» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
509 / 549
»»

rs1975 ::

hunter01 je izjavil:

Če damo Android pogoj stran. Kaj ostane v tem rangu? Kako se obnese od Hisense VIDAA?

Npr, ta TV: https://www.mimovrste.com/televizorji-o...

Je to OK tv? Mini LED, kaj je to IPS, VA al samostojen panel? Piše 178° kot, je to res?

Ne se ozirat na OS, raje kupi posebej en Android box za cca. 100 EUR.
Sem bil na istem kot ti 2 leti nazaj, na koncu vzel Sonyja, sicer ne samo zaradi OS. Če odmisliš OS imaš dosti večjo izbiro TV-jev.

aljo558 ::

hodu63 je izjavil:

Fpbs, na Kitajskem imajo res precej fabrik, vendar ne izdelujejo samo televizorjev pod blagovno znamko Philips. Večji del odpade na ostale proizvode npr. monitorje, saj si lastijo blagovni znamki Philips in Aoc. Pa še marsikaj drugega delajo.
Mogoče ti bo zanimivo (ali pa grozno), da v Tpv tovarni na Poljskem (Gorzow) delajo celo nekatere cenejše Lg televizorje. Ko sem prvič dobil tak Lg na servis sem bil kar pošteno presenečen. Že zunanjost, predvsem zadnji pokrov je močno spominjala na Philips, no znotraj je bil originalen Philips. Razlika je samo v softwerju. Mi je prav hecno, glede na to, da ima Lg tudi fabriko na Poljskem (Mlawa), čeprav imam občutek, da tam pa res samo sestavljajo televizorje. Na nobenem od reklamnih filmčkov nisem videl, da bi izdelovali tiskana vezja, videti je samo sestavljanje aparatov. No, mogoče se motim, saj tam nisem bil, ravno tako, kot nisem bil v Gorzowu.
Imel sem pa priložnost par dni preizkušati Philips 55PUS8818 in moram reči, da je dokaj dober. Hkrati sem imel na servisu tudi predhodnika 55PUS8807 in moram reči, da je letošnji model bistveno boljši. Slika jer svetlejša, barve so boljše. V primerjavi s 55PUS8818 je slika na PUS8807 izgledala, kot da bi bilna zaslonu siv filter. Prikaz vsebin nižjih ločljivosti je boljši kot na lanskih modelih (boljši upscaling), pa tistega migetanja okoli robov v sliki, ki je tako značilno za Philipse skoraj ni bilo.Prav tako je delovanje sistema na letošnjem aparatu bistveno bolj tekoče. Ne vem, ali gre zasluga novemu Mediatek procesorju ali Google tv, ampak zadeva v primerjavi z lanskoletnim aparatom šiba. Ima pa tudi slabosti, npr. ne podpira Hue luči in izgleda, da ne omogoča snemanja na zunanji disk. Škoda, bolje rećeno sramota, da niso te elektronike vgradili v letošnje miniled televizorje, potem bi lahko konkurirali miniled aparatom drugih proizvajalcev, ker s PML9008 ne morejo niti pod razno.

l.p.

V soboto sem šel v Big Bang v nakup novega TV. Ker sem do sedaj imel 10 let Philips sem gledal nekako v smeri da ostanem na tej znamki, ki me do sedaj ni razočarala. Prodajalec mi je svetoval Hisense U8KQ in pa Philipsa 55PUS8818. Glede na to da mi je bila želja zgolj nek upgrade od 6 let starega dosedanjega TV-ja je bil 55PUS8818 super nakup. Sploh za 675,00 EUR če plačaš z Mastercard kartico je res dober deal. Žal mi PML9008 serija ni ustrezala zaradi OS-a, na 8818 seriji dela pa Google TV odlično in tudi Disney Plus se naloži brez težav. Za ta denar ni kaj dosti za razmišljati.

darck ::

aljo558 je izjavil:

hodu63 je izjavil:

