» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
441 / 556
»»

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Če pogledamo striktno je najbolj kvaliteten v tem srednjem rangu Philips OLED 807, ki nima konkurence v tem srednjem rangu OLED televizorjev, kar potrjujo številni testi..! Samo eden citat iz testa. Seveda pa je tudi Sony odličen OLED.
Make those changes and the Philips OLED807’s picture performance is glorious. Playing Top Gun: Maverick, the image pops from the screen in a way that even the superb Sony A90K can’t match. There’s a crispness that makes everything more solid and three-dimensional, and a punchiness to bright highlights and colours that dazzles in the best possible way. Blacks, meanwhile, are as deep as can be, but there’s actually more detail in the shadowiest parts of the picture than from even the strongest rivals. This combination of thrilling contrast and subtle insight is, without doubt, the Philips’ greatest strength.

Andrej, zakaj ti vedno lepiš samo tisto, kar ti odgovarja, ne prilepiš pa celotnega članka, kjer je že v prvem odstavku zapisana velika laž, kar vse kaže, da gre za plačan članek.
"In recent years, Philips has won plaudits for producing market-leading OLED TVs at aggressively low prices. In truth, these OLED TVs have been priced significantly lower than the performances have justified, and every year we half expect the company to ask for more money for its new models".
Philips ni bil nikdar najcenejši. Najnižje cene že vseskozi nudi LG. Poleg tega se pa ta članek nanaša na model 48", ki ima še vedno vgrajen panel starejše generacije.
https://www.whathifi.com/reviews/philip...

MisterR ::

Djole je izjavil:

skyform je izjavil:

Ne, sploh ne, samo z 3-4 uporabniki hkrati se je prepiral in jim solil pamet, in to že po nekaj postih v tej temi. Tebi pač paše, ker se kot ti prepira z andrejem.

Spremljam malo temo, pa se mi vseeno zdi, da v bistvu upraviceno soli pamet, saj si sam potrdil par postov nazaj tezave philipsa :)

Ce koga zanima lg 65UQ7500 za cca 550€.... :)

Malo prej so pisali da ne kupovati TVjev ki nimajo testov ;)

skyform ::

Djole je izjavil:

skyform je izjavil:

Ne, sploh ne, samo z 3-4 uporabniki hkrati se je prepiral in jim solil pamet, in to že po nekaj postih v tej temi. Tebi pač paše, ker se kot ti prepira z andrejem.

Spremljam malo temo, pa se mi vseeno zdi, da v bistvu upraviceno soli pamet, saj si sam potrdil par postov nazaj tezave philipsa :)

Ce koga zanima lg 65UQ7500 za cca 550€.... :)

Očitno si slabo spremljal, ker tip se dela norca iz vsega. Da tule uporabniki nimajo TV, ki vredu upskejla, najbrž ga ima samo on, kako moraš biti, nejgove besede "fukjen u glavo" če uporabljša 42"+ TV kot monitor, tečnari nonstop z OLEDi... a moram nadaljevati? Naj se gre v OLED temo izživljati, aja tam je vse tiho, ni dovolj zanimivo.

andrej69 ::

Če Philips dosega najboljše rezultate na testih je članek plačan, če pa je recimo kje Lg najbolje ocenjen pa članek ni plačan..:D Sicer pa si lahko pogledaš še druge teste.. In enkrat boš moral sprejet dejstvo, da Lg zaostaja za Philipsom in Sonyem kar se tiče kvalitete slike..!

https://www.homecinemachoice.com/conten...
https://www.techradar.com/reviews/phili...
https://www.sound-advice.online/product...
https://hifi.de/test/philips-oled-807-t...
https://www.pocket-lint.com/tv/reviews/...
https://www.trustedreviews.com/reviews/...
https://www.stuff.tv/review/philips-55o...
https://techfi.nl/philips-55oled807-rev...

Magic1 ::

skyform je izjavil:

@Magic1, pri 9506 in 9507 ne smeš dati black level tako visoko, že 55 je preveč. Očitno je pri PUS8807 drugače, ker nima local dimming.

Sem ravno poslušal o Dolby vision in naj bi se velikokrat dogajalo na Tvjih, da je slika občutno temnejša, kot na HDR. To bi znalo razložit zakaj imam jaz black levels nastavljeno na 44-48, na DV pa 65.
Magic

Magic1 je izjavil:

skyform je izjavil:

@Magic1, pri 9506 in 9507 ne smeš dati black level tako visoko, že 55 je preveč. Očitno je pri PUS8807 drugače, ker nima local dimming.

