» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
453 / 557
»»

darck ::

bbobst ::

darck je izjavil:

Čak mal.
Kje so pa Philipsi?
A ni noben najboljši, kot v videu ,objavljnem nekaj dni nazaj ?
Nekaj ne štima tuki.

bbobst je izjavil:

darck je izjavil:

Čak mal.
Kje so pa Philipsi?
Nekaj ne štima tuki.

A ga nisi poslušal,ko je povedal,da na žalost pri njih v Ameriki nimajo Philipsa ne Panasonica zato ne more nič komentirati za njih. Je pa v Ameriki v prodaji na prvem mestu Samsung na drugem pa TCL.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

alfa_fan ::

bbobst je izjavil:

Zdravo.
Še zmeraj se igram z nastavitvijo Sony-ja 65X90K za T-2 IPTV.
Na starem 55XE9005 sem bil s sliko T-2 zadovoljen.
Na novi pa mi nikakor ne uspe nastaviti take kvalitete.
Vse se mi zdi nekako "grain".
Dvomim da ima 5 let novejši model slabši upscaling.
Vse bolj se mi zdi, da je to posledica večje diagonale in s tem večje pike.
Vaša mnenja.

Tudi jaz sem danes nabavil sony-ja X90K, le 75" velikost. TV je OK, kolikor sem gledal, je slika programov HD OK (ne bi rekel, da je kaj boljša od prejšnjega 55" Panasonica)... Imam pa en problem, ki me kar moti...in sicer pri predvajanju filmov iz NAS-a se alika zatika, zvok pa ni čisto sinhroniziran. Tudi pofnapisov ne morem (verjetno bolje - ne znam) nastavit...
Ne vem, v čem je štos... Na Panasonicu je vse šibalo kot raketa.
Ima kdo idejo, predlog, kako to poštimat? Je pa enako prek kabla kot prek wifi... YT pa npr.dela ko šus...

Horas ::

klasika na sonyih in gnusmasih. bolje da bi philipsa vzel. ali pa še enkrat panasonic
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

klasika na sonyih in gnusmasih. bolje da bi philipsa vzel. ali pa še enkrat panasonic

Je to torej znana težava? Obstaja kakšna rešitev? Ker če je to to od TV, je zame neuporaben... Dejansko ne morem verjet, da je to možno pri TV zgornjega srednjega razreda letnik 2022, medtem ko pri Panasonicu letnik 2015-16 to dela bp...

Magic1 ::

A vi resno mislite, da boste na 75" imeli podobno kvaliteto, kot na 55" pri šiti hd signalu. Noben upscaling ne bo tako dobro delal, da bo prikril 2x večjo površino.
Magic

Ganon ::

alfa_fan je izjavil:

Horas je izjavil:

Je to torej znana težava? Obstaja kakšna rešitev? Ker če je to to od TV, je zame neuporaben... Dejansko ne morem verjet, da je to možno pri TV zgornjega srednjega razreda letnik 2022, medtem ko pri Panasonicu letnik 2015-16 to dela bp...

Sarkazem detektor ti je crknil.

Magic1 je izjavil:

A vi resno mislite, da boste na 75" imeli podobno kvaliteto, kot na 55" pri šiti hd signalu. Noben upscaling ne bo tako dobro delal, da bo prikril 2x večjo površino.

Preberi še enkrat moja posta - težava je predvajanje filmov prek NAS-a, pri čemer se zatika, preskakuje, zvok ni sinhroniziran...skratka totalno neuporabo in negledljivo.

Ravno to, kar sem si najbolj želel - neproblematičnost in enoatavnost uporabe - sedaj manjka... Sem res razočaran...

Sem še enkrat resetiral TV, vendar je isti šmorn...

Ganon je izjavil:

alfa_fan je izjavil:

Horas je izjavil:

Najbrž res, ker sem vse bolj jezen...oz razočaran...
.

alfa_fan je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Preberi še enkrat moja posta - težava je predvajanje filmov prek NAS-a, pri čemer se zatika, preskakuje, zvok ni sinhroniziran...skratka totalno neuporabo in negledljivo.

Ravno to, kar sem si najbolj želel - neproblematičnost in enoatavnost uporabe - sedaj manjka... Sem res razočaran...

Sem še enkrat resetiral TV, vendar je isti šmorn...