Fpbs, na Kitajskem imajo res precej fabrik, vendar ne izdelujejo samo televizorjev pod blagovno znamko Philips. Večji del odpade na ostale proizvode npr. monitorje, saj si lastijo blagovni znamki Philips in Aoc. Pa še marsikaj drugega delajo.
Mogoče ti bo zanimivo (ali pa grozno), da v Tpv tovarni na Poljskem (Gorzow) delajo celo nekatere cenejše Lg televizorje. Ko sem prvič dobil tak Lg na servis sem bil kar pošteno presenečen. Že zunanjost, predvsem zadnji pokrov je močno spominjala na Philips, no znotraj je bil originalen Philips. Razlika je samo v softwerju. Mi je prav hecno, glede na to, da ima Lg tudi fabriko na Poljskem (Mlawa), čeprav imam občutek, da tam pa res samo sestavljajo televizorje. Na nobenem od reklamnih filmčkov nisem videl, da bi izdelovali tiskana vezja, videti je samo sestavljanje aparatov. No, mogoče se motim, saj tam nisem bil, ravno tako, kot nisem bil v Gorzowu.
Imel sem pa priložnost par dni preizkušati Philips 55PUS8818 in moram reči, da je dokaj dober. Hkrati sem imel na servisu tudi predhodnika 55PUS8807 in moram reči, da je letošnji model bistveno boljši. Slika jer svetlejša, barve so boljše. V primerjavi s 55PUS8818 je slika na PUS8807 izgledala, kot da bi bilna zaslonu siv filter. Prikaz vsebin nižjih ločljivosti je boljši kot na lanskih modelih (boljši upscaling), pa tistega migetanja okoli robov v sliki, ki je tako značilno za Philipse skoraj ni bilo.Prav tako je delovanje sistema na letošnjem aparatu bistveno bolj tekoče. Ne vem, ali gre zasluga novemu Mediatek procesorju ali Google tv, ampak zadeva v primerjavi z lanskoletnim aparatom šiba. Ima pa tudi slabosti, npr. ne podpira Hue luči in izgleda, da ne omogoča snemanja na zunanji disk. Škoda, bolje rećeno sramota, da niso te elektronike vgradili v letošnje miniled televizorje, potem bi lahko konkurirali miniled aparatom drugih proizvajalcev, ker s PML9008 ne morejo niti pod razno.

l.p.

V soboto sem šel v Big Bang v nakup novega TV. Ker sem do sedaj imel 10 let Philips sem gledal nekako v smeri da ostanem na tej znamki, ki me do sedaj ni razočarala. Prodajalec mi je svetoval Hisense U8KQ in pa Philipsa 55PUS8818. Glede na to da mi je bila želja zgolj nek upgrade od 6 let starega dosedanjega TV-ja je bil 55PUS8818 super nakup. Sploh za 675,00 EUR če plačaš z Mastercard kartico je res dober deal. Žal mi PML9008 serija ni ustrezala zaradi OS-a, na 8818 seriji dela pa Google TV odlično in tudi Disney Plus se naloži brez težav. Za ta denar ni kaj dosti za razmišljati.

Kakor za koga ni vse v ceni vsak ima svoje apetite za nakup TV. Jaz potem tudi lahko rečem ni kaj dosti za razmišljati za ceno 575 EUR MiniLed TCL C805 Best buy ali pa 55" velikost za 620 EUR ali še večjega 65" za ceno 764 EUR vendar na koncu naj vzame vsak tisto kar hoče.

darck je izjavil:

aljo558 je izjavil:

hodu63 je izjavil:

l.p.

Kakor za koga ni vse v ceni vsak ima svoje apetite za nakup TV. Jaz potem tudi lahko rečem ni kaj dosti za razmišljati za ceno 575 EUR MiniLed TCL C805 Best buy ali pa 55" velikost za 620 EUR ali še večjega 65" za ceno 764 EUR vendar na koncu naj vzame vsak tisto kar hoče.

Kje pa se dobi za 620 EUR 55"? Prosim za link :)

Tiger ::

Saj ga imajo na svoji spletni strani - PHILIPS The One 4K serija 8818 TV sprejemnik. Pa 10% popusta, če plačaš z MasterCard.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tiger ()

aljo558

TCL 55 C805 se dobi za 620 EUR na A1 če si njihov naročnik drugod je pa vse dražje

Tiger je izjavil:

Saj ga imajo na svoji spletni strani - PHILIPS The One 4K serija 8818 TV sprejemnik. Pa 10% popusta, če plačaš z MasterCard.

Sprašujem za TCL televizor, ki ga omenja @darck

Philips sem pa kupil preko te akcije Mastercard, res je.

MrStein ::

hunter01 je izjavil:

Iščem TV z naslednjimi karakteristikami:
- gledalo se bo tudi iz strani (podnevi, ponoči)
- uporabniki bodo starejši ljudje

Kako "od strani"? 20 stopinj? 30? 40? 60?
Če ni ravno lowest end TV, noben ne bo opazil, da je s sliko karkoli narobe pri gledanju od "strani".

