» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
457 / 557
»»

Anney ::

Just player.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

majnk ::

Na mojem xh 9505 Kodi predvaja Dolby Vision in tudi DTS HD, Dolby atmos passthrough ....na Sony-jev soundbar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majnk ()

mat xxl ::

husky1 je izjavil:

Philips nima android tv, je dvojedrni, nima bluetooth ?

Seveda, da vse to, pa še kaj več ima, morda gledaš najcenejši Tv od Philipsa ?

A MX player za predvajalnik ste poskusili, ali je za Android še kaj boljšega ? Pa ja zaželjeno, da zna do mreže dostopati.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

MX ne zna predvajat DoVija, razen če so kaj nadgrajevali, od takrat ko sem predvajalnike testiral. Sem vse napisal tu sem, če se komu ljubi iskati.

_IKE_ ::

Kateri 55 (lahko tudi 50) bi priporočali za nezahtevenga starejšega uporabnika, ( gledanje TV s sedežne, kot gledanja tudi s strani) ?

Hvala!

andrej69 ::

_IKE_ je izjavil:

Kateri 55 (lahko tudi 50) bi priporočali za nezahtevenga starejšega uporabnika, ( gledanje TV s sedežne, kot gledanja tudi s strani) ?

Hvala!

Za koliko denarja..?

Pinturicchio ::

Če se bo gledalo s strani,potem vsekakor glej za Tv z IPS zaslonom.

darck ::

No potem pa si zamisli koliko ljudi je na svetu malo trčenih,ko vidiš njihove komentarje na prodajo teh TV,saj nikakor in logično ne more biti,da dobiš TV 55" za 40 Eur ali 75" za 46 Eur ja pa povrhu pa še to,da naj bi bil takšen,da ga ne moreš kar tako razbiti :)). Potem,če ni to čisti nateg me naj hudič vzame pa tudi zanimivo nikjer se ne omenja znamka TV.
https://larkin.store/products/4k-tv?var...

nateg

nateg

MrStein ::

Pinturicchio je izjavil:

Če se bo gledalo s strani,potem vsekakor glej za Tv z IPS zaslonom.

To je kavč pametovanje. Raje soliden VA kot slab IPS.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

_IKE_ ::

@ andrej69
čimm manj, gledalo se samo tv poročila ter kdaj kak film/serijo.

@Pinturicchio
Sedežna je v obliki ležeče L črke, dalši del gleda naravnsot, krajši pa z strani. Kateri zasloni so IPS ( kako so označeni: direct led, edge let VA ali kako drugače) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

fpbs ::

_IKE_ je izjavil:

@ andrej69 čimm manj, gledalo se samo tv poročila ter kdaj kak film/serijo.
@Pinturicchio Sedežna je v obliki ležeče L črke, dalši del gleda naravnsot, krajši pa z strani. Kateri zasloni so IPS ( kako so označeni: direct led, edge let VA ali kako drugače) ?
Nisi navedel cene. Starejšim ljedem se oči hitro utrudijo, zato, če boš kupil boljši TV, ki oči manj obremenjuje, se bo gotovo gledalo kaj več, kot samo poročila.

@_IKE

Recimo tale model ima IPS panel, in se sedaj vsekakor splača kupiti za takšen denar..

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Ali pa tale Lg.

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

_IKE_ je izjavil:

@ andrej69
čimm manj, gledalo se samo tv poročila ter kdaj kak film/serijo.

@Pinturicchio
Sedežna je v obliki ležeče L črke, dalši del gleda naravnsot, krajši pa z strani. Kateri zasloni so IPS ( kako so označeni: direct led, edge let VA ali kako drugače) ?