Sem ravno poslušal o Dolby vision in naj bi se velikokrat dogajalo na Tvjih, da je slika občutno temnejša, kot na HDR. To bi znalo razložit zakaj imam jaz black levels nastavljeno na 44-48, na DV pa 65.

Težko je primerjati PUS8807 z PML9506/9507 kar se tega tiče, ker kot zgleda delujejo čist drugače. Na 9506 in 9507 je DV svetlejši od HDRja, enako tudi na Sony X95J. DV je bil temnejši od HDRja pred par leti, sedaj pa več ni tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

MrStein ::

Magic1 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Sony je boljši, tukaj ni dileme. Je pa 200€ dražji in ima 25cm krajšo diagonalo! Vsi bombončki od Sonyja za marsikoga sploh ne bodo prišli do izraza. Kaj ti pomaga 120Hz, če ne uporabljaš high end PC priklopljenega na TV.

Za šport se uporabi 120Hz.

Pa ima 120Hz kakšen efekt, če imaš 25/30Hz vir?

Seveda.
No, razen če TV podpira 120Hz izključno za PC vhod. Teoretično možno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Djole je izjavil:

skyform je izjavil:

Ja, skyform Philipsa najprej graja, našteje cel kup težav, potem ga pa hvali, kar je nelogično.

darck ::

Naj nekdo potrdi kateri ima T-2 operaterja ali se pri njih tudi od čisto blizu vidi čudne artefakte na programu Šport TV to mislim okrog njihovega logotipa-znaka. Pri meni se na Samsungu in Philipsu vidi in sigurno 100% bo rečeno,da je to zaradi slabšega TV ampak sedaj me zanima ali pri najboljših bi bilo to čisto drugače videno a bi bilo veliko bolje???. Saj drugače od daleč se tega ne vidi ampak od blizu recimo jaz tudi iz kakega metra že vidim to migetanje nekih artefaktov-kvadratkov itd.... isto je tudi na drugih programih. A je potem pri ta boljših TV to izničeno migetanje ali ne????

fpbs je izjavil:

Djole je izjavil:

skyform je izjavil:

Ja, skyform Philipsa najprej graja, našteje cel kup težav, potem ga pa hvali, kar je nelogično.

Graja DSE na svojem panelu, ki je na vsakem TVju drugačen. Pri meni je minimalno opazen, če ga prav iščeš. Ga nisem opazil nikoli med gledanjem. In potem je grajal black crush, kar pa spet ni nič neobičajnega na LCD tehnologiji.
Kot je bilo res vsakič omenjeno parkrat na vsaki strani, da ni perfect TVja. Torej lahko vsakega grajaš. Na koncu mora vsak posebaj pretehtati, katere minuse lahko prebavi.

darck je izjavil:

Naj nekdo potrdi kateri ima T-2 operaterja ali se pri njih tudi od čisto blizu vidi čudne artefakte na programu Šport TV to mislim okrog njihovega logotipa-znaka. Pri meni se na Samsungu in Philipsu vidi in sigurno 100% bo rečeno,da je to zaradi slabšega TV ampak sedaj me zanima ali pri najboljših bi bilo to čisto drugače videno a bi bilo veliko bolje???. Saj drugače od daleč se tega ne vidi ampak od blizu recimo jaz tudi iz kakega metra že vidim to migetanje nekih artefaktov-kvadratkov itd.... isto je tudi na drugih programih. A je potem pri ta boljših TV to izničeno migetanje ali ne????

Definitivno je okrog logota "zamegljen" pas.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

temp1337 ::

skyform je izjavil:

@temp1337 saj pa sem že napisal, da ga nisem kupil zase in zaradi akcije ampak za test in svoj youtube kanal. Ni še nobene primerjave na internetu ali nekih videjev na sploh zato sem to izkorostil kot priložnost, da bom eden od prvih. Je pa me tudi zanimalo če je kakšen napredek proti lanskem modelu. Kot zgleda pa je Philips res nesposoben narditi TV z sprejemljivim panelom, ker tole kaki panel sem spet dobil je že prav smešno. Pol slike je vleče na zelenkast rumenkast bolj topel ton, druga polovica pa na moder rdečkast in bolj hladen ton. Na vrh vsega še banding in polno nekih tanjšh črtic kot je že bilo na 9506 ene horizontalno, ene vertikalno, v glavnem vse povprek, za 55" porazno.

