Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
easyrider3 ::
Pozdravljeni,
prosim za pomoč... Nemorem se odločit med dvema modeloma TV-ja:
https://www.bigbang.si/hisense-uled-4k-...
https://www.bigbang.si/hisense-uhd-4k-s...
Večinoma predvajanje netflix ter PS5.
Eden ti je MiniLed z 384 dimming zones a drugi pa samo Qled z 32 dimming zones.
Evo tukaj imaš primerjavo in boljši je Hisense 65U7NQ saj ima tudi samo svetilnost večjo https://www.displayspecifications.com/e...
neocodexx ::
Še kar se pogovarjate o dimming conah sedaj ko imamo tako dobre OLEDe na trgu?
Jaz kolebam med Philpsom 909 in G4, trenutne cene se vrtijo okoli 2.700EUR za 65", ali mislite da je za pričakovati še kakšno črnopetkovo/božično znižanje?
Načeloma sem do sedaj vendno bil na Philipsu, zaradi Ambilight+Hue integracije kar mi je veliko bolj pomembno kot minimalne razlike v "kvaliteti" med obema znamkama, in tudi sami funkcionalnosti - nima smisla nekaj debatirati, vem da bom z obema zadovoljen. Imam starejšega Philipsa 805 z izrazitim black crush ampak načeloma dobra oled izkušnja v primerjavi z mojim (prva generacija, ne-izboljšanim) LG C2, kjer pa tudi če bi bil black crush, se da lepo popraviti s preciznimi nastavitvami, ki jih starejši Philipsi ne omogočajo - za nove ne vem, ampak pričakujem da so black crush malo popravili sploh na 909 modelu...
Moram se zahvaliti Andreju ki mi je posredoval informacijo da Ambilight+Hue na novejših modelih več ne deluje zaradi nekih licenčnih problemov znotraj samih Philips podružnic (res žalostno kaj naj rečem), kar je zame žal konkreten deal-breaker.
Hue Syncbox je opcija z zmerjenim 7 ms input laga kar je sprejemljivo, tako da nisem še čisto odpisal modela 909, po drugi strani pa tiho upam če se mogoče zadeva kaj popravi v prihodnjem letu in se funkcionalnosti Ambilight+Hue spet vrne.
Jaz kolebam med Philpsom 909 in G4, trenutne cene se vrtijo okoli 2.700EUR za 65", ali mislite da je za pričakovati še kakšno črnopetkovo/božično znižanje?
Načeloma sem do sedaj vendno bil na Philipsu, zaradi Ambilight+Hue integracije kar mi je veliko bolj pomembno kot minimalne razlike v "kvaliteti" med obema znamkama, in tudi sami funkcionalnosti - nima smisla nekaj debatirati, vem da bom z obema zadovoljen. Imam starejšega Philipsa 805 z izrazitim black crush ampak načeloma dobra oled izkušnja v primerjavi z mojim (prva generacija, ne-izboljšanim) LG C2, kjer pa tudi če bi bil black crush, se da lepo popraviti s preciznimi nastavitvami, ki jih starejši Philipsi ne omogočajo - za nove ne vem, ampak pričakujem da so black crush malo popravili sploh na 909 modelu...
Moram se zahvaliti Andreju ki mi je posredoval informacijo da Ambilight+Hue na novejših modelih več ne deluje zaradi nekih licenčnih problemov znotraj samih Philips podružnic (res žalostno kaj naj rečem), kar je zame žal konkreten deal-breaker.
Hue Syncbox je opcija z zmerjenim 7 ms input laga kar je sprejemljivo, tako da nisem še čisto odpisal modela 909, po drugi strani pa tiho upam če se mogoče zadeva kaj popravi v prihodnjem letu in se funkcionalnosti Ambilight+Hue spet vrne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()
gregor ::
Zdravo
Morda je o tem že bilo govora, ne najdem.
Imam LG 48" OLED C3 na katerem mi že nekaj mesecev več ne deluje ohranjevalnik zaslona.
Morda se bom narobe izrazil: ognjemet pikslov, ki se razletijo...
Običajno se je vključil po kakih 3 min.
Ima kdo podoben problem ali ve kako se to lahko reši?
Sem že odklopil iz elektrike, nič ne pomaga.
Tudi po večji nadgradnji WebOS (24), mi še vedno ne dela.
Hvala
LP
Imam LG 48" OLED C3 na katerem mi že nekaj mesecev več ne deluje ohranjevalnik zaslona.
