Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
sasoe ::
sem bil že 99% na
SONY LED TV XR75X90K, model 2022, za cca 1700 eur.
In potem vidim zraven 85", SONY LED TV KE85XH9096BAEP, model 2020
SONY LED TV KE85XH9096BAEP za 2000 EUR.
75" ali 85" ... neverjetno kakšna razlika, 75" mi je naenkrat zgledal majhen. 85" bi nam dal veliko boljši kino občutek?
85X90K je pa 3000 eur :(
85XH9096 sicer ima 2.1 HDMI port, a nima 4k/120hz? Če pravilno razumem?
75" ali 85" ... neverjetno kakšna razlika, 75" mi je naenkrat zgledal majhen. 85" bi nam dal veliko boljši kino občutek?
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...
in 85XH9096 spada pod oznako 85X900H oz. 85XH90 ?
ta bi naj podpiral 4k/120 hz ?
85XH9096 da ali ne?
85XH9096 da ali ne?
a obstaja riziko večje verjetnosti okvare, model 2020 napram 2022?
2020 je že kr nekaj let več na tem Svet? Nekje ne zalogi že leta čaka ali celo laufa v salonu?
2020 je že kr nekaj let več na tem Svet? Nekje ne zalogi že leta čaka ali celo laufa v salonu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sasoe ()
katimm ::
in 85XH9096 spada pod oznako 85X900H oz. 85XH90 ?
85XH9096 da ali ne?
Podpira imam 55 inchenga. Zelo zadovoljem samo neuporaben saj na VRR 120hz slika rata prevec temna in ni dovolj svetlo testirano na ps5. Za drugo uporabo in pa upscale pa je super tv po mojem mnenju
markolino ::
Pozdravljeni. Rad bi en nasvet od vas experte na Tvje...
In sicer imam moznost kupit 2 rabljena Tvja
Vendar se nevem nikako odlocit za katerega...
1 je: Philips 55PUS7363/12
2 je: sony KD-65XD8505
Jaz na internetu nikjer nenajdem te podrobne specifikacije kaksen panel imajo itd..
Sony je EDGE Light torej ima spodaj ledice kar pomojem je dosti boljše od philipsa ki ima navadno LED osvetlitev ??
Kaj vi menite
Ima sony tudi fantastično sliko?? Saj nov ta model je stalkrepko cez 800e ce se ne motim??
Prosim za bilokaksen pameten nasvet... Ali svetovanje..
Hvala.
Marko.
Jaz na internetu nikjer nenajdem te podrobne specifikacije kaksen panel imajo itd..
Sony je EDGE Light torej ima spodaj ledice kar pomojem je dosti boljše od philipsa ki ima navadno LED osvetlitev ??
Kaj vi menite
Ima sony tudi fantastično sliko?? Saj nov ta model je stalkrepko cez 800e ce se ne motim??
Hvala.
Marko.
polde66 ::
https://www.displayspecifications.com/e...
Samo povem da so 40" panasoniki plazma 20 let nazaj stali tudi krepko preko 1000 eur. Odlična slika in tv.
Tudi pod razno nebi kupoval starega Phlipsa. Philips ima vsako leto najboljši novi procesor in od daljnega leta 2018 je bilo na oko zračunanih 5 novejših rocesorjev oz. 4 ker letošnjega modela še ni zunaj.Pa android 7 oz 8 kao po nadgradnji na filipsu verjetno ne bo več podprt niti zaradi podgranjenega hardvera stvari ne bodo delovale kot treba.
Sony je pa tudi star z androidom 7 z leta 2016. če malo seštejem pa odštejem bo kmalu star 10 let.
Če slučajno zbiraš staro kramo imam en odličen filips 40" z androidom 5, kot nov zelo ugodno.
Samo povem da so 40" panasoniki plazma 20 let nazaj stali tudi krepko preko 1000 eur. Odlična slika in tv.
Tudi pod razno nebi kupoval starega Phlipsa. Philips ima vsako leto najboljši novi procesor in od daljnega leta 2018 je bilo na oko zračunanih 5 novejših rocesorjev oz. 4 ker letošnjega modela še ni zunaj.Pa android 7 oz 8 kao po nadgradnji na filipsu verjetno ne bo več podprt niti zaradi podgranjenega hardvera stvari ne bodo delovale kot treba.