Bravo! Kljub opozorilom da gre za mučke ko ti Harvey Norman za čudno znižano ceno prodaja Philips televizor, ki mimogrede niti na uradni strani ne obstaja (obstaja le 65 inčer, ki ima čisto druge karakteristike), si šel in ga kupil. Zdaj ga boš vrnil in nabijal da si tester in reviewer svetovnega kova. Poslušaj drugič raje nekoga, ki zna kaj govori (mene), ne pa nekega fishy osebka, ki na 90% odgovarja z generičnimi Philips priporočili.
Aja. Daj še youtube channel da se subscribamo in da vidimo tale Philips review ekskluzivno prvi na svetu. Verjamem da boš prvi, ker zgleda gre za prototip največjega dreka od minileda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: temp1337 ()

Fak si smotan. Pač je njegov hobi, da primerja TVje. Ali je zdaj "priznan" Youtuber ali ne nima veze. Je pa fajn, da deli ugotovitve.
To ali je krš roba v Harveyu, bomo verjetno izvedeli, saj naj bi ene trije naročil ta model.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Nimam nič proti, če človek testira televizorje. Ni ravno pametno testirati prototipov, ampak mu bom pustil veselje. Komaj čakam review na youtubu. Si bom prav nastavil bota da me obvesti ko najde "9507 philips" na youtube. :D

Žalostno pa je da je zaradi zavajanja še drugih 10 ljudi kupilo tale model... Ampak ok, to naj rešuje policija, v kolikor se bo kdo počutil opeharjenega.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

temp1337 je izjavil:

Philips televizor, ki mimogrede niti na uradni strani ne obstaja (obstaja le 65 inčer, ki ima čisto druge karakteristike)
Kva je pa to pol?

darkolord je izjavil:

temp1337 je izjavil:

Philips televizor, ki mimogrede niti na uradni strani ne obstaja (obstaja le 65 inčer, ki ima čisto druge karakteristike)
Kva je pa to pol?

Na žalost ta izdelek ni na voljo. Tudi Andrej je povedal da je izdelek huda ekskluziva ampak on je trdil da v dobrem pomenu besede. Ampak meni se ob besedi huda ekskluziva in Philips prižge rdeč semafor. Presodite sami. Bojda je veliko forumašev nasedlo na to "rariteto" po ekskluzivni ceni...

Zgodovina sprememb…

Saj nočem biti pameten ampak sem že poprej enkrat povedal,da je na Nemški strani Philips zapisano,da je Philips PML9507 v treh velikostih 55",65" in 75". Samo toliko,da se ve da res obstaja tudi 55" velikost.
https://www.philips.de/c-p/55PML9507_12...

Philips PML9507

Philips PML9507

temp1337 je izjavil:

skyform je izjavil:

@temp1337 saj pa sem že napisal, da ga nisem kupil zase in zaradi akcije ampak za test in svoj youtube kanal. Ni še nobene primerjave na internetu ali nekih videjev na sploh zato sem to izkorostil kot priložnost, da bom eden od prvih. Je pa me tudi zanimalo če je kakšen napredek proti lanskem modelu. Kot zgleda pa je Philips res nesposoben narditi TV z sprejemljivim panelom, ker tole kaki panel sem spet dobil je že prav smešno. Pol slike je vleče na zelenkast rumenkast bolj topel ton, druga polovica pa na moder rdečkast in bolj hladen ton. Na vrh vsega še banding in polno nekih tanjšh črtic kot je že bilo na 9506 ene horizontalno, ene vertikalno, v glavnem vse povprek, za 55" porazno.

Bravo! Kljub opozorilom da gre za mučke ko ti Harvey Norman za čudno znižano ceno prodaja Philips televizor, ki mimogrede niti na uradni strani ne obstaja (obstaja le 65 inčer, ki ima čisto druge karakteristike), si šel in ga kupil. Zdaj ga boš vrnil in nabijal da si tester in reviewer svetovnega kova. Poslušaj drugič raje nekoga, ki zna kaj govori (mene), ne pa nekega fishy osebka, ki na 90% odgovarja z generičnimi Philips priporočili.
Aja. Daj še youtube channel da se subscribamo in da vidimo tale Philips review ekskluzivno prvi na svetu. Verjamem da boš prvi, ker zgleda gre za prototip največjega dreka od minileda.

temp1337 je izjavil:

Nimam nič proti, če človek testira televizorje. Ni ravno pametno testirati prototipov, ampak mu bom pustil veselje. Komaj čakam review na youtubu. Si bom prav nastavil bota da me obvesti ko najde "9507 philips" na youtube. :D

Žalostno pa je da je zaradi zavajanja še drugih 10 ljudi kupilo tale model... Ampak ok, to naj rešuje policija, v kolikor se bo kdo počutil opeharjenega.

