Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
andrej69 ::
@misek zato na forumih ni ravno pametno iskati mnenj. Mnenje o določenem izdlku si boš ustvaril sam ko boš določeno zadevo uporabljal dalj časa. Žal nismo vsi vsemogoči in nam ni dano da imamo sredstva in čas uporabiti ali uporabljati določene izdelke in iz tega izluščiti najboljšo opcijo. Smo pa toliko odrasli, da če malce spremljaš forum ugotoviš kdo kam taco moli. Osnova ki jo pa uporabnik mora vedeti je kaj je IPS in kaj VA model, plusi in minusi enega in drugega. Vsako pomanjkljivost v OS določenega TV-ja lahko nadomestiš z ali android boxom ali zvočnim sistemom.
@andrej69, nikoli nisem dobil občutka da @fpbs prodaja LG-ja ali da ima kakršnokoli korist od tega, da se LG prednostno proda. Tudi sam včasih pohvalim hisense ker si jih pač lastim in kot tak lahko svojo izkušnjo delim. In nimam nobene koristi od tega. Zmerjati uporabnike s kavčarji zato, ker se ne strinjajo s tabo pa ni ravno kul. To pa res zgleda otročje.
Saj jaz tudi nimam nobene koristi od prodaje Philipsov, samo zgleda, da vi tega ne razumete ali nočete razumeti:)) Ker jaz osebno nikomur s tega foruma še nisem prodal televizorja..
Mogoče pa sem, a tega sam ne vem. Še lani tiste kode, ko sem podeljeval nisem imel nič od tega, pa bi lahko imel..! Kar pa se kavčarjev tiče pa ni mišljeno, da ne bi sprejel kakšnih kritik ali mnenj, temveč bolj
nepoznavanje današnjih televizorjev:) Ker @fpbs res piše neke stvari več ali manj na pamet..! Dobro ti si podal svoje mnenje glede Hisense in s tem ni nič narobe, ker si pač določen model lastiš.
Kaj pa si lasti @fpbs..? Nobenega Philipsa pa tudi drugega kakšnega novejšega televizorja. Če me spomin ne vara ima par let star Lg OLED. A ve pa več od mene, kar se tiče Philipsa pa tudi drugih televizorjev. Zato ne
morem nikakor sprejet njegovih mnenj.!
@misek
Kakšne težave pa so s servisom Philipsa?
Lp
Philips ima v Sloveniji najboljšo podporo.. Tudi glede servisa lahko povem iz prve roke ni nobenih težav:)
Vedno pa so posamezni primeri, ko pač lastniki televizorjev s servisnimi uslugami pač niso zadovolnji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
fpbs ::
Ja na ostalih Yugo forumih so to rešili tako, da so Andreja, Garfilda, in še najman 20-30 imen, pod katerimi se je skrival, in se celo med sabo pogovarjal, enostavno banali za vedno.Torej razčisti sam s sabo pa se opredeli ali hočeš realne ali zavajajoče informacije.Verjetno realne ali ne? Saj zato kaj preberem. Ampak tukaj pač realnih informacij ni.
A moderatorji te teme ne spremljajo, da bi jo malo počistili...
In kaj ima to veze s priporočili televizorjev.. In zakaj so me banali, ker se nisem pustil takšnim kavčarjem kot si ti..]
Tebe pa ni niti toliko v hlačah, da bi v katerem forumu javno spoh kaj napisal, temveč deliš samo minuse, ko kateri napiše kako je zadovoljen s Philipsom ali pa ga hoče kupiti..Mislim, to se mi res zdi otročje, kot, da imaš 10 let:) Saj mentalno gledano tako zgleda nimaš več..
Andrej, tukaj ljudje iščejo pomoč pri nakupu TVeja, in se jim niti ne sanja ne, da ti tukaj dobesedno čakaš na žrtve, da jim vsiliš Philipsa. In tu ti kvaliteta TVeja sploh ni pomembna.Pomembno ti je samo, da prodaš Philipsa. Kar se tiče kavčarjev, ko boš prodal toliko TVejev, kot sem jih jaz popravil, se pa javi. Ko pa že omenjaš mentalno zdravje, pa verjetno, to kar ti počneš, ko se pod različnimi imeni, (zopet z namenom, da bi žrtvi prodal Philipsa), pogovarjaš sam s seboj, zdi zelo bolano.
@fpbs
Mislim res ne vem ali si res neumen ali se delaš.. Pa to ni žalitev, temveč se resno sprašujem kakšne težave imaš v življenju..?
Pa venomer se ponavljaš glede popravil tv-jev.. A ti živiš še vedno v preklosti , ali živiš v sedanjosti..? Pa še to si popravljal CRT televizorje 20 let nazaj, ki nimajo sploh nič skupnega z današnjimi LED in OLED
televizorji..!! In imam samo eno uprabniško ime:)) In ne vem zakaj bi se pogovarjal sam s seboj, saj nisem psihično bolan.. Malo se bojim, ker si tako obseden z menoj, da še ne bom imel kakšnih težav..
Mislim res ne vem ali si res neumen ali se delaš.. Pa to ni žalitev, temveč se resno sprašujem kakšne težave imaš v življenju..?
