mali gospodinjski aparati, aparati za osebno nego, akustika, svetila...).
To razkošje oz. kar vsiljivost o kateri pišeš velja danes za Samsung in Lg, Philips oz. Tpv tega ne prakticira več. Verjetno ker si ne morejo več privoščiti, saj dobička od prodaje tv ni. No, saj ga že takrat ni bilo a dokler so bili vsi pod eno streho so denar preusmerjali iz drugih, profitabilnih področij (mali gospodinjski aparati, aparati za osebno nego, akustika, svetila...).
andrej69 ::
Televizijski trg se spreminja. Proizvajalci so zdaj pripravljeni prodajati televizorje z izgubo, da bi ustvarili dobiček z oglaševanjem in zbiranjem podatkov..
Proizvajalci prodajajo televizorje med -3% in -7% maržami, samo da bi dobili uporabnike:) Za Američane so že določeni 4K televizorji brezplačni, če se strinjajo, da bodo gledali oglase.
To prakso že uprabljata Hisense in TCL, ki že poslujeta na takšen način. Zato tudi takšne cene teh televizorjev. Seveda poleg še ostalih zadev.
Tale citat si le daj pod zaznamke..Da ga boš lahko pridno lepil še naslednje leto in še naprej..
Proizvajalci prodajajo televizorje med -3% in -7% maržami, samo da bi dobili uporabnike:) Za Američane so že določeni 4K televizorji brezplačni, če se strinjajo, da bodo gledali oglase.
To prakso že uprabljata Hisense in TCL, ki že poslujeta na takšen način. Zato tudi takšne cene teh televizorjev. Seveda poleg še ostalih zadev.
Andrej, Hisense je drugi največji proizvajalec premium LCDejev z deležem 24%, takoj za Samsungom 30%, sledi TCL 17%. Ker Samsung in LG počasi ukinjata proizvodnjo LCDejev, bo Hisense že drugo leto prvi. Kje je pa Philips?
In za nas potrošnike to popolnoma nič ne pomeni:)) Sony, Philips, Panasonic imajo globalno gledano najmanjši tržni delež, pa so najbolj kvalitetni..! Tako, da ta tržni delež je važen samo za proizvajalce, ne pa za kupce.. Sicer pa je pri nas zgodba nekoliko drugačna. Philips 31,8% Samsung 23,7% Hisense 20,6% LG 8,6% Sony 8,5% in pod 8% ostale znamke.
Ja, verjamem, da se pri vas, glede na režim v firmi proda največ Philipsov. Takole je zapisal nekdanji zaposleni:
"Prebiram zadnjih nekaj strani in sem doživel pravi preblisk iz mladosti, ko sem pred leti delal kratek čas v BB. To je bilo noro, promotorji Philipsa za vsakim vogalom, seminarji za nas zaposlene o Philips robi, stranke si moral vlečt stran od drugih znamk proti Philipsu. Ko berem and69 sem doživel pravi deja vu iz tistih časov - isti način komuniciranja."
Tale citat si le daj pod zaznamke..Da ga boš lahko pridno lepil še naslednje leto in še naprej..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
diNero ::
:) moj citat..
Da se še malo vrnemo v preteklost. Sigurno 15 let nazaj ali še več. Edino pravilo s katerim so nam prali możgane... "nisi prodajalec, ampak svetovalec in ko svetuješ stranki o Philips televizorju moraš govoriti tako glasno, da privabiš zraven še druge stranke na tv oddelku."
Seveda si cel čas pod budnim okom Philips promotorjev, ki potem poročajo poslovodji..
Da se še malo vrnemo v preteklost. Sigurno 15 let nazaj ali še več. Edino pravilo s katerim so nam prali możgane... "nisi prodajalec, ampak svetovalec in ko svetuješ stranki o Philips televizorju moraš govoriti tako glasno, da privabiš zraven še druge stranke na tv oddelku."