Hvala
LP
andrej69 ::
Zdravo
Hvala
Po posodobitvi programske opreme verzija 13.40.75 so nastale težave.. Tudi novejša verzija 13.40.76 to ni odpravila. Moral boš počakat , da z drugo posodobitvijo programske opreme rešijo to težavo, če bodo.
LP
fpbs ::
Še kar se pogovarjate o dimming conah sedaj ko imamo tako dobre OLEDe na trgu?Jaz kolebam med Philpsom 909 in G4, trenutne cene se vrtijo okoli 2.700EUR za 65", ali mislite da je za pričakovati še kakšno črnopetkovo/božično znižanje?Načeloma sem do sedaj vendno bil na Philipsu, zaradi Ambilight+Hue integracije kar mi je veliko bolj pomembno kot minimalne razlike v "kvaliteti" med obema znamkama, in tudi sami funkcionalnosti - nima smisla nekaj debatirati, vem da bom z obema zadovoljen. Imam starejšega Philipsa 805 z izrazitim black crush ampak načeloma dobra oled izkušnja v primerjavi z mojim (prva generacija, ne-izboljšanim) LG C2, kjer pa tudi če bi bil black crush, se da lepo popraviti s preciznimi nastavitvami, ki jih starejši Philipsi ne omogočajo - za nove ne vem, ampak pričakujem da so black crush malo popravili sploh na 909 modelu...
Tu imaš G4 dosti ceneje:https://priporocam.si/izdelek/lg-oled65...
Bobr123 ::
easyrider3 je izjavil:
Nemški AMAZON črni petek
Kako TV-je spravite v Slovenijo? Preko post-forwarding storitev? Namreč za vse TV-je mi piše, da jih ne pošiljajo v Slovenijo.
gregor ::
Zdravo
Hvala
Po posodobitvi programske opreme verzija 13.40.75 so nastale težave.. Tudi novejša verzija 13.40.76 to ni odpravila. Moral boš počakat , da z drugo posodobitvijo programske opreme rešijo to težavo, če bodo.
LP
Hvala za odgovor.
Našel sem to na reddit:
https://www.reddit.com/r/LGOLED/s/ukS8z...
Izgleda, da so spremenili iz 3 min na 30 min.
domenkora ::
Pozdravljeni,
Odločam se za nakup OLED tv v ragu do 900EUR. Kot prvo sm si nagleda ta model od LG pa me zanima če se zdi realna cena glede na kakovost slike, procesiranje slike in ceno.
link tukaj
Morda poda kdo tudi podobno alternativo (ne nujno OLED) v podobnem cenovnem razredu.
Lp
Odločam se za nakup OLED tv v ragu do 900EUR. Kot prvo sm si nagleda ta model od LG pa me zanima če se zdi realna cena glede na kakovost slike, procesiranje slike in ceno.
link tukaj
Morda poda kdo tudi podobno alternativo (ne nujno OLED) v podobnem cenovnem razredu.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: domenkora ()
Pozdravljeni,
link tukaj
Lp
Odličen izbor ti je tudi ta Philips OLED model za slabih 100€ več... Ima še nekaj svetlejšo sliko in pa seveda boljše procesiranje slike.
https://www.mimovrste.com/oled-televizo...
Odličen izbor pa je tudi ta MINI LED.
https://www.bigbang.si/philips-thextra-...
Pozdravljeni,Odločam se za nakup OLED tv v ragu do 900EUR. Kot prvo sm si nagleda ta model od LG pa me zanima če se zdi realna cena glede na kakovost slike, procesiranje slike in ceno. link tukajMorda poda kdo tudi podobno alternativo (ne nujno OLED) v podobnem cenovnem razredu.Lp
Odličen izbor ti je tudi ta Philips OLED model za slabih 100€ več... Ima še nekaj svetlejšo sliko in pa seveda boljše procesiranje slike.
https://www.mimovrste.com/oled-televizo... Odličen izbor pa je tudi ta MINI LED.
https://www.bigbang.si/philips-thextra-...
Andrej, zopet zavajaš, kakšna višja svetilnost, kakšno boljše procesiranje, rajši povej, da ta Philips nima niti spodobnega operacijskega sistema, in kakšen odličen izbor ta miniLED?
https://www.merkur.si/lg-tv-sprejemnik-...
Zelo ugodna cena.
domenkora ::
Zelo ugodna cena.
Tudi meni se zdi.
Vprašanje je sedaj ali kupiti takoj ker je akcina velja do danes 11.11 ali pa počakati na to da se še bolj približamo črnemu petku.
Zelo ugodna cena.
Tudi meni se zdi.Vprašanje je sedaj ali kupiti takoj ker je akcina velja do danes 11.11 ali pa počakati na to da se še bolj približamo črnemu petku.