To opletanje z IPS in VA je le znak, da govorec zna samo z plonk listeka prebrati "če od strani, potem IPS" in v resnici ne ve kaj dosti o zadevi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

electrolyte ::

A so cene televizorjev na mimovrste točno na črni petek še nižje? K vidim da majo že ceu mesc nek ala črni petk.

s0me0ne ::

Ima mogoče kdo Sony 75X90K ali Samsung 75QN85C, da lahko iz prve roke pove kako se obneseta?
Po pregledu reviewov ima tale Sony kar moteč blooming...

Priporočate kateri drug TV velikosti 75" do max 1800 EUR?

fpbs ::

electrolyte je izjavil:

A so cene televizorjev na mimovrste točno na črni petek še nižje? K vidim da majo že ceu mesc nek ala črni petk.

Pravi padec cen je šele februarja-marca.

V Sloveniji na črni petek sploh ni nekakšnih popustov seveda po drugih državah pa je.

Jakub ::

A lahko kdo iz prve roke pove kakšen VESA razmik ima TV TCL55c645, saj je vsepovsod navedeno drugače (mimovrste 200x300, HN 300x200, shopster 300x300, ponekod tudi 200x200)??

andrej69 ::

Jakub je izjavil:

A lahko kdo iz prve roke pove kakšen VESA razmik ima TV TCL55c645, saj je vsepovsod navedeno drugače (mimovrste 200x300, HN 300x200, shopster 300x300, ponekod tudi 200x200)??

Pravilno je 200×300.

Jakub ::

andrej69 je izjavil:

Jakub je izjavil:

Pravilno je 200×300.

Hvala andrej

Jakub je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Jakub je izjavil:

Pravilno je 200×300.

Hvala andrej

Ni za kaj..

Jakub je izjavil:

Evo tukaj imaš uradno stran televizorja TCL 55C645 in imaš te podatke in še kaj. https://www.tcl.com/global/en/tvs/c645

DIMENZIJE   TCL 55C645

DIMENZIJE TCL 55C645

PARTyZAN ::

Kako je z mednarodno garancijo LG TVjev pri nas? Pooblaščen servis sprejme aparat, če je bil kupljen v tujini, recimo Nemčiji?

PARTyZAN je izjavil:

Kako je z mednarodno garancijo LG TVjev pri nas? Pooblaščen servis sprejme aparat, če je bil kupljen v tujini, recimo Nemčiji?

Da, če ima televizor EU garancijo, v nasprotnem primeru nosiš stroške sam, če pride do okvare.

sasoe ::

darck je izjavil:

Za modele Hisense U6KQ piše da imajo IPS/VA panel zdaj ali se razlikujejo po velikosti in imajo različne panele treba je nekako preveriti saj drugače ti bi bil ta model boljši in celo pri Telekomu imaš akcijo sedaj.
https://www.telekom.si/e-trgovina/tv-in...
Na tej povezavi piše da ima Hisense U7KQ panele IPS/VA zdaj kaj to pomeni je treba raziskati https://www.flatpanelshd.com/hisense_u7...

65" je VA panel
za 75" pa je naveden podatek, neznano. Predvidevam, da je IPS :(
In ker hočem min. 75", 2400 eur za Sonyja ne dam, bom na koncu pristal na TCL-u?

https://www.rtings.com/tv/reviews/hisen...
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

sasoe ::

TCL C805 vs C845

845 bi naj bil boljši. A pri procesorjih piše:
https://www.displayspecifications.com/e...
Mediatek Pentonic 700 (MT9653) vs MediaTek MT9615/MT5889
2x ARM Cortex-A73 vs ARM Cortex-A73

Zanimivo? 805 bi naj imel boljši čip? Procesorja celo 2?
A specifikacije kakovosti slike so na strani 845.
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

webmaher ::

to sem tudi jaz pred časom opazil...sicer pa škoda ker ne prodajajo neumnih televizorjev pa da si sam dokupiš eno škatlo :D

TCL C805 ima boljši MediaTek 700 čip kateri omogoča tudi igranje iger Dolby Vision 4K 120Hz. Ima tudi novejši panel z okroglimi ledicami proti prejšnjimi ko so nile kvadrataste. Ima pa manjšo svetilnost pa slabši zvok

Sigurno je pa super stvar ta,da TCL C805 ponuja 50" velikost TV kar ne ponujata ne C845 (55,65,75,85) in ne slabši C745 (55,65,75).