Seveda si cel čas pod budnim okom Philips promotorjev, ki potem poročajo poslovodji..
promixer ::
Pozdravljeni,
kateri 65" TV bi predlagali? Nagibam se k LG-ju.
LG 65 C4 - 1600€
LG 65 G2 - 1700€
Kot drugo mi je pa zanimivo zakaj je LG 65 C3 - 2800€, se pravi dražji kot novejši C4? Je tu kak downgrade pri novejšem modelu?
Hvala za odgovore vnaprej.
kateri 65" TV bi predlagali? Nagibam se k LG-ju.
LG 65 C4 - 1600€
LG 65 G2 - 1700€
Kot drugo mi je pa zanimivo zakaj je LG 65 C3 - 2800€, se pravi dražji kot novejši C4? Je tu kak downgrade pri novejšem modelu?
Hvala za odgovore vnaprej.
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |
fpbs ::
Pozdravljeni,kateri 65" TV bi predlagali? Nagibam se k LG-ju.
LG 65 C4 - 1600€
LG 65 G2 - 1700€
Kot drugo mi je pa zanimivo zakaj je LG 65 C3 - 2800€, se pravi dražji kot novejši C4? Je tu kak downgrade pri novejšem modelu?.
https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn...
https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn...
skyform ::
easyrider3 je izjavil:
Res zanimivo zakaj je toliko cenejši kakor The One seveda sam panel ni 100Hz ampak to niti ni tako važno ampak je pa panel 10 bitni in Qled.
Sigurno je to boljši kakor kakšen Hisense U6NQ ali celo U7NQ saj procsing slike bo dobro deloval najbrž bolje kakor pri Hisensu.
Letošnji Hisense U8NQ so paneli večkrat kritizirani,da imajo veliko slabši vidni kot kakor lanski model.
Najbrž zaradi tega ker nima ambilight. Še bolj čudno je to, da ima za OS Google TV , višji rang 9019 pa ima Titan, nobene logike.
easyrider3 ::
easyrider3 je izjavil:
Res zanimivo zakaj je toliko cenejši kakor The One seveda sam panel ni 100Hz ampak to niti ni tako važno ampak je pa panel 10 bitni in Qled.
Sigurno je to boljši kakor kakšen Hisense U6NQ ali celo U7NQ saj procsing slike bo dobro deloval najbrž bolje kakor pri Hisensu.
Letošnji Hisense U8NQ so paneli večkrat kritizirani,da imajo veliko slabši vidni kot kakor lanski model.
Najbrž zaradi tega ker nima ambilight. Še bolj čudno je to, da ima za OS Google TV , višji rang 9019 pa ima Titan, nobene logike.
Mogoče spet kakšne mučke okrog tega modela in bog si vedi kakšen material je notri saj nobeden proizvajalec ne počne tega,da bi kao boljši model stal toliko ceneje od slabšega-tukaj ni logike.
stratosD ::
včeraj sem si ogledal tegale Philips miniLED 55" v BigBangu
https://www.bigbang.si/philips-55pml870...
Slika je tako bleda in sprana, sivine all over the place...pa sem bil kar zagret za ta model z +3 leta Se zgodi garancije za 33uer.
Prišla sta 2 prodajalca in mi razložila da so vsi TVji v "trgovinskem načinu" (verjetno z dvignjenim kontrastom in svetilnostjo) in da ta Philips dejansko prikazuje tako bledo sliko, opozorili so že Philips potnika ki jim je rekel da tako pač je...meni je bil totalno razočaranje.
Ne vem v čem je fora - mogoče je še kdo videl ta model v živo?
https://www.bigbang.si/philips-55pml870...
Slika je tako bleda in sprana, sivine all over the place...pa sem bil kar zagret za ta model z +3 leta Se zgodi garancije za 33uer.
Prišla sta 2 prodajalca in mi razložila da so vsi TVji v "trgovinskem načinu" (verjetno z dvignjenim kontrastom in svetilnostjo) in da ta Philips dejansko prikazuje tako bledo sliko, opozorili so že Philips potnika ki jim je rekel da tako pač je...meni je bil totalno razočaranje.
