» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
452 / 557
»»

jellychelsea ::

Predvidevam da TVji v rangu do 1000€ pa nimajo nič podobnega? :D

andrej69 ::

jellychelsea je izjavil:

Predvidevam da TVji v rangu do 1000€ pa nimajo nič podobnega? :D

Seveda ne..

Magic1 ::

TCl 65" C825 se dobi za mal čez jurja. V Avstriji so eni promovirali celo C835.
Magic

alfa_fan ::

Magic1 je izjavil:

Jao, tip je nezahteven in sploh ne ve kaj rabi. Ok, če ima preveč denarja, naj zapravlja za oled (verjetno ne če bo gledal le HD). Drugače bi jaz bolj priporačal kak srednji rang za dobro ceno. Načeloma se je X90K dost pocenil s tem mesecem, je še le 100-200€ dražji od lanskega modela po najnižji ceni.

Hehe... Točno vem, kaj rabim oz. si želim - TV, ki naj da od sebe max dobro sliko pri HD signalu, kar večinoma gledamo ter da enostavno dela, brez nekih ultra hudih nastavitev ali kakšnih zatikanj pri delovanju. Ker vidim, da ste tu eni strokovnjaki in imate na sploh dober pregled nad ponudbo, se mi je zdel to najboljši naslov za iskanje predlogov.

Objave zadnjih nekaj tednov so bolj kot ne prepucavanje glede nekih detajlov, ki za večino uporabnikov (kot sem sam) ne pomenijo kaj dosti oz. vprašanje, če bi jih sploh zaznal.

Andrej69 je podal par predlogov (hvala!), ki so vsaj zame odlična usmeritev. In nekako izbiram med temi. Ker pa so vmes tako OLED, miniLED kot direct LED kandidati, me zanima, ali sploh je kakšna razlika za uporabnika kot sem sam - primarno HD TV programi. Trenutno se najbolj nagibam k Sony-ju X90K, 75"... sicer presega definirani budget za 200€, ampak TV kupujem za nadaljnjih nekaj let, zato se mi ne zdi smiselno gledati na 200€ pri zadevi ki stane cca 1.500€.

Pa hvala vsem za pomoč, mnenja in usmeritve!

mAXTER ::

Če dobiš kje X90K 75" za 1500€ se priporočam za informacijo 8-)

fpbs ::

mAXTER je izjavil:

Če dobiš kje X90K 75" za 1500€ se priporočam za informacijo 8-)

Ta Sony je zagotovo dober nakup: https://www.ceneje.si/Izdelek/33474967/...

o0o0o0o0o0 ::

alfa_fan je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Jao, tip je nezahteven in sploh ne ve kaj rabi. Ok, če ima preveč denarja, naj zapravlja za oled (verjetno ne če bo gledal le HD). Drugače bi jaz bolj priporačal kak srednji rang za dobro ceno. Načeloma se je X90K dost pocenil s tem mesecem, je še le 100-200€ dražji od lanskega modela po najnižji ceni.

Hehe... Točno vem, kaj rabim oz. si želim - TV, ki naj da od sebe max dobro sliko pri HD signalu, kar večinoma gledamo ter da enostavno dela, brez nekih ultra hudih nastavitev ali kakšnih zatikanj pri delovanju. Ker vidim, da ste tu eni strokovnjaki in imate na sploh dober pregled nad ponudbo, se mi je zdel to najboljši naslov za iskanje predlogov.

Objave zadnjih nekaj tednov so bolj kot ne prepucavanje glede nekih detajlov, ki za večino uporabnikov (kot sem sam) ne pomenijo kaj dosti oz. vprašanje, če bi jih sploh zaznal.

Andrej69 je podal par predlogov (hvala!), ki so vsaj zame odlična usmeritev. In nekako izbiram med temi. Ker pa so vmes tako OLED, miniLED kot direct LED kandidati, me zanima, ali sploh je kakšna razlika za uporabnika kot sem sam - primarno HD TV programi. Trenutno se najbolj nagibam k Sony-ju X90K, 75"... sicer presega definirani budget za 200€, ampak TV kupujem za nadaljnjih nekaj let, zato se mi ne zdi smiselno gledati na 200€ pri zadevi ki stane cca 1.500€.