Zasloni IPS so označeni s kratico IPS in potem imaš še označeno kako je osvetljen sam panel to pa je lahko Direct Led ali Edge Led. Imaš pa tudi VA panele kateri so označeni s kratico VA in osvetlitev panela je lahko ista kakor pri IPS Direct Led ali Edge Led. Sedaj,če se večinoma gleda naravnost na TV je bolje vzeti televizor z VA panelom in recimo tak TV potem pod kotom zgubi nekaj kontrasta in morda odtenek barve vse odvisno od televizorja do televizorja. Sam sem kakšno leto nazaj gledal v trgovini kako zgleda Sony TV z VA panelom pa nisem videl nekih sprememb pri gledanju pod kotom in tudi doma v jedilnici na 32" Philipsu z VA panelom mi zgleda nekam vse isto,če gledam naravnost ali postrani. Moje mnenje je,da za nekatere kateri niso zahtevni uporabniki je že vseeno kaj kupijo in edino kaj bi njim bolje odgovarjalo je,da gredo v trgovino in primerjajo Va in IPS televizorja skupaj in na podlagi tega se potem lahko odloči. Drugače v trgovinah pa mi vedno od vseh TV nekako najbolj Samsung izstopa s tistim kontrastom,barvami vendar sama slika pa mi ni tako naravna-dobra in tudi,če tako izstopa ga ne bi hotel imeti pa čeprav sem imel na spisku že modele Au8000 in AU9000 modela.

Karil ::

Se komu ne deluje airplay na x90k iz iphona? Telefon najde televizor, ampak potem melje melje in javi connection failed...

Airplay iz istega telefona na appletv in eon box deluje brez tezav, samo direktno na tv ne....

FireSnack ::

Sony so jajca. Pa brez zamere. Kolega je kupil 55 x90j in so sami problemi. Zdaj mi je jasno zakaj se je prodajal tale lanski model za dobrih 600€.
x90k je pa še malce slabši od lanskega modela, torej od x90j. Verjetno rabi software update, kar pa pri Sony televizorjih lahko traja leta. Žal Sony ni več kar je bil.
Preprodajalec NFT umetnin

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

Zdaj če ima Sony same probleme potem je moj Philips še milina:D Spet pa mi ni jasno zakaj pa je vsepovsod bil lanski model tako visoko postavljen pri večina ocenjevalcih in vprašanje je ali mogoče ima ta tvoj kolega prav smolo,da je naletel na tak TV s kakim problemom. Že lep čas pa tudi sem sam mnenja in to ne dobrega,da dan danes sploh ne veš kakšen TV boš kupil ali boš prav trofil tistega s kakimi problemi,ker ni televizorja in proizvajalca kateri bi imel vse svoje izdelane TV brez kakega problema. Seveda so pa tudi nekateri uporabniki kateri kot prvo pizdijo in blatijo TV,da ima take in onake napake a stvar je lahko tudi drugačna,da ne znajo pravilno nastaviti TV. Za nekatere je res lahko tudi kakšen problem,da TV ne deluje iz out of the box in tudi potem,če probajo vse mogoče variante,da popravijo težavo samo kakor mi je vse jasno bo v 99% DELOVAL čisto vsak TV za uporabo,da samo priključiš sprejemnik od operaterja in gledaš. Probleme pa po večini začnejo iskatati tisti ljudje kateri hočejo boga in pol za igranje iger na TV in pa tiste kateri bi filme gledali in vlekli z vsemogočih zadev žično-brezžično itd....... Ni TV na tržišči,da bi imel kakšen problem,ko ga priključiš na elektriko in box pa gledaš,ker vsak TV kateri gre iz proizvodnje ven je sproban,če delujejo osnovne funkcije.
Kakor spremljam že nekaj let glede samih ocenjevanj in pohval TV so ti višji rangi Sony TV (Xg90,XG95,XH90,XH95,X90J,X95J) vedno v samem vrhu in sedaj kakšne probleme kdo ima je pač tudi mogoče vendar televizorji so dobro ocenjene bili. Do kakih težav pri TV pa lahko pride pri bilo katerim Proizvajalcu in to ne more nobeden reči,da ni res saj po brsklniku in forumih je dosti takih omenjenih primerov.