Preko mreže sam tako na Samsungu kot na Philipsu videl, da ne dela ok pri 30GB+ file-ih. Ne vem točno kaj je problem. Pri Samsungu nimaš rešitve, ker imaš lahko samo priložen player, pri Philipsu pa moram še probat ali je s VLCjem ok.
Magic

Nvidia Shield Pro z njim boš zmagal z vsemi predvajanji saj to je prava mašina :D

Izgleda kot da so proizvajalci zelo v navezi s streaming servisi in namerno omejujejo mrežo za določene vsebine. Kot to da dajejo kup neuporabnih bližnic na dalinec.
Magic

Magic1 je izjavil:

Preko mreže sam tako na Samsungu kot na Philipsu videl, da ne dela ok pri 30GB+ file-ih. Ne vem točno kaj je problem. Pri Samsungu nimaš rešitve, ker imaš lahko samo priložen player, pri Philipsu pa moram še probat ali je s VLCjem ok.

To bi razumel, če bi bili neki ultra veliki file-i...ampak gre za npr. BRRip, par GB... Probal različne, različno vekike - povsod isto...

Dodatnih stroškov si ne mislim delat - če se ne da to kako nastavit in uredit, gre TV nazaj...

FireSnack ::

Sony je vsako leto slabši. Madžar je lanski model Sony XR-55X90K, torej Sony XR-55X90J prodajal za 600€ pred nekaj dnevi. Mora biti nekaj hudo narobe zadnje čase s tem televizorjem, da se prodaja v tem cenovnem razredu. Ne priporočam Sony. Mene predvsem moti čuden motion handeling na novejšem picture processorju in pa slaba podpora z popravki. Sony veliko obljublja in malo naredi. Tipičen predstavnik branda, ki je zaspal na lovorikah. Kupite LG ali Samsung.
Preprodajalec NFT umetnin

Kakšen Samsung, to so šele najhujša jajca.
Magic

bbobst ::

darck je izjavil:

bbobst je izjavil:

darck je izjavil:

Čak mal.
Kje so pa Philipsi?
Nekaj ne štima tuki.

A ga nisi poslušal,ko je povedal,da na žalost pri njih v Ameriki nimajo Philipsa ne Panasonica zato ne more nič komentirati za njih. Je pa v Ameriki v prodaji na prvem mestu Samsung na drugem pa TCL.

Mišljeno sarkastično...

FireSnack je izjavil:

Mene predvsem moti čuden motion handeling na novejšem picture processorju in pa slaba podpora z popravki.

Seveda, če pa ni kaj veliko za popravljati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

Anney ::

alfa_fan je izjavil:

bbobst je izjavil:

Zdravo.
Še zmeraj se igram z nastavitvijo Sony-ja 65X90K za T-2 IPTV.
Na starem 55XE9005 sem bil s sliko T-2 zadovoljen.
Na novi pa mi nikakor ne uspe nastaviti take kvalitete.
Vse se mi zdi nekako "grain".
Dvomim da ima 5 let novejši model slabši upscaling.
Vse bolj se mi zdi, da je to posledica večje diagonale in s tem večje pike.
Vaša mnenja.

Tudi jaz sem danes nabavil sony-ja X90K, le 75" velikost. TV je OK, kolikor sem gledal, je slika programov HD OK (ne bi rekel, da je kaj boljša od prejšnjega 55" Panasonica)... Imam pa en problem, ki me kar moti...in sicer pri predvajanju filmov iz NAS-a se alika zatika, zvok pa ni čisto sinhroniziran. Tudi pofnapisov ne morem (verjetno bolje - ne znam) nastavit...
Ne vem, v čem je štos... Na Panasonicu je vse šibalo kot raketa.
Ima kdo idejo, predlog, kako to poštimat? Je pa enako prek kabla kot prek wifi... YT pa npr.dela ko šus...

Flikni si gor plex na nas (kot server) pa tv (kot aplikacijo), pa bo. Seveda mora tudi nas bit kompatibilen in dovolj hiter, če imaš starejšega pozabi na 4k, naloži na računalnik (stacionarca) server za plex.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Sem portem naložil še VLC player, ki je rešil prolem?.
Dela tako, kot treba...sicer so č-ji popačeni, ampak to ni tak problem.

V glavnem, razočaranje je popustilo, TV je OK.

Včeraj sem pozabil napisat, da me je pozitivno presenetil zvok - glasnost in čistost. Seveda basi niso za dol past, ampak je vseeno zame OK. Ne vem, kakšen je zvok pri ostalih proizvajalcih, modelih, tu je OK.

Horas ::

Ganon je izjavil:

alfa_fan je izjavil:

Horas je izjavil:

nism bil sarkastičn, to so dejstva
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

alfa_fan je izjavil:

Včeraj sem pozabil napisat, da me je pozitivno presenetil zvok - glasnost in čistost. Seveda basi niso za dol past, ampak je vseeno zame OK. Ne vem, kakšen je zvok pri ostalih proizvajalcih, modelih, tu je OK.