Finally, TCL specifies that the diodes of the C805 screens are no longer square, but round, which allows better control of the light generated and reduces the halo phenomenon (Blooming) still visible with Mini LED technology.

In addition, these integrated LEDs are capable of changing state extremely quickly, in less time than it takes to display an image, even with a 120 Hz signal. This function, called Direct Drive by TCL, greatly reduces the drag issues on moving objects.

The good news is that the backlighting system of the fifth generation TCL C805 (MQLED80) TVs incorporates all the advances of the TCL C845, see our test on the TCL C845. First of all, the diodes are strictly identical, particularly in terms of efficiency (electrical efficiency, wavelength, power) to guarantee perfect homogeneity of the image and good colorimetry as well.

https://euro.dayfr.com/technology/10513...

psillon22 ::

Ta mesec ali december nameravam kupiti nov TV in že lep čas imam v planu Sony 65/X95L sedaj imam LG b7v z burn in. Zato se otepam Oleda.
Gledam cene... v Nemčiji je Sony 2.000€ pri nas pa 2.600€ :///
Zasledil sem pa LG 65/C3 ki je 1.600€ torej dosti ceneje. A je C3 ugoden in dober nakup proti Sonyu X95L?

psillon22 je izjavil:

Ta mesec ali december nameravam kupiti nov TV in že lep čas imam v planu Sony 65/X95L sedaj imam LG b7v z burn in. Zato se otepam Oleda.
Zasledil sem pa LG 65/C3 ki je 1.600€ torej dosti ceneje. A je C3 ugoden in dober nakup proti Sonyu X95L?

Zdaj,ko si že navajen na OLED in recimo imel si stari začetni model LG OLED TV bi ti sigurno bil ta letošnji LG C3 super zadeva in povej po kolikšnem času si dobil burn in na LG B7V,ker pri C3 je verjetnost kolikokrat manjša kaj pravite ostali???? Mislim,da ni bojazne,da boš fasal burn in saj tisto je bil začetni model OLED TV to kar pa gledaš LG C3 je pa veliki preskok v znanosti kot tisti B7

darck je izjavil:

psillon22 je izjavil:

Ta mesec ali december nameravam kupiti nov TV in že lep čas imam v planu Sony 65/X95L sedaj imam LG b7v z burn in. Zato se otepam Oleda.Gledam cene... v Nemčiji je Sony 2.000€ pri nas pa 2.600€ :///Zasledil sem pa LG 65/C3 ki je 1.600€ torej dosti ceneje. A je C3 ugoden in dober nakup proti Sonyu X95L?
Zdaj,ko si že navajen na OLED in recimo imel si stari začetni model LG OLED TV bi ti sigurno bil ta letošnji LG C3 super zadeva in povej po kolikšnem času si dobil burn in na LG B7V,ker pri C3 je verjetnost kolikokrat manjša kaj pravite ostali???? Mislim,da ni bojazne,da boš fasal burn in saj tisto je bil začetni model OLED TV to kar pa gledaš LG C3 je pa veliki preskok v znanosti kot tisti B7

Točno tako, kot si zapisal.

psillon22 ::

darck je izjavil:

psillon22 je izjavil:

Ne vem točno po kakšnih 2 letih. Brez igranja igric ... na tv

tomazic89 ::

Update na tv za starse...
Nekako sem se vseeno odlocil za Hisense ... se kje dobi tole se ceneje: https://www.mimovrste.com/televizorji-h...

tomazic89 je izjavil:

Nekako sem se vseeno odlocil za Hisense ... se kje dobi tole se ceneje: https://www.mimovrste.com/televizorji-h...