Magic1 ::

Torej Samsungm, Sony, Philips so vsi jajc. LG je še ekstra jajc, razen za določene vsebine. Kaj pa pol nabavit:))? VOX?
Magic

Ta 1% ljudi kateri kar nekaj trobijo za vsako stvar in pizdijo nad televizorji jih verjetno človek ne sme resno jemati saj celi svet pa drugače pravi in pa ja mogoče res naletijo prav na določen model kateri ima kakšno težavo vendar to vseeno ne pomeni,da so potem VSI slabi-zanič.

Načeloma so vsi slabi zanič (tudi moj omenjeni kup plastike), samo otroci in večina ljudi ne komentira po forumih in ne komplicira. Enostavno gledajo. Otroci in ne žena se nič ne bunijo, pa jim je vseeno na katerem tv gledajo ali je to na tv za 350€ ali pa 4x dražjim. Moja reče samo, da malo razlike pa je. :)

Ganon ::

FireSnack je izjavil:

Pa brez zamere.

Zakaj bi zameril človeku, ki tipka traparije?

bbobst ::

majnk je izjavil:

Na mojem xh 9505 Kodi predvaja Dolby Vision in tudi DTS HD, Dolby atmos passthrough ....na Sony-jev soundbar.

Original Kodi ne prebavi DV v formatu .mkv , razen če imaš mavens build.
Ja prebavi tudi DTS-HD, ne pa tudi TrueHD passthrough, kot sem napisal zgoraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

mat xxl ::

Torej, kateri predvajalnik za 4k, pa da obvlada 5.1, pa še kaj ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Zidoo Z9X

Nekako sem že večkrat opazil po trgovinah,da se na majhnih 32" TV bolje opazi kontrast slike kakor na večjih seveda,to govorim za VA panele. Na teh majhnih TV je res videti oster kontrast in sem zadnjič opazil nizko cenovni Tesla televizor kako je ven ekstremno izpadal in to med vsemi televizorji na policah. Tudi doma tisti stari 32" Philips(VA panel) je prav super glede kontrasta in glede tega lepše izgleda kakor Philips PUS 7354(IPS panel) seveda zaradi samega procesorja in obdelave slike se potem naredi tista razlika. Ampak v trgovini,če sem gledal recimo Philipsa 8506 ali 8507 in kaki drugi majhni TV z VA panelom je spet tisti mali TV zgledal bolj kontrasten tudi Tesla je zgledal tako in recimo Samsung pa vedno zgleda sploh nekaj okrog tega poseben. Zgleda,da so potem TV po trgovinah nastavljeni spet nekako mimo saj,če ima TV VA panel potem bi moral tudi kontrast izpadati temu primerno venda rna majhnih zaslonih je verjetno to toliko bolj očitno ali kaj.

Kar spodobne cene za ljubitelje Sony TV res,da lanski model samo X95J je orenk mašinca in boljša kakor letošnji X90K čeprav nekateri trdijo,da bi raje vzeli letošnji eden razred nižji model X90K. Škoda,da nimajo še tisti dodatni popust z nakupom Mastercard kot ima recimo Philips.
https://www.bigbang.si/sony-serija-x95j...

Sony 65X95J

Sony 65X95J

https://www.bigbang.si/sony-serija-x93j...
 Sony 65X90J

Sony 65X90J

_marc_ ::

Pri teh televizorjih v BB moraš vedeti, da gre za razstavne eksponate.

_marc_ je izjavil:

Pri teh televizorjih v BB moraš vedeti, da gre za razstavne eksponate.

Ja po eni strani verjetno res čeprav se da to tudi preveriti sploh tisti model iz leta 2020 XH9005 bog si ga vedi koliko ur ima že narejenih tisti je sigurno razstavni eksponat.

Ravno tale 2021 model se je pred kratkim prodajal v velikosti 55 inč za 600€. 65 inčerja nisem zasledil, sigurno pa ni bila cena več kot 800€. Skratka čuden televizor. Nekaj najslabšega kar sem videl zadnja leta. Letošnji Sony ni dosti boljši, po ocenah na rtings celo malce slabši. Zapravili so si ves ugled. Škoda.