Še en dokaz, da si navaden egoist, ki nima pojma kaj se je zadnje mesece kaj še le leta v tej temi dogajalo, ker če bi vedel potem ne bi pisal bedarij, da me je nekdo nasral za PML9507 ampak sem ga kupil z namenoma za testiranje, kot zadnjih kar nekaj TVjev, ker pač rad to počem. TVji me že od nekdaj zanimajo in sem jih že kar precej skozi dal. Mi je hobi kot je magic1 napisal, on za razliko od tebe ve kaj se tu dogaja. Youtube kanal in povezave do videjev pa sem že večkrat tu prilepil in tudi na avsforum in avforums. Še le kak dober mesec je od tega, ko sem tu prilepil primerjave med PML9506 in X95J. Za PML9506 in 9507 pa sem se odličil, ker me Mini LEDi zanimajo, ker sem bil radoveden kako se obnese v primerjavi z Samsung mini ledom in Philips OLEDom, ki sem ju imel pred tem in ker sem želel narediti primerjave med modeli, ki še niso na youtubu. Nisem želel primerjati TVje, ki jih je že primerjalo na stote youtuberjev, to si že vsi lahko pogledajo, zato sem se raje odličil za nekaj česar še ni.

Zgodovina sprememb…

Anney ::

temp1337 je izjavil:

darkolord je izjavil:

temp1337 je izjavil:

Kva je pa to pol?

Na žalost ta izdelek ni na voljo. Tudi Andrej je povedal da je izdelek huda ekskluziva ampak on je trdil da v dobrem pomenu besede. Ampak meni se ob besedi huda ekskluziva in Philips prižge rdeč semafor. Presodite sami. Bojda je veliko forumašev nasedlo na to "rariteto" po ekskluzivni ceni...

Lej kle si pokazal da blage veze nimaš, spokaj nekam. Tale tv se načeloma v slo naj nebi prodajal v tej dimenziji, seveda pa harvey je tuja firma in ga je uvozil na lastno pest. Torej TV obstaja in se prodaja. Buča ena.

https://www.flatpanelshd.com/philips_pm...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

RedMiner ::

@Skyform - potem odsvetuješ nakup za to ceno?

Sky1978 ::

Ok med tema dvema bi se odločil...
Kateri je boljši?
https://www.mimovrste.com/televizorji-v...

https://esvet.com/izdelek/lg-75nano753p...

Hvala

fpbs je izjavil:

Djole je izjavil:

skyform je izjavil:

Prvo kot prvo sploh nisem pisal opisa za TV ampak sem samo na kratko in hitro naštel slabe lasnosti, ki so ostale od prednodnika. Ima pa TV tudi dostih dobrih lasnosti. Sem pa jaz zelo kritičen in vidim vsako pomanjkljivost. Te stvari, ki jaz vidim in me zelo motijo jih 90% ali več sploh ne bi opazilo ali motilo. Drugače pa ima TV odlično sliko. Če bi imel temne scene kot X95J in ne bi imel DSE bi bil bomba TV. Komu drugemu pa bi že taki kot je bil bomba, sploh za to ceno si ga lahko kdo kupi, ki ni nek komplikator in zanj bo to vrhunski TV. Eni tu pa pljuvate po TVju in še niste niti predhodnika vidli. Jaz saj imam razlog, da ga lahko tudi pokritiziram, ker imam TV pred seboj.

Zgodovina sprememb…

Sky1978 je izjavil:

Kateri je boljši?

Hvala

Kle maš izbiro android vs webOS in pa dolby vision in dolby atmos ja ali ne. Torej?

Če pogledaš na travnike je večina web-dlja z atmos zvokom. Pa tudi DV.

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

Fak si smotan. Pač je njegov hobi, da primerja TVje. Ali je zdaj "priznan" Youtuber ali ne nima veze. Je pa fajn, da deli ugotovitve.
To ali je krš roba v Harveyu, bomo verjetno izvedeli, saj naj bi ene trije naročil ta model.

Tako je, nima veze ali si amater ali pro ali najbolj znan youtuber. V vsakem primeru je potrebno vložiti čas, energijo in trud. Treba je naročiti ali pripeljati TV domov, ga odpakirati, sestaviti, nastavit in ga testirati več dni po več ur na dan, potem pa spet vse razstaviti, zapakirati in odpeljati v prodajalno in če to počneš vsak teden ali že vsak mesec ni kar tako. Ravno zato pa jaz cenim vsak videjo, ki je na youtube, pa magari deluje ne vem kak amatersko, sploh ko enkrat sam to počneš vidiš, da je za to vse potrebno kar nekaj dela in časa.