Pa venomer se ponavljaš glede popravil tv-jev.. A ti živiš še vedno v preklosti , ali živiš v sedanjosti..? Pa še to si popravljal CRT televizorje 20 let nazaj, ki nimajo sploh nič skupnega z današnjimi LED in OLED
televizorji..!! In imam samo eno uprabniško ime:)) In ne vem zakaj bi se pogovarjal sam s seboj, saj nisem psihično bolan.. Malo se bojim, ker si tako obseden z menoj, da še ne bom imel kakšnih težav..
MrStein ::
.
@andrej69, nikoli nisem dobil občutka da @fpbs prodaja LG-ja ali da ima kakršnokoli korist od tega, da se LG prednostno proda.
Zakaj pa jih vsiljuje?
In zakaj je to drugače?
Andrej je vsaj v živo videl tv, kar je pri fbps veliko vprašanje.
Glede moderatorjev pa: kakšni moderatorji? Če bi obstajali, ne bi imeli tega pogovora.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Torej med temi tvji, katerega bi bilo za izbrati kot "allround" tv za v dnevno, kot sem opisal zgoraj:
Hisense 55u7nq
LG 55QNED86T3A
PHILIPS 55PUS8919/12
TCL 55QM8B?
Vsi so nekje v rangu 600-650 eur (mogoče bodo za bf še cenejsi), kar se mi zdi cena v kateri že lahko dobiš dober tv. Vsak od zgoraj navedenih pa ima določene pomanjkljivosti (glede na vse pregledane teste).
P.s.
Zakaj je imel ta LG (glede na graf na geizhals.at, pa tudi pri nas) pred cca 6 meseci oziroma se manj 2x dražjo ceno? S čim je bila ta cena opravičena? Se opravičujem za mogoče osnovna vprašanja, a zadnji tv ki sem ga kupoval je bila zdaj že 15 let stara plazma (ki je bila takrat tudi kao best buy varianta). Vse te utube teste pa je vendarle jemati z rahlo rezervo, zato so nasveti in mnenja na takšnih forumih še toliko več vredni.
Vsem LGejevim televizorjem cena proti koncu leta pade na cca 50% začetne cene. Najnižja cena bo februarja-marca.
pegasus ::
Kaj je danes na voljo kot tv, ki te ne gleda? Torej brez androidov, brez internetne povezljivosti, samo hdmi vhod in risanje pixlov s kabla? Še vgrajenih zvočnikov zares ne rabim ...
Anney ::
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
McMallar ::
Kaj je danes na voljo kot tv, ki te ne gleda? Torej brez androidov, brez internetne povezljivosti, samo hdmi vhod in risanje pixlov s kabla? Še vgrajenih zvočnikov zares ne rabim ...
Brez zajebancije, to tudi mene zanima. Cena ni problem tja do 1,5 - 2k.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
ginekk ::
mtp2 ::
Kaj pa Sony 55-60 oz zakaj ne? Philips imamo, bi menjal znamko. cca 1000 budget.
Lahko tudi kaj drugega?
(Samsung QE55S90D OLED 4K TV (2024) 138 cm (55") 1100EUR?)
Lahko tudi kaj drugega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtp2 ()
Kaj pa teli novi poceni Panasonici?
Cenovno se ne splača, ker za nekaj več € dobiš že kvalitetnejše MINI LED modele. Zadnja leta so od Panasonica res kvalitetni samo OLED televizorji. Ostalo se ne splača kupiti.
https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...
https://esvet.com/izdelek/tcl-65c805-4k...
https://www.bigbang.si/hisense-uled-4k-...
Kaj pa Sony 55-60 oz zakaj ne? Philips imamo, bi menjal znamko. cca 1000 budget.
Lahko tudi kaj drugega?
Odličen izbor sta ti tudi ta dva Sony modela. Samo težava vseh teh televizorjev je cena, ker za takšen denar že dobiš določene OLED modele:)
https://www.bigbang.si/sony-kd55x85laep...
https://www.bigbang.si/sony-bravia-4k-s...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Lahko tudi kaj drugega?
Zelo ugodna cena: https://www.ceneje.si/Izdelek/51853906/...
miqro ::
Pozdravljeni,
Kaj menite o tem TVju? https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...
V prihodnje bom kupil tudi neko konzolo (verjetno ps5), za obcasno igranje (ko pride gta 6 naprimer), in ne vem ce bi bilo boljse imeti 120/144hz, ali bo 60hz dovolj?
Pac glavno mi je da je 65in, google tv in da je gledljivo tudi v svetlem prostoru (okno je za televizijo na levo in desno). Aja, in cena vsaj pod 1000e.
Kaj menite o tem TVju? https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...
V prihodnje bom kupil tudi neko konzolo (verjetno ps5), za obcasno igranje (ko pride gta 6 naprimer), in ne vem ce bi bilo boljse imeti 120/144hz, ali bo 60hz dovolj?
Pac glavno mi je da je 65in, google tv in da je gledljivo tudi v svetlem prostoru (okno je za televizijo na levo in desno). Aja, in cena vsaj pod 1000e.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miqro ()