Sumim tudi da gre tu za kake čudne AMVA panele kot recimo potrjujejo specifikacije:
https://www.displayspecifications.com/e...

Magic1 ::

FireSnack je izjavil:

Ravno tale 2021 model se je pred kratkim prodajal v velikosti 55 inč za 600€. 65 inčerja nisem zasledil, sigurno pa ni bila cena več kot 800€. Skratka čuden televizor. Nekaj najslabšega kar sem videl zadnja leta. Letošnji Sony ni dosti boljši, po ocenah na rtings celo malce slabši. Zapravili so si ves ugled. Škoda.

Sumim tudi da gre tu za kake čudne AMVA panele kot recimo potrjujejo specifikacije:

Sam ti pa si en nabijač. Kaj ko bi karkoli argumentiral in ne samo zlival enovrstične gnojnice? Ali je težko kaj več napisat? Če se je prodajal nekje po tako nizki ceni, zakaj nisi nepisal? Če tebi ni všeč, še ne pomeni, da komu drugemu ne bo.
Magic

FireSnack je izjavil:

Ah to kar ti govoriš je tvoje mišljenje in neke pravljice saj modeli XH90,X90J in X90K so super televizorji katere vsi predlagajo in tudi super so bili ocenjeni iz vseh strani. Ti kar svoje tolmač ampak po eni strani izpadeš kot neki bebec glede tega. Vsi ti Sony TV so v samem vrhu ocenjeni in,da se znajde nekdo ki kontra tolče po njih je samo ena razlaga

polde66 ::

@darck to kar pa ti govoriš je pa sploh samo tvoje mišljenje na osnovi pojma nimam česa, še vedno čakam en komentar od tistih tisoče nezadovoljnih hisense tv lastnikov
polde

polde66 je izjavil:

@darck to kar pa ti govoriš je pa sploh samo tvoje mišljenje na osnovi pojma nimam česa, še vedno čakam en komentar od tistih tisoče nezadovoljnih hisense tv lastnikov

Sem opazil,da ni šlo točno za tisti tvoj model TV ampak za novejši kateri je vsaj naj bi bil boljši A6G zato nisem potem nič objavljal. Glede teh Sony FALD modelov pa je po večini opisano, rečeno in prikazano,da so super TV in sedaj, če se najde kakšen vaški posebnež in začne nekaj nabijati kako je zanič katerem boš potem verjel. Lahko,da ima njegov kolega prav problematičen TV,kar ni nič novega se to dogaja pri vseh. Sam sem imel vedno smolo pri Samsungu in to pri večina njihovih izdelkov TV,Telefoni,glasbeni stolp,blu Ray predvajalnik tak,da sem nekako po novem odmaknjen stran od Samsunga saj prevečkrat sem naletel na njihov pomankljivi izdelek.

MrStein ::

Don't feed the troll. Preprosto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

polde66 ::

darck je izjavil:

polde66 je izjavil:

Sem opazil,da ni šlo točno za tisti tvoj model TV ampak za novejši kateri je vsaj naj bi bil boljši A6G zato nisem potem nič objavljal. Glede teh Sony FALD modelov pa je po večini opisano, rečeno in prikazano,da so super TV in sedaj, če se najde kakšen vaški posebnež in začne nekaj nabijati kako je zanič katerem boš potem verjel. Lahko,da ima njegov kolega prav problematičen TV,kar ni nič novega se to dogaja pri vseh. Sam sem imel vedno smolo pri Samsungu in to pri večina njihovih izdelkov TV,Telefoni,glasbeni stolp,blu Ray predvajalnik tak,da sem nekako po novem odmaknjen stran od Samsunga saj prevečkrat sem naletel na njihov pomankljivi izdelek.