Za TV programe jaz ne bi vzel OLED. Brat je kupil Philips 55PML9507 in je zadovoljen.

polde66 ::

Filips uber alles. @kupO to je pa zdaleč najbolj podkrepljen argument v celem letu. Nebi vzel Oleda ker je vzel brat filpsa. Pa še zadovoljen je. V bistvu sta celo 2 argumenta.
polde

Djole ::

o0o0o0o0o0 je izjavil:

alfa_fan je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Za TV programe jaz ne bi vzel OLED. Brat je kupil Philips 55PML9507 in je zadovoljen.

Zakaj ne oled za tv kanale?

o0o0o0o0o0 ::

OLED kupiš če si zahteven uporabnik.

Imam OLED in QLED 90 doma in sta oba "bedna" za tv kanale. Bedna zato, ker ne moreš izkoristit potenciala TVja. Drugo je, če bi gledal 4K filme.

Imam pa tudi lep burn in pri LGju

Imam Oled LG 3 leta star, nobenega burna nijer, Uporabljam tv box ali fire tv stick za aplikacije tudi T2-go varianta. Original setboxa ne uporabljam ker 1. mi vzame plac in vtičnico, 2. imam L naročnino in pomeni da pop tv in ostali niso v hd kvaliteti (apliacija predvaja vse v najboljši kvaliteti), 3. mi za 50 eur stick dela čisto vse kar najboljši android tv-ji in ga bom brez kake slabe volje zamenjal čez par let pa še kaj se najde, 4. se mi setbox vsake toliko časa zmede in ga je treba na roke izklapljat in priklapljat.
Pri vsakem boxu, ki ga dam zraven tv-ja si inštaliram screensever ki se vklopi po 5 minutah neaktivnosti in s tem recimo preprečim burn. In dobim na njem aplikacije ki jih LG ne zmore v svoji trgovini. Z aplikacijo na boxu ali sticku izkoristim popolni potencial tv. Fire tv 4k max stane od 35 eur do 65 eur odvisno kdaj in kje, Xiaomi 4ktv stick stane 50-70 eur. Podpirajo vso najnovejšo tehnologijo. Zato še vedno ne razumem folka ki išče vse v enem superiornost v enem, ker tega ni če bi pa bilo bi bilo pa drago. Če se človek malo znajde ima z parimi dodatki lahko odlično uporabniško izkušnjo.
Tv je včasih prižgan tudi po 12 ur, včasih od teh 12 par čisto brez veze samemu sebi in se screensever vrti, gleda se HBOmax, voyo, tv programov zelo malo in veliko serij in filmov v x265 kodiranju in x720p ter x1080p v 264 kodiranju(skratka bolj kvalitetni izdelki). Tisti, ki gleda iz usb ključka divx pa naj kar izvoli in za slabo sliko ni kriv tv (katerikoli tv).
Kar se oleda tiče nimam nobenih pripomb. Tudi če nebi imel boxa bi gledal na LG T2 na aplikaciji LG-ja in ne na setboxu iz istih razlogov kot sem jih navedel zgoraj.
polde

Pa še to: biti na kaki stari kabelski povezavi z max "do" 20 mbps ne bo obrodila kake dobre izkušnje niti na najboljšem tv-ju.
polde

petron ::

petron je izjavil:

To bi bil dober nakup?
https://www.mediaworld.it/it/product/_s...

Za nekaj več evrov dobiš tale kvalitetnejši MINI LED..

https://www.harveynorman.si/android-tv-...

Glih nekaj hudega ni, glede na to da ga za 899€ brez problema pri nas dobiš. Seveda je odvisno koliko odročno ti je nabavit v IT.
Magic

bozo78 ::

Pozdravljeni

Mene zanima kakšen TV 55" predlagate za ceno max 1000 eurov. Kaj se da najboljše dobiti za ta denar. Naj povem da Phillips odpade že v štartu. Za ostale predloge se priporočam. Malo sem ven iz tega in vem da vi boste najboljše predlagali.