Zgodovina sprememb…

Meni je bila prav muka vrnit QN90A, res se mi ni dalo ukvarjat s tem pa imam mimovrste 1000m stran. Sam na srečo sem imel istočasno že 8807 zraven in ni bilo izbire. A ali B. Top šit Samsung LCD ne more premagat enega klinčevega Philipsa, ki ima mnogo manj "feature-jev"...
Magic

Bom jaz tudi začel testirat. Vidim, da vsi testirate. Čudno da vas trgovine ne banajo, če ponavljate to odstopanje od pogodbe v 14-dneh. Zanimivo početje, ampak nimam časa se s tem drkat in nisem sadomazo. Greš na rtings in daš po oceni padajoče in dobiš Samsung S95B na prvem mestu. Moraš bit talent da naročiš QN90A, ki je dražji od S95B in ima še dosti slabše ocene. Potem ga pa nazaj voziš...

temp1337 je izjavil:

Bom jaz tudi začel testirat. Vidim, da vsi testirate. Čudno da vas trgovine ne banajo, če ponavljate to odstopanje od pogodbe v 14-dneh. Zanimivo početje, ampak nimam časa se s tem drkat in nisem sadomazo. Greš na rtings in daš po oceni padajoče in dobiš Samsung S95B na prvem mestu. Moraš bit talent da naročiš QN90A, ki je dražji od S95B in ima še dosti slabše ocene. Potem ga pa nazaj voziš...

Ti to kaj pomeni?
2022 9298-5266 Quebec Inc. All Rights Reserved.
160 St-Viateur Est, Suite 602, Montreal, Canada, H2T 1A8

Načeloma si doma v evropi.

Recimo praksa je Hisense, nima enakih modelov za eu in usa, lahko garantiraš za druge.

Zgodovina sprememb…

mat xxl ::

fpbs je izjavil:

temp1337 je izjavil:

Samo da opozorim. Uporabnik andrej69 prodaja Philips televizorje in ni neodvisen svetovalec. Moderatorji bi ga po vseh pravilih morali izključiti.

Zanimivo je pri tem, da so ga lahko zbrisali z vseh yugo forumov. Tu ga pa še kar pustijo, da prodaja svojo robo.

Prvič slišim, da kar koli prodaja, ker sem kupoval model, ki je težko dobavljiv, sem ga več krat prosil, da mi zrihta, pa ni nič ne želel ne pomagal, no na srečo sem tudi sam delal z enim uvoznikom, bolj za računalnike iz Trzina in ta mi je potem dobavil artikel.

andrej, pa tu po mojem samo dobronamerno svetuje in, je kljub vsemu dokaj pošten in pred vsem ne zavaja, ve pa vsak za sebe in navadno bi tu vsi radi kupili najmanj Maybacha po ceni športne Kie, pa to težko gre, razlike med TV, ji so pa smešno male ........ top of top TV, jev npr. Panasonic z dvojnimi tunerji in iptv in podobno, se sploh ne debatira, ker ja ni poceni......

Tako, da Andreja, če ga kdo ne mara, naj ga blokira, sicer pa veliko prinese k kvaliteti tega foruma !

mat xxl ::

skyform je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Tako je, nima veze ali si amater ali pro ali najbolj znan youtuber. V vsakem primeru je potrebno vložiti čas, energijo in trud. Treba je naročiti ali pripeljati TV domov, ga odpakirati, sestaviti, nastavit in ga testirati več dni po več ur na dan, potem pa spet vse razstaviti, zapakirati in odpeljati v prodajalno in če to počneš vsak teden ali že vsak mesec ni kar tako. Ravno zato pa jaz cenim vsak videjo, ki je na youtube, pa magari deluje ne vem kak amatersko, sploh ko enkrat sam to počneš vidiš, da je za to vse potrebno kar nekaj dela in časa.

Dober si, se razdajaš za forumaše, škoda samo, da nisi top modela vtzel PML 9636, je povsem razred za sebe, čeprav model 21, popapa, vse 22 modele in je še vedno od PML top of top.

blazkj ::

Sori, amapk Andrej tukaj s svojimi N alter accouti zelo malo prispeva h konstruktivni debati. Sem imel že philipsa v življenju pa je bil prvi in zadnji (me je takrat celo zbujal sredi noči, ko se je prižigal sam od sebe). To je bil TV, ki sem ga imel daleč najmanj časa (bori dve leti preden je postal nevzdržen kar se gledanja tiče.