Niti ni zaslediti kaj nižje cene imaš pa za isto ceno 550 Eur ga tudi v trgovini Harvey Norman in pa mercator tehnika. Zdaj,če kdo od vaših nakupuje v Mercatorju in zbira pike potem je najbolje,da bi ga tam vzel in to takrat ko so trojne pike in bi tako dobil 1647 pik. Že samo s temi pikami bi imel 55 Eur bon za vnovčiti v trgovini in,če jih do konca januarja imaš pa 3500 pik imaš pa 210 Eur za vnovčiti. Nekaj je tudi na tak način dobro za iskoristiti.

https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/19...

mercator pike boniteta

mercator pike boniteta

darck je izjavil:

Niti ni zaslediti kaj nižje cene imaš pa za isto ceno 550 Eur ga tudi v trgovini Harvey Norman in pa mercator tehnika. Zdaj,če kdo od vaših nakupuje v Mercatorju in zbira pike potem je najbolje,da bi ga tam vzel in to takrat ko so trojne pike in bi tako dobil 1647 pik. Že samo s temi pikami bi imel 55 Eur bon za vnovčiti v trgovini in,če jih do konca januarja imaš pa 3500 pik imaš pa 210 Eur za vnovčiti. Nekaj je tudi na tak način dobro za iskoristiti.

Hvala, tole je dobra ideja. Edino vprasanje ce se splaca cakati trojne pike. Jaz nimam pojma kako pogosto je taksna akcija. Z mojo sicer imava pika kartico, ampak ne dava kaj dosti na kalkuliranje bonusa.

Zgodovina sprememb…

tomazic89 je izjavil:

darck je izjavil:

Hvala, tole je dobra ideja. Edino vprasanje ce se splaca cakati trojne pike. Jaz nimam pojma kako pogosto je taksna akcija. Z mojo sicer imava pika kartico, ampak ne dava kaj dosti na kalkuliranje bonusa.

Trojne pike so bile glih ta ponedeljek tako,da verjetno drugi teden ne bodo ampak ampak potem pa bi znale biti. Kakor sem ves čas obveščen na E-mail s temi ponudbami od Mercatorja je že lep čas kar nekaj mesecev ali celo leto tako,da trojne pike v Mercator tehniki pridejo nekje na 14 dni so vsak mesec menda celo več kot dvakrat. Drugače imaš pa tudi pri Mercatorju dodatno plačilo za zavarovanje TV do 3-5 let,če se bi vzelo vsaj bilo je ko sem jaz pred dobrim letom kupil tablico.

bauci ::

Trojne pike so 13.11.. Tako pise na reklami, ki sem jo dobil danes. Preveri na njihovi strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

bauci je izjavil:

Trojne pike so 13.11.. Tako pise na reklami, ki sem jo dobil danes. Preveri na njihovi strani.

Jaz nisem dobil še letaka za Mercator tehnika,da bi res videl,da so 13.11.2023 TROJNE PIKE. Sem šel pa pogledat kdaj sem dobil na E-mail obvestilo za trojne pike in ne moreš verjeti v nedeljo eden dan pred trojnimi pikami tako pozno.

Evo tukaj spodaj na sliki desno v kotu datum v dokaz kdaj sem dobil obvestilo na E-MAIL za trojne pike dne 06.11.2023

obvestilo o trojnih pikah na E-MAIL

obvestilo o trojnih pikah na E-MAIL

Sem pa tudi na Facebook strani Mercatorju pisal kdaj imajo trojne pike in če je res da so 13.11.2023 in bomo vidli kaj bodo jutri odgovorili.

Evo v dokaz,da imajo tudi pri Mercatorju podaljšano jamstvo do 5.let na aparate.

podaljšano jamstvo

podaljšano jamstvo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Toiletman ::

Zdravo, katero bi vi izbrali izmed teh 2? :)
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

https://imgur.com/a/iRmH47G

https://www.mimovrste.com/televizorji-p...
https://www.mimovrste.com/televizorji-s...

Toiletman je izjavil:

Vsak ima svoj okus in vsak se bi lahko drugače odločil in če se gleda na celoto kar TV ima za ponujat potem Philips več ponuja. Pri Samsungu se zelo pogreša Dolby Vision saj veliko je vsebin v tem zapisu pa nekako vsaj meni se nikoli ni zdela nekako normalna slika od Samsunga in sigurno bi mi Philips bolje odgovarjal. Oba TV imata VA panel samo,da vsak ima drugašno osvetljevanje in tukaj včasih ima Samsung tudi problem,ko svetlinost diod uhaja ob robovih ven saj ima EDGE LED osvetlitev se pravi ob robu panela ima diode a Philips jih ima pa po celen panelu razporojena. Zdaj nekaterim se zelo dopade Ambilight osvetlitev od Philips TV vendar to je tako kakor komu paše in pa Philips podpira ogromno več aplikacij saj deluje na bazi androida predelanega v Google sistem. Mogoče ima Samsung bolj povdarjeno črno barvo vendar jaz tega ne morem zagotovo trditi saj nisem videl ne primerjal oba skupaj ima pa Samsung drugače kar smotano sliko pri pogledu pod kotom saj kontrast hitro bledi kako je pri Philipsu ne bom nič komentiral ker ne vem in tudi nič ni kaj rečenega o tem pri tem novem modelu.