Sony je pa tudi star z androidom 7 z leta 2016. če malo seštejem pa odštejem bo kmalu star 10 let.
Če slučajno zbiraš staro kramo imam en odličen filips 40" z androidom 5, kot nov zelo ugodno.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
andrej69 ::
Pozdravljeni. Rad bi en nasvet od vas experte na Tvje...
Kaj vi menite
Hvala.
Marko.
Kakšna pa je cena teh dveh televizorjev..? Sicer pa ti ne bi priporočal kupiti tako stare televizorje.. Drugače pa kar se tiče teh dveh modelov, je Philips seveda boljši za gledanje filmov, serij itd.., dočim je Sony boljši za gledanje športa.
Zakaj ? Zato ker oba lahko dobim za 100€
Športa ne gledam.
A je boljši sistem Edge Led al direkt stari klasicen led? Kar se tiče črnine?
Športa ne gledam.
A je boljši sistem Edge Led al direkt stari klasicen led? Kar se tiče črnine?
Kawhi ::
sem bil že 99% na
A temule 85 Sonyju se lahko premikajo nogice - bolj skupaj (podstavno omarico imam nekoliko ožjo kot je TV)?
Kaj pa na tale posnetek praviš?? Od 1:35 naprej. Ko kaže ozvezdje. Pri Edge je bolj črno medtem ko pa pri direkt LED pa sveti plavo
Logično je da pri ozvezdju je bolje ce je črno ne pa plavo..
Evo link.
Evo link.
darck ::
Vsepovsod je napisano da ima DirectX Led osvetlitev panela boljši povdarek na črno barvo kakor Edge Led samo v praksi pri meni je pa obratno. Sem imel dva Sony TV in Samsunga z Edge Led osvetlitvijo in vsi so črno barvo boljše prikazali kakor Direct Led. Najbolj lep prikaz je,ko imaš odprt Menu kjer je črno ozadje saj pri Direct Led imaš vse nekam sivkasto a pri Edge Led pa vse zgleda črno.
fpbs ::
A res... Sem bil prepričan da je edge bolje..
Saj je Edge LED bolje, pa še debelina TVeja je precej ožja, tako da tudi TV izgleda bolj elegantno. V najnižji razred spadajo TVeji z Direct LED, brez con in dimminga. V nekoliko višji razred pa spadajo TVeji z Edge LED. Pri Edge LED je v zadnjih dveh letih z uporabo steklenih vodil precej napredovala. S tem se je dosegla višja svetilnost in pa precej se je še zmanjšala debelina TVeja.
Kaj pa na tale posnetek praviš?? Od 1:35 naprej. Ko kaže ozvezdje. Pri Edge je bolj črno medtem ko pa pri direkt LED pa sveti plavo
Evo link.
Seveda, če gre za različna panela;-) Če imata televizorja vgrajen enak panel, bo Direkt LED vedno nekoliko boljša izbira kakor pa Edge LED.. Zato bo v tvojem primeru Philips imel boljši prikaz črne kakor pa Sony, ker ima Philips VA panel dočim ima Sony IPS panel. Glavna prednost Direkt LED panelov je v tem, da lahko zagotovi večjo svetlost, pa tudi boljšo osvetlitev ozadja in enakomernost črne barve. Pa tudi vsi profesionalni monitorji, uporabljajo Direkt LED tehnologijo..
Vsepovsod je napisano da ima DirectX Led osvetlitev panela boljši povdarek na črno barvo kakor Edge Led samo v praksi pri meni je pa obratno. Sem imel dva Sony TV in Samsunga z Edge Led osvetlitvijo in vsi so črno barvo boljše prikazali kakor Direct Led. Najbolj lep prikaz je,ko imaš odprt Menu kjer je črno ozadje saj pri Direct Led imaš vse nekam sivkasto a pri Edge Led pa vse zgleda črno.
No vidis tak komentar sem čakal. Od nekoga ki ima je imel Edge led...
Nevem pa za kaj govorijo da direct led prikazuje bolje črno kar ni res očitno..