Saj to so potem z novejšimi modeli odpravili (vsaj tako je pisal Andrej), a hkrati 2018 ko sem spet kupoval TV že tako zaostajali za konkurenco, da so moral panele kupovat pri LG. Tale moj 65oled od LG pa še danes po več kot štirih letih dela kot prvi dan. WebOS lahko tudi samo pohvalim - hiter in zelo odviven sistem.

temp1337 je izjavil:

Jaz nisem nameraval nič testirat. Samo je Samy imel toliko minusov zame, da ga nisem mogel obdržati. Pa sem se zanj odločil ravno zarad opisa na rthings, ki pa je popolnoma nemerodajen za naš trg, ker uporabljajo drug tip panela za EU. Bolj kot poslušam o Samsungu, bolj sem zadovoljen, da ga nimam. Vsiljeni updati (ki ti spremenijo odličen tv v šit), katerih ne moreš preprečiti razen tako, da tv ni na internet povezan.
Magic

Saj sem že povedal,da kolega je hvalil svojega Qled Samsunga a sedaj pravi,da nikoli več in to vse samo zaradi aplikacij kjer ves čas nekaj serjejo in ukinjajo a po vrhu pa še za nekoga manjkajo nekaj glavnih aplikacij. Jaz tudi nikakor ne bi nabavljal Samsunga bi potem že raje LG pa tudi,če bi imel za odtenek slabšo sliko se človek s tem čisto enostavno sprijazni.

V Samsung storu praktično ni aplikacij razen streamarskih. Naši operaterji so naložili svoje in to je praktično vse. Nasvet na internetu glede Samsungov je, da kupi nek eksterni player in ne priklapljaj Samsung TVja na net...
Magic

RedMiner je izjavil:

@Skyform - potem odsvetuješ nakup za to ceno?

Zakaj pa bi na podlagi enega mnenja, opustil misel na nakup tega modela..? Res to ne razumem, ker gre res za odličen televizor, pa tukaj ne lažem ali te kakorkoli prepričujem v nakup tega televizorja..! Posebej pa sedaj za takšno ceno.. Za 900€ dobiš komajda kakšen res dober navaden LED model, kaj šele tako kvaliteten MINI LED kot je tale Philips:D Pa saj, če ne boš zadovoljen ga lahko vrneš. Sicer pa res ne vem kaj določeni uprabniki pričakujete od televizorja..? Da boste dobili vrhunski televizor brez kakršnih anomalij..? Takšnega televizorja ni na tržišču in ga ne bo.. Saj sem že napisal preveč se ukvarjate z nekakšnimi testi, mnenji itd.. Kupiš televizor in uživaš v res kvalitetni sliki.!! Ker takšen rang televizorja kot je tale Philips pa tudi drugi podobni televizorji, ti bodo zasigurno prikazali odlično kvaliteto slike.. Tako, da se nikar preveč ne obremenjuj z nakupom..[;)]

Sky1978 je izjavil:

Kateri je boljši?

Hvala

Izmed teh dveh je Philips vsekakor kvalitetnejši.. Sem že pred časom napisal, kar se tiče nakupa Lg televizorjeV edino OLED. LED Lg televizorji zaostajajo za konkurenco.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

@andrej69 nič bati, sem mu že v osebnem sporočilo kjer me je še enkrat vprašal, če ga naj vzame ali ne odgovoril naj ga naj kar vzame, ker je za navadne uporabnike tole vrhunski TV sploh za takšno ceno.

temp1337 je izjavil:

Takrat, ko je Magic1 kupil QN90A je najbrž bil 55" 899€ in 65" 1199€ takšna cena je bila tudi, ko sem ga jaz kupil in takrat je 55" S95B stal okrog 1799-1999€, tako da ne vem kaj bluziš. Ti z vsakim postom vedno bolj kažeš, da nimaš pojma o pojmu, kar nekaj nakladaš. Kdo pa je rekel, da ne smeš testirat TVjev pa jih daj, ampak meni to ni noben sadomazo ali muka. Jaz uživam v tem.

Kje pa naj drugje dobim TV kot pa v prodajalni, a misliš da sem edini, ki to počnem. Še kakšni znani youtuberi to počnejo. Npr Classy Tech Calibrations, Tech With KG, QUANTUM TV vsi na lastno pest kupujejo TVje v prodajalnah in jih vrnejo. Jaz z temi TVji delam zelo lepo in niti ne odstranim zaščitnih folij, ne raztrgam nobene embalaže nič, ko ga zapakiram je vse enako kot sem ga dobil. Zelo pazim in če lahko prodajajo razstavljene modele, ki v prodajalni laufajo 1 leto in še to po kar visokih cenah potem jim ne bo noben problem prodati te modele, ki jih jaz testiram.