Ne vem v čem je fora - mogoče je še kdo videl ta model v živo?
neo5468 ::
Jaz sem vzel LG C4 65inch za 1500EUR. Tudi pri LG je slika out of the box katastrofa, tako, kot na vseh drugih TVjih. Res žalostno, da je panel tako dober, ampak bo 99% ljudi gledalo zanič sliko, ker nikoli ne bojo šli v nastavitve izklopit tega sranja od procesiranja. Ko sem predvajal 4k remux se mi je skoraj zdelo, da je TV pokvarjen.
Sharpening je bil na maksimumu, de-blur navit do konca, saturation/kontrast nabito nekam na negledljivo vrednost, color temp čisto sfaljen itd.. Ko sem par nastavitev spremenil in TV dal v filmmaker mode, ko je zaznal HDR signal, je pa slika vrhunska. Ustvariti si morate 2 profila. Enega za gledanje SDR filmov in klasične programske sheme kot je pop tv in akanal, drugi profil pa za HDR vire. Med profili, vsaj pri LG, avtomatsko preklaplja ko zazna HDR ali Dolby Vision signal, tako, da se to naredi samo enkrat.
Priporočam spletno stran "rtings". Tam si lahko pogledate nastavitve večine popularnih televizorjev več znamk, tudi za starejše televizorje iz prejšnjih let. Če že date toliko za TV, si naštimajte lepo in naravno sliko, ne pa zmazek, ki ga vrtijo v štacunah. Ni potrebna profesionalna/ročna kalibracija. Dovolj je, da se samo par nastavitev spremeni in razlika v kvaliteti slike je noč in dan.
Sharpening je bil na maksimumu, de-blur navit do konca, saturation/kontrast nabito nekam na negledljivo vrednost, color temp čisto sfaljen itd.. Ko sem par nastavitev spremenil in TV dal v filmmaker mode, ko je zaznal HDR signal, je pa slika vrhunska. Ustvariti si morate 2 profila. Enega za gledanje SDR filmov in klasične programske sheme kot je pop tv in akanal, drugi profil pa za HDR vire. Med profili, vsaj pri LG, avtomatsko preklaplja ko zazna HDR ali Dolby Vision signal, tako, da se to naredi samo enkrat.
Priporočam spletno stran "rtings". Tam si lahko pogledate nastavitve večine popularnih televizorjev več znamk, tudi za starejše televizorje iz prejšnjih let. Če že date toliko za TV, si naštimajte lepo in naravno sliko, ne pa zmazek, ki ga vrtijo v štacunah. Ni potrebna profesionalna/ročna kalibracija. Dovolj je, da se samo par nastavitev spremeni in razlika v kvaliteti slike je noč in dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neo5468 ()
promixer ::
Jaz sem vzel LG C4 65inch za 1500EUR. Tudi pri LG je slika out of the box katastrofa, tako, kot na vseh drugih TVjih. Res žalostno, da je panel tako dober, ampak bo 99% ljudi gledalo zanič sliko, ker nikoli ne bojo šli v nastavitve izklopit tega sranja od procesiranja. Ko sem predvajal 4k remux se mi je skoraj zdelo, da je TV pokvarjen.
Zdravo,
isto mi razmišljamo o tem TV-ju. Ste zadovoljni?
Kot drugo je kaka opcija da bi prilepil link do teh konfiguracij za LG 65 C4?
Vnaprej se zahvaljujem.
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |
TV je super, zelo dobra slika, kar je pričakovati od oled panela. Tudi tisti, ki se ne spoznajo na TV, bojo opazili, da je TV drugačen kot navaden LCD, ker je res lepa slika in ogromna/neskončna kontrast. Ko nastaviš in spremeniš par nastavitev je pa tudi zelo naravna slika, takšna, kot mora bit. Edini boljši TV je LG G4, ki je občutno dražji, okoli 1000EUR dražji, dobiš pa večjo svetlost pri HDR. Meni je že C4 dovolj svetel in brightness ni problem, zato se mi ni zdelo vredno dati jurja več.