Jaz bi ga vzel kar danes, Edino tu ga dobiš za tako ceno, in kaj dosti bolj ugodno ga verjetno ne boš dobil, ker za tako ceno se že nudijo LCDeji višjega razreda, samo njihova kvaliteta slike je pa slabša.
Han ::
2 leti star model, zato nižja cena... Velja za LG in Philips. Slednji ima, kot že rečeno, slab OS.
zzitop ::
Kupil se bo preprost TV in prosim za vaše mnenje glede najboljše izbire:
- pod 65"
- z DVB-T2
- Z Netflix
- z WiFi
Proračun okrog 400€
Hvala fantje.
- pod 65"
- z DVB-T2
- Z Netflix
- z WiFi
Proračun okrog 400€
Hvala fantje.
Kupil se bo preprost TV in prosim za vaše mnenje glede najboljše izbire:
- pod 65"
- z DVB-T2
- Z Netflix
- z WiFi
Proračun okrog 400€
Hvala fantje.
Če še lahko primakneš 100€, ti je odličen izbor ta Philips MINI LED:)
https://www.bigbang.si/philips-55pml870...
https://www.philips.si/c-p/55PML8709_12...
Ali pa ta model, če ti proračun več ne dovoljuje.
https://www.mimovrste.com/televizorji-p...
Hvala za nasvet. Prednost prvega pada na kontrastnejšo, svetlejšo sliko, ali je tudi kaka funkcionalnost več?
Kot razumem je Google TV samo skin Androida. Koliko pa je dejansko uporaben Titan TV?
Kot razumem je Google TV samo skin Androida. Koliko pa je dejansko uporaben Titan TV?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zzitop ()
Hvala za nasvet. Prednost prvega pada na kontrastnejšo, svetlejšo sliko, ali je tudi kaka funkcionalnost več?
MINI LED je boljši na vseh področjih.. Od samega kontrasta, svetilnosti, prikaza barv, procesiranja slike itd..
Tudi kar se tiče samih aplikacij itd. je Google nekoliko v prednosti. Google je nadgradnja Androida, razlika je predvsem v osveženem začetnem zaslonu, optimizaciji in pa priporočilih.
Kar se tiče še Titan OS-a pa ponuja pač neko osnovo smart televizorjev. Je pa pregleden in odziven. Nameščene ima tudi v glavnem vse aktualne tuje in domače aplikacije.
@andrej69, hvala za oba predloga in pojasnilo. Cenim. Še malo se prespi in potem se bo sprejelo odločitev.
fikus_ ::
zzotp, Andrej je pozabil napisati, da je "prodajalec" Philipsa.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
mancslo ::
Kaj je treba pazit pri izbiri 55 col lcd ali led TV, ker sosed je kupil Philips, pa ko prestavi program, najprej krogec melje 3-5sec?
Kaj je treba pazit pri izbiri 55 col lcd ali led TV, ker sosed je kupil Philips, pa ko prestavi program, najprej krogec melje 3-5sec?
To pomeni,da se nalaga zahteva ali po domače povedano počasi deluje sistem. Ti,ko pritisneš tipko na daljincu mora TV takoj ukrepati ne,da čakaš sekunde in sekunde preden se odzove.
MINI LED je boljši na vseh področjih.. Od samega kontrasta, svetilnosti, prikaza barv, procesiranja slike itd..
Tudi kar se tiče samih aplikacij itd. je Google nekoliko v prednosti. Google je nadgradnja Androida, razlika je predvsem v osveženem začetnem zaslonu, optimizaciji in pa priporočilih.
Kar se tiče še Titan OS-a pa ponuja pač neko osnovo smart televizorjev. Je pa pregleden in odziven. Nameščene ima tudi v glavnem vse aktualne tuje in domače aplikacije.
Po mojih informacijah ima 8709 vgrajen IPS panel. O kakšnem boljšem kontrastu ti govoriš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fpbs ()
Po mojih informacijah ima 8709 vgrajen IPS panel. O kakšnem boljšem kontrastu ti govoriš?
Vir teh informacij..?
Hvala za nasvet. Prednost prvega pada na kontrastnejšo, svetlejšo sliko, ali je tudi kaka funkcionalnost več?Kot razumem je Google TV samo skin Androida. Koliko pa je dejansko uporaben Titan TV?
Vir teh informacij..?
Ja zanimivo, kako Philips skriva informacije o slabih podatkih. Ko sem šel malo iskat nazaj te informacije, sem naletel na nekega "andreja 13" iz Slovenije.
https://www.avforums.com/search/5017153...