Saj se da v VLC nastaviti kakor vem pravilne zapise za podnapise sem pa tudi jaz že imel podnapise kateri so nenormalno čudno delovali enkrat je normalno prikazalo šumnike črko Č ali Š kdaj drugič pa ne,zakaj je bilo tako ne bi vedel.

na telefonu imam pa najraje MX PLAYER in zaenkrat na televizorju nič ne rabim od tega zato ga tam nimam drugače bi ga pa sigurno imel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

issak ::

darck je izjavil:

Nvidia Shield Pro z njim boš zmagal z vsemi predvajanji saj to je prava mašina :D

Nujno Pro, ali je tudi navaden Shield ok?

Je tole s Plexom že rešeno: https://www.reddit.com/r/PleX/comments/...
Namreč Plex na WebOS mi začne transcodad video če vključim podnapise (katerekoli), tako da očitno rabim nek box ki bo znal predvajati filme tipa "2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.Atmos" s podnapisi, Shield to zmore? Lahko preko Plex ali VLC, mi je vseeno.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

In pa glede na to da stane Xbox Series S komaj 20€ več kot Shield Pro - ali ima smisla kupit kar Xbox za 4K HDR filme preko Plexa?

issak je izjavil:

darck je izjavil:

Je tole s Plexom že rešeno: https://www.reddit.com/r/PleX/comments/...
Namreč Plex na WebOS mi začne transcodad video če vključim podnapise (katerekoli), tako da očitno rabim nek box ki bo znal predvajati filme tipa "2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.Atmos" s podnapisi, Shield to zmore? Lahko preko Plex ali VLC, mi je vseeno.

Verjetno imaš transcode vključen, nastavi na direct play. (settings, plex web, quality....maximum). Jaz imam server kar na stacionarcu in mi vse dela.

Sem probaval vse živo, brez podnapisov deluje direct play brez težav, takoj ko vključim podnapise začne transcodat. Menda je nek znan problem na webos, namreč čeprav video deluje direkt, mora audio transcodat, in če transcoda audio in vključiš podnapise, začne tudi video transcodad, da ne bi podnapisi zaostajali, ali nekaj takega.

> Enabling image based subtitles, PGS & VOBSUB, forces a video transcode.
> If the audio transcodes, enabling SRT subtitles forces a video transcode.
> If the audio direct plays/streams, enabling SRT subtitles does not force a video transcode.

Ampak tudi SRT mi začne transcodat.

polde66 ::

@issak če potrebuješ samo za filme preko plexa je dovolj Fire tv stick 4k (4k max) ali pa še bolje xiaomi 4k tv stick. Vse bo delalo enako kot na shildu, cena je pa 3x manj ali še več. Oba se dobita do 60 eur če malo pobrskaš, če imaš pa teto v nemčiji, italiji ali avstriji, pa fire tv 4k max trenutno dobiš za 35 eur le pošiljajo jih ne v slo. Če pa prebrskaš po bolhi se pa tudi kaj najde. Podoprajo najsodobnejšo tehnologijo, av01, dolby vision in atmos.
Vsa roba preko nas ali pc se lepo gleda tudi preko kodija, kjer ni treba nič transkodanja. Le potrebno je malce znanja, da se kodi 19.4 usposobi da gleda tudi samba serverje. in seveda dati v sheranje stvari na pc.ju. Tako imam jaz in recimo kodi kot predvajalnik nima konkurence. Plex je sicer vizualno lepši (če je komu do tega) a je smb pretok preko pc do kodija veliko enostavnejši, baze podnapisov na dlani....
polde

issak je izjavil:

Pro ima več RAM-a, več notranjega prostora, dva USB priključka in pa Plex server. Slednji na cenejši različici ne deluje. Če imaš možnost, kupi dražjega, ga poveži z računalnikom in pozabi na skrbi. Prebavil bo vse.

@polde, hvala bom preveril. Ja rabim samo za filme, ker webos očitno ne sfolga. Netflix in YouTube delujeta native na webos, ampak če bi imel Google TV (Shield) bi sideloadal SmartTubeNext. Kodi poznam, sem ga tudi že štimal, tudi SMB imam že nastavljen na serverju. Kodi laufa na vseh naštetih napravah? Na webos ga jasno ni.