Tukaj imaš povezavo do LG C4 nastavitev, ki sem jih uporabil: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c4...
Čisto na dnu, kjer piše "White Balance Settings", tisto lahko ignoriraš. Jaz nisem tam nič spreminjal, ker je odvisno od panela in je pri vsakem TV malo drugače, zato sem pustil default.
Torej za SDR in navadno programsko shemo uporabljam Expert (dark space, night), svetlost si naštimaj po želji, meni je dovolj 50. Pri HDR sicer pri RTINGS pravijo, da pustiš v "Cinema", ampak jaz sem si spremenil na "filmmaker", ki ti že prvotno izklopi večino procesiranja, razen glede blur pa sharpness mislim, da boš moral nastavit ročno na 0. Ne pozabi shranit vse te nastavitve na vse inpute, drugače boš moral ponovno nastavljati, ko vštekaš kakšno drugo HDMI napravo v TV, recimo konzolo ali bluray player. Pa do HDR nastavitev in HDR profila boš prišel samo takrat, ko bo TV zaznal HDR signal. Na netflixu ali youtubeu najdi en 4k video z HDR, da ti TV preklopi v HDR.
Tukaj imaš povezavo do LG C4 nastavitev, ki sem jih uporabil: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c4...
Čisto na dnu, kjer piše "White Balance Settings", tisto lahko ignoriraš. Jaz nisem tam nič spreminjal, ker je odvisno od panela in je pri vsakem TV malo drugače, zato sem pustil default.
Torej za SDR in navadno programsko shemo uporabljam Expert (dark space, night), svetlost si naštimaj po želji, meni je dovolj 50. Pri HDR sicer pri RTINGS pravijo, da pustiš v "Cinema", ampak jaz sem si spremenil na "filmmaker", ki ti že prvotno izklopi večino procesiranja, razen glede blur pa sharpness mislim, da boš moral nastavit ročno na 0. Ne pozabi shranit vse te nastavitve na vse inpute, drugače boš moral ponovno nastavljati, ko vštekaš kakšno drugo HDMI napravo v TV, recimo konzolo ali bluray player. Pa do HDR nastavitev in HDR profila boš prišel samo takrat, ko bo TV zaznal HDR signal. Na netflixu ali youtubeu najdi en 4k video z HDR, da ti TV preklopi v HDR.
Zgodovina sprememb…
kuglvinkl ::
Za precej svetlo dnevno sobo potrebujem TV, 65 palcev, vir je Eon box, budget je 800e. Kaj priporocate? Tnx.
Your focus determines your reallity
Anney ::
filips.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Ransom ::
TV je super, zelo dobra slika, kar je pričakovati od oled panela. Tudi tisti, ki se ne spoznajo na TV, bojo opazili, da je TV drugačen kot navaden LCD, ker je res lepa slika in ogromna/neskončna kontrast. Ko nastaviš in spremeniš par nastavitev je pa tudi zelo naravna slika, takšna, kot mora bit. Edini boljši TV je LG G4, ki je občutno dražji, okoli 1000EUR dražji, dobiš pa večjo svetlost pri HDR. Meni je že C4 dovolj svetel in brightness ni problem, zato se mi ni zdelo vredno dati jurja več.
Ni jurja vec ampak 500EUR vec, sem tudi sam v fazi nakupa in se bom verjetno stegnil do G4.
A ima OLED sploh kako prednost če ne gledaš v popolni temi?