Sem sedaj ,ko sem prišel domov iz službe šel pogledati kateri model panela so imeli vsi ti TV katere sem imel in ja vsi so bili VA paneli z Edge Led osvetlitvijo. Zato pa so seveda izgledali tako veliko bolje pri prikazovanju črne barve sploh tisto ko je po večini cel zaslon črne je enostavno bilo črno brez kake osvetlitve kar pri IPS panelu ne boš nikoli doživel. Se mi zdi,da samsung ima vse ceneješe modele z VA paneli in Edge led osvetlitvijo saj to se tudi takoj že opazi saj so TV dosti tanjši kakor tisti z Direct Led osvetlitvijo. Saj Direct led osvetlitev bi morala biti sigurno boljša kakor Edge Led saj ima čez celi panel ledice za osvetlitev saj Edge Led ima pa samo okrog roba. Nisem še imel TV z VA panelom in direct led osvetlitvijo,da bi lahko kaj komentiral okrog prikaza črne barve imam pa TV z IPS panelom in direct led osvetlitvijo in tukaj pa lahko kaj omenim. So neke dve stvari katere me malce motijo pri IPS panelu in sicer premalo prikaza črne barve in pa ta osvetlitev panela ko ni svetloba lepo razporejena čez celi panel in to se sploh vidi pri svetlih scenah. Baje,da so po večini vsi LED paneli nekako tako,da niso lepo rapršeni z osvetlitvijo čez celi panel zdaj,če to res drži tudi ne vem ampak ampak baje,da ima OLED nekako najbolje to narejeno,da je osvetlitev-svetloba čez celi panel enakomerna razporejena. Slišimo in vidimo tudi,da pri MiniLed panelih je tudi problem DSE in nekateri omenjajo,da se potem to vidi pri gledanju nogometa kar vsaj jaz mislim ,da niti ne in po moje je spet to najbolj videno pri svetlih scenah. A potem je res,da je OLED panel najbolj čist glede prikaza DSE in zakaj hudiča se proizvajalci bolj ne posvetijo tem problemu pri LED TV ali pač tega problema ni pri tistih najboljših LED TV. Jaz bi res rad imel enkrat nekakšen televizor kateri bi imel čisti panel,da ni nekega clouding,bleeding,da je osvetlitev panela u piko ne,da so nekakšne flike in podobno.
Imel sem pa te EDGE LED televizorje:
---Sony KDL 40W4500,
---Samsung UE48H6400,
---Sony KDL 50W705B
Ales ::
Sem sedaj ,ko sem prišel domov iz službe šel pogledati kateri model panela so imeli vsi ti TV katere sem imel in ja vsi so bili VA paneli z Edge Led osvetlitvijo.
Se pravi nobenega z Direct LED osvetlitvijo sploh nisi imel. Torej tudi nič nisi dejansko primerjal?
Sem sedaj ,ko sem prišel domov iz službe šel pogledati kateri model panela so imeli vsi ti TV katere sem imel in ja vsi so bili VA paneli z Edge Led osvetlitvijo.
Se pravi nobenega z Direct LED osvetlitvijo sploh nisi imel. Torej tudi nič nisi dejansko primerjal?
Torej edge led razstura z VA panelom. Z ips je polom
Torej naj raje nabavim philipsa z va panelom. Sam ta direkt osvetlitev me moti prevec. Blesci vseskupaj.. sem ga sel pogledat
freesty ::
Uzam sony-a, ker 65" napram philipsu, ki je 55".
Al pa vzam oba, sprobaj in se odloci, drugega prodas dalje za isti denar.
Al pa vzam oba, sprobaj in se odloci, drugega prodas dalje za isti denar.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Včasih izveš tudi kakšne zanimive stvari pri kakšnih debatah kot je spodnji posnetek sploh ljudje so se ušteli,ko so na predstavitvi letošnjih modelov Sony TV si predstavljali,da gledajo OLED model a so gledali X90L televizor tako se je izboljšal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
psillon22 ::
Iz kakšne solžine gledate npr 55 ali 65 inch tv?
Sam imam 55 oled načrtujem nov tv razdalja je nekje 2.8 metra, ampak se mi zdi da bi mi bil 65 inch skoraj prevelik.
Sam imam 55 oled načrtujem nov tv razdalja je nekje 2.8 metra, ampak se mi zdi da bi mi bil 65 inch skoraj prevelik.
Kakor komu paše meni zadostuje tudi nekako že sedaj 55" velikost na razdalji slabih 4.metre in za v bodoče bom vedno gledal,da raje imam manjši in boljši TV kakor večjega in slabšega.
30 let nazaj sem stokrat bolj užival ob gledanju filmov kakor sedaj pa smo takrat imeli 70.centimetrski katodni TV in pri isti razdalji gledali kakor sedaj s 140 centimetri velikim TV.
Zame je 65" vrh glave glede velikosti za mojo sobo ob tem kaj se gleda,če bi pa gledal samo take zadeve kot se predvajajo na Netflixu potem bi lahko šel pa še na večjo velikost drugače pa ne grem.
Zame je 65" vrh glave glede velikosti za mojo sobo ob tem kaj se gleda,če bi pa gledal samo take zadeve kot se predvajajo na Netflixu potem bi lahko šel pa še na večjo velikost drugače pa ne grem.
Zgodovina sprememb…
xsmx ::
Zivjo,
Mene pa zanima ce kdo ve, ali tudi EU verzija Samsunga 55QN90B uporablja VA panel. Po redditu sem brskal pa eni pisejo, da ja drugi da ne.
Mene pa zanima ce kdo ve, ali tudi EU verzija Samsunga 55QN90B uporablja VA panel. Po redditu sem brskal pa eni pisejo, da ja drugi da ne.
Zivjo,
Serija 9 ima VA panele, dočim ima serija 8 VA in IPS panele odvisno od velikosti.
Hvala, mogoče še kakšnem nasvet med LG C2 OLED ali pa SAMSUNG 55QN90B. Trenutno se nagibam samsungu, zarad večjih nitov, malo me skrbi tudi burn in.
Zivjo,
Serija 9 ima VA panele, dočim ima serija 8 VA in IPS panele odvisno od velikosti.
Hvala, mogoče še kakšnem nasvet med LG C2 OLED ali pa SAMSUNG 55QN90B. Trenutno se nagibam samsungu, zarad večjih nitov, malo me skrbi tudi burn in.
Če ne boš gledal večinoma v temnejšem prostoru, potem je odlična izbira Samsung. Kar se tiče burn -ina ni nikakršnih težav, če ne boš dosti igral igre ali gledal statične vsebine.
Glede burn in sedaj tudi že jaz več ne verjamem saj,če ga tip ni fasal na starem Sony A8 kateri je bil nadomestek monitorja za računalnik potem na teh novejših sploh ni možno sploh,če se gleda običajne vsebine na njem.
Sedaj pa bom spodaj prilimal še eno objavo,ko je nekaj omenjeno kako zanič je Samsung QN90C pa recimo,da res tako zgleda potem je slabši kot QN90B.
Treba je tudi povedati,da ta tip kateri je objavil ta posnetek drugače hvali Samsung tako,da zanimivo,da je tako povedal o tem modelu. Pa še nekaj tisto omenjeno o zgoraj starem Sony A8 OLED TV katerega je imel tip priključenega na računalnik je to ta isti kot je objavil ta posnetek in on izrecno vedno popljuva Sony TV ampak pohvalil pa ga je,da na njegovem Sony A8 ni niti majhnega znaka BURN IN na panelu kar potem že mora res držati,da se slika ne zapeče več pri OLED TV.
Sedaj pa bom spodaj prilimal še eno objavo,ko je nekaj omenjeno kako zanič je Samsung QN90C pa recimo,da res tako zgleda potem je slabši kot QN90B.
Treba je tudi povedati,da ta tip kateri je objavil ta posnetek drugače hvali Samsung tako,da zanimivo,da je tako povedal o tem modelu. Pa še nekaj tisto omenjeno o zgoraj starem Sony A8 OLED TV katerega je imel tip priključenega na računalnik je to ta isti kot je objavil ta posnetek in on izrecno vedno popljuva Sony TV ampak pohvalil pa ga je,da na njegovem Sony A8 ni niti majhnega znaka BURN IN na panelu kar potem že mora res držati,da se slika ne zapeče več pri OLED TV.
Zgodovina sprememb…
@darck
Saj se ti bo ja zmešalo, od gledanja teh youtube vsebin..
Ma to pa nikakor ne in kot zgleda je ta Samsung qn90C kot Evropski Hisense pa tisti lanski Ameriški Hisense je drugače super zadeva in letošnji bo še boljši in Evropejci bomo spet dobili polizdelek od Hisense tak to je.
Za 1.400 Eur v velikosti 55" TV pa ni boljšega kakor LG G2
Zgodovina sprememb…
Ja glede burn ina sem bral, da se sploh pri C2 res redko dogajajo, pa vseeno me zanima koliko bi blo potem to v "back of the mind".
Ma kdo kaksne izkusnje kako se C2 obnese v normalno svetli sobi? Trenutno imam 10 let starega LG 3d tako, da preskok bi kar mogu bit tudi v svetilnosti na C2 nor :)?
Ma kdo kaksne izkusnje kako se C2 obnese v normalno svetli sobi? Trenutno imam 10 let starega LG 3d tako, da preskok bi kar mogu bit tudi v svetilnosti na C2 nor :)?
Seveda ti bo preskok iz 10-let starega LG TV na OLED C2 nekaj nenormalno neverjetno fantastičnega in ja svetlobe je zadosti tudi za normalno svetli sobi. Glede Burn in na panelih pa recimo s serijo G imaš avtomatsko pokrito 5-letno tovarniško garancijo na panel kar je tudi super. Jaz da bi moral recimo izbirati med C in G serijo bi izbral G serijo
Ja glede burn ina sem bral, da se sploh pri C2 res redko dogajajo, pa vseeno me zanima koliko bi blo potem to v "back of the mind".
Za normalno svetlo sobo nikakor ne potrebuješ miniLEDa. Jaz imam C8, ki ima precej slabšo svetilnost od C2 v normalno svetli sobi, pa imam svetilnost na skali 0-100, nastavljeno na 45. TV je star 5 let, pa je slika še vedno kot nova. S kakšne razdalje pa gledaš?
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
Konec leta ali v začetku drugega leta se kupi OLED LG G3 in si zmagal za nekaj let saj to bo špica televizor in do takrat bo padla tudi cena dol. Morda ne bo cena padla tako dol kakor pri G2 seriji ampak vseeno bo nekje približno tam vendar to bo TV za vseh prostorih in za povrhu boš imel še 5-letno tovarniško garancijo na panel kaj češ še boljšega.
Tam nekje 2 in pol, mislim naceloma sem do zdaj tako ali tako, vedno ko sem karkoli gledal na tvju sobo zatmnil, tako, da sem ze navajen. Ce bi vzel C2 nvem potem, ali se splaca vzeti se podalsano garancijo, v Big Bangu mi je najbol ok za 5 let, vidm pa edino, da imajo samo razstavne kose C2 se na zalogi, 55inch. G2 mi je prevec iz ranga cene.
Pri velikosti 55" je razlika nič kaj velika in imaš zraven tudi že pokrito garancijo 5-let na panel.
LG OLED55G23LA = 1.391,71 € trgovina ESVET
LG OLED55C21LA = 1.199,99 € trgovina BIGBANG
LG OLED55G23LA = 1.391,71 € trgovina ESVET
LG OLED55C21LA = 1.199,99 € trgovina BIGBANG
Tam nekje 2 in pol, mislim naceloma sem do zdaj tako ali tako, vedno ko sem karkoli gledal na tvju sobo zatmnil, tako, da sem ze navajen. Ce bi vzel C2 nvem potem, ali se splaca vzeti se podalsano garancijo, v Big Bangu mi je najbol ok za 5 let, vidm pa edino, da imajo samo razstavne kose C2 se na zalogi, 55inch. G2 mi je prevec iz ranga cene.
Tu imaš ugodno ceno: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Če ne gledaš res veliko športa lahko vzamrš tudi ta model: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Pred nekaj dnevi ga je nabavil prijatel, in lahko rečem, da ko sem mu pomagal pri nastavitvah, sem bil izredno presenečen nad kvaliteto slike, in bi bil že ta model velik preskok od tvojega prejšnjega TVeja, poleg tega ima vgrajen že najnoveši panel z višjo svetilnostjo, in večjo odpornost na burn-in.
Da nebom hijacku teme za oled, pa da se vrnem na Samsung QN90B. Kaksna so kaj mnenja o tem tvju?
In pa kaj bi bile alternative samsungu, gledal sem se Sony x90k. Pri samsungu sem v dilemi samo zaradi veliko govorjenja, da so tv drugacni kot US. Se da mogoce v trgovini preveriti, da je res VA panel. Nekaj sem pral o testu, da tapnes s prsti po ekranu?
In pa kaj bi bile alternative samsungu, gledal sem se Sony x90k. Pri samsungu sem v dilemi samo zaradi veliko govorjenja, da so tv drugacni kot US. Se da mogoce v trgovini preveriti, da je res VA panel. Nekaj sem pral o testu, da tapnes s prsti po ekranu?
ja če s prsti potrkaš po VA panelu se slika kar bliska ali pa če s prsti drsaš po panelu vidiš kar liso
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
Tapkaj po temnem ali črnem delu slike. Če se svetlo zasveti, je VA.
Prej probaj na kakem domačem ekranu.
Na IPS pa lahko na beli podlagi s prstom vlečeš sive sledi. Sicer so slabo vidne in hitro izginejo, tako da spet probaj na ekranu, za katerega 100% veš, da je IPS.
Pa ne premočno pritiskati.
Prej probaj na kakem domačem ekranu.
Na IPS pa lahko na beli podlagi s prstom vlečeš sive sledi. Sicer so slabo vidne in hitro izginejo, tako da spet probaj na ekranu, za katerega 100% veš, da je IPS.
Pa ne premočno pritiskati.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Hvala bom probal. A mogoče kdo ve kakšne točno razlike naj bi bile med US in EU varianto, QN90B? Omenja se tole, vendar mislm, da teh oznak pri nas ni? US QN90B. EU QN91B-QN94B = US QN90B
Druga opcija bi bila Sony X90K...
Hvala bom probal. A mogoče kdo ve kakšne točno razlike naj bi bile med US in EU varianto, QN90B? Omenja se tole, vendar mislm, da teh oznak pri nas ni? US QN90B. EU QN91B-QN94B = US QN90B
Rzlika je kar se tiče slikovnega procesorja. Evropski model ima vgrajen Neo Quantum 4K procesor in ne naprednejši Nevronski procesor. Kot drugo ima dizajn Neo Slim namesto dizajna Infinity One in ne prihaja s škatlo One Connect. Določene velikosti imajo tudi nižjo najvišjo svetlost HDR in uporabljajo Object Tracking Lite namesto OTS Plus. Vendar pa namesto OTS Plus dobijo Motion Xcelerator Pro in lahko zagotovijo 4K pri 144 Hz. Kar pa se tiče druge opcije ti vsekakor priporočam Philips MINI LED 9507 ali TCL C835 oba kvalitetnejša od Sonya. Sony ima predvsem precejšne težave z bloomingom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Hvala, torej misliš, da bi bil QN90B tudi v evropi še vedno OK nakup?
Seveda je odličen nakup. Vendar jaz Samsung televizorja ne bi vzel že zaradi tega , ker ne omogoča Dolby Visiona kar je velik minus za televizor takšnega ranga.. In pa ne omogoča DTS zvoka, HGiG itd.. Tudi ne omogoča nekaterih aplikacij, ali pa so na voljo čez določen čas. Skratka pri meni osebno bi bil Samsung zadnja opcija za nakup, kakor tudi Lg..
Seveda je odličen nakup. Vendar jaz Samsung televizorja ne bi vzel že zaradi tega , ker ne omogoča Dolby Visiona kar je velik minus za televizor takšnega ranga.. In pa ne omogoča DTS zvoka, HGiG itd.. Tudi ne omogoča nekaterih aplikacij, ali pa so na voljo čez določen čas. Skratka pri meni osebno bi bil Samsung zadnja opcija za nakup, kakor tudi Lg..
Zakaj pa LG?
Pomankanje dolby visiona me ne moti, pri gamingu je itak HDR+, nekako se najbolj nagibam na tega Samsunga, TCL zgleda ok, samo mi nekako ni, ker če že dam toliko denarja bi kupil en "boljši brand", čeprav verjetno delam krivico s tem TCLju. Vidim pa, da je Samsung QN95B znižan na 1100 v harveyu, mnenje o tem tvju?