Hvala.

bozo78 je izjavil:

Pozdravljeni

Mene zanima kakšen TV 55" predlagate za ceno max 1000 eurov. Kaj se da najboljše dobiti za ta denar. Naj povem da Phillips odpade že v štartu. Za ostale predloge se priporočam. Malo sem ven iz tega in vem da vi boste najboljše predlagali.

Hvala.

Katerega od teh modelov.

https://www.mimovrste.com/oled-televizo...
https://www.bigbang.si/sony-bravia-x90k...
https://www.bigbang.si/neo-qled-serija-...
https://www.mimovrste.com/televizorji-o...

Zadnja dva definitivno ne bi priporočal. Pri prvemu pa je ravnokar pošla zaloga.
Magic

Zaphod_B75 ::

Kateri 55" TV naj vzamem do 400€ (ali še raje čim ceneje) - za stanovanje ki je primarno itak namenjeno za oddajanje?
Ni treba da ima nevemkakšne oh in sploh funkcije.
Sem najprej naročil LED TV TCL 55P615 pa zdaj Max-pro (in vsi ostali) pravjo da ni dobavljiv :(

Je kje kakšen dober Black Friday deal?

hvala vnaprej za predloge.
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10

FireSnack ::

LG C2 55 za 749€ je ok cena?
Preprodajalec NFT umetnin

Anney ::

Tole sem jaz dobil pred črnim petkom za dobrih 360EUR. Prav tukaj v tej štacuni.
https://www.shoppster.si/p/2380169

Maš pa tega tukaj- 409EUR
https://www.bigbang.si/a6eg-izdelek-341...
399EUR- https://www.shoppster.si/p/1848951
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Tile vstopni modeli Hisense kjer za 65 inč TV daš 300€ ne znajo niti upscalat pravilno TV kanalov iz STB. Ne priporočam.

mgermo ::

FireSnack je izjavil:

Zelo. Kje?

Kaj pa https://www.makspro.si/crni-petek/led-t... tale tošiba je OK al naj vzamem kaj drugega?

Na prvi pogled vsaj android ima napram hisense-jem ki majo vidaa

Filip8 ::

Samsung QE55Q60B to je ok cena 580 EUR?

darck ::

Filip8 je izjavil:

Samsung QE55Q60B to je ok cena 580 EUR?

Ma to je vse super cena proti tem,ko sem jaz pred dvema letoma dal preko 600 Eur za obični TV z IPS panelom. Danes je res vse bolj kakor ne poceni v primerjavi za dobre 2-leti nazaj.

Mater danes je vse nekako ceneje in boljše

Danes dobiš od Sony super FALD TV za 900 Eur ali še kaj manj pa to je zakon.

Dobiš oled za podobno skoraj ceno spet zakon.

Totalno se zajebal ko sem moral takrat kupiti TV saj danes bi dobil veliko boljšo zadevo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

MatejM ::

mgermo je izjavil:

FireSnack je izjavil:

Zelo. Kje?

to bo pa na koncu verjetno ostala poslovna skrivnost :D

nejc222 ::

Odločam se med tema dvema 65" tv-jema:
- TCL 65P735 za 699€ (oz. 620€ tukaj) in
- TCL 65C715 za 689€

Kaj mi predlagate? C715 je starejši model, ki nima GoogleTV-ja in HDMI 2.1 ter USB 3.0, ampak če sem prav zasledil bi morala biti slika na tem boljša kot na P735. Ima kdo izkušnje?
go with the flow

psillon22 ::

Rabim pomoč
Imam nosilec za tv na katerem piše Vesa 200x200...300x300...400x400 moja tv pa kot vidim ima vesa 200x300 a bo ta nosilec ok za moj tv?

Anney ::

Če ti paše na luknje bo, pa če ustreza teži.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

SAMSUNG QE55S95BATXXH - 999€

issak ::

Iščem HDMI kabel, ki bo zmožen 4K 120-144Hz HDR, dolžine 8-10m, se to dobi? Trenutni kabel ki ga imam (nek poceni Goobay) že pri 4K 30 prikazuje čudne artifakte, da o HDR sploh ne govorimo.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

A ni Fomo razlagal, da se dobi opični HDMI kabel, ki dela high refresh na dolge razdalje? Poglej, sam je verjetno 100€+.
Magic

Hvala, sem našel nekaj na Amazonu, FIBBR optical HDMI, je bil "black friday" deal, 50€ s poštnino.