Seveda ima, crna je res crna tudi podnevi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ransom ()
Podnevi ni samo črna ali črna tako izrazita ampak cela slika z drugimi barvami drugače izgleda vse barve dobijo izrazitejši kontrast in globino. Pri dnevni svetlobi se pri gledanju kakšnega smučanja ali hokeja bo tudi na Miniledu črna zgledala podobno kot na Oledu. Pri takih zimskih vsebinah kjer je veliko svetlega se črna barva prikaže kar črna na Miniledu in to zaradi tega ker človško oko naenkrat sprejema zelo svetlo(belo barvo) poleg črne zraven in oko vidi črno kot črno. Ko pa imaš sliko z bolj toplimi barvami potem pa samo oko že drugače vidi črno saj nima zraven agresivne bele (barve) svetlobe.
Podnevi lahko postane največji problem svetleči panel na katerem se lahko odbija svetloba in potem imaš TV podobno kakor zrcalo. To ti je nekako isto kot poleti ,ko si zunaj v senci in imaš mobitel v rokah in gledaš bleščeči zaslon.
Zato pa tudi to gledanje TV po trgovinah je malo skregano vse skupaj saj kolega je že hotel kupiti TV a kaj ,ko je znoru zaradi svetlečega panela saj vse bleščanje od luči in drugih svetlečih predmetov se je videlo na njem zato je raje vzel FALD Sony TV in je vseeno prav zadovoljen z njim.
Sigurno je pa tudi stvar vsakega posameznika glede kaj hoče od TV ali hoče ekstra kontrast,svetilnost,velikost....... vsak ima po svoje prav samo kaj,ko nekateri potem pa kar preveč pametujejo in govorijo to je bolje,to moraš imeti OLED je najboljši ali obratno--ni res vsak bi moral kupiti tisto kar njemu odgovarja.
Podnevi lahko postane največji problem svetleči panel na katerem se lahko odbija svetloba in potem imaš TV podobno kakor zrcalo. To ti je nekako isto kot poleti ,ko si zunaj v senci in imaš mobitel v rokah in gledaš bleščeči zaslon.
Zato pa tudi to gledanje TV po trgovinah je malo skregano vse skupaj saj kolega je že hotel kupiti TV a kaj ,ko je znoru zaradi svetlečega panela saj vse bleščanje od luči in drugih svetlečih predmetov se je videlo na njem zato je raje vzel FALD Sony TV in je vseeno prav zadovoljen z njim.
Sigurno je pa tudi stvar vsakega posameznika glede kaj hoče od TV ali hoče ekstra kontrast,svetilnost,velikost....... vsak ima po svoje prav samo kaj,ko nekateri potem pa kar preveč pametujejo in govorijo to je bolje,to moraš imeti OLED je najboljši ali obratno--ni res vsak bi moral kupiti tisto kar njemu odgovarja.
Ni jurja vec ampak 500EUR vec, sem tudi sam v fazi nakupa in se bom verjetno stegnil do G4.
Kje si našel 65inch G4 za 2000EUR? Ker jaz sem dal za C4 1500. Osebno sem bil tudi limitiran na mimovrste/bigbang, ker sem imel bone, zato so ostale trgovine odpadle. V bigbangu lahko tudi doplačaš 100EUR pa maš garancijo za 5 let, kjer ti krije tudi burn in. Za razliko cene, ki jo prišparaš z C4, je pa bolj pametno kupit kakšne boljše zvočnike. G4 je definitivno boljši, še posebej pri HDR peak highlights, ampak value je preslab. V SDR scenah, torej navadni TV programi itd, je pa brightness boost od G4 zanemarljiv, 100-150 nits. Jaz še C4 nimam na 100%, ko gledam SDR content, ampak na 50%, pa imam okna direkt za sedežno. Poglej RTINGS primerjavo med G4 in C4. Če hočeš best of the best, potem pa go for it.
Zgodovina sprememb…
Evo ga v spodnji povezavi, brez stojala je 200€ oz. 1919€.
Pri njih sem kupil ze C1 in jih lahko samo pohvalim in sigurno bom tudi sedaj pri njih vzel ali C4 oz. G4.
https://mediamarket.si/product/lg-oled6...