@Ganon: plex server že imam, USB portov ne rabim, tudi ne notranjega prostora, ker imam vse na serverju/NAS, takonda če je cenejši zmožen predvajati 4K HDR s podnapisi, bi raje cenejšega.

> ga poveži z računalnikom
Kaj s tem misliš?

issak je izjavil:

plex server že imam, USB portov ne rabim, tudi ne notranjega prostora, ker imam vse na serverju/NAS, takonda če je cenejši zmožen predvajati 4K HDR s podnapisi, bi raje cenejšega.

Na navadnem ne boš imel Plex serverja. Tube je oskubljen, strojno in programsko. Če kupuješ shield, kupi dražjega.

@issak Na vseh stickih in boxih se da inštalirati vse točno isto kot na Shildu, le da je shild namenjen še igranju iger za kar pa srednji razred boxov ni. Torej lahko poinštaliraš tudi Smart youtube. Če razumeš preprosto: Shild uporablja android tv, Xiaomi tudi uporablja android tv in oba izhajata iz android 11. Fire tv uporablja svoj os, ki temelji na android 9 ( to slednje je za nekatere aplikacije bolje). Ampak povsod in prav povsod pa lahko naložiš aplikacije za android tv. Jaz imam xiomi 4k, imam fire tv stick 4k max, imam mecool km2 plus, ki prav tako temelji na android 11, poleg tega ima 16 gb prostora in licence za google in netflix, prime... Tako da opcij za uporabo naprav je več. Vse povsod pa tako kot na shildu tečejo iste aplikacije (kodi, T2 go, T2 TV, eon in neo za tv, smartyoutube, plex, in vse ostalo. To je na splošno.
polde

Rabim Plex client, ne serverja. Plex Server imam že postavljen na računalniku. 220€ za to da predvajam 4K HDR filme se mi pa zdi malo preveč, za 30€ več dobim že XBOX S ki ima še bolj močan hardware. Ampak hvala za odgovor, če non-pro shield ni zmožen predvajati 4K HDR potem bom vzel kaj drugega. Na koncu bom verjetno kar direkt iz PCja predvajal preko HDMI.

@polde66 hvala, danes si sposodim Chromecast 4K, da vidim če bo to delovalo kot želim. Shield mi je sicer zanimiv zaradi upscalinga, ker je veliko vsebine ki je gledam na voljo le v 1080p.

@issak za chromecast boš moral uporabljati tega, če želiš izkušnjo shilda, boxov ..: https://www.mimovrste.com/predvajalniki...
ker ima svoj google tv. Zelo podobna zadeva kot android tv in na njem deluje vse isto kot deluje na android tv, ali na shildu ali na xiaomiju, fire tv.. le da je malce dražji.
polde

skyform ::

alfa_fan je izjavil:

Ma vgrajem predvajalnik je bedn. Imaš dosti boljše kot Just Player, MX Player, VLC player... Podnapise pa si lahko speremniš v androidu , velikost, barvo, font, prozornost, okrvir okrog njih itd. Res ne vem v čem je problem. Jaz nimam nobenih težav z predvajanjem filmov na Sonyju že od G modelov naprej, pred tem so bili bolj počasni in problematični, od leta 2019 pa več ne, deluje popolnoma enako kot na Philipsih.

Horas je izjavil:

Samo za nesposobne uporabnike.

Magic1 je izjavil:

Prav smešno a ne in še napisal je, da je na novem 75" enako dobra ali cel skoraj boljša slika kot na njegovem starem 55" Panasonicu kar ti pove, da ima nov TV boljši upskejling in procesing. Naj si kupi 75" Panasonic in bo videl kak krompir je kar se tiče upskejlinga. Primerjava upskejlinga in procesiranje slike se pa tak dela z TVji v enaki diagonali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

darck je izjavil:

alfa_fan je izjavil:

Saj se da v VLC nastaviti kakor vem pravilne zapise za podnapise sem pa tudi jaz že imel podnapise kateri so nenormalno čudno delovali enkrat je normalno prikazalo šumnike črko Č ali Š kdaj drugič pa ne,zakaj je bilo tako ne bi vedel.

na telefonu imam pa najraje MX PLAYER in zaenkrat na televizorju nič ne rabim od tega zato ga tam nimam drugače bi ga pa sigurno imel.

Ma itak, to se vse da nastaviti na android TVjih ampak se najdejo taki primeri, ki ti krivijo TV preden ga sploh znajo uporabljati. Če ti človek pride TV kritizirati in še ni niti sprobal drug predvajalnik kot pa vgrajen potem se ve koliko je ura.