Zgleda, da Philipsa ne zastopaš samo v Sloveniji in bivši Yugi, ampak precej širše.
Začetni zaslon Google TV na televizorju TCL včasih zastoji in se vidijo samo obrisi,brez barve in je potrebno čakati kar pol minute,da se normalno prikaže začetni zaslon Google TV.
Kaj sedaj to pomeni a je Google TV sistem tako slab ali je TCL tako slab??
Recimo na 4-let starem android Philipsu TV podobnega problema ni in baje tudi Tizen od Samsunga je na čase slabo odziven sistem,celo na Youtube sem videl eden prispevek o nekem Samsungu TV tam se je lepo videlo,ko se je tudi njemu krogec vrtel predno je TV izvršil ukaz.
Recimo na 4-let starem android Philipsu TV podobnega problema ni in baje tudi Tizen od Samsunga je na čase slabo odziven sistem,celo na Youtube sem videl eden prispevek o nekem Samsungu TV tam se je lepo videlo,ko se je tudi njemu krogec vrtel predno je TV izvršil ukaz.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
polde66 ::
easyrider3 je izjavil:
Začetni zaslon Google TV na televizorju TCL včasih zastoji in se vidijo samo obrisi,brez barve in je potrebno čakati kar pol minute,da se normalno prikaže začetni zaslon Google TV.
Po @andrej69 je to: "razlika je predvsem v osveženem začetnem zaslonu, optimizaciji in pa priporočilih".
Govora je seveda o novejšem google tv sistemueasyrider3 je izjavil:
Po @andrej69 je to: "razlika je predvsem v osveženem začetnem zaslonu, optimizaciji in pa priporočilih".
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
@fpbs
A po tvojem potem bi moral biti uporabnik samo tega foruma.. Ne vem kaj te tako motijo te zadeve..? In, da ti bo lažje Philips model 8709 ima VA panel:)
Pa kar se tiče še kontrasta na IPS panelu. Recimo MINI LED modeli z IPS paneli dosegajo višji kontrast kot recimo večina LED modelov z VA paneli..
Tako, da kar se tiče kontrasta bo na MINI LED televizorjih odličen, ne glede na vrsto panela:)
A po tvojem potem bi moral biti uporabnik samo tega foruma.. Ne vem kaj te tako motijo te zadeve..? In, da ti bo lažje Philips model 8709 ima VA panel:)
Pa kar se tiče še kontrasta na IPS panelu. Recimo MINI LED modeli z IPS paneli dosegajo višji kontrast kot recimo večina LED modelov z VA paneli..
Tako, da kar se tiče kontrasta bo na MINI LED televizorjih odličen, ne glede na vrsto panela:)
A po tvojem potem bi moral biti uporabnik samo tega foruma.. Ne vem kaj te tako motijo te zadeve..? In, da ti bo lažje Philips model 8709 ima VA panel:)Pa kar se tiče še kontrasta na IPS panelu. Recimo MINI LED modeli z IPS paneli dosegajo višji kontrast kot recimo večina LED modelov z VA paneli.. Tako, da kar se tiče kontrasta bo na MINI LED televizorjih odličen, ne glede na vrsto panela:)
Ta je drugačnega mnenja: "Philips delivers poor quality with this model. Quite frankly, Philips/TPVision's 2023/24 Mini LED TVs are a total failure.
There are quite a few competitors selling Mini LED TVs with much better picture quality (Sony), better features/OS and better backlight control, many of them for much less money (TCL, Hisense)".
A po tvojem potem bi moral biti uporabnik samo tega foruma.. Ne vem kaj te tako motijo te zadeve..? In, da ti bo lažje Philips model 8709 ima VA panel:)Pa kar se tiče še kontrasta na IPS panelu. Recimo MINI LED modeli z IPS paneli dosegajo višji kontrast kot recimo večina LED modelov z VA paneli.. Tako, da kar se tiče kontrasta bo na MINI LED televizorjih odličen, ne glede na vrsto panela:)
Ta je drugačnega mnenja: "Philips delivers poor quality with this model. Quite frankly, Philips/TPVision's 2023/24 Mini LED TVs are a total failure.
There are quite a few competitors selling Mini LED TVs with much better picture quality (Sony), better features/OS and better backlight control, many of them for much less money (TCL, Hisense)".
In kaj pomeni to eno mnenje..? To kar je on napisal za Philips, lahko jaz napišem tudi za druge proizvajalce, pa se verjetno ne bodo nekateri strinjali z menoj:)
Vsak ima pravico do svojega mnenja.