Pri njih sem kupil ze C1 in jih lahko samo pohvalim in sigurno bom tudi sedaj pri njih vzel ali C4 oz. G4.
https://mediamarket.si/product/lg-oled6...
Za precej svetlo dnevno sobo potrebujem TV, 65 palcev, vir je Eon box, budget je 800e. Kaj priporocate? Tnx.
Tukaj imaš ta dva modela.
https://www.mimovrste.com/mini-led-tele...
https://www.mimovrste.com/mini-led-tele...
Ali za nekaj več denarja ta Philips.
https://www.bigbang.si/philips-thextra-...
Tudi pri SDR vsebinah ni samo svetilnost razlika katera res niti ni pomembna ampak samo procesiranje slike je boljše na G4 celo B4 ima boljšo graditacijo barv in prikaz barv kakor C4 in tisti kateri ne gledajo nekaj HDR vsebine potem je že B4 dovolj dober TV.
--Recimo C4 ima negativno oceno na ---Minor lack of shadow detail in SDR
--Kot gledanja in odsev v panelu ima G4 znatno bolje in 5-letno tovarniško garancijo
--Kot gledanja in odsev v panelu ima G4 znatno bolje in 5-letno tovarniško garancijo
easyrider3 je izjavil:
Tudi pri SDR vsebinah ni samo svetilnost razlika katera res niti ni pomembna ampak samo procesiranje slike je boljše na G4 celo B4 ima boljšo graditacijo barv in prikaz barv kakor C4 in tisti kateri ne gledajo nekaj HDR vsebine potem je že B4 dovolj dober TV.
Sem kontaktiral pooblaščeni servis za LG tv-je (Servic) in pravijo, da je splošna garancija 2 leti za panel pa da če piše 5 leti je po vsej verjetnosti samo za panel, kjer pa samo delo naj ne bi bilo vključeno v garanciji ampak samo nadomestni del, kot je to baje pri pralnih strojih, če je garancija na inverter 10 let so rekli, da je krit samo nadomestni del, delo pa ne.
Ima mogoče kdo še bolj točno info kako je glede tega, oz. kje najdem drobni tiski, kakšni so pogji te 5 letne garancije na panel?
EDIT:
Sem našel in je res tako, in sicer prvi dve leti krito vse normalno potem pa od 2-5 let je krit samo panel brez dela.
Tako da tale 5 letna "garancija" je bolj larifari.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ransom ()
Vseeno tudi,če je potrebno delo plačati imaš panel zastonj in samo delo niti ni tako drago verjetno manj kakor tista franšiza pri kaksu zavarovanju Big bang.
Kaj pa pri Big bangu,ko moraš za vsakič plačati tisto FRANŠIZO čeprav imaš kasko zavarovanje. Televizor v vrednosti nakupa do 750 Eur je potrebno doplačati 80 Eur in potem do 1.000 vrednosti TV je že 95 Eur in tako naprej.
sam vem kako to gre saj sem že uveljavljal Samsung TV in plačal 80 Eur.
https://www.bigbang.si/storitve/zavarov...
Kaj pa pri Big bangu,ko moraš za vsakič plačati tisto FRANŠIZO čeprav imaš kasko zavarovanje. Televizor v vrednosti nakupa do 750 Eur je potrebno doplačati 80 Eur in potem do 1.000 vrednosti TV je že 95 Eur in tako naprej.
sam vem kako to gre saj sem že uveljavljal Samsung TV in plačal 80 Eur.
https://www.bigbang.si/storitve/zavarov...
Ja, tole doplačilo pri Big bang kasko je kar tečno. Lahko se zgodi, da imaš zanič samo daljinca, pa ti zaračunajo 80€ ali več, čeprav nov daljinec stane delček te cene. Moraš biti kar previden pri uveljavljanju kaska.
RedMiner ::
Kater OLED 55" do 900€? Katere se splača spremljat, da ponudi kar se da največ za svojo ceno?