A misliš, da lahko kar tako dobiš zastopnika, ki ti bo TVje zastonj lifral ali da ti bo sama znamka posodila TV za test kar tako, potem bi že res moraš biti bolj znan youtuber z več sto tisoč ogledov na videjo.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

@andrej69 nič bati, sem mu že v osebnem sporočilo kjer me je še enkrat vprašal, če ga naj vzame ali ne odgovoril naj ga naj kar vzame, ker je za navadne uporabnike tole vrhunski TV sploh za takšno ceno.

Ne saj se ne bojim, ker nimam jaz osebno nič od tega..;) Vendar bi res bilo nesmiselno, če se sedaj ne bi odločil za nakup, ko je cena res odlična.. Toliko se nekateri ljudi trudimo okoli nabavave določenih modelov kateri sprva niso predvideni za naš trg, da pridejo na naš trg, ko pa pride do prodaje takšnega modela pa zopet pomisleki s strani določenih uprabnikov.. Pa še to ponavadi tistih, ki me najbolj sprašujejo okoli določenih modelov.. Mislim, da bi bilo za naš trg najbolje, da bi se zopet prodajali CRT televizorji, ker od teh televizorjev karkoli si kupil si bil zelo zadovoljen, ker seveda ni bilo vgrajene takšne in drugačne tehnologije..:D Danes pa mislim, da se nekateri res preveč obremenjujo z določenimi zadevami..

Magic1 je izjavil:

temp1337 je izjavil:

Jaz nisem nameraval nič testirat. Samo je Samy imel toliko minusov zame, da ga nisem mogel obdržati. Pa sem se zanj odločil ravno zarad opisa na rthings, ki pa je popolnoma nemerodajen za naš trg, ker uporabljajo drug tip panela za EU. Bolj kot poslušam o Samsungu, bolj sem zadovoljen, da ga nimam. Vsiljeni updati (ki ti spremenijo odličen tv v šit), katerih ne moreš preprečiti razen tako, da tv ni na internet povezan.

Meni osebno tudi QN90A ni bil nič posebnega. PML9506 in 9507 imata precej lepšo sliko. Samsung je imel boljši shadow detail in bolj odzivnen in hitrejši local dimming, vse ostalo pa je na Philipsu boljše. Ima ostrejšo bolj detajlna sliko, svetjelšo sliko, ki prikaže več highlightsov od vseh TVjev, ki sem ji imel. QNA90A je zelo vžgal highlightse, ful je manjkalo podatkov. Pri novih B serijah so sicer to izboljšali, da je nekje na nivoju kot na X95J ampak PML9506/7 še vedno prikaže malo več v določenih scenah. Da Samsung nima DV je velik minus, ker HDR enostavno ne more konkurirati z DV Bright, je temnejši in prikaže manj detajlov v senca in highlightsi. Gamemode na QN90A je bil prav slab kar se tiče slike, medtem ko je na Philipsov prečudovit. Sem včerja malo igral in se nisem mogel nagledati slike, škoda edino da DSE in tinting vse pokvari ampak ziher so tudi boljši primerki. Kar se tiče tega moraš pač imeti srečo, ker če 10" večji 9506 ni imel tintinga potem res nisem imel sreče z 9507. DSE pa je na obeh tam nekje zelo identičen.

Zgodovina sprememb…

Sky1978 je izjavil:

Ok med tema dvema bi se odločil...Kateri je boljši?

Philips ima vgrajen še klasičen MVA panel, LG pa ima vgrajen IPS panel novejše generacije NanoCell, kar je vsekakor prednost, ker omogoča predvsem širši barvni spekter. Poleg tega IPS omogoča širši kot gledanja. Pa še kar nekaj prednosti ima IPS panel pred MVA. MVA panel proizvajalci vgrajujejo predvsem zaradi nizke cene, tako da tega Philipsa odsvetujem.
https://www.andersdx.com/ips-vs-mva-bes...

fpbs je izjavil:

Sky1978 je izjavil:

Ok med tema dvema bi se odločil...Kateri je boljši?

Philips ima vgrajen še klasičen MVA panel, LG pa ima vgrajen IPS panel novejše generacije NanoCell, kar je vsekakor prednost, ker omogoča predvsem širši barvni spekter. Poleg tega IPS omogoča širši kot gledanja. Pa še kar nekaj prednosti ima IPS panel pred MVA. MVA panel proizvajalci vgrajujejo predvsem zaradi nizke cene, tako da tega Philipsa odsvetujem.

Zopet v tvojemmslogu pšeš neumnosti.. Kakšen panel novejše generacije...??