Jaz osebno bi najbrž raje vzel kar Philipsa saj kot sem že omenil slika od Samsunga ni naravna to sploh mislim za njihov procesing slike pa podpora aplikacij je slabša in Dolby Vision je tudi lahko problem. Zdaj,da bi samsung imel super sliko kot bi se meni dopadla potem bi lahko njega vzel in si dokupil TV škatlico pa bi imel vse vendar ni to čisto tako lepo kot bi lahko bilo. Še tistega najboljšega Miniled od Samsunga QN90C ne bi hotel bi raje vzel TCL ali celo Hisense mislim,da bi njihova slika mi bolje odgovarjala.

rs1975 ::

tomazic89 je izjavil:

Za 50 EUR več dobiš boljši TV, samo čez mejo se bo treba zapeljat... Tega pri nas pod 720 EUR nisem našel, tu je pa 600:
https://www.elipso.hr/audio__video/tele...

Pa še akcijske cene TCL:

V torek 14.11. bodo trojne pike: https://www.mercator.si/katalogi/redni-...
Efektivno ga dobim za < 400 eur (450 brez davka, pa se 55 na piko). To je pomojem kar win.

@rs1975 hvala za info.. ampak mislim da bo ze tisti cez glavo za moja starca.

Toiletman je izjavil:

Tukaj ni kaj za razmišljat. Philips je vsekakor boljša izbira od Samsunga.

tomazic89 je izjavil:

V torek 14.11. bodo trojne pike: https://www.mercator.si/katalogi/redni-...
Efektivno ga dobim za < 400 eur (450 brez davka, pa se 55 na piko). To je pomojem kar win.

@rs1975 hvala za info.. ampak mislim da bo ze tisti cez glavo za moja starca.

Te trojne pike ne veljajo za Mercator tehnika ampak v živilski trgovini in trojne pike v tehniki so vedno na ponedeljek.

darck je izjavil:

Te trojne pike ne veljajo za Mercator tehnika ampak v živilski trgovini in trojne pike v tehniki so vedno na ponedeljek.

opala pa res.. hvala se enkrat.. tale katalog bo pa pravi: https://www.mercator.si/katalogi/m-tehn...

Toiletman je izjavil:

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem. https://imgur.com/a/iRmH47G

Med tem dvema je Samsung zagotovo boljša izbira. Medtem, ko ima Philips vgrajen panel zastarele tehnologije, DirectLED, brez con in dimminga, kar je najslabše možno, je Samsung QLED + EdgeLED, AirSlim + DualLED, kar omogoča nekoliko višji kontrast, višji barvni spekter, in kar pomeni lepšo sliko. Poleg tega je zelo tanek, tako da je na zunanji izgled dosti bolj eleganten. Res, da Philips omogoča Dolby Vision, samo pri tako slabem TVeju, je to popolnoma nepomembno, ker ga nikakor ne more prikazat v kvaliteti Dolby Visiona.

tomazic89 je izjavil:

darck je izjavil:

opala pa res.. hvala se enkrat.. tale katalog bo pa pravi: https://www.mercator.si/katalogi/m-tehn...

Tole je pa pravo in sigurno bodo potem v ponedeljek 13.11.2023 TROJNE PIKE v Mercator tehniki. Najbolje je iz letaka izrezati ta bon to črtno kodo saj včasih v trgovini morajo drugače iskati letak in so živčni :)).