Ganon ::
red star ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
Eksektli - 80% folka tu išče pretežno TV ki mu bo dobro sprocesiral SDR vsebine (EON, T-2, Telemach, NEO od kabelskih operaterjev) in 1080p filme in serije iz pašnikov, ene 20% mogoče gleda večinoma 4k smthng...jst tudi ne rabim gledat onih kameleonov in hobotnic v 4k demotih.
pa 4K vsebin se mi ne da dolvleč...
kje smo tu potem z vsemi OLED, MiniLED-i in to šaro?
Za takšne uporabnike je TV kot Philips The One čisto dovolj. Ne vem zakaj bi nekdo, ki gleda samo operaterje in SDR vzel TCL in Hisense Mini LED ali OLED kot pa en soliden LED TV z boljšim procesiranjem slike kot npr Philipsov The One, ker od tistega dodatnega kontrasta na budget Mini LEDih in OLEDih bodo imeli manj koristi kot pa od dobrega procesiranja slike na solidnem LED TVju. Mini LED ali OLED se splača samo, če se gleda vsaj 50% HDR in DV vsebine drugače res nima smisla kupovati takšnih TVjev.
Sej ta forum je lep primer. Nekdo kupuje TV, kjer bo gledal večino časa samo kabelsko in mu takoj začnejo ponujat OLEDe in mini LEDe oz. top LED TVje.
Ko sem napisal, da je to metanje denarja v smeti, so me hitro zabili, da če nekdo ne kupi OLEDa, mu bo skurilo oči.
Točno takšen uporabnik sem jaz. Imam celo še navadno digitalno kabelsko, ki rabi CI slot dekodirnik. Kupujem TV, pa ne bi rad preplačal. Se mi sploh splača kupit 65 inch? Bo slika veliko slabša kot recimo na 55? Kateri cenovno ok TV ima recimo dobro procesiranje slike in upscale? OLED me ne zanima. Cene nekje med 500 in 700€ max.
o0o0o0o0o0 ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
Eksektli - 80% folka tu išče pretežno TV ki mu bo dobro sprocesiral SDR vsebine (EON, T-2, Telemach, NEO od kabelskih operaterjev) in 1080p filme in serije iz pašnikov, ene 20% mogoče gleda večinoma 4k smthng...jst tudi ne rabim gledat onih kameleonov in hobotnic v 4k demotih.
pa 4K vsebin se mi ne da dolvleč...
kje smo tu potem z vsemi OLED, MiniLED-i in to šaro?
Za takšne uporabnike je TV kot Philips The One čisto dovolj. Ne vem zakaj bi nekdo, ki gleda samo operaterje in SDR vzel TCL in Hisense Mini LED ali OLED kot pa en soliden LED TV z boljšim procesiranjem slike kot npr Philipsov The One, ker od tistega dodatnega kontrasta na budget Mini LEDih in OLEDih bodo imeli manj koristi kot pa od dobrega procesiranja slike na solidnem LED TVju. Mini LED ali OLED se splača samo, če se gleda vsaj 50% HDR in DV vsebine drugače res nima smisla kupovati takšnih TVjev.
Sej ta forum je lep primer. Nekdo kupuje TV, kjer bo gledal večino časa samo kabelsko in mu takoj začnejo ponujat OLEDe in mini LEDe oz. top LED TVje.
Ko sem napisal, da je to metanje denarja v smeti, so me hitro zabili, da če nekdo ne kupi OLEDa, mu bo skurilo oči.
Točno takšen uporabnik sem jaz. Imam celo še navadno digitalno kabelsko, ki rabi CI slot dekodirnik. Kupujem TV, pa ne bi rad preplačal. Se mi sploh splača kupit 65 inch? Bo slika veliko slabša kot recimo na 55? Kateri cenovno ok TV ima recimo dobro procesiranje slike in upscale? OLED me ne zanima. Cene nekje med 500 in 700€ max.
Karkoli kupiš za kabelsko bo ok. Ko sem sorodnikom kupoval TV srednjega ranga, nisem pri nobenemu videl razlik. TVji so Hisense, Samsung in Philips.