Pri LG IPS Nanocell panelu se mi dopade to vsaj kar vidim po video posnetkih,da tudi pod kotom panel ne gubi črnega kontrasta kakor ostali tudi QLED ga gubijo in ko gledaš primerjavo z Samsung Qled in ta Nanocell od kotom vidiš to razliko. Pa zaradi tega Nanocell premaza ali kar že je so barve dosti boljše kakor brez njega in pa za določene prikaze je res črna barava kar črna vsaj zgleda tako. Moral bi enkrat v živo videti kakšen nanocell TV da se sam prepričam glede tega kar se lahko vidi iz videopsnetkov ali je v resnici tudi tako.

darck je izjavil:

Pri LG IPS Nanocell panelu se mi dopade to vsaj kar vidim po video posnetkih,da tudi pod kotom panel ne gubi črnega kontrasta kakor ostali tudi QLED ga gubijo in ko gledaš primerjavo z Samsung Qled in ta Nanocell od kotom vidiš to razliko. Pa zaradi tega Nanocell premaza ali kar že je so barve dosti boljše kakor brez njega in pa za določene prikaze je res črna barava kar črna vsaj zgleda tako. Moral bi enkrat v živo videti kakšen nanocell TV da se sam prepričam glede tega kar se lahko vidi iz videopsnetkov ali je v resnici tudi tako.

Kar se tiče barv je tako, da so na Nanocell in QD panelih barve bolj nasičene katerim se to dopade.. Važno je kakšno je DELTA E odstopanje, sama gamma, kakšen je razpon barv.. Recimo Philips in posebej Panasonic nimata nikaršnih QD panelov, pa imata odličen prikaz barv. Panasonic je celo vodilni v tem segmentu.. Danes že vsak televizor prikaže barve zelo dobro ali odlično. Bolj važno je kakšen je kontrast, prikaz črne, ostrina slike itd.. To daje samo kvaliteto slike..;) Treba v glavnem vedet za kaj se b televizor v večini uporabljal. Recimo za gledanje kakšnih dokumentarcev o naravi, za šport in tv program so televizorji z IPS panelom odlična izbira. Kar pa se tiče gledanja filmov, serij itd.. pa so televizorji z VA paneli precej boljša izbira posebej, če se gleda večinoma v nekoliko temnejših prostorih. Seveda je to kar se tiče panelov, potem pa so še tu drugi dejavniki kot so slikovni procesorji, video krmilniki itd.. Danes je v današnjih televizorjih ogromno nekakšnih tehnologij , ki morajo biti v harmoniji, da televizor res prikaže kar se da najbolj kvalitetno sliko..!

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Zopet v tvojemmslogu pšeš neumnosti.. Kakšen panel novejše generacije...??

Andrej, a se ne spomniš, ko so imeli Philipsovi TVeji vgrajene LGejeve NanoCell panele, kako si jih hvalil.

Mtehnika ima jutri -10% če kdo najde kak tv zase

o0o0o0o0o0 ::

Brat kupuje TV. Do zdaj je imel enega starega philipsa.
55 in budget 1000 eur. Kaj kupiti? Je gamer, tako da OLED odpade.

darkolord ::

Zgoraj omenjeni 55PML9507/12?

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Brat kupuje TV. Do zdaj je imel enega starega philipsa.
55 in budget 1000 eur. Kaj kupiti? Je gamer, tako da OLED odpade.

Naj kupi Filipsa ker OLED zapače sliko. Kot gamer verjetno ne rabi pod 0.2ms response time in nič ghostinga, tako da OLED odpade, rabi pa verjetno veliko overshoota. Kot pravim kak dober Filips IPS, da se v senci lepo vidijo detajli... :))

Zgodovina sprememb…

In, kdaj bo review 55" 9507?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

FireSnack ::

Kateri OLED sprejemnik mi svetujete za tam do 5 jurjev ali je bolš laser za ta denar kaj v stilu Samsung Premiere LSP9T? Velikost mora bit čimveč col okoli 77 col ker imam vse skupaj malo na večje.
Preprodajalec NFT umetnin

Zgodovina sprememb…

FireSnack je izjavil:

Kateri OLED sprejemnik mi svetujete za tam do 5 jurjev ali je bolš laser za ta denar kaj v stilu Samsung Premiere LSP9T? Velikost mora bit čimveč col okoli 77 col ker imam vse skupaj malo na večje.

Tukaj imaš nekaj OLED modelov.

https://www.mimovrste.com/oled-televizo...
https://www.bigbang.si/philips-oled-77o...
https://www.bigbang.si/sony-xr77a83kaep...
https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...
https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

FireSnack je izjavil:

S kakšne razdalje se bo pa gledalo? Za ta denar se že dobi diagonala 83"

Ne se preveč trudit, trol je.
««
441 / 556
»»