En velik blef te je
polde

skyform ::

Magic1 je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Ravno tale 2021 model se je pred kratkim prodajal v velikosti 55 inč za 600EUR. 65 inčerja nisem zasledil, sigurno pa ni bila cena več kot 800EUR. Skratka čuden televizor. Nekaj najslabšega kar sem videl zadnja leta. Letošnji Sony ni dosti boljši, po ocenah na rtings celo malce slabši. Zapravili so si ves ugled. Škoda.

Sam ti pa si en nabijač. Kaj ko bi karkoli argumentiral in ne samo zlival enovrstične gnojnice? Ali je težko kaj več napisat? Če se je prodajal nekje po tako nizki ceni, zakaj nisi nepisal? Če tebi ni všeč, še ne pomeni, da komu drugemu ne bo.

Pa saj človek sploh nima X90J in ga meče v enak koš z X9005H, ki je kar slabši in še po vrhu piše da je X90K slabši kot X90J kar spet ni res ampak je še boljši. Kot prvo ima X9005H nek star X1 procesor, ki ni niti na nivoju X1 Extreme in Ultimate. Ima kar nižjo svetlinost od X90J, slabo gradacijo barv in sploh nima smooth gradation, ravno zaradi tega oskubljenega X1 procesorja, še X1 procesor od XE9005 iz leta 2017 ima več funkcij.

V glavnem X90J ima dosti prednosti zaradi XR procesorja ampak očitno človek bere rtings, ki po mojem mnenju delajo veliko zmedo, ker se dosti ljudi zanaša na tiste njihove meritve, sploh taki, ki ne vejo kaj dosti o TVjih in potem verjemejo v te rtingsove meritve, a v praksi se pa TVji obnesejo popolnoma drugače. Če bi to držalo kar rtings piše potem se TVji niso nič kaj izboljšali od leta 2019 kar pa sploh ne drži. Slika je vsako leto boljša pri vseh znamkah! Vsako leto izboljšujejo HDR in DV tonemaping, slika je svetlejša z lepšimi barvami in boljšim procesiranjem slike itd.

Žal je dan danes tako, da že vsak drug misli, da ve vse o TVjih samo zato, ker bere rtings in gleda te youtube reviewe in potem pišejo po forumih cele letanije, kot da so že doma imeli 100+ TVjev v resnici pa imajo samo enega in še tega ne znajo pravilno nastaviti.

Magic1 je izjavil:

Torej Samsungm, Sony, Philips so vsi jajc. LG je še ekstra jajc, razen za določene vsebine. Kaj pa pol nabavit:))? VOX?

Če ga jajca uporablja je potem seveda tudi TV jajca. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Vedno je najlažje samo kritizirati to je že dejstvo vendar nekdo je že dolgo nazaj povedal,da se čisto vsak TV ,da do neke mere nastaviti.

Samo jaz res nisem imel sreče z večina izdelkov od Samsunga zato sem ga večkrat kritiziral pa tudi že samo po sebi je vsaj meni bilo najtežje nastaviti barve na TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Ko bi res veliko več gledal TV doma bi mi pa šlo tudi orenk na jetra to osvetljeanje panela saj se prav lepo vidi pri svetlih ozadjih kako je ponekod lisasto po zaslonu,izgleda kot nekakšni oblakci. A imajo morda IPS paneli večji problem z bleedingom in cloudingom kakor VA paneli? Kako deluje VA panel,ko je črno ozadje na zaslonu a se takrat ugasnejo ledice,ker sigurno pri IPS se ne ugasnejo saj se vidi sivina,clouding,blleding.

skyform je lepo dojel da so televizorji zadnjih nekaj let na istem nivoju, čeprav sam sebe želi prepričati v obratno. Ravno zaradi tega ima rtings standardizirano metodologijo za določanje ocen in če znaš šteti do pet je jasno da je X90K slabši kot X90J, ki že tudi sam po sebi ni kaj prida glede na to kar sem jaz uspel videt.

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/...
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/...