DeninhoFC ::
Zdravo, zanima me kateri TV priporočate
https://www.shoppster.si/p/4648646
https://www.shoppster.si/p/4809711
https://www.shoppster.si/p/4825641
https://www.shoppster.si/p/4648646
https://www.shoppster.si/p/4809711
https://www.shoppster.si/p/4825641
Symbolab ::
Pozdravljeni, kupujem TV velikosti 65 inchev. Imam zelo svetlo dnevno sobo, tako da sta mi pomembni odsevnost in svetlost, raje na osnovi LED kot OLED tehnologije, saj večinoma gledam podnevi (šport).
Načeloma izbiram med Hisense U8N in Samsung QN90D. Ima kdo katerega od teh TV-jev? Odprt sem tudi za ostale predloge, cenovno tam do cca 1600 €. Kaj priporočate?
Načeloma izbiram med Hisense U8N in Samsung QN90D. Ima kdo katerega od teh TV-jev? Odprt sem tudi za ostale predloge, cenovno tam do cca 1600 €. Kaj priporočate?
Pozdravljeni, kupujem TV velikosti 65 inchev. Imam zelo svetlo dnevno sobo, tako da sta mi pomembni odsevnost in svetlost, raje na osnovi LED kot OLED tehnologije, saj večinoma gledam podnevi (šport).
Samsung ti je vsekakor boljši izbor:)
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
polde
Še en negativen test Hisense U8N..
https://www.trustedreviews.com/reviews/...
V čem pa je negativen? In v čem še en?
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
https://www.rtings.com/tv/reviews/hisen...
https://www.techradar.com/televisions/h...
https://www.whathifi.com/reviews/hisens...
https://www.ign.com/articles/hisense-u8...
https://www.tomsguide.com/tvs/hisense-u...
https://www.wired.com/review/hisense-u8...
https://edition.cnn.com/cnn-underscored...
https://www.techradar.com/televisions/h...
https://www.whathifi.com/reviews/hisens...
https://www.ign.com/articles/hisense-u8...
https://www.tomsguide.com/tvs/hisense-u...
https://www.wired.com/review/hisense-u8...
https://edition.cnn.com/cnn-underscored...
polde
Še en negativen test Hisense U8N..
https://www.trustedreviews.com/reviews/...
V čem pa je negativen? In v čem še en?
To so stvari na katere jaz đe dologo opzarjam.. Eno so specifikacije drugo pa je kaj televizor zmore v praksi.. Pa , ker smo ravno pri Hisense še lahko povem iz prve roke težave s samo svetilnostjo, pri predvajanju HDR vsebin. Na trenutke preveč posvetli ali zatemni določene prizore v HDR. Na kratki rok je rešitev izklop televizorja iz električenega omrežja in nato nazaj priklop, vendar se čez čas to ponovi. Skratka kar težave s Softwerjem..
Hisense has, as usual, packed lots features to provide value to its more expensive rivals. But as always, the specs on paper can tell one story while the real-world performance tells another.
In še nekaj negativnih segmentov.
There’s a discrepancy that lies at the heart of the Hisense U8N’s performance. On paper, its performance is as good as more premium-priced Mini LEDs on the market.
In fact, it’s so bright my sensor struggled to record the measurements but on a 2% and 5% HDR window, the Hisense U8N hit 2150 and 2387 nits respectively. In Dynamic mode, it reached a blazing high of 2577 nits.
And yet its levels of brightness, contrast and black levels with films and TV series seemed the opposite of those results. Brightness with Valerian and the City of a Thousand Planets (HDR10) rarely reached the eye-popping levels the figures suggested – the Hisense U8N looked dull sat next to a Samsung QN90D. Colours lacked the same vibrancy, brightness lacked the same level of precision, black levels were more bluish in some cases and contrast was weak.
For a TV that has 1600 local dimming zones, there remained slight blooming and backlight bleeding in The Darkest Hour. In Zero Dark Thirty black levels were washed out and lacked depth. Wide angles disappointed with colours fading not far off axis and blooming more noticeable. Despite Hisense’s claims the screen is reflective, the U8N is especially fragile when dark scenes are shown.
Final Thoughts
I was hoping that the Hisense U8N would be the best of the TVs I’d seen from the brand in 2024 but its overall HDR performance is puzzling, relying heavily on Dolby Vision to boost black levels, colour and brightness.
On paper, the Hisense U8N looks like it’ll serve up a feast but in reality, it’s not the most filling meal. If you’re still set on this TV, my advice would be to wait for a discount that makes it a more appetizing choice.