Horas je izjavil:

Ganon je izjavil:

alfa_fan je izjavil:

Horas je izjavil:

nism bil sarkastičn, to so dejstva

Kakšno dejstvo, samo zaradi tega, ker si to ti rekel ali imaš kak dokaz.

Tule imaš dokaz, da novi Sonyju predvajajo vse brez težav.

Sem posnel danes na sveže, posebaj s tem namenom, da bodo ostali videli, da si full of shit. Pišeš totalne neumnosti. Ne vem ali si hejter ali nimaš pojma ali pa imaš TV star 10 let in živiš v preteklosti.

Kje je dokaz da ti predvaja res v Dolby Atmos in Dolby Vision? Odpira že. Ampak to še ni dokaz!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnack ()

A ti moram še en video z nastavitvami slike posnet, da te osramotim? Drugače si pa poglej moje ostale videje kjer spreminjam nastavitve slike in boš videl da je vse v dv in hdr.

Sky ima samo DV format (nima hibridov), če ga nebi predvajalo pravilno, bi bila slika zeleno-vijolična, HDR pa sprane barve. Menda osnove poznaš?

Zgodovina sprememb…

Točno tako! ;)

karosha ::

Iščem budget friendly (max 600 EUR) 55'' TV. Nisem zahtevna uporabnica, potrebujem samo za simple gaming (RPG, par online špilov) in pretočne vsebine.

Zaenkrat razmišljam o:

1.) Hisense 55E7HQ https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
2.) TCL 55C725 https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
3.) Samsung Q60B https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

Bom ful hvaležna za komentar :)

Še vedno so ljudje ki mislijo, če so kupili zadnji model tv-ja da mora potem delovati vse kot iz škatle. Tako kot če kupijo en leptop pa mislijo da je vse gor. Poanta tega je da je treba zadeve prilagoditi in poinštalirati kar je treba in si najti najustreznejše appe ki so namenjeni takim zadevam. In to ni nikjer out of the box. In tako kot pravi @skyform je to samo neznanje uporabnika.
Mkv format dolby visiona pa na nobeni napravi ne deluje normalno, mislim da niti na shildu pa naj me kdo popravi. Nisem pa sprobal zidoo-ta, ki tudi podpira vision in atmos.
polde

polde66 je izjavil:

Še vedno so ljudje ki mislijo, če so kupili zadnji model tv-ja da mora potem delovati vse kot iz škatle. Tako kot če kupijo en leptop pa mislijo da je vse gor. Poanta tega je da je treba zadeve prilagoditi in poinštalirati kar je treba in si najti najustreznejše appe ki so namenjeni takim zadevam. In to ni nikjer out of the box. In tako kot pravi @skyform je to samo neznanje uporabnika.
Mkv format dolby visiona pa na nobeni napravi ne deluje normalno, mislim da niti na shildu pa naj me kdo popravi. Nisem pa sprobal zidoo-ta, ki tudi podpira vision in atmos.

BRAVO,lepo povedano

.

.

polde66 je izjavil:

Seveda dela DoVi, sicer BL+RPU (FEL) profil 08, ne dela pa format BL+EL+RPU (FEL) profil 07, tole dela na bluray predvajalnikih, zidoo (ne vsi modeli) in pa dune (ne vsi modeli). DoVi je kar kompleksna zadeva, recimo apple uporablja profil 05, drugi pa 08, UHD ploščki imajo pa FEL 07.

Aja dela .mkv na plexu, just playerju in pa kodiju (prirejena verzija- kodinerds), prav tako na shieldu pa še en player je k se ga trenutno ne spomnim.

Zgodovina sprememb…

polde66 je izjavil:

Mkv format dolby visiona pa na nobeni napravi ne deluje normalno, mislim da niti na shildu pa naj me kdo popravi.

Seveda predvaja in to za šalo.

Genau, pa ravno to sem v videju zgoraj demonstriral, da just player predvaja, DV mp4 in mkv, HDR10 in HDR10+ mkv brez kakšnih težav ampak eni še kr ne verjamejo. :)

Bom sprobal just player na fire tv in xiomi 4k sticku.
za sample imam tole: She-Hulk.Attorney.at.Law.S01E02.Superhuman.Law.2160p.DSNP.WEB-DL.DDP5.1.DoVi.H.265-NTb (mkv format) tega kaže zeleno pinki
She-Hulk.Attorney.At.Law.S01E02.2160p.DSNP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.MP4.x265-DVSUX - tega prebavi BP
vzeto iz rarbga.
polde

Ma kej imaste že novi KODI, ki predvaja DV?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnack ()
««
453 / 557
»»