Če bi rad lučke okoli televizorja, potem ti ostane samo philips.
@red star
Zelo dober izbor ti je ta Philips, če hočeš imeti res dobro procesiranje slike:)
https://www.bigbang.si/philips-the-one-...
Ali za nekaj malega več denarja ta MINI LED model.
Zelo dober izbor ti je ta Philips, če hočeš imeti res dobro procesiranje slike:)
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Hikari ()
@red star
Kakšna je razlika med dvema dvema? Se opazi?
@red star
Opazi se predvsem pri gledanju HDR/DV vsebin. Pa tudi drugače je opazna razlika, posebej, če se gleda v temnejšem prostoru.
Mini LED ima seveda kar konkretno večjo svetilnost, in pa boljši kontrast in prikaz črne. Sicer pa za gledanje tv vsebin in športa, sta oba odlična.
Oba imata enako kvaliteto procesiranja, sam OS deluje na obeh zelo dobro itd..
Pozor, na televizorjih, ki ju je pradlagal Andrej teče Titan os. Je presenetljivo hiter za Philips, vendar kolikor mi je znano zaenkrat ne podpira telemachove Eon aplikacije, če ti je to pomembno. Pa na Kodi pozabi, ga verjetno nikoli ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hodu63 ()
ja, ta Eon box, to bi se znebil ja, ni pa deal breaker, tnx za info hodu63.
kodi je media player? Kakšna je pa alternativa?
kodi je media player? Kakšna je pa alternativa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Tv ima vgrajen svoj medijski predvajalnik, ki pa tako, kot tudi pri vseh drugih televizorjih ni vsemogočen. V tem je čar zunanjih predvajalnikov kot je Kodi. Če ti v tv vgrajen predvajalnik nekega kodeka ne predvaja ali se predvajanje zatika pač naložiš zunanji predvajalnik. Žal samo Android/Google tv podpira nalaganje zunanjih medijskih predvajalnikov. Izjema je Lg Webos za katerega so razvili inačico Kodija, ki pa zaenkrat še ne dela optimalno.
ok, štekam. Obvoz je nek fizičen predvajalnik praviš?
Pozor, na televizorjih, ki ju je pradlagal Andrej teče Titan os. Je presenetljivo hiter za Philips, vendar kolikor mi je znano zaenkrat ne podpira telemachove Eon aplikacije, če ti je to pomembno. Pa na Kodi pozabi, ga verjetno nikoli ne bo.
EON je tehnično sicer pripravljen, vendar čaka na uskladitev komercialnih pogojev. Tako da se ne ve točen datum lansiranja. Je pa na voljo od včeraj MAX aplikacija.
Zgodovina sprememb…
Kuglvinkl, z zunanjim predvajalnikom se ukvarjaj, če ti tv česa ne bo mogel predvajati. Nima smisla kupovati zunanjih boxov na zalogo.
Anrej, tudi do mene je prišla informacija, da je Eon pripravljen, a zadeva stoji zaradi Telemacha. Ampak to je bilo mesece nazaj, pa se nič ne premakne.
Anrej, tudi do mene je prišla informacija, da je Eon pripravljen, a zadeva stoji zaradi Telemacha. Ampak to je bilo mesece nazaj, pa se nič ne premakne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hodu63 ()
fpbs ::
@red star
Občutno, občutno boljši izbor ti je ta OLED: https://www.ceneje.si/Izdelek/42239225/...
@red star
Občutno, občutno boljši izbor ti je ta OLED: https://www.ceneje.si/Izdelek/42239225/...
V čem pa je občutno boljši..?
Kuglvinkl, z zunanjim predvajalnikom se ukvarjaj, če ti tv česa ne bo mogel predvajati. Nima smisla kupovati zunanjih boxov na zalogo.
Saj bo zasigurno, vendar treba nekoliko počakat.
Zgodovina sprememb…