Še eno vprašanje, in sicer LG C2 nima 3.5mm jacka, če gor priključim optical>RCA DAC, ali lahko še vedno upravljam glasnost z daljincom, ali bo glasnost fiksna, in moram na zvočnikih nastavljati? https://www.audiophonics.fr/en/dac-with...

issak je izjavil:

Hvala, sem našel nekaj na Amazonu, FIBBR optical HDMI, je bil "black friday" deal, 50€ s poštnino.
Še eno vprašanje, in sicer LG C2 nima 3.5mm jacka, če gor priključim optical>RCA DAC, ali lahko še vedno upravljam glasnost z daljincom, ali bo glasnost fiksna, in moram na zvočnikih nastavljati? https://www.audiophonics.fr/en/dac-with...

S čim bi pa to ti vse rad povezal?

MatejM ::

Dejansko nič kaj pametnega za BlackFriday, samo FireSnack ima dobre ponudbe, do katerih ne objavi linkov :)

fpbs je izjavil:

issak je izjavil:

S čim bi pa to ti vse rad povezal?

Se pravi TV -> Toslink-RCA -> Logitech Z2300 aktivni zvočniki. Vir zvoka TV sam (streming aplikacije) ter PC preko HDMI. Na prejšnjem TVju sem imel te iste zvočnike v 3.5mm vtaknjene, in je tudi zvoj iz PCja preko HDMI deloval brez problemov.

MatejM je izjavil:

Dejansko nič kaj pametnega za BlackFriday, samo FireSnack ima dobre ponudbe, do katerih ne objavi linkov :)

https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
evo takoj po tem ko ga kupim, je 70e ceneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

issak je izjavil:

Se pravi TV -> Toslink-RCA -> Logitech Z2300 aktivni zvočniki. Vir zvoka TV sam (streming aplikacije) ter PC preko HDMI. Na prejšnjem TVju sem imel te iste zvočnike v 3.5mm vtaknjene, in je tudi zvoj iz PCja preko HDMI deloval brez problemov.

Za PC ne rabiš HDMI povezave. Za to imaš DLNA in Wi-Fi Direct. Za delovanje DLNA je pogoj, da imaš PC in TV povezana na isti router.

fpbs je izjavil:

issak je izjavil:

Za PC ne rabiš HDMI povezave. Za to imaš DLNA in Wi-Fi Direct. Za delovanje DLNA je pogoj, da imaš PC in TV povezana na isti router.

Delajo igre preko tega? Bom probal danes, hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

fpbs je izjavil:

issak je izjavil:

Ali je to že kdo usposobil da dela normalno? Torej vsaj 1080p 60Hz brez vsaj 200ms zamika?
Magic

Magic1 je izjavil:

fpbs je izjavil:

issak je izjavil:

Ali je to že kdo usposobil da dela normalno? Torej vsaj 1080p 60Hz brez vsaj 200ms zamika?

Ja no jaz ciljam 4K 60Hz (grafična ne podpira HDMI2.1) HDR :D

inzenir1337 ::

OLED55C11LB za 790€ ali raje OLED55C21LA za 860€?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

mgermo ::

Dejte linke za take cene. Drugače c2.

inzenir1337 ::

mgermo je izjavil:

Dejte linke za take cene. Drugače c2.

Hvala za hiter odgovor. EVO panel je torej prava izbira. Že naročeno.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Biti pameten in ne postati linkov.

fikus_ ::

inženir vas trola.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

On je inžinir trolanja.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Horas ::

inzenir, temp, pa še nekaj nickov se ne spomnim ki majo cifre zraven je en trol.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

bbobst ::

Zdravo.
Še zmeraj se igram z nastavitvijo Sony-ja 65X90K za T-2 IPTV.
Na starem 55XE9005 sem bil s sliko T-2 zadovoljen.
Na novi pa mi nikakor ne uspe nastaviti take kvalitete.
Vse se mi zdi nekako "grain".
Dvomim da ima 5 let novejši model slabši upscaling.
Vse bolj se mi zdi, da je to posledica večje diagonale in s tem večje pike.
Vaša mnenja.
««
452 / 557
»»