13.11.2023 Trojne pike Mercator tehnika

13.11.2023 Trojne pike Mercator tehnika

Dolby Vision kot je rečeno je narejen pri 1000 nitov svetilnosti in več zato vsi TV kateri ne dosegajo vsaj 1000 nitov svetilnosti ne bodo imela tistega pravega učinka. Zdaj če ima eden TV 400 nitov drugi pa 500 nitov svetilnosti sploh ne bo neke opazne razlike. To govorim za te Samsung Qled TV vstopnih modelov.
Sam sem kar nekaj časa verjel,da je od Samsunga vstopni model Q60C super TV ampak ima kar nekaj slabih lastnosti. Svetloba uhaja ob straneh panela in tukaj je vedno bil največji krivec slaba sestava TV ali pa ta Edge led osvetlitev saj drugače kontrast ima dober pogled pod kotom ni kaj prida in pa sliko prikaže tako,da ni mehka naravna.

fpbs je izjavil:

Toiletman je izjavil:

Med tem dvema je Samsung zagotovo boljša izbira. Medtem, ko ima Philips vgrajen panel zastarele tehnologije, DirectLED, brez con in dimminga, kar je najslabše možno, je Samsung QLED + EdgeLED, AirSlim + DualLED, kar omogoča nekoliko višji kontrast, višji barvni spekter, in kar pomeni lepšo sliko. Poleg tega je zelo tanek, tako da je na zunanji izgled dosti bolj eleganten. Res, da Philips omogoča Dolby Vision, samo pri tako slabem TVeju, je to popolnoma nepomembno, ker ga nikakor ne more prikazat v kvaliteti Dolby Visiona.

Zmeraj te moram popravljat.. Vsak televizor ima zatemnenje..! In kakšno zatemnenje ima Samsung, če mi lahko prosim pojasniš..? Ostalo ne bom niti komentiral, ker si tako zopet napisal kar nekaj neumnosti. Samo, da se še dotaknem Dual Leda. To je več ali manj marketing..

darck je izjavil:

Dolby Vision kot je rečeno je narejen pri 1000 nitov svetilnosti in več zato vsi TV kateri ne dosegajo vsaj 1000 nitov svetilnosti ne bodo imela tistega pravega učinka. Zdaj če ima eden TV 400 nitov drugi pa 500 nitov svetilnosti sploh ne bo neke opazne razlike. To govorim za te Samsung Qled TV vstopnih modelov.
Sam sem kar nekaj časa verjel,da je od Samsunga vstopni model Q60C super TV ampak ima kar nekaj slabih lastnosti. Svetloba uhaja ob straneh panela in tukaj je vedno bil največji krivec slaba sestava TV ali pa ta Edge led osvetlitev saj drugače kontrast ima dober pogled pod kotom ni kaj prida in pa sliko prikaže tako,da ni mehka naravna.

Daj posreduj nek članek za ta model, kjer je dokazano, da svetloba izhaja pri straneh. Vidim, da ti sploh ni jasno, kako deluje Edge LED.

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Toiletman je izjavil:

Zmeraj te moram popravljat.. Vsak televizor ima zatemnenje..! In kakšno zatemnenje ima Samsung, če mi lahko prosim pojasniš..? Ostalo ne bom niti komentiral, ker si tako zopet napisal kar nekaj neumnosti. Samo, da se še dotaknem Dual Leda. To je več ali manj marketing..

Ali se delaš neumnega, ali ti pa osnove niso poznane.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

Nisi odgovoril na moje vprašanje, kakšno vrste zatemnenja ima Samsung..? In zadeve so mi precej bolj jasne kot tebi..;)

andrej69 je izjavil:

Nisi odgovoril na moje vprašanje, kakšno vrste zatemnenja ima Samsung..? In zadeve so mi precej bolj jasne kot tebi..;)

Ja normalno, ko pa gledaš skozi Philipsove špegle.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Še vedno nisem dobil odgovora glede Samsunga..8-O Sicer pa ga tako nisem pričakoval.. Tako pač je, ko nekateri mislite, da obvladate zadeve. Hočeš se raspravljat z menoj, pa niti ne veš kakšno zatemnenje ima Samsung itd..

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Še vedno nisem dobil odgovora glede Samsunga..8-O Sicer pa ga tako nisem pričakoval.. Tako pač je, ko nekateri mislite, da obvladate zadeve. Hočeš se raspravljat z menoj, pa niti ne veš kakšno zatemnenje ima Samsung itd..

Ti pa dobro veš, da Philips nima con in za to potrebnega zatemnevanja, pa vseeno trdiš, da ga ima v ta namen.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ti pa dobro veš, da Philips nima con in za to potrebnega zatemnevanja, pa vseeno trdiš, da ga ima v ta namen.

Saj tukaj se nisva pogovarjala o conah, temveč o samem zatemnjevanju kar je velika razlika.. Ker samo zatemnjevanje ima vsak televizor, vendar odvisno kakšno.. Še vedno pa čakam na tvoj odgovor.
««
509 / 549
»»