Ocena za gledanje filmov je padla iz 8.6 na 8.3! Najboljši televizorju dosegajo tu bistveno boljše rezultate, med 9.1 in 9.5!
Je pa to televizor ranga 600€ za 55 inč in 800€ za 65 inč. V tem cenovnem rangu je ok.

petron ::

Kateri tv diagonale 65 (do nekje 1500€) bi bilo za vzet. Ogledano imam samsung QE65QN85B?

fpbs ::

petron je izjavil:

Kateri tv diagonale 65 (do nekje 1500€) bi bilo za vzet. Ogledano imam samsung QE65QN85B?

Predlagam ti tega dosti boljšega OLEDa: https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn...

petron je izjavil:

Tukaj imaš odličen OLED.

https://www.bigbang.si/philips-oled-65o...

Tukaj imaš najboljši TV ta hip in se splača stegnit za stotaka ali dva:
https://www.bigbang.si/samsung-qe65s95b...

Dokazano (s strani večih neodvisnih ocenjevalcev) najboljši televizor na svetu ta hip.

Zgodovina sprememb…

O ne ne ne more se Philips z 707 OLED modelom primerjati z LG C2 kvečjemu se lahko primerja z A2 ali B2.
FireSnack kot zaenkrat je najboljši TV izbran po večini Sony A95K kot drugo pa se ne splača še zaenkrat nabavljat te QLED-OLED začetne televizorje saj se pojavljajo že problemčki tako,da je bolje ostati še pri LG OLED panelih kateri so kakor toliko zanesljivi.

Firesnack kakor zgleda si najbrž ti neki Samsung fanček :)) saj orenk tolčeš po Sony televizorjih in zanima me še po katerih boš še začel

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

O ne ne ne more se Philips z 707 OLED modelom primerjati z LG C2 kvečjemu se lahko primerja z A2 ali B2.
FireSnack kot zaenkrat je najboljši TV izbran po večini Sony A95K kot drugo pa se ne splača še zaenkrat nabavljat te QLED-OLED začetne televizorje saj se pojavljajo že problemčki tako,da je bolje ostati še pri LG OLED panelih kateri so kakor toliko zanesljivi.

Prosim, da točno pojasniš v katerih segmentih je C2 kvalitetnejši od Philipsa, da se zopet ne bo pisalo nekaj na pamet..!

Pri Philipsu sigurno ni isti panel kot pri C2 in Philips 707 ali 807 sigurno nimata istega panela in recimo da ima 807 isti pa le kot C2.

Saj če ima 707 isti panel kot 807 potem je brez veze da se prodaja 807 pa še toliko dražji je. Pa LG C2 je ponovno najbolj dober OLED TV za kupiti za spodobno ceno to je svetovno rečeno

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

Pri Philipsu sigurno ni isti panel kot pri C2 in Philips 707 ali 807 sigurno nimata istega panela in recimo da ima 807 isti pa le kot C2.

Saj nisem vprašal, kakšen panel ima 707.. Vprašal sem te, kje je C2 kvalitetnejši..?

Ti bom kar jaz povedal. 707 je budget izvedba, C2 pa je bolj top range. C2 ima že nekoliko kvalitetnejši EVO panel, 707 pa še starinskega.

FireSnack je izjavil:

Ti bom kar jaz povedal. 707 je budget izvedba, C2 pa je bolj top range. C2 ima že nekoliko kvalitetnejši EVO panel, 707 pa še starinskega.

Dobro tebe tako ne smemo jemat resno..;)

Že v samem panelu je boljši potem kar se tiče za tiste kateri špilajo igre je LG najboljši,gibanje slike ima dobro sploh ker se da zelo lepo nastavljati in kakor sem zasledil neko primerjavo z drugi OLED modeli recimo Sony ima še vedno majčkeno boljši upscaling in to samo zaradi procesorja in njihovega reality creation vendar so tukaj zelo majhne razlike katere večina ljudi ne opazi.
««
